جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای روشن ضمیر
صدیقه بابایی، طاهره روشن ضمیر، مینا اسمعیلی خاریکی، علیرضا صادقی بالادزائی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده
در مطالعه حاضر پروتئین ایزوله ماهی (FPI) به روش pH قلیایی از ضایعات سر و باله تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) و تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) استخراج شد و ترکیبات، خصوصیات عملکردی و ساختاری آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بازده استخراج بر طبق وزن ماده تر، میزان بازیابی پروتئین FPI و بازیابی ماده خشک FPI از ضایعات تاسماهی سیبری بیشتر از تاسماهی ایرانی بود. نتایج نشان داد حدود ۹۱-۹۴ درصد پروتئین، در FPI دو گونه وجود دارد. همچنین اختلاف معناداری بین آنالیز تقریبی و TVB-N، پروتئین ایزوله دو گونه مشاهده نشد. ظرفیت جذب آب، قدرت تشکیل و پایداری کف FPI به ترتیب حدود ۳۰، ۵۰ و ۵۰ درصد نشان داده شد و با یکدیگر اختلاف معناداری نداشتند(P> ۰,۰۵). در مطالعه حاضر شاخص سفیدی و شفافیت FPI استخراج شده نسبتا پایین بود. نتایج اندازه ذرات و پتانسیل زتا(P< ۰,۰۵) نشان داد اندازه ذرات FPI استخراج شده در هر دو نمونه در حد میکرون بوده و دارای بار منفی هستند. طیف سنجی FTIR در هر دو نمونه نشان از تمامی پیکهای جذبی مرتبط با پیوندهای اصلی ساختار پروتئینها بودند. بطور کلی با توجه به حجم زیاد ضایعات ماهیان خاویاری در عمل آوری، و با توجه به میزان پروتئین، خواص عملکردی و ارزش غذایی FPI استخراج شده از دو گونه ماهی خاویاری، قابلیت به کارگیری آن ها در غذای انسان و مکمل های ورزشی وجود دارد.
دوره ۱۴، شماره ۶۶ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
آب هویج یکی از پرمصرفترین آب میوههای مورد استفاده در ایران میباشد که از ارزش تغذیهای و خواص درمانی بالایی برخوردار است و میبایست بدون آلودگی و به صورت پاستوریزه به مصرف برسد. اما نکته قابل توجه در تولید صنعتی این محصول، حفظ پایداری حالت ابری آن میباشد. بدین منظور در تحقیق حاضر تاثیر چهار نوع هیدروکلوئید به نامهای گوار، زانتان، پکتین و کربوکسی متیل سلولز، در غلظتهای ۱/۰ ،۳/۰ و ۵/۰ (g/۱۰۰mL ) برحفظ پایداری حالت ابری آب هویج مورد بررسی قرارگرفت. سنجش پایداری حالت ابری، توسط دستگاه زتاسایزر در روز صفرم و همچنین با دستگاه اسپکتروفتومتری، در فواصل زمانی ده روز در میان و طی مدت زمان شصت روز، در دمای ۵ درجه سلسیوس انجام شد. با توجه به نتایج، نمونههای حاوی زانتان، با غلظتهای ۳/۰ و ۵/۰ (g/۱۰۰ mL) تا پایان روز شصتم موفق به حفظ پایداری حالت ابری آب هویج شدند و اختلاف معنیداری نسبت به سایر تیمارها و شاهد نشان دادند. از سوی دیگر نمونههای حاوی زانتان با غلظت (g/۱۰۰ mL)۳/۰، امتیاز قابل قبولی را در فرآیند ارزیابی حسی صفاتی نظیر رنگ، بافت، عطر و طعم کسب نمودند.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه با توجه به رشد جمعیت و لزوم توسعه ساخت و ساز در زمینهای حاشیهای و نامرغوب بکارگیری روشهای کارآمد و اقتصادی جهت اصلاح خاک از جمله مباحث مهم و مورد نیاز در مهندسی ژئوتکنیک میباشد. در همین راستار روشهای بهسازی زیادی در دنیا در حال اجرا میباشند البته هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارا میباشند که یکی از عمدهترین معایب در برخی روشهای موجود عدم سازگاری آنها با محیطزیست میباشد. روش بهسازی بیولوژیکی روشی خلاقانه، نوین و سازگار با محیطزیست میباشد که با استفاده از میکروارگانیسمها و فرآیندهای بیوشیمیایی منجر به تشکیل کربنات کلسیم میگردد. این رسوب باعث چسپیدن ذرات خاک بهیکدیگر میشود و خواص مقاومتی و فیزیکی خاک را بهبود میبخشد. در این پژوهش عملکرد کشت مختلط در برابر کشت منفرد میکروارگانیسمها در افزایش مقاومت تکمحوری و کاهش نفوذپذیری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشات تکمحوری نشان داد که مقاومت تکمحوری خاک بهسازیشده توسط کشت منفرد و مختلط به ترتیب ۷/۵۲۷ کیلوپاسکال و ۸/۷۷۱ کیلوپاسکال میباشد که نسبت به مقاومت خاک بهسازینشده افزایش چشمگیری یافتهاست. نتایج آزمایش نفوذپذیری بار افتان نشان داد که نفوذپذیری خاک بهسازیشده نسبت به خاک بهسازینشده کاهش چشمگیری داشتهاست. در مجموع عملکرد کشت مختلط در مقایسه با کشت منفرد مطلوبتر بوده و منجر به افزایش مقاومت و کاهش نفوذپذیری قابل توجهی گردیدهاست.
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
صندوقه های مکشی به نحو گسترده ای در صنعت نفت و گاز استفاده می شدند. اخیراً فونداسیونهای باکتی به عنوان راه حل فونداسیون نوآورانه برای توربینهای بادی فراساحلی مدنظر قرار گرفته است. فونداسیونهای دامنهدار به نحو فزاینده-ای در طراحی سازهها و تجهیزات توربین بادی فراساحلی برای تحمل شرایط بارگذاری ترکیبی قائم، افقی و لنگر استفاده میشود. در این پژوهش، الگوهای المان محدود سه بعدی فونداسیونهای باکتی در ماسه نیمه متراکم تحت بارگذاری ترکیبی تحلیل شده است. الگوهای عددی با مقایسه نتایج تحلیلهای المان محدود اعتبارسنجی شدند. تحلیلهای حساسیت در نسبتهای گیرداری ارتفاع به قطر باکت مختلف تحت بار ترکیبی با خروج از مرکزیتهای بار مختلف انجام گردید. پاسخهای بار ترکیبی از بار افقی خالص، لنگرهای واژگونی حاصل از ارتفاعهای برج گوناگون تا لنگر خالص مقایسه شد. نتایج تحلیل، چگونگی ارتباط و وابستگی ظرفیت باربری ترکیبی فونداسیونها را به نسبت گیرداری و شرایط بارگذاری بیان میدارد. حالتهای حدی نهایی به صورت ظرفیتهای نرمالیزه شده نشان داده شدند و روابطی از نتایج تحلیل ارائه گردید.