1- پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه ، ایران ، saeidvahdat1989@gmail.com
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده: (1035 مشاهده)
باکتری ها به عنوان یک منبع غذایی، مستقیماً توسط زئوپلانکتون ها مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه، استفاده از کاه به عنوان یک بستر برای تکثیر باکتری ها در استخرهای ژئوممبران و اثرات آن بر تولید و ترکیب بیوشیمیایی آرتمیا می باشد. یک هفته قبل از پرورش آرتمیا، استخرها با جلبک Dunaliella sp. و کاه (ذرات کمتر از 200 میکرون) تیمار شدند: تیمار 1= استخر ژئوممبران حاوی جلبک Dunaliella sp. (یک هفته کشت جلبک)، تیمار 2= استخر ژئوممبران حاوی جلبک Dunaliella sp. و 5/0 گرم بر لیتر کاه (یک هفته کشت جلبک و اضافه نمودن کاه از هفته دوم)، تیمار 3= استخر ژئوممبران حاوی جلبک Dunaliella sp. و 5/0 گرم بر لیتر کاه (کشت جلبک و اضافه نمودن کاه از هفته اول) و تیمار 4= استخر ژئوممبران حاوی 5/0 گرم بر لیتر کاه (اضافه نمودن کاه از هفته اول). پرورش آرتمیا برای 18 روز انجام شد و غذادهی بر اساس عمق کدورت 15 سانتی متر انجام شد. بالاترین میزان رشد در انتهای روز 18 در تیمار 3 مشاهده شد (05/0P<). بالاترین مقدار پروتئین بدست آمده در تیمار 1 بدست آمد (05/0P<). بیشترین میزان زیست توده تولید شده در تیمارهای شاهد و 3 مشاهده شد (05/0P<). وجود کاه در محیط پرورش آرتمیا سبب کاهش اسیدچرب EPA در حدود 5-7 برابر کمتر نسبت به سایر تیمارها شد (05/0P<). آرتمیا توانایی رشد به هنگام تغذیه با باکتری های محیطی را دارد. استفاده از کاه در پرورش آرتمیا می تواند منجر به افزایش اسیدهای چرب PUFA با 18 زنجیره کربن شود.
شمارهی مقاله: 3
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
پرورش غذای زنده دریافت: 1401/2/17 | انتشار: 1402/2/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول