جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای افشاری پور
الهه افشاری پور، قباد آذری تاکامی، سید محمد جلیل ذریه زهرا، عباسعلی مطلبی، شاپور کاکولکی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
در این تحقیق اثربخشی ۴ نوع واکسن کشته شده ضد ویروس نکروز عصبی
(VNN) همراه با سه نوع ادجوانت به دو روش غوطه وری و تزریقی مورد ارزیابی قرار گرفت. ۵۴۰ ماهی ۱۰-۷ گرمی ازون برون
) stellatus Pallas ۱۷۷۱ Acipenser ( برای انجام آزمایش تهیه شد. واکسیناسیون در دو مرحله به فاصله یک ماه انجام شد که پس از یک ماه از دومین تکرار، مواجه سازی با ویروس زنده حاد انجام پذیرفت. در طی این مدت میزان مرگ و میر گروه های غوطه وری و تزریقی به ترتیب ۹/۱۲ درصد و ۸/۱۹ درصد در مقایسه با ۱۰۰ درصد مرگ و میر در گروه کنترل بود. خون گیری جهت ارزیابی فاکتور های ایمنی (سوپراکسید دیسموتاز، لیزوزیم) در چهار مرحله به ترتیب قبل از واکسیناسیون اول در دوره آداپتاسیون، بعد از واکسیناسیون اول، بعد از واکسیناسیون دوم به فاصله یک ماه از اولین واکسیناسیون و بعد از مواجهه سازی با ویروس زنده حاد انجام شد تا تغییرات در زمان قبل و بعد از مواجهه سازی با ویروس مشخص گردد.
نتایج نشان داد که واکسیناسیون به روش غوطه وری در گروه واکسینه شده با واکسن حاوی ادجوانت
IMS ۱۳۱۲ SEPPIC به طور قابل توجهی سطوح بالاتری از میزان سوپراکسید دیسموتاز
IU/MI ۱۷۴۵
(p<۰,۰۵) و لیزوزیم

۴۰/۶
(p<۰,۰۵) را نسبت به بقیه گروه ها نشان داد که کارایی بهتر آنرا در مقایسه با سایر واکسن های دیگر نشان می دهد. لذا می توان واکسن کشته با ۷۵% ادجوانت
IMS ۱۳۱۲ SEPPIC جهت واکسیناسیون علیه بیماری نکروز عصبی ویروسی را توصیه نمود.
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده
امروزه استفاده از بتن های خودترمیم شونده مورد توجه محققین مختلف قرار گرفته است. در مقاله حاضر به بررسی تاثیر باکتری باسیلوس سابتیلیس با غلظت¬های مختلف بر روی بتن¬های حاوی زئولیت پرداخته شده است. باکتری مذکور در آزمایشگاه تولید و به طرح اختلاط بتن اضافه گردید. جهت ارزیابی تاثیر باکتری باسیلوس سابتیلیس بر روی نمونه¬های دارای زئولیت، آزمایشات مقاومتی و دوام از جمله آزمایش مقاومت فشاری، آلتراسونیک، نفوذ ناپذیری و جذب آب در سنین مختلف بر روی آزمونه¬ها انجام گرفت. همچنین با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ نوری ترمیم شوندگی بتن مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون مقاومت فشاری نشان داد، نمونه های حاوی زئولیت با غلظت ۸^۱۰×۲,۸ سلول بر میلی لیتر منجر به افزایش ۱۶.۷۶ درصدی مقاومت فشاری و نمونه¬های بدون زئولیت ۱۳.۵۱ درصد مقاومت فشاری را افزایش دادند. همچنین وجود باکتری در طرح اختلاط منجر به کاهش حدودا ۱۵ درصدی جذب آب نمونه¬های بدون زئولیت و ۳۰ درصدی نمونه¬های دارای زئولیت گردید. بر اساس نتایج آزمایشات انجام شده مناسب¬ترین غلظت، جهت بهبود همزمان پارامترهای مقاومتی و دوام از بین غلظت¬های مختلف باکتری باسیلیس سابتیلیس، غلظت ۸^۱۰×۲.۸ سلول بر میلی لیتر پیشنهاد می¬گردد.