جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای زنگی آبادی
مهدی بلوکی کورنده، رضا ندرلو، نگین خروشی، سمیه زنگی آبادی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( نسخه ویژه خلیج فارس ۱۴۰۰ )
چکیده
خلیج فارس در مقایسه با سایر نقاط جهان دارای محیط زیست متفاوتی برای زیست مرجان ها می باشد. ۱۷ جزیره مرجانی و برخی مناطق ساحلی در قسمت شمالی خلیج فارس و همچنین خلیج چابهار در دریای عمان مهمترین مناطق مرجانی ایران را تشکیل می دهند. دور از دسترس بودن جزایر مرجانی و پراکندگی تحقیقات صورت گرفته منجر گردیده تا اطلاعات صحیحی در خصوص تعداد گونه های آبسنگ مرجانی شناسایی شده در دسترس نباشد. در این تحقیق سعی شده تا با بررسی میدانی برخی مناطق مرجانی همانند شیدور ، فارسی، خارگ، خارگو، هندورابی و نایبند و گردآوری مطالعات انجام شده در سایر مناطق مرجانی اطلاعات کاملی را در خصوص تنوع گونه ای مرجان های شناسایی شده در آبهای ایرانی خلیج فارس ارایه دهد. براساس نتایج تعداد گونه های آبسنگ های مرجانی شناسایی شده در آبهای ایرانی خلیج فارس ۹۶ گونه می باشد که با محاسبه ۶ گونه آبسنگ مرجانی که صرفا از خلیج چابهار گزارش شده تعداد گونه های شناسایی شده در آبهای ایران را به ۱۰۲ گونه می رساند. گونه های شناسایی شده از ۱۳ خانواده و ۴۰ جنس هستند که از میان این خانواده ها، Merulinidae و Acroporidae هر کدام به ترتیب با ۲۹ و ۲۳ گونه بیشترین تنوع از نظر تعداد گونه را دارند. پس از این دو خانواده Poritidae با ۱۱ گونه دارای تنوع بیشتری نسبت به سایر خانواده ها می باشد. جزیره لارک بیشترین تعداد گونه را در بین مناطق مورد یررسی دارا می باشد.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده
تخلفات ساختمانی پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و فضایی بسیار زیادی دارند. عمده پیامدهای کالبدی ـ فضایی را می توان در توسعه بی رویه و بی قاعده شهری، رشد ساختمان های ناامن، اسکان های غیر رسمی، ناموزونی و زشتی در سیمای شهری، تغییر چشم انداز و سیمای بصری شهر، نبود تناسب بین تراکم ارتفاعی، تراکم جمعیتی و ... را نام برد.
این پژوهش به بررسی ساخت و سازهای سال های اخیر و وضعیت تخلفات ساختمانی در مناطق شهر اصفهان پرداخته است و به دنبال این پرسش است که تخلفات ساختمانی چرا و چگونه در شهر اصفهان صورت می گیرد و تا چه اندازه آسیب پذیری شهر را در برابر خطر زلزله افزایش می دهد.
روش تحلیل استفاده از تحلیل های مقایسه ای (بین مناطق یازده گانه شهر اصفهان)، تحلیل انتروپی شانون و تحلیل همبستگی دو متغیره برای آزمون فرضیه است.
نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که ۱- بیش ترین تخلفات ساختمانی در شهر اصفهان و در مناطق حاشیه ای آن صورت می گیرد؛ ۲- گونه های تخلف ساختمانی در شهر اصفهان به شکلی است که آسیب پذیری لرزه ای را افزایش می دهد؛ ۳- با توجه به نوع بافت در هر منطقه، میزان آسیب پذیری لرزه ای مناطق شهر نیز در حال افزایش است.
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تحلیل عوامل مؤثر بر تحققپذیری شهر شاد و تبیین الگوی دستیابی به آن در کلانشهر شیراز انجام شده است. این پژوهش از نظر ماهیت یک پژوهش کمّی و از نظر هدف یک تحقیق کاربردی است. دادههای آماری پژوهش با استفاده از ابزار پرسشنامه محققساخته جمعآوری شده است. جامعه آماری پژوهش، شهروندان بالای ۱۸ سال و متخصصین و کارشناسان شیرازی بود. حجم نمونه مورد مطالعه، ۲۲ نفر برای برنامهریزی برنامهریزی راهبردی و ۳۸۴ نفر برای پرسشنامه شهروندان بود. بهمنظور بهمنظور تحلیل دادهها دادهها از رویکرد مدلسازی مدلسازی معادله معادلۀ ساختاری کوواریانسمحور کوواریانسمحور و نرمافزارهای نرمافزارهای SPSS و Amos Graphic استفاده شد. درنهایت با استفاده از روش به برنامهریزی برنامهریزی راهبردی و ارایهارائۀ راهبردهای تحقق شهر شاد در شیراز پرداخته شد.
یافتههای پژوهش نشان داد، میانگین شادی در شهر شیراز کمی بالاتر از حد متوسط (۱/۳) است. میانگین متغیرهای اثرگذار بر شادی شامل زیستمحیطی زیستمحیطی و اجتماعی در حد متوسط ۰۶/۳ و ۰۲/۳ و متغیرهای اقتصادی، کالبدی و مدیریتی پایینتر پایینتر از حد متوسط بودند. همچنین مشخص شد متغیرهای مستقل پژوهش توانایی تبیین واریانس متغیر شادی را در حد نسبتاً بالایی(
۶۷/۰) دارند و بر شادی اثر مستقیم دارند؛ یعنی با بهبود وضعیت هریک از ۵ عامل اثرگذار، میزان شادی افزایش و با تضعیف هریک شادی کاهش مییابد. مهمترین عوامل اثرگذار بر تحقق شهر شاد در شیراز، عامل اجتماعی ـ فرهنگی با اثر ۳۳/۰ و سپس عوامل اقتصادی و کالبدی بود. براساس نتایج برنامهریزی راهبردی و باتوجه به موقعیت کنونی شهر شیراز، راهبردهای تدافعی برای تحقق شهر شاد انتخاب شد؛ از بین این راهبردها، راهبرد "«تقویت نقش مثبت نهادهای دولتی و خصوصی بهعنوان عامل مهم و اصلی اثرگذار بر تحقق شهر شاد" » در اولویت اول قرار گرفت.