1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، amirkola@yahoo.com
3- گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
4- دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده: (1165 مشاهده)
در مطالعه حاضر تاثیر سطوح مختلف لیزوفسفولیپید (لیزو) بر رشد، فراسنجههای خونی، فعالیت آنزیمهای کبدی و لیزوزیم قزلآلای رنگینکمان تغذیهشده با جیرههای حاوی پودر چربی مورد بررسی قرار گرفت. جیرههای آزمایشی شامل 4 سطح صفر، 3، 6 و 9 گرم بر کیلوگرم لیزو و جیره کنترل (حاوی روغن ماهی) هر یک در سه تکرار بودند. در پایان 56 روز پرورش، اندازهگیری شاخصهای رشد نشاندهنده بهبود درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در لیزو9 نسبت به سایر تیمارهای حاوی پودر چربی بود، اگرچه این مقادیر به تیمار شاهد نرسید(P<0.05) . همچنین، با افزایش سطح لیزو در جیرههای حاوی پودر چربی فاکتور وضعیت بهبود یافت (P<0.05). طبق نتایج فراسنجههای خونی، بیشترین تعداد گلبول سفید در تیمارهای حاوی پودر چربی مشاهده شد (P<0.05) ، درحالیکه، گلبول قرمز به طور معنیداری با افزودن 6 و 9 گرم لیزو به پودر چربی افزایش یافت (P<0.05). از طرفی، شاهد و 9 گرم لیزو توانستند منجر به افزایش معنیداری در درصد هماتوکریت در مقایسه با سایر تیمارها شوند (P<0.05). طبق نتایج آنزیمی مقدار لیزوزیم به طور معنیداری در سطوح 0 و 3 گرم لیزو کاهش یافت (P<0.05). در مقابل، آنزیمهای کبدی با گنجاندن پودر چربی افزایش یافتند (P<0.05). اگرچه، 9 گرم لیزو منجر به کاهش مقادیر مذکور شد (P<0.05). باتوجه به نتایج حاصله سطح 9 گرم بر کیلوگرم لیزوفسفولیپید به عنوان مناسبترین سطح مکمل در جیره حاوی ≈70% پودر چربی در قزلآلای رنگینکمان پیشنهاد میگردد.
نوع مقاله:
پژوهشي اصيل |
موضوع مقاله:
تغذیه و فناوری خوراک دریافت: 1399/12/11 | انتشار: 1400/5/29