جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای ذریه زهرا
فرشته اورعی، مائده طالبی، سید محمد جلیل ذریه زهرا، رضا صفری، سید ابراهیم حسینی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده
پوست مرکبات یک منبع آنتیاکسیدانی طبیعی است و به کار بردن عصارههای طبیعی آن برای بهبود کیفیت ماهی در حال افزایش است. تاثیر عصاره پوست پرتقال بر خصوصیات شیمیایی و حسی فیله فیل ماهی هنگام نگهداری در یخچال (C◦۱±۴) بررسی شد. در این مطالعه فیلههای ماهی با محلولهای آبی عصاره اتانولی پوست پرتقال( حجمی/حجمی ۵%) یا ( ۵ میلی لیتر از عصاره در ۱۰۰ میلی لیتر حلال) ، عصاره پوست پرتقال(حجمی/حجمی ۶%) و عصاره پوست پرتقال(حجمی/حجمی ۷%) به عنوان نگهدارندههای طبیعی به مدت ۳۰ دقیقه مورد بررسی قرار گرفتند. نمونههای شاهد نیز به مدت۳۰ دقیقه در آب مقطر غوطه ور شدند. نمونههای شاهد و تیمار شده با عصاره اتانولی پوست پرتقال بستهبندی گردید و به مدت ۱۵ روز نگهداری شدند. سپس نمونهها در فواصل معین از نظر ویژگیهای شیمیایی اندازه گیریpH، اسید چرب آزاد(FFA)، پراکسید(PV)، تیوباربیتوریک اسید(TBA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار(TVB-N) و ارزیابی حسی (بافت، رنگ، بو و پذیرش کلی) مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل نتایج آزمونهای شیمیایی و ارزیابی حسی نشان دادند که عصاره پوست پرتقال سبب حفظ ویژگیهای خوب کیفی و افزایش زمان ماندگاری نمونههای ماهی، در طول نگهداری در دمای یخچال میشود. عصاره پوست پرتقال ۷% و سپس عصاره پوست پرتقال ۶% و ۵% به طور معنیداری (۰۱/۰P<) سبب تأخیر اکسیداسیون و هیدرولیز چربی در نمونههای تیمار شده با عصاره شدند.
الهه افشاری پور، قباد آذری تاکامی، سید محمد جلیل ذریه زهرا، عباسعلی مطلبی، شاپور کاکولکی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
در این تحقیق اثربخشی ۴ نوع واکسن کشته شده ضد ویروس نکروز عصبی
(VNN) همراه با سه نوع ادجوانت به دو روش غوطه وری و تزریقی مورد ارزیابی قرار گرفت. ۵۴۰ ماهی ۱۰-۷ گرمی ازون برون
) stellatus Pallas ۱۷۷۱ Acipenser ( برای انجام آزمایش تهیه شد. واکسیناسیون در دو مرحله به فاصله یک ماه انجام شد که پس از یک ماه از دومین تکرار، مواجه سازی با ویروس زنده حاد انجام پذیرفت. در طی این مدت میزان مرگ و میر گروه های غوطه وری و تزریقی به ترتیب ۹/۱۲ درصد و ۸/۱۹ درصد در مقایسه با ۱۰۰ درصد مرگ و میر در گروه کنترل بود. خون گیری جهت ارزیابی فاکتور های ایمنی (سوپراکسید دیسموتاز، لیزوزیم) در چهار مرحله به ترتیب قبل از واکسیناسیون اول در دوره آداپتاسیون، بعد از واکسیناسیون اول، بعد از واکسیناسیون دوم به فاصله یک ماه از اولین واکسیناسیون و بعد از مواجهه سازی با ویروس زنده حاد انجام شد تا تغییرات در زمان قبل و بعد از مواجهه سازی با ویروس مشخص گردد.
نتایج نشان داد که واکسیناسیون به روش غوطه وری در گروه واکسینه شده با واکسن حاوی ادجوانت
IMS ۱۳۱۲ SEPPIC به طور قابل توجهی سطوح بالاتری از میزان سوپراکسید دیسموتاز
IU/MI ۱۷۴۵
(p<۰,۰۵) و لیزوزیم

۴۰/۶
(p<۰,۰۵) را نسبت به بقیه گروه ها نشان داد که کارایی بهتر آنرا در مقایسه با سایر واکسن های دیگر نشان می دهد. لذا می توان واکسن کشته با ۷۵% ادجوانت
IMS ۱۳۱۲ SEPPIC جهت واکسیناسیون علیه بیماری نکروز عصبی ویروسی را توصیه نمود.