1- عضو هیات علمی/دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
2- دانشجو
3- هیات علمی
چکیده: (9970 مشاهده)
اثرات مجزا و توأم پودر سیر و زنجبیل بر شاخص کبدی، ترکیب شیمیایی لاشه، فعالیت آنزیمهای گوارشی و مقاومت بچه ماهی صبیتیSparidentex hasta)) در برابر تنشهایpH و دمای بالا بررسی شد. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 1درصد پودر سیر، 1 درصد پودر زنجبیل و ترکیب 1 درصد پودر سیر و 1 درصد پودر زنجبیل (سیر/زنجبیل) در قالب چهار تیمار با سه تکرار طراحی و بهمدت 8 هفته اجرا گردید. تعداد 240 عدد بچه ماهی صبیتی با وزن متوسط31/0 ±08/3 گرم در 12 تانک توزیع شدند. نتایج نشان داد که در شاخص کبدی بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معناداری وجود داشت (05/0p<) و بیشترین میزان این شاخص مربوط به تیمارهای سیر/ زنجبیل و زنجبیل بود. نتایج آنالیز لاشه حاکی از وجود اختلاف معناداری در بین تیمارهای آزمایشی بود (05/0p<). بیشترین میزان پروتئین لاشه در تیمار سیر/ زنجبیل و بیشترین مقدار چربی لاشه در تیمار زنجبیل مشاهده شد. میزان فعالیت آنزیمهای گوارشی در پایان آزمایش اختلاف معناداری در بین تیمارهای آزمایشی نشان داد(05/0p<). بیشترین میزان فعالیت لیپاز در تیمارهای سیر/ زنجبیل و زنجبیل و بیشترین میزان فعالیت آمیلاز نیز در تیمار زنجبیل مشاهده شد. تفاوت معناداری در آزمایش تنش اسیدی، قلیایی و حرارتی بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (05/0p<). بیشترین میزان مقاومت در برابر آزمایش تنش pH در تیمار سیر/ زنجبیل و در برابر تنش حرارتی در تیمار زنجبیل مشاهده شد. در مجموع، ترکیب سیر/ زنجبیل باعث بهبود ترکیب شیمیایی لاشه، افزایش فعالیت آنزیمهای گوارشی و افزایش مقاومت به تنشهای محیطی در این ماهی شد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تکثیر و پرورش آبزیان دریافت: 1395/5/5 | انتشار: 1396/6/1