۱۵ نتیجه برای بهمنی
محمد علی یزدانی ساداتی، میر حامد سید حسنی، محمود بهمنی، محمود محسنی، محمود شکوریبان، حمید رضا پور علی، محسن پور اسدی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
تأثیر جیرههای حاوی کولین در سطوح ۰، ۲، ۴ و ۸ گرم در کیلوگرم بر روند رشد، شاخصهای بیوشیمیایی خون، ترکیب لاشه و چربی کبد تاسماهی سیبری با وزن ابتدایی۶۷/۰± ۶۷/۳۷ به مدت ۱۲ هفته در مخازن ۵۰۰ لیتری فایبرگلاس بررسی شد. بدین منظور جیرهای نیمه خالص با استفاده از کازئین عاری از ویتامین و گلوتن گندم بهعنوان منبع پروتئینی، مخلوط روغنهای گیاهی و جانوری بهعنوان منابع چربی و دکسترین بهعنوان منبع کربوهیدرات تهیه و سه بار در روز به ماهی خورانده شد. چهار جیره آزمایشی از نظر میزان پروتئین (۴۰ درصد) و انرژی (۱۸ مگاژول در کیلوگرم) یکسان بودند. جیرههای حاوی کولین تأثیر معناداری بر افزایش وزن، ضریب تبدیل غذا، ضریب رشد ویژه و نسبت بازده پروتئین گذاشت. بهترین شاخصها در ماهیان تغذیه شده از جیره حاوی ۲ و۸ گرم در کیلوگرم کولین مشاهده شد ) ۰۵/۰(p<. چربی لاشه ماهیان تغذیه شده از جیره حاوی ۲ و ۴ گرم کولین در کیلوگرم بیشتر از تیمار شاهد بود) ۰۵/۰(p<، ولی اختلاف معناداری در پروتئین لاشه مشاهده نشد) ۰۵/۰(p>. چربی پلاسما و کبد، کلسترول، تریگلیسرید و فسفولیپید با افزایش سطوح کولین روندی افزایشی را نشان داد، اما فاقد اختلاف معنادار بود) ۰۵/۰(p>. با توجه به نتایج، پیشنهاد میشود که به جیره تجاری بچه تاسماهی سیبری بهمیزان ۲ گرم در کیلوگرم کولین اضافه گردد.
دوره ۴، شماره ۲ - ( شماره ۲ (پیاپی ۱۴)- ۱۳۹۲ )
چکیده
تأثیرات یادآوری پیام ها بر حافظه شامل متقدم، میانی و متأخر است. یادآوری ابتدای پیام ها تحت تأثیر عنصر متقدم، یادآوری بخش میانی تحت تأثیر عنصر میانی و یادآوری انتهای پیام ها تحت تأثیر عنصر متأخر است. در این پژوهش تأثیر عنصر متأخر در مکالمات پیام های بازرگانی رادیویی فارسی و تأثیر جملات کوتاه و شعاری و پایایی آن در ذهن شنوندگان را بررسی کردیم. روش تحقیق به صورت میدانی و نیمه آزمایشگاهی است. برای آزمودن فرضیه ها شش پیام را از میان پنجاه پیام بازرگانی پخش شده در شبکه های رادیویی فارسی ایران، جوان و پیام در بهمن و اسفند ۱۳۸۹ انتخاب و براساس آن ها شش برگه آزمون تکمیلکردنی طراحی کردیم. آزمودنی ها، متشکل از ۷۱ نفرشامل ۴۴ مرد و ۲۷ زن، به طور تصادفی انتخاب شدند. آن ها پس از دو بار شنیدن هر پیام، واژه های جاافتاده در برگه های آزمون را به یاد آوردند و نوشتند. نتایج نشان داد در پیام های بازرگانی میانگین رتبۀ عناصر متأخر (۷۷/۲) در مقایسه با عناصر متقدم (۱۶/ ۲) و عناصر میانی (۰۶/۱) بیشتر در حافظۀ کاری شنوندگان باقی می مانند و بهتر به یاد می آیند. همچنین میانگین رتبۀ جملات کوتاه و شعاری (۷۹/۹۹) در مقایسه با جملات غیرشعاری (۸۰ /۴۱) بیشتر در حافظۀ کاری شنوندگان باقی می مانند و بهتر به یاد می آیند. نتایج این پژوهش به تهیه کنندگان برنامه های پیام های بازرگانی رادیویی فارسی، تولیدکنندگان کالاها و گردانندگان مؤسسات خدماتی کمک می کند تا توجه مخاطبان را بیشتر جلب کنند و کالاهای خود را بهتر بشناسانند. زبان شناسان و روان شناسان نیز می توانند تأثیرات جایگاه جملات بر حافظۀ افراد را بررسی و نتایج را مشاهده کنند.
دوره ۴، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
خاستگاه جمعی و عمیق قصهها سبب ایجاد شباهتهای شگفتانگیز در میان قصههای ملل مختلف شده است. در کنار دیدگاههایی که دربارۀ خصلت آموزشی قصه و ارتباط آن با دوران بلوغ و مسائل جنسی مطرح است، دیدگاههای دیگر نیز بر ارتباط قصه با الگوهای جمعی و اساطیری تأکید دارند. براین اساس، قصه دربردارنده حرکت درونی انسان برای رسیدن به انسجام و یکپارچگی است و روند آن بر ارتباط بین خودآگاه و ناخودآگاه متمرکز شده است. برای رسیدن به کمال، خودآگاه باید بتواند زبان رمزی ناخودآگاه را تفسیر کند. قهرمان قصه کسی است که به این ارتباط درونی تحقق بخشد. او قهرمان دنیای درون است و به دنبال مرکز وجود خود از نیروهایی یاری میگیرد که همگی درونی هستند. قهرمان قصه سفر اساطیری خود را با گسست از روزمرگی و تکرار آغاز میکند و در انتها به شناختی متفاوت از خود، هستی و توانمندیهایش میرسد.
قصه شناسی تطبیقی با رویکرد روانشناسانه نشاندهنده میراث مشترک بشر فارغ از زمان و مکان است. فرافکنی مراحل فرایند فردیت و خصیصه مشترکِ ناخودآگاه جمعی، الگوی یکسانی را در قصهها ایجاد کرده است. اگرچه فرهنگهای گوناگون بستری متنوع برای افسانهها و قصهها شمرده میشوند؛ اما در ژرفساخت قصه، دلمشغولی ِواحدی منعکس میشود و پایان همه به یک نقطه ختم میشود.
اشکان بنان، محمدرضا کلباسی مسجدشاهی، محمود بهمنی، محمدعلی یزدانی ساداتی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
نانوذرات نقره بیشتر بهدلیل ویژگی ضدمیکروبی آنها کاربرد گستردهای در محصولات مصرفی یافتهاند. افزایش روزافزون استفاده از این نانوذرات باعث توجه به اثرهای احتمالی زیست سمشناسی آنها شده است. در این مطالعه، ابتدا اثرهای حاد کلوئید نانوذرات نقره در دوران جنینی دو گونه تاسماهی ایرانی و ازونبرون بررسی شد و سپس اثرهای کوتاه مدت آن در مراحل ابتدایی تکامل (پیش از شروع تغذیه فعال) گونه ازونبرون ارزیابی گردید. براساس نتایج بهدست آمده از آزمونهای سمیت حاد، نانوذرات نقره در هر دو گونه مورد بررسی سمیت وابسته به غلظت را در مراحل ابتدایی تکامل به دنبال داشتند. سه غلظت ۰۲۵/۰، ۵۰/۰ و ۱/۰ میلیگرم در لیتر کلوئید نانوذرات نقره به همراه تیمار شاهد برای بررسی اثرهای کوتاه مدت در نظر گرفته شد. میزان تجمع نقره در تیمار ۱/۰ میلیگرم در لیتر بهطور معناداری بیشتر از تیمار شاهد ثبت گردید (۰۵/۰>p)، هر چند در میزان بازماندگی تفاوت معناداری بین تیمارها مشاهده نگردید.
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
ارداویرافنامه اثری از عهد ساسانی و به زبان پهلوی است. متن فارسی آن از روی ترجمه فرانسوی نوشته شده است. التوهم نوشتۀ حارث محاسبی، از عرفای قرن سوم، و به زبان عربی است. این اثر هنوز ترجمه نشده است. هردو اثر دربردارندۀ مشاهدات انسان خاکی از عالم ملکوتاند. ویراف در جامعه زرتشتیای که با حمله اسکندر مبانی دینی و اخلاقی آن دچار آشفتگی شده است، بهمنظور رفع شک عروج میکند. محاسبی نیز در جامعه اسلامی واعظی عارف است. هدف، ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی عصر، و طبقه اجتماعی هردو- به این معنا که یکی عارف و دیگری متشرع است- بر تصویرسازیهای بهشت و دوزخ اثر گذاشته است. بهشت و دوزخ در ارداویرافنامه براساس کارکردهای اجتماعی افراد و مبتنی بر بینش گیتیشناختی زرتشتیان ترسیم میشود؛ درحالی که در التوهم تأکید بر دوری و نزدیکی به خداوند است. باوجود اندیشه اسلامیِ محاسبی، مراحل سفر در هردو یکسان است و غایت هردو رسیدن به «روشنی بیکران». اگرچه عروج محمل موقعیتی تاریخی و اجتماعی است، هردو اثر بر الگوی جمعی کمالیابی که از ریشههای عمیق برخوردار است، منطبق میشوند. محاسبی با گزینش آیات، احادیث و بهکارگیری قدرت تأویل، مشاهدات خود را با الگوهای جمعی کمال سازگار کرده است.
غزاله بهمنی، محمدصادق علوی یگانه، سید جعفر سیف آبادی، پرویز توکلی کلور،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
جایگیری جوامع بسترزی با شرایط محیطی و تقابل گونههای مختلف در ارتباط میباشد. به منظور بررسی تاثیر نوع بستر بر تراکم سطح پوشش مرجان نرم Zoanthus sansibaricus و جلبک قهوهای stellata Iyengaria و شرایط رقابتی آنها در جزیره هرمز، مطالعه ای در دو ایستگاه با تخمین سطح پوشش در ۴۰ کوادرات ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر انجام شد. مرجان نرم گونه Z. sansibaricus گونه غالب سواحل جزیره هرمز محسوب شده و از طرفی جلبک قهوهای گونه I. stellata در اغلب ایام سال پوشش غالب جلبکی ناحیه را به خود اختصاص میدهد. رابطه معنیدار منفیr = (p<۰,۰۱;- ۰.۶۰۷) در مقایسه سطح اشغال این دو گونه بیانگر شرایط رقابتی حضور دو گونه در دو منطقه بود. در ایستگاه با بستر گلی- قلوهسنگی حضور غالب مرجان نرم با اشغال میانگین ۷/۶۱% از سطح بستر در مقابل اشغال تنها ۸/۱۶% از سطح توسط جلبک قهوهای مشاهده شد. در حالیکه در ایستگاه با بستر ماسهای- سنگی جلبک قهوهای با اشغال ۸/۳۷% بستر نسبت به ۵/۱۹% سطح اشغال مرجان نرم به صورت غالب حضور داشت. بهنظر میرسد قابلیت رقابت بهتر Z. sansibaircus در جایگیری در بسترهای ناپایدار شرایط را به نفع استقرار بهتر این گونه در بسترهای گلی– قلوه سنگی پیش برده باشد.
دوره ۷، شماره ۵ - ( شماره ۵ (پیاپی ۳۴)، ویژه نامه پاییز- ۱۳۹۵ )
چکیده
داراب نامه طرسوسی از قصههای عامیانه بلند، مربوط به قرن ششم است که ازطریق سنت نقالی و داستانگزاری ثبت و روایت شده است.داستان سرگذشت داراب و به شاهی رسیدن وی را بیان میکند. در میان خط سیری که بیانگر به شاهی رسیدن داراب است، خردهروایتهای بسیاری قرارگرفتهاند که باعث آشفتگی و اغتشاش روایت پایه شدهاند؛ خردهروایتها با روایت پایه گاه ارتباط و انسجام ساختاری مییابند و گاه با الگوی گفتمانی متفاوت، مستقل از کلان روایت شکل میگیرند و یکپارچگی روایت را با آشفتگی، استقلال و انفکاک خود از فرایندهای سه گانه تحول کلامی مخدوش میکنند. رویکرد نشانه معناشناسی روایی براساس«قصد»کنشگر که برنامه روایی بر آن متمرکز شده، خط سیرکلان روایت را از میان خردهروایتهای نامرتبط جدا میکند. سوالی که مطرح میشود آن است که خردهروایتها از چه الگوی گفتمانی تبعیت میکنند؟زیرا برخلاف کلان روایت بر نظام برنامه محور روایی منطبق نیستند و نمیتوانند به عنوان روایت ابزاری، کلان روایت را به سمت تحقق کنش اصلی سوق دهند.
پژوهش حاضر ضمن بررسی نظامهای گفتمانی در داراب نامه، به دنبال پاسخی برای منشا و کارکرد خردهروایتها و تبیین علت اغتشاش در روایت است. با توجه به بافت فرهنگی عاملی ثانویه در ساحت گفته پردازی حضور دارد که خنثی و بی تاثیر نیست؛ سنت شفاهی نقالی و داستان گزاری با پایبندی به ساختارهای اصلی و در تعامل پیوسته با فرهنگ جمعی راه تولید فرمهای نوظهور را بازگذاشته. حضورِسیال نقال بین گفتهپرداز نخستین و روایت شنو نظام معنای روایت را دستخوش تغییرکرده است.
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف اصلی این پژوهش، بررسی عوامل مؤثر بر توزیع قدرت در شبکه سازمانی میباشد. برای دستیابی به این هدف، از روش پژوهشی همبستگی از نوع معادلات ساختاری بهره گرفته شد. جامعه آماری این پژوهش را تمام کارکنان غیر عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد (۱۲۵۰ نفر) در دوازده دانشکده و شش معاونت تشکیل دادند. در مجموع ۱۴۱ نفر از کارکنان در این پژوهش مشارکت داشتند. نخست به منظور ترسیم شبکه سازمانی دانشگاه فردوسی مشهد با استفاده از دادههای تحلیل شبکه، گراف شبکه ترسیم شد و موقعیت کنشگران کلیدی براساس دو شاخص مرکزیت درون درجه و مرکزیت بینیت در شبکه شناسایی شد. سپس براساس نتایج حاصل از تحلیل معادلات ساختاری، تأثیر منابع قدرت فردی و واحدهای سازمانی مؤثر بر توزیع قدرت سنجیده شد. به این ترتیب، منابع قدرت فردی از طریق اطلاعات و منابع قدرت واحدهای سازمانی از طریق مرکزیت بر توزیع قدرت اثر میگذارند.
اشکان بنان، محمدرضا کلباسی، محمود بهمنی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
کاربرد غیرمستقیم نانوذرات نقره (Silver Nanoparticles [AgNPs]) در کنترل عفونت قارچی شایع دوران انکوباسیون جنین تاسماهی ایرانی-ساپرولگنیازیز- در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. فیلترهای محتوی ۲/۰، ۵/۰ و ۱ درصد نانوذرات نقره در دو حالت بدون عامل و دارای عامل جفت شونده آمینوپروپیل تریاتوکسی سیلان به همراه تیمار شاهد (بدون فیلتر)، تیمارهای مورد بررسی در پژوهش حاضر بودند. نتایج نشان داد که در ۴۸ ساعت ابتدایی انکوباسیون که منطبق بر رشدونمو جنینی تا پیش از مرحله شروع نورولاسیون می گردد، علیرغم شروع آلوده سازی آب انکوباتورها با قارچ ساپرولگنیا، عفونت قارچی در هیچیک از تیمارهای مورد بررسی دیده نشد. نتایج حاصل از سنجش میزان رهایش نقره از فیلترهای مورد مطالعه در پایان ۱۲ ساعت ابتدایی شروع انکوباسیون نشان میدهد که میزان رهایش نقره در آب، در تیمارهای فیلترهای ۱% بدون عامل و عامل دار بطور معنیداری بیشتر از سایر فیلترهای محتوی نانوذرات نقره بود. این روند در زمانهای بعدی نمونه برداری (۴۸ و ۹۶ ساعت) نیز تکرار شد با این تفاوت که میزان رهایش تنها در تیمار فیلتر %۱ عامل دار بطور معنیداری بیشتر بود. در تیمار فیلترهای ۱% عامل دار، درصد تفریخ به طور معنیداری نسبت به تیمار فیلتر شاهد، افزایش نشان دادند.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این تحقیق یک روش نوین ترکیبی از نتایج آزمایشگاهی و حل عددی برای تعیین ثوابت الاستیک ورقهای اورتوتروپیک نازک و ضخیم و با چیدمانهای مختلف و همچنین ورقهای همگن با شرایط مرزی متفاوت، پیشنهاد شده است. این روش از دادههای آزمایش ارتعاشی و حل عددی متناظر و روش بهینهسازی استفاده میکند. دادههای آزمایشگاهی یک دسته از فرکانسهای ویژه است که از ارتعاش عرضی ورق بدست میآید. همچنین حل عددی برمبنای مدلسازی با استفاده از روش المان محدود در یک نرمافزاری تجاری حاصل می گردد. برای تعیین ثوابت مادی ورق توسط روش معکوس از الگوریتم بهینهسازی انبوه ذرات در نرم افزار متلب بهرهبرداری شده است. از مجموع مربعات اختلاف بین مقادیر اندازهگیری شده آزمایشگاهی و محاسبه شده حل عددی فرکانسهای ویژه به عنوان تابع خطا استفاده شده است. اعتبارسنجی، کارایی و توانایی روش پیشنهاد شده در این مقاله با استفاده از دادههای آزمایشگاهی و تحلیلی در دسترس از دیگر مقالات بررسی شده است. دقت بالاتر نتایج بدست آمده از این روش نسبت به روشهای موجود ارائه شده در مقالات تحت بررسی، به خوبی اعتبار روش پیشنهاد شده را تایید میکند.
دوره ۱۵، شماره ۷۵ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هر روز اثرات زیانآور نگهدارندههای شیمیایی از جمله عوارض سرطانزایی و خواص تراتوژنیک و نیز باقیماندههای سمی بر سلامت انسان به اثبات میرسد و تقاضا برای مصرف مواد غذایی که عمر ماندگاری آنها به صورت طبیعی افزایش یافته، بیشتر میشود. ازاینرو هدف از این تحقیق جایگزینی سورباتها با پلیاولها و تأثیر بر روی خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و بافتی کیک مافین بوده است. پروپیلنگلایکول، سوربیتول و گلیسیرین هر کدام در مقادیر ۵/۲درصد جایگزین قسمتی از آب موجود در فرمولاسیون شد و سوربات پتاسیم به طور کامل حذف گردید. آنالیز آماری با استفاده از نرمافزارSPSS۱۹ و طرح کاملا تصادفی ارائه گردید. ویژگیهای فیزیکی و رئولوژیکی خمیر از جمله دانسیته و ویسکوزیته و همچنین ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، ماندگاری (کپک و مخمر) و ویژگیهای حسی مافینها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد تفاوت معنیداری در صفات دانسیته و ویسکوزیته خمیر، سفتی بافت، رطوبت، فعالیتآبی، ارزیابی حسی(طعم و پذیرشکلی) مشاهده شد. در کل حذف سوربات پتاسیم تأثیری بر روی ماندگاری و بار میکروبی نمونههای مافین نداشت. ارزیابیحسی انجام شده بیانگر آن بود بین تمامی تیمارهای مورد آزمون در این پژوهش، تیمار حاوی ۵/۰ درصد پروپیلن گلایکول، ۵/۱درصد سوربیتول، ۵/۰درصد گلیسیرین از لحاظ پذیرش کلی بالاترین امتیاز را از نظر ارزیابان حسی دارا بود و به عنوان بهترین نمونه معرفی شد. پس از آن تیمار حاوی سوربیتول و تیمار شاهد بودند. تیمار حاوی پروپیلن گلایکول کمترین امتیاز را از نظر ارزیابان کسب نمود.
دوره ۱۵، شماره ۸۱ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این مطالعه تأثیر استفاده از آرد گندم اکسترودشده یا نشاسته پیشژلاتینیشده گندم برای بهبود فرآوری و کیفیت نان حجیم حاصل از خمیر منجمد بود. سه فرمولاسیون با ۱۰۰درصد آردگندم شاهد و با ۵درصد جایگزینی آردگندم با آردگندم اکسترودشده و ۵ درصد جایگزینی آردگندم با نشاسته پیشژلاتینیشده گندم تهیه شد. خمیرهای منجمد به صورت یخزده به مدت هفتروز نگهداری شده و سپس یخزدایی، تخمیر، پخته و از لحاظ ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی، تکنولوژیکی ارزیابی شدند. سطوح گلوکز در دسترس یافت شده برای آردگندم اکسترود شده (g۱۰۰ / g ۱۲) و نشاسته پیشژلاتینی شده گندم (g۱۰۰/g۷/۱۱) و در رابطه با آردگندم شاهد (g۱۰۰ / g۱/۷) مشاهده شد. در دسترس بودن گلوکوز حاصله از شکستن نشاسته باعث ورآمدن بهتر خمیر شده و این اثر بسیار مطلوب برای خمیرهای منجمد است زیرا در مرحله یخزدایی به علت در دسترس بودن سوبسترا برای مخمر باعث کاهش حجم محصول نمیشود. نمونههای حاصله از نشاسته پیشژلاتینی شده گندم و آردگندم اکسترودشده پس از پخت در مقایسه با نان شاهد حجم بیشتری دارند. نتایج این مطالعه برای استفاده از آردگندم اکسترود شده یا نشاسته پیشژلاتینی شده گندم مطلوب بوده و استفاده از این روش باعث عدم کاهش کیفیت برای خمیر منجمد میشود
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، روند طراحی یک کنترل کننده بهینه پایدار تطبیقی بر خط به منظور ردیابی مسیر بازوی ربات با استفاده روش تنظیمکننده خطی مربعی ارائه شده است. به طور کلی بکار گیری این روش در نهایت منجر به حل یک معادله دیفرانسیل ریکاتی میشود که در قالب متعارف خود در یک فرم معکوس با استفاده از شرایط نهایی به صورت خارج از خط حل میشود و در حالت خاص سیستم تغییر ناپذیر با زمان و زمان بی نهایت به معادله جبری ریکاتی تبدیل میشود. ولی در این مقاله معادله دیفرانسیل ریکاتی مورد نظر به عنوان یک تابع تطبیقی جهت کنترل ولتاژ موتور درنظر گرفته شده و به فرم رو به جلو با استفاده از شرایط اولیه بصورت برخط به منظور پاسخدهی مناسب به تغییرات محیط، حل می شود. در ضمن پایداری مجانبی خطای ردیابی این کنترل کننده با انتخاب یک تابع لیاپانف مناسب تضمین میگردد. از طرف دیگر، عدم قطعیتهای پارامتری مانند تغییرات پارامتر جرم بازوی ربات و همچنین اغتشاشات خارجی محیط در مطالعات شبیه سازیها در نظر گرفته شده است و بدین سبب مقاوم بودن طراحی نشان داده شده است. نتایج حاصل از شبیهسازیها به منظور ردیابی سیگنال مرجع در حضور اغتشاشات خارجی و عدم قطعیت مدل نشان دهنده برتری کنترل کننده بهینه ولتاژ پیشنهادی و صرف کمتر توان سیگنال کنترلی مورد نیاز (ولتاژ موتورهای بازوهای ربات) در مقایسه با توان مصرفی موتور های کنترل کنندههای بهینه مشابه اعمال شده بر روی گشتاور موتورهای بازوهای ربات و همچنین روشهای طراحی کلاسیک کنترل کننده، نظیر PID است.
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
تحقیقات پیشین به ندرت به بررسی توسعه بتن عایق حرارتی با عملکرد بالا با استفاده از مواد فعالسازی شده با اکسید کلسیم پرداختهاند. همچنین، تأثیر جایگزینی نسبتهای بالایی از سنگدانهها با پودر لاستیک فرسوده و پلیاتیلن ترفتالات (PET) بر ویژگیهای مکانیکی و حرارتی بتنهای ژئوپلیمری با عملکرد بالا کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. این مطالعه به بررسی توسعه بتن ژئوپلیمری عایق حرارتی با عملکرد بالا با استفاده از مواد فعالسازی شده با اکسید کلسیم میپردازد و یک روش اختلاط نوین را برای بهبود تراکم بتن عایق حرارتی با عملکرد بالا که شامل سرباره فعالسازی شده با اکسید کلسیم است، ارائه میدهد. در این تحقیق، ۱۰%، ۲۰%، ۳۰%، ۴۰% و ۵۰% از سنگدانهها با پودر لاستیک فرسوده و پودر PET جایگزین شدهاند. آزمایشهای مقاومت فشاری، خمش چهار نقطهای و مقاومت کششی به منظور تعیین ویژگیهای مکانیکی بتن انجام شدهاند. علاوه بر این، آزمایش ضریب هدایت حرارتی برای ارزیابی ویژگیهای حرارتی بتن توسعهیافته انجام گرفته است. نتایج نشان میدهند که جایگزینی سنگدانهها با ۱۰% پودر لاستیک فرسوده یا پودر PET، ظرفیت جذب انرژی بتن را به ترتیب تا ۱۴۳% و ۱۰۷% افزایش داده است، در حالی که ویژگیهای مکانیکی به ترتیب تا ۱۰% و ۷% کاهش یافتهاند. استفاده از ۵۰% پودر لاستیک فرسوده و PET به عنوان جایگزینی برای سنگدانهها، ضریب هدایت حرارتی نمونهها را به ترتیب تا ۷۰% و ۶۰% کاهش داده است.
دوره ۲۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۴۴ )
چکیده
تتضمن العقود بعضَ العوامل التی یُمکن أن تحدّد الالتزامات، أو تغیّرها، وحتی تلغیها فی أحیان أخری. وهذه العوامل قد تکون ذات منشأ قانونی أو إرادی یُذکر بشکل صریح أو ضمنی أثناء العقد. من ضمن العوامل ذات الطبیعه الإرادیه هی الشرط البنائیه أو التبانیه التی تستطیع أن تغییر طبیعه الالتزامات وشکلها. إن طرفی العقد فی هذا الشرط یتفقان علی الالتزام به حتی وإن لم یتم التصریح به. إن الشرط البنائی إذا لم یتم التصریح به فی العقد فقد یکون قادرا بالاعتماد علی الإراده الضمنیه علی تغییر حدود وشکل الالتزام، فقد یزید نسبه الالتزام أو یقلل من مستوی الالتزام من طرفی العقد. وبالنسبه للحقوق المتعلقه بالأموال والحقوق المتعلقه بالأشخاص فإن هذا الشرط قابل للتنفیذ، ویمکن أن یخلق التزاما تعهدیا أو یقلل من نسبه الالتزام، وفی النهایه وفی حال عدم الوفاء بهذا الشرط یمکن أن یوفر أسباب فسخ العقد وإلغائه.