دوره 6، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 73-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Combine effects of temperature and photoperiod on the ascorbic acid of green algae Scenedesmus quadricauda. JFST 2017; 6 (3) :61-73
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-424-fa.html
شاهینی شمس آبادی زهرا، فرهادیان امیدوار، کدیور مهدی. اثر ترکیبی دما و دوره نوری برمیزان آسکوربیک اسید در جلبک سبز Scenedesmus quadricauda. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (3) :61-73

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-424-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد فارغ تحصیل دانشگاه صنعتی اصفهان
2- هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (9183 مشاهده)
در این تحقیق تأثیرات ترکیبی دما و دوره نوری بر آسکوربیک اسید ریز جلبک آب شیرین Scenedesmus quadricauda بررسی گردید. آزمایش با سه دوره نوری D16L:8 (ساعات روشنایی: ساعات تاریکی)، D12L:12 و D8L:16 در دما‌های 20، 25 و 30 درجه سانتی‌گراد در مدت 20 روز به صورت یک طرح کاملاً تصادفی در ارلن مایرهای 5 لیتری انجام شد. بر اساس نتایج مقدار آسکوربیک اسید در بین تیمار‌ها تفاوت معنی داری داشت (05/0 > p). در روز 8 کشت بالاترین میزان آسکوربیک اسید جمعیت S. quadricauda به مقدار 06/0±38/0 درصد وزن خشک و 1/10±6/60 فمتوگرم در سلول در تیمار D8L:16 و دمای 30 درجه سانتی‌گراد بدست آمد. علاوه بر این، کمترین میزان آسکوربیک اسید S. quadricauda در تیمار D16L:8 در دمای 30 درجه سانتی‌گراد در روز 8 کشت به میزان 03/0±11/0 درصد وزن خشک حاصل شد. مرحله رشد جلبک بر میزان اسکوربیک اسید تاثیرداشت بطوری که در شرایط نوری D8L:16 و دمای 30 درجه سانتی گراد میزان آسکوربیک اسید در روز 8 (مرحله لگاریتمی رشد) بسیار بیشتر از روز 20 (مرحله ایستایی رشد) بود. این مطالعه نشان داد که افزایش ساعات روشنایی سبب بهبود میزان آسکوربیک اسید در ریزجلبک S. quadricauda می‌شود، در حالیکه افزایش دما تأثیر قابل ملاحظه ای بر میزان آسکوربیک اسید ندارد.
کلید واژگان: دما، دوره نوری، آسکوربیک اسید، کشت، Scenedesmus quadricauda
واژه‌های کلیدی: دما، دوره نوری، آسکوربیک اسید
متن کامل [PDF 723 kb]   (2453 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: نانوتکنولوژی علوم شیلاتی
دریافت: 1394/7/21 | انتشار: 1396/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.