جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ریاحی بختیاری

سیده رویا علیایی، عیسی شریف پور، علیرضا ریاحی بختیاری،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

تأثیر‌ ترکیب نفتی پایرن بر اندام‌های آبشش، کلیه و کبد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با قرار دادن ۳۰ عدد ماهی (۱۰± ۱۴۰ گرم) در غلظت‌های تحت کشنده ۱۰، ۵۰ و ۱۰۰ میکروگرم در لیتر در یک دوره ۳۵ روزه بررسی شد. از بافت‌های آبشش، کلیه و کبد ماهی‌ها نمونه‌برداری و در محلول بوئن تثبیت شدند. سپس نمونه‌ها مطابق روش استاندارد بافت‌شناسی آبگیری، شفاف‌سازی و پارافینه شده و با استفاده از میکروتوم از آنها مقاطع میکروسکوپی تهیه و با استفاده از میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. آسیب‌های بافتی عمده در آبشش شامل، پرخونی، هایپرپلازی، S شکل شدن، چماقی شدن تیغه‌ها و در غلظت‌های ۵۰ و ۱۰۰ µg/l، هم‌جوشی و نکروز تیغه‌های آبششی مشاهده گردید. در بافت کبد واکوئولاسیون سلول‌های کبدی، پرخونی سینوزوئید‌ها، حضور ماکروفاژهای حاوی هموسیدرین و در غلظت‌های ۵۰ و ۱۰۰ µg/l سلول‌های کبدی حاوی هسته‌های پیکنوزه، کاریولیز شده و نکروزه مشاهده شدند. در بافت کلیه در غلظت۱۰ µg/l، کست‌های ادراری، پرخونی، دژنره شدن توبول‌ها و در غلظت‌های ۵۰ و ۱۰۰ µg/l ماکروفاژهای حاوی هموسیدرین، دژنره شدن توبول‌ها با شدت بیشتر و نکروز در بخش‌های مختلف مشاهده گردید. نتایج بیانگر آثار منفی پایرن بر هوموستازی، سلامت ماهی و فعالیت اندام‌های حیاتی به‌واسطه تغییرات بافت‌شناسی می‌باشد که در بلند مدت و غلظت‌های بیشتر اثرهای شدیدتری را به‌وجود می‌آورد.

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

مهمترین پارامتر برای حذف آلاینده‌های آلی در روش ازن زنی کاتالیستی بکارگیری کاتالیست مناسب است. در این تحقیق کارائی کاتالیست‌های MnO/GAC و MgO/GAC برای حذف تولوئن از هوا در حضور ازن در مقیاس آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت.
کاتالیست‌های MnO/GAC و MgO/GAC با روش سل-ژل تولید و با آنالیزهای BET، XRD و SEM تعیین مشخصات شدند. متغیرهای زمان ماند (۵/۰، ۱، ۵/۱، ۲و Sec ۴)، غلظت تولوئن (۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰ و ppmv ۴۰۰) و دمای هوای ورودی (۲۵، ۵۰، ۷۵ و ˚C۱۰۰) بعنوان پارامترهای عملکردی موثر در فرایند ازن‌زنی کاتالیستی مورد مطالعه قرار گرفتند. دوز ازن ورودی معادل g/h ۱/۰ در کلیه آزمایشات ازن زنی کاتالیستی ثابت نگه داشته شد. کارائی کاتالیست‌های‌ MgO/GAC و MnO/GAC در حذف تولوئن در حضور ازن بر اساس زمان نقطه شکست و ظرفیت حذف تعیین و از نظر آماری مقایسه شدند.
نتایج نشان داد افزایش زمان ماند از ۵/۰ به Sec۴ زمان شکست ستون MgO/GAC و MnO/GAC را به ترتیب ۳/۱۱ و ۹/۱۳ برابر افزایش داد. افزایش غلظت تولوئن (ppmv ۱۰۰-۴۰۰) باعث کاهش زمان نقطه شکست و افزایش ظرفیت حذف به ترتیب به میزان ۶۵% و ۱/۳۹% برای MgO/GAC و ۲/۶۲% و ۴/۵۰% برای MnO/GAC شد. کارائی کاتالیستMgO/GAC و MnO/GAC با افزایش دما از ۲۵ به ˚C۱۰۰ به ترتیب ۳/۷۸% و ۵/۳۱% افزایش یافت.
یافته‌های تحقیق نشان داد کاتالیست‌های MgO/GAC و MnO/GAC پتانسیل بالایی برای حذف ترکیبات آلی فرار از جریان هوا در حضور ازن دارند. کاتالیست MgO/GAC نسبت به MnO/GAC پتانسیل بالاتری در حذف تولوئن از جریان هوا در حضور ازن داشت (۰۵/۰P ≤).

صفحه ۱ از ۱