جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای بنکدار
مریم خواجوی، عبدالمجید حاجی مرادلو، مژگان زندی، محمد پزشکی مدرس، عباس زمانی، شاهین بنکدار،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده
فناوری رهایش کنترل شده داروهای پروتئینی و پپتیدی از ذرات زیست تخریب پذیر به عنوان یک حوزه برجسته جهت غلبه بر مشکلات مرتبط با فرمولاسیون ماکرومولکولها ظهور کرده است. هدف از تحقیق حاضر ساخت میکرو ذرات بارگذاری شده با پروتئین با استفاده از پلیمر زیست تخریب پذیر PCL و هیدروژل حاصل از غضروف فیل ماهی و BSA به عنوان داروی مدل برای داروهای پروتئینی و پپتیدی نظیر GnRH بود. در این مطالعه روش امولسیون دوگانه به عنوان یکی از مناسبترین روشهای تهیه سامانه تحویل دارو برای پروتئینهای محلول در آب انتخاب گردید. در تهیه امولسیون اول از اولتراسونیک و در امولسیون دوم از همزن مکانیکی استفاده گردید. در این مطالعه ۳ گروه شامل گروه ۱(PCL/hydrogel/BSA)، گروه ۲(PCL/BSA) و گروه ۳(PCL/Alginate/BSA) به عنوان سامانه تحویل دارو تهیه گردید. نتایج نشان داد شکل ذرات در همه گروهها کروی بوده و ذرات بصورت منفرد در محیط آبی پراکنده شده بودند. همچنین مقایسه میانگین اندازه ذرات نشان داد ذرات تهیه شده در گروه ۱ بطورمعنی داری نسبت به سایر گروهها اندازه کوچکتری داشتند بر اساس نتایج به دست آمده کارآیی انکپسوله شدن BSA در گروه ۱ به طور معنی داری بالاتر از سایر گروهها بود؛ درحالیکه گروه ۲ کمترین درصد انکپسوله شدن را نشان داد. بر اساس نتایج به دست آمده، هیدروژل تهیه شده از غضروف فیل ماهی استفاده شده در گروه ۱ میتواند برای تهیه سیستم تحویل داروهای پروتئینی و پپتیدی پیشنهاد گردد.
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ویژه نامه- ۱۳۹۵ )
چکیده
برآورد توزیع سرعت به عنوان یک پارامتر کلیدی در تخمین دیگر پارامترهای هیدرولیکی جریان نظیر دبی و تنش برشی از اهمیت زیادی برخوردار است؛ و در دهههای اخیر، برآورد پروفیل توزیع سرعت جریان در کانالهای کمعرض با نسبت عرض به عمق کمتر از ۵، توجه بسیاری از محققین را به خود معطوف داشته است. در این مقاله یک مدل تحلیلی برای برآورد توزیع سرعت جریان آشفته و کاملا توسعه یافته، بر مبنای میانگین گیری رینولدز معادلات ناویر استوکس (RANS) و یک توزیع لزجت گردابی ارائه شده است. مدل پیشنهادی قابلیت کاربرد در هر دو دسته کانالهای عریض و کمعرض را دارد. این مدل با دادههای اندازهگیری شده در کانالهای آزمایشگاهی مستطیلی و نیز دادههای حاصل از یک سایت واقعی کانال فاضلاب مقایسه و معتبرسازی شده است. به دلیل وابستگی معادله توزیع سرعت پیشنهادی به پارامتر کولز، تأثیر این پارامتر بر میزان دقت در توصیف پروفیل سرعت و پیش بینی محل وقوع سرعت ماکزیمم نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. در مطالعه حاضر، پارامتر کولز از طریق برازش به دست آمده و مقادیری که به ازای آن، مدل پیشنهادی کمترین میزان خطا را در برآورد پروفیل سرعت ارائه میدهد، پیشنهاد گردیده است. نتایج نشان میدهد که پروفیلهای سرعت به دست آمده از مدل پیشنهادی مطابقت بالایی با دادههای اندازهگیری شده داشته و گرادیان منفی سرعت در نزدیکی سطح آزاد آب را به خوبی نشان میدهد. مقدار پارامتر کولز برای کانال فاضلاب کمتر از مقدار این پارامتر برای کانالهای آزمایشگاهی به دست آمد.
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: غضروف، بافتی بدون رگ و لنف در بدن است و اگر آسیب گستردهای داشته باشد، توانایی ترمیم و بازسازی خود را ندارد. در جامعه امروز، بیماریهای غضروف از جمله ورم مفاصل و آسیبهای غضروف افزایش یافته است. آسیبهای آن میتواند عملکرد روزانه بیمار را مختل کرده و بهواسطه سایش استخوانها روی هم با درد همراه باشد. روشهای رایج مورد استفاده در درمان آسیبهای غضروف تهاجمی با بازده کم تلقی میشوند که شامل ایمپلنت کردن کندروسیتهای خود فرد، ریزشکست، تحریک مغز استخوان و حذف بخش آسیبدیده است. درمانهای رایج موجود روشهای قطعی نیستند، بههمین دلیل به استفاده از سلولهای بنیادی و مهندسی بافت غضروف روی آورده شده است. در پژوهش مروری حاضر، انواع سلولهای بنیادی بهکاررفته در سلولدرمانی غضروف و مهندسی بافت غضروف بررسی شدند. در ادامه فاکتورهای پیامرسان سلولی مانند فاکتورهای رشد، عوامل مکانیکی و محیطی مطرح و به داربستهایی بر پایه زیست موادهایی که برای مهندسی سلولهای بنیادی با بازده بالا بهمنظور بازسازی بافت غضروفی مورد استفاده قرار میگیرند، اشاره شد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، مروری بر کاربرد سلولهای بنیادی در ترمیم و مهندسی بافت غضروف بود.
نتیجهگیری:. نقش سلولهای بنیادی در ترمیم غضروف بهدرستی اثبات شده است، ولی مکانیزم و روش ایجاد این ترمیم تاکنون مشخص نشده است. سلولهای مزانشیمی بالاترین امنیت در استفاده از سلولدرمانی در غضروف را دارند و بیشترین استفاده بالینی از این نوع سلولها است. در ایران، سلولدرمانی برای بیماران بهصورت بالینی صورت میپذیرد، ولی مهندسی بافت غضروف راه زیادی برای رسیدن به مرحله بالینی دارد.