جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای ارزانی
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
گسـتردگی و پیچیدگی مسـائل شهری و رشـد و توسعه روز افـزون شـهرها، مدیریـت امـور شـهر را بـه وظیفه ای دشـوار تبدیل نموده اسـت .برخی مسائل موجود در شهر ، ناملموس و پنهان هستند اما مهم تر و بنیادی تر از مسائل آشکار شهر به شمار می آینـد. این پژوهش در پی پاسخگویی به این سوال است که مهمترین چالش های رویه ای مدیریت شهری در کلانشهر اهواز کدامند.در جهت پاسخ به این سوال پس از مطالعه متون نظری و نیم نگاهی به پژوهش های مرتبط با موضوع مدیریت شهری در تحلیل ترکیبی و چند مرحله ای ،ابتدا در مرحله اول از مجموعه مدیران شهری ، مردم و متخصصین مصاحبه ای نیمه ساختار یافته صورت گرفت . بنابر بنیادین بودن شیوه تحلیل محتوای گرانهیم ،داده ها با استفاده از رویکرد تحلیل محتوا و به روش گرانهایم و لاندمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سپس در مرحله دوم با استفاده از پرسشنامه ای، درون مایه های کشف شده از بخش اول مطالعه توسط متخصصین با تجربه حوزه شهرسازی و مدیریت شهری ، بر اساس ضریب اهمیت امتیاز دهی و با کمک آزمون فریدمن در نرم افزار SPSS اولویت بندی شدند. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که ، مهمترین و بنیادی ترین چالش های حوزه مدیریت شهری در کلانشهر اهواز از دیدگاه متخصصین مربوط به قوانین ، ساختار و اخلاق حرفه ای می باشد.
فاطمه ارزانی، سلیم شریفیان، مهران لقمانی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
ماهی یکی از مهمترین منابع پروتئینی برای تغدیه و سلامت انسان است. از این رو پایش تجمع فلزات سنگین در ماهیان تجاری همواره مهم میباشد. در مطالعه حاضر میزان تجمع فلزات سنگین (مس و سرب) در بافت عضله و خطرات احتمالی آنها برای مصرف کنندگان در سه گونه ماهی پرمصرف در جنوب کشور(بندرعباس) یعنی سرخو (Lutjanus ehrenbergi)، سنگسر (Pomdasys Kaakan) و کفشک تیز دندان (Psettodes erumei) در سال ۱۳۹۸مورد بررسی قرار گرفت. میانگین میزان تجمع (میکروگرم بر گرم وزن خشک) فلز مس در ماهی سرخو، سنگسر و کفشک به ترتیب برابر با ۰۲۵/۰±۰۷۸/۰، ۰۱۷/۰±۱۳۶/۰ و ۰۱۳/۰±۱۲۷/۰ بود، در حالی که میزان تجمع سرب در آنها به ترتیب برابر با ۰۱۸/۰±۰۷۹/۰، ۰۲۳/۰±۰۹۰/۰ و ۰۳۱/۰±۱۰۷/۰ بدست آمد. بالاترین میزان جذب روزانه (میکروگرم در کیلوگرم وزن بدن در روز) مس برابر با ۰۲۳/۰ و ناشی از مصرف ماهی سنگسر بود، در حالی که بالاترین میزان جذب روزانه سرب ناشی از مصرف ماهی کفشک و برابر با ۰۱۸/۰ به دست آمد. میزان جذب روزانه و هفتگی در هر دو فلز و در هر سه گونه ماهی کمتر از مقادیر دوز مرجع EPA و مصرف قابل تحمل (TI) ارائه شده توسط کمیسیون مشترک FAO/WHO ، بود. برآورد میزان خطر (THQ) محاسبه شده برای هر دو فلز به میزان قابل توجهی پایین تر از ۱ بود. نتایج نشان داد که جوامع شهری استان هرمزگان با میزان مصرف های محاسبه شده در معرض هیچ گونه خطری ناشی از تجمع فلزات سنگین مورد بررسی در این مطالعه نمی باشند.
دوره ۱۶، شماره ۸۶ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
پوسیدگی ناشی از کپک های سبز و آبی یکی از دلایل اصلی فساد پرتقال تامسون میباشد و میتواند تبدیل به یک عامل محدود کننده در انبارمانی میوهها گردد.هدف این مطالعه بررسی تاثیر تیمارهای واکس، آب گرم، کلرید کلسیم و تیمار قارچکش تجاری تکتو۶۰ بر پوسیدگی، از طریق القای بیوسنتز ترکیبات فلاونوئیدی و درنتیجه حفظ کیفیت پساز برداشت میوه های پرتقال تامسون ناول (سالم، زخم شده و آلوده شده با قارچ پنیسیلیوم) بود. میوه ها به مدت سه ماه در انبار سرد با دمای ۵ تا ۷ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی حدود ۷۵ تا ۹۰ درصد نگهداری شد. کاهش وزن در میوههای واکس خورده کمتر از سایر تیمارها بود. میوههای زخمشده و آلودهسازی شده شانس زیادی برای بقا نداشتند، تنها تیمارهای تکتو۶۰ و آبگرم توانستند پوسیدگی میوههای زخم و آلوده را بهطور معنیداری کاهش دهند. در مقابل هیچیک از تیمارها درکنترل پوسیدگی میوه های بدون زخم اختلاف نداشتند. میزان فنل کل پوست و گوشت میوه در دوره انبارداری کاهش یافت. مقدار هسپریدین پوست نیز در تیمار واکس بریتکس ۱۰۵۰ میکروگرم بر گرم عصاره بود. بیشترین مقدار اسکوپارون پوست و گوشت میوه بهترتیب در تیمار آب داغ (۹/۱۰۰ میکروگرم بر گرم عصاره) و تیمار کلسیم+زخم (۷۱/۶۴ میکروگرم بر گرم عصاره) بود. کاربرد تیمارهای تکتو ۶۰ و آب گرم می تواند پوسیدگی میوههای زخم و آلوده را کاهش دهد. تیمارها در کنترل پوسیدگی میوههای بدون زخم تفاوتی نداشتند که این موضوع اهمیت جلوگیری از آسیب مکانیکی به میوه در مرحله قبل از برداشت و زمان جابجایی را نشان میدهد.
دوره ۱۹، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
در پژوهشهای مختلف برتری چندلایه الیافی- فلزی نسبت به آلومینیوم و کامپوزیت تنها تحت بار ضربهای با سرعت بالا به اثبات رسیده است. در پژوهش حاضر هدف اصلی بررسی ایدهای برای ارتقای مقاومت به ضربه چندلایهای الیافی- فلزی تحت ضربه سرعت بالا با تحلیل عددی و آزمایش است. با توجه به وجود انواع مختلف مکانیزمهای جذب انرژی جنبشی پرتابه توسط هدف، در این پژوهش بر یکی از آنها تمرکز شده و با اضافهکردن لایه لاستیک بهمنظور ایفاکردن نقش جاذب در چندلایه AL/GL/GL/AL به آلومینیوم اجازه خمشدن بیشتر داده میشود تا جذب انرژی جنبشی پرتابه بیشتر شود و انرژی نفوذ مخصوص افزایش یابد. مواد به کار برده شده در این پژوهش آلومینیوم ۲۰۲۴-T۳، پیش آغشته شیشه/اپوکسی با الیاف بافتهشده و لاستیک نیتریل بوتادین است. کلیه آزمایشها با دستگاه تفنگ گازی آزمایشگاه ضربه دانشگاه تربیت مدرس تهران و حل عددی با نرمافزار المان محدود الاس داینا انجام شده است. با استفاده از نتایج حل عددی میتوان خروجیهایی مانند تغییرات نیروی تماسی و تغییرات انرژیهای مختلف در طول برخورد پرتابه به هدف را استخراج نمود که از نتایج حاصل از آزمایش به دست نمیآید. نتایج نشان میدهد با اضافهکردن لایه لاستیک به چندلایه، آلومینیوم میتواند بیشتر خم شود. بنابراین انرژی جنبشی بیشتری از پرتابه جذب شده و انرژی نفوذ مخصوص و سرعت حد بالستیک بهطور محسوس و موثری افزایش مییابد.
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
هدف این پژوهش شناسایی و تحلیل آماری تغییرات زمانی فراوانی ماهانه وقوع دماهای کشنده بالای ۵۰ درجهی سانتیگراد ( TU۵۰c) در نیم کرهی شمالی است. به این منظور از دادههای باز تحلیل شده مربوط به بیشینه دمای دو متری سطح زمین در بازه زمانی ۷۳ ساله ۱۹۴۸ تا ۲۰۲۰ استفاده شده و پس از تنظیم، به صورت سری زمانی ماهانه مورد تحلیل قرار گرفت. در این مطالعه از روشهای تحلیل آمار توصیفی، تحلیل روند خطی و آزمون ناپارامتری من کندال به منظور بررسی تغییرات زمانی فراوانی وقوع استفاده شده است. در طول دوره ۷۳ ساله مطالعاتی تعداد ۹۵۵۳ روز با دمای حداقل ۵۰ درجه سانتیگراد و بیشتر شناسایی و مختصات آنها استخراج شد. بررسی توزیع فراوانی روزانه وقوع TU۵۰c نیمکره شمالی نشان داد که ماههای می و ژانویه به ترتیب دارای بیشترین فراوانی وقوع هستند. همچنین بیشترین روند افزایشی در فراوانی وقوع دماهای کشنده در ماههای مارس،آوریل، جولای و آگوست مشاهده شدند. از لحاظ توزیع مکانی، منطقهای که بیشترین فراوانی و شدیدترین TU۵۰c در آن به ثبت رسیده مربوط به محدودهای واقع در آفریقا خصوصاٌ سودان، غرب آسیا (بین عراق، جنوب غرب ایران، کویت و عربستان) و هندوستان در شبه قاره هند هستند و در آمریکا نیز وقوع این دماها نادر نیست. بالاترین و شدیدترین دماهای ثبت شده در دهه پنجم و در فاصله زمانی ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۸ به وقوع پیوسته است.
معادل Temperatures Above ۵۰ C به معنای دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد، به سبب جلوگیری از تکرار در این پژوهش از اختصار TU۵۰c استفاده گردید.
Temperatures Above ۵۰ C=دمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد، به سبب جلوگیری از تکرار در این پژوهش از اختصار TU۵۰c استفاده گردید.