دوره 4، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 114-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of temperature and salinity on the toxicity of cypermethrin on the liver tissue of zebra fish(Aphanius sophiae). JFST 2015; 4 (1) :105-114
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-5144-fa.html
نصراله پورمقدم مریم، پورباقر هادی، ایگدری سهیل. تاثیر دما و شوری بر سمیّت سایپرمترین در بافت کبد ماهی گورخری (Aphanius sophiae). علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (1) :105-114

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-5144-fa.html


1- دانشگاه تهران
چکیده:   (6750 مشاهده)
سمیّت سایپرمترین (cypermethrin)باغلظت 02/0 میکروگرم دز لیتر در ارتباط با شوری  (صفر و  ppt14) و دما (1±16 و 1±25 درجه سانتی‌گراد) در ماهی گورخری (Aphanius sophiae) برای مدت 14 روز در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. با تغییر شوری و دما، تغییرات واضحی در بافت کبد مشاهده شد که روی‌هم افتادگی هپاتوسیت‌ها، شکل نامنظم نوکلئوس‌ها، تورم ابری، آتروفی، دژرسانس چربی، پیکنوزیز، نکروز کانونی، کاریولیز، تجمع سلول‌های کوپفر، نکروز هپاتوسیت‌ها و رکود صفرا از جمله تغییرات بود. نتایج نشان داد، با کاهش شوری و افزایش دما، سایپرمترین موجب تخریب بیشتر کبد ماهی می‌گردد.از این‌رو، این ماهی به علت یکسان عمل نکردن در شرایط محیطی مختلف، نمی‌تواند شاخص زیستی مناسبی باشد و در صورت استفاده از این گونه برای ارزیابی سایپرمترین در اکوسیستم‌های آبی، این شرایط محیطی نیز باید مد نظر قرار گیرند. 
متن کامل [PDF 671 kb]   (3583 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت و بیماریهای آبزیان
دریافت: 1393/4/3 | انتشار: 1394/3/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.