1- دانشگاه تهران
چکیده: (6750 مشاهده)
سمیّت سایپرمترین (cypermethrin)باغلظت 02/0 میکروگرم دز لیتر در ارتباط با شوری (صفر و ppt14) و دما (1±16 و 1±25 درجه سانتیگراد) در ماهی گورخری (Aphanius sophiae) برای مدت 14 روز در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. با تغییر شوری و دما، تغییرات واضحی در بافت کبد مشاهده شد که رویهم افتادگی هپاتوسیتها، شکل نامنظم نوکلئوسها، تورم ابری، آتروفی، دژرسانس چربی، پیکنوزیز، نکروز کانونی، کاریولیز، تجمع سلولهای کوپفر، نکروز هپاتوسیتها و رکود صفرا از جمله تغییرات بود. نتایج نشان داد، با کاهش شوری و افزایش دما، سایپرمترین موجب تخریب بیشتر کبد ماهی میگردد.از اینرو، این ماهی به علت یکسان عمل نکردن در شرایط محیطی مختلف، نمیتواند شاخص زیستی مناسبی باشد و در صورت استفاده از این گونه برای ارزیابی سایپرمترین در اکوسیستمهای آبی، این شرایط محیطی نیز باید مد نظر قرار گیرند.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
بهداشت و بیماریهای آبزیان دریافت: 1393/4/3 | انتشار: 1394/3/1