جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای زمینی
رودابه روفچایی، سید حسین حسینی فر، عباسعلی زمینی، محمد صیاد بورانی، حسن مقصودیه کهن، مریم فئید،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مطالعه اثرات استفاده از مکمل غذایی تجاری هاپلایت به عنوان محرک ایمنی و رشد با ماده مؤثر گلوکان (۱۰/۵% آلفا، ۲۳/۶% بتا) به نسبتهای صفر، ۰/۵، ۱، ۱/۵ و ۲% در جیره بچه ماهی سفید بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و میکروبیوتای رودهای بررسی شد. ۲۵ عدد بچه ماهی با میانگین وزنی ۰/۰۶± ۱/۱۵ گرم به مخازن ۱۰۰ لیتری که تا۸۰ لیتر آبگیری شده بود، منتقل شد. طول دوره بررسی ۶۰ روز بود و هر ۱۵ روز یک بار زیست سنجی می شدند. غذادهی سه بار در روز و تا حد سیری انجام می شد. میانگین اکسیژن، pH و دما طی بررسی بترتیب ۰/۱± ۰/۵ میلی گرم بر لیتر، ۰/۲± ۷/۸، ۰/۱۱±۲۴/۴ درجه سانتیگراد بود. نتایج بررسی عوامل رشد نشان داد بچه ماهیان تیمار ۰/۵ و ۱% بالاترین افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و وزن نهایی را داشتند که اختلاف معناداری با تیمار شاهد داشت (۰/۰۵>P). همچنین تعداد کل باکتریها و لاکتوباسیل های روده ای در تیمار ۰/۵% افزایش معناداری در مقایسه با سایر تیمارها داشت (۰/۰۵>P). نتایج این مطالعه بیانگر این است که استفاده از گلوکان در دوران اولیه زندگی با میزان مناسب، سبب بهبود رشد و تغییر ترکیب میکروبیوتای روده ای بچه ماهی سفید می شود.
دوره ۹، شماره ۴۲ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده
گنجینۀ فرهنگ مردم کهگیلویهوبویراحمد سرشار از بنمایههایی است که در فرهنگ کهن مردم ایران ریشه دارد. از دیرباز بهدلیل ارتباط عمیق مردم این منطقه با شاهنامه، اندیشهها، آیینها و باورهای آنان ضمن تأثیرپذیری از حماسۀ ملی در روایتهای آنان از طریق داستانهای پهلوانی راه یافته است. کیخسرو یکی از شخصیتهای مهم اوستا و شاهنامه است که در فرهنگ عامۀ کهگیلویهوبویراحمد حضوری پررنگ داشته و حتی ارزش قدسی پیدا کرده است. در این مقاله، ضمن بازخوانی روایت مردم کهگیلویهوبویراحمد از حوادث پایان زندگی کیخسرو و تحلیل بنمایههایی حماسی و اسطورهای مربوط به آن، به بازنمایی سیمای قدسی کیخسرو در باورهای این مردم میپردازیم. یافتههای پژوهش نشان میدهد تغییراتی که داستان کیخسرو در روایت مردم کهگیلویهوبویراحمد پیدا کرده، ضمن تأثیرپذیری از روحیۀ حماسی و پهلوانی آنان، حاوی بنمایههایی است که با اسطورههای باستانی ارتباط دارد. ازجملۀ این بنمایهها میتوان به ارتباط جام کیخسرو با فرمانروایی او، ارتباط جام با چشمۀ آب، غیبآموزی از طریق فرشتۀ آب، ارتباط چشمه با جاودانگی، و تقدس گیاه اشاره کرد.
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده
زبان خانه اندیشه است. احساسات، عواطف، اندیشهها و همۀ آنچه در ضمیر آدمی نهفته است، تنها از طریق زبان و با نشانههای زبانی امکان بروز مییابد، اما آنچه زبان شاعران را از زبان مردم عادی متفاوت میکند، دقت و ظرافتی است که از طریق گزینش و چینش اجزای کلام و صورتبندی نحوی، احساسات و عواطف را به بهترین شکل آشکار میکند. پژوهش حاضر در چارچوب نظریۀ دستور چامسکی مبنی بر بروز معنا در نحو و نیز رویکرد روان ـ زبانشناسی، میکوشد با بررسی زبان شعر فروغ فرخزاد نشان دهد که مهمترین کارکردهای مقولههای صرفی و نحوی در بازتاب «اضطراب» در شعر او کداماند؟ بر این اساس، از میان دفترهای شعری فروغ، تعداد پنجاه شعر برگزیده و تحلیل شد. نتایج حاصل نشان میدهد که نحو شعر فروغ در مقولههای چینش گروههای اسمی و فعلی، همخوانی اجزا و گروهها با یکدیگر، تکرارها و جابهجاییها در بیشتر موارد بازتابدهنده «اضطراب» است. از سوی دیگر، مقولههای صرفی همچون انتخاب واژهها، قیدها، صفتها و عبارتها در همین حوزه معنایی قرار دارند و اضطراب حاصل از چینشهای نحوی را بهشدت تقویت میکنند.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
تحقیق حاضر به بررسی تاثیر استفاده از نانوذرات گرافیت با اندازه دانه بندی متوسط ۴۰۰ نانومتر و خلوص ۹۹,۹% در سیال برشی بر فرایند ماشینکاری فولاد ۱۶MnCr۵ پرداخته است. ماشینکاری در سه عمق براده برداری ۱، ۲ و ۳ میلیمتر و سه سرعت پیشروی ۰.۱۵، ۰.۲۵ و ۰.۳۵ میلیمتر بر دور با استفاده از سیال برشی معمولی و سیال برشی حاوی نانوذرات گرافیت انجام پذیرفته است. بررسیهای ریزساختاری سطوح ماشینکاری شده، بررسی تغییرات سختی از سطح براده برداری شده به سمت مرکز قطعه و آزمایشهای صافی سطح و سایش ابزار همگی برای بررسی جنبههای مختلف قابلیت ماشینکاری انجام پذیرفتهاند. نتایج نشان داده است صرف نظر از عمق براده برداری و سرعت پیشروی، استفاده از نانوذرات گرافیت در سیال برشی در تمامی شرایط ماشینکاری به علت کاهش اصطکاک بین ابزار و قطعه کار، کاهش حرارت تولیدی و کاهش نیروی براده برداری سبب کاهش سایش ابزار و بهبود صافی سطح شده است. بیشترین و کمترین میزان کاهش وزن ابزار برشی در حضور نانوذرات گرافیت به ترتیب ۰.۰۲۲ و ۰.۰۰۲ گرم بوده است. بعلاوه صافی سطح قطعات تحت بیشترین عمق براده برداری و سرعت پیشروی از Ra=۴.۷۹ میکرومتر در حضور سیال برشی آب صابون معمولی به Ra=۳.۲۹ میکرومتر در حضور نانوذرات گرافیت کاهش یافته است. همچنین نتایج بررسیهای ریزساختاری موید این واقعیت بوده که استفاده از نانوذرات گرافیت به کاهش جهتگیریهای ریزساختاری، کاهش شدت کارسختی و همچنین کاهش ضخامت لایه متاثر از تنش ایجاد شده در سطح قطعه کار انجامیده است.