۱۲ نتیجه برای ساربان
حسن ساربان،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده
چرخه زندگی اسکویید دمکوتاه،Euprymnahyllebergi از خانواده Sepiolidae، با تفریخ تخمها و پرورش نوزادان در دمای ۵/۰±۵/۲۸ درجه سانتیگراد و شوری ۳۸-۳۷ در هزار، در ایستگاه تحقیقات شیلاتی نرمتنان بررسی شد. پس از ۲±۱۳ روز انکوباسیون، اسکویید نوزاد با طول مانتل ۰۵/۰±۲۳/۲ میلیمتر و وزن ۱±۴ میلیگرم از تخم بیرون آمد و با آرتمیا، میگوی مایسید و پست لارو میگوی وانامی تغذیه شد. نوزاد در مدت ۳۰ روز به طول ۱۸/۱±۹۴/۵ میلیمتر و وزن ۱۶±۲۵۴ میلیگرم، در مدت ۶۰ روز به ۸۷/۱±۹۶/۱۳ میلیمتر و ۲۱۳/۰±۲۱۴/۲ گرم، و در مدت ۹۰ روز به ۳۳/۲±۱۴/۱۸ میلیمتر و ۵۴۸/۰±۲۳۴/۴ گرم رسید. در مدت ۱۰۹ روز که طول اسکویید به ۶۴/۲±۱۲/۲۰ میلیمتر و وزن ۲۰۴/۱±۸۴۹/۵ گرم رسیده بود، اولین جفتگیری و در روز ۱۱۰ تخمگذاری صورت گرفت و هر ماده بهطور متوسط ۱۰±۷۰ عدد تخم گذاشت. مادهها ۴-۲ روز و نرها ۱۵-۷ روز پس از تخمگذاری از بین رفتند. نتایج کلی نشان داد که عمر این نوع اسکویید کوتاه بوده و بهراحتی در شرایط آزمایشگاهی نسل بعدی خود را بهوجود میآورد.
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
بیان مساله: ساکنان مجتمع های مسکونی در مناطق شهری روزانه با انواع مختلف صداها روبرو هستند. بیشتر این صداها بخصوص در مراکز ترافیکی بسیار آزار دهنده و زجرآور است.
هدف: هدف تحقیق حاضر ارزیابی رضایت ساکنان مساکن محله راه آهن تبریز از منظر آسایش آکوستیکی محیطی میباشد.
روش: روش تحقیق حاضر توصیفی - تحلیلی با هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق ساکنان محله راهآهن تبریز که برابر ۳۲۹۳۶ نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۰ نفر بدست آمد. برای روایی سوالات از روایی صوری استفاده و برای پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل اطلاعات از روش معادلات ساختاری و تکنیک تاپسیس و اف- تاپسیس از نرم افزارSpss و Amos استفاده گردید.
یافته ها و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که در بین عوامل تاثیرگذار در آسایش آکوستیکی ساکنان محله راه آهن تبریز شاخص کالبدی بیشترین تاثیر را داشته و پس از آن شاخص های آکوستیک و اجتماعی اثرگذار بوده اند. همچنین نتایج نشان داد از نظر رتبه بندی کوی ها از نظر آسایش آکوستیکی به لحاظ آلودگی صوتی، کوی اتحاد بیشترین آلودگی صوتی رتبه اول و پس از آن کوی نیلوفر و شقایق بترتیب رتبه دوم و سوم بدست آوردند.
در نتیجه میتوان با طراحی مناسب و استفاده از فرم، نما و مصالح از نظر آکوستیک معماری در محله راه آهن تبریز تا حد زیادی از آلودگی صوتی کاسته و به ارتقا کیفیت آسایش آکوستیکی ساکنان کمک کرد.
دوره ۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اﻫﺪاف: ﻣﻌﻤﺎری ﻗﺪﺳﯽ، ﺟﻠﻮهای از زیﺒﺎیﯽﻫﺎی اﻟﻬﯽ و ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﺎرزی از ﺗﻠﻔﯿﻖ و ارﺗﺒﺎط ﻓﺮمﻫﺎی ﻧﻤﺎدیﻦ ﺑﺎ ﻣﻌﺎﻧﯽ و ﺑﺎورﻫﺎی ﻋﻤﯿﻖ اﻋﺘﻘﺎدی ﻣﺎﺳﺖ ﮐﻪ ایﻦ ارﺗﺒﺎط را ﻣﯽﺗﻮان در ﻋﻤﯿﻖﺗﺮیﻦ ﻻیﻪﻫﺎی رازآﻟﻮد ﻣﺤﺮابﻫﺎ ﺑﯿﺎن داﺷﺖ. ﻣﺤﺮاب ﻣﻬﻢﺗﺮیﻦ ﺑﺨﺶ ﺑﻨﺎی ﻣﺬﻫﺒﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽﺷﻮد. در ﺗﺎریﺦ ﺗﺰیﯿﻨﺎت ﻣﻌﻤﺎری در ﻫﻨﺮ اﺳﻼﻣﯽ، ﻫﻤﻮاره ﻣﺤﺮابﻫﺎ ﭼﻪ ﺑﻪ ﻟﺤﺎظ ﺷﯿﻮه و ﭼﻪ از ﻧﻈﺮ ﻧﻘﺶﻣﺎیﻪﻫﺎ و ارزشﻫﺎی ﺧﻄﯽ و ﺧﻮشﻧﻮیﺴﯽ، ﺑﻬﺘﺮیﻦ و ارزﺷﻤﻨﺪﺗﺮیﻦ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد را در ﺧﻮد ﺟﺎ دادهاﻧﺪ. ﻣﺤﺮاب اﻟﺠﺎیﺘﻮ ﺑﻪ ﻟﺤﺎظ ﻫﻨﺮ ﮔﭻﺑﺮی ﺑﻪﮐﺎررﻓﺘﻪ در آن، در ردیﻒ زیﺒﺎﺗﺮیﻦ آﺛﺎر ﻋﺼﺮ ایﻠﺨﺎﻧﯽ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. در ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺗﺤﻠﯿﻞ و ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﻘﻮش ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻣﺤﺮاب، ویﮋﮔﯽﻫﺎ، ﮐﻠﯿﺎت و ﺟﺰیﯿﺎت ﻧﻘﻮش و اﻟﮕﻮﻫﺎی ﺣﺎﮐﻢ ﺑﺮ آﻧﻬﺎ ﻫﺪف ﺗﺤﻘﯿﻖ اﺳﺖ.
اﺑﺰار و روشﻫﺎ: از ﻃﺮیﻖ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪای و ﻣﯿﺪاﻧﯽ ﺑﻪ ﺷﻨﺎﺳﺎیﯽ ﺗﺰیﯿﻨﺎت ﻣﺤﺮاب ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻣﻊ اﺻﻔﻬﺎن ﭘﺮداﺧﺘﻪایﻢ. روش ﺗﺤﻘﯿﻖ، ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ- ﺗﺤﻠﯿﻠﯽ ﺑﻮده و از ﻧﺮماﻓﺰارﻫﺎی ﻣﻌﻤﺎری اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ.
یﺎﻓﺘﻪﻫﺎ و ﻧﺘﯿﺠﻪﮔﯿﺮی: ﺑﺎ ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﻘﻮش و ﺗﺰیﯿﻨﺎت ﻣﺤﺮاب اﻟﺠﺎیﺘﻮ ﻧﺘﺎیﺞ زیﺮ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ: ۸۱ اﻟﮕﻮی ﻧﻘﻮش ﮔﯿﺎﻫﯽ از ﻧﻘﻮش ﻣﺤﺮاب اﺳﺘﺨﺮاج ﺷﺪ ﮐﻪ ﻣﺤﺪوده ﻧﻘﻮش ۲۸% ﻣﺴﺘﻄﯿﻞ اﻓﻘﯽ، ۲۲% دایﺮه، ۲۱% ﭘﻨﺞﺿﻠﻌﯽ، ۱۵% ﻣﺴﺘﻄﯿﻞ ﻋﻤﻮدی، ۷% ﺳﺘﺎره، ۶% ﻣﺮﺑﻊ، و ۱% ﺷﻤﺴﻪ ﺑﻮد، ﮐﻪ اﮐﺜﺮیﺖ ﻣﺤﺪوده ﻣﺴﺘﻈﯿﻞ اﻓﻘﯽ را ﺷﺎﻣﻞ ﻣﯽﺷﺪ. ﺧﻂ ﻏﺎﻟﺐ در ﻧﻘﻮش ﻣﺤﺮاب اﻟﺠﺎیﺘﻮ ۱۰۰% از اﻟﮕﻮی ﻏﯿﺮﻣﺘﻘﺎرن و ۱۵% ﺗﻘﺎرن ﻣﻨﺤﻨﯽ ﺗﺒﻌﯿﺖ ﻣﯽﮐﺮد . در ﺑﺮرﺳﯽ ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺗﻘﺎرن در ﻧﻘﻮش ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺑﻪﮐﺎررﻓﺘﻪ در ﻣﺤﺮاب، ۸۵% ﮐﺎﻣﻼ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﻮر ﻋﻤﻮد ﺑﻮده اﺳﺖ.
دوره ۱۴، شماره ۶۲ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
طی سالهای اخیر اصلاح فرمولاسیون فرآوردههای ماهی یک چالش برای صنایع غذایی دریایی بوده است. آنزیم ترانسگلوتامیناز، که پروتئینها را از طریق واکنشهای انتقال آسیل پلیمریزه میکند، یکی از سیستمهای مورد علاقه در بهبود فرمولاسیون فرآوردههای گوشتی و ماهی می باشد. در پژوهش حاضر تاثیر افزودن آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی در دو سطح ۴/۰ و ۸/۰ درصد بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی برگر ماهی و برگر ماهی حاوی ۵ درصد آرد سویا مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری دادهها نشان داد افزودن آنزیم ترانس گلوتامیناز سبب کاهش معنیدار (۰۵/۰>P) فعالیت آبی (aw) تیمارهای برگر ماهی شد. همچنین افزودن آرد سویا سبب کاهش معنیدار شدت روشنایی (L*) و زردی (b*) نمونهها شد. افزودن آنزیم ترانسگلوتامیناز و آرد سویا به فرمولاسیون برگر ماهی درصد جمعشدگی در نمونههای برگر را بطور معنیداری (۰۵/۰>P) کاهش و بازده پخت را افزایش داد. نتایج ارزیابی ویژگیهای بافتی نشان داد افزودن آنزیم ترانسگلوتامیناز سبب افزایش معنیدار (۰۵/۰>P) سفتی، ارتجاعیت، پیوستگی، قابلیت جویدن و خاصیت صمغی بودن بافت نمونههای برگر ماهی شد. همچنین افزودن آرد سویا کاهش معنیدار (۰۵/۰>P) ارتجاعیت و قابلیت جویدن نمونهها را به همراه داشت. بر اساس نتایج ارزیابی حسی، افزودن آنزیم ترانسگلوتامیناز و آرد سویا به فرمولاسیون سبب بهبود قابل توجه (۰۵/۰>P) ویژگیهای حسی فرآورده برگر ماهی شد.
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله تاثیر افزودن اجکتور بر عملکرد ترمودینامیکی پمپ حرارتی ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت. با شبیهسازی سیکل جدید پمپ حرارتی ترکیبی- اجکتوری در نرم افزار EES، ابتدا تاثیر قطر محفظه اختلاط اجکتور در نتایج حاصله تحلیل شده و مشخص گردید که با انتخاب قطری در حدود ۱۵mm نسبت انرژی اولیه (PER، نسبت انرژی حرارتی مفید خروجی به کل انرژی حرارتی اولیه ورودی) و نیز بازده قانون دوم پمپ حرارتی بیشینه گشته و دمای خروجی کمپرسور کمینه میشود. سپس، نسبت انرژی اولیه، بازده قانون دوم ترمودینامیک و دمای خروجی کمپرسور پمپ حرارتی جدید با نتایج حاصل برای پمپ حرارتی ترکیبی در مقدار و دمای یکسان گرمای ورودی مقایسه گردید. نتایج نشان داد که عملکرد آرایش جدید حداکثر ۱۰ درصد از نظر نسبت انرژی اولیه و نیز در حدود ۱۸ درصد از نظر بازده قانون دوم بالاتر از پمپ حرارتی ترکیبی است. همچنین با در نظر گرفتن محدودیت دمای خروجی کمپرسور امکان رساندن دمای منابع حرارتی موجود به دماهای بالاتر در سیستم معرفی شده جدید بیشتر بوده و این اختلاف بین دو سیستم به ۳۵C میرسد. سرانجام، تحلیل میزان تلفات اگزرژی در اجزای سیستمها نشان داد که در پمپ حرارتی معرفی شده، تلفات اگزرژی شیر انبساط، واجاذب، کمپرسور و جاذب کاهش پیدا کرده و باعث افزایش عملکرد سیستم پمپ حرارتی گردیده است.
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
در این تحقیق نحوه آزادسازی کرنشهای رهاشده برای محاسبه تنشهای پسماند در روش سوراخکاری مرحلهای مورد توجه قرار گرفته است. برای این منظور یک قطعه ضخیم استوانهای از جنس آلومینیوم با ضخامت ۵میلیمتر مورد بررسی قرار گرفته است. سوراخکاری به روش مرحلهای و با سرعت بالا در چند گام متوالی انجام شده و کرنشهای رهاشده توسط یک کرنشسنج روزت ثبت شده است. برای تبدیل کرنشهای رهاشده به تنشهای پسماند، توزیع کرنشهای رهاشده به سه شکل تابع خطی، تابع درجه دو و تابع درجه سه در عمق سوراخ مورد مطالعه قرار گرفته است. برای هر حالت تنشهای پسماند طولی، محیطی، برشی، تنشهای اصلی و زاویههای اصلی برای هر گام در ضخامت قطعه محاسبه شده و بهوسیله ماتریس تنظیم تیخانوف همگرایی نتایج مورد ارزیابی قرار گرفته است. در پایان نتایج برای سه حالت مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. نتایج حاصل از مقایسه تنشها و درجه منحنیها نشان میدهد که منحنی درجه سه برای ارزیابی کرنشهای رهاشده و تبدیل به تنشهای پسماند مناسبتر بوده و مقدار خطا در منحنی درجه دو از دو حالت دیگر بیشتر است.
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
سیستمهای بازیاب که از منابع اتلافی بهعنوان ورودی خود استفاده میکنند، از اهمیت فراوانی در صنعت برخوردارند، چرا که اینگونه سیستمها از جریانهایی بهره میگیرند که در صورت عدم استفاده به هدر خواهند رفت. موتور کشتیها یکی از مکانهایی است که مقدار قابل توجهی از انرژی به صورتهای مختلف به هدر میرود. در پژوهش حاضر ایده استفاده از این مسیرهای اتلافی و تولید توان مفید در قالب دو سیستم ارایه شده است. در سیستم نخست، تنها از گرمای گازهای خروجی موتور کشتی استفاده شده است؛ در حالی که در سیستم دوم بهطور تلفیقی از آب خنککن محفظه در کنار مسیر گازهای خروجی بهره گرفته شده است. بهمنظور انتخاب سیال کاری مناسب، پایشی در میان سیالهای ارگانیک موجود انجام یافته و پنج سیال کاری بهعنوان مبردهایی که از نظر شاخصهای فیزیکی، ایمنی و زیستمحیطی در نظر گرفته شده از مطلوبیت بالاتری برخوردار هستند، انتخاب شده است. تحلیلها نشان میدهند که استفاده از مبرد R۶۰۰a بالاترین توان خروجی را حاصل میکند که در بهترین حالت به حدود ۵۷۵kW میرسد. مقایسه دو سیستم بررسیشده نیز نشان میدهد که پیشگرمکردن سیال کاری توسط آب خنککن محفظه سبب بهبود عملکرد سیستم میشود و توان خروجی در حدود ۵۸-۳۱% در سیالهای کاری مختلف افزایش مییابد. بررسی نرخ بازگشت سرمایه در دو سیستم بررسیشده و سیالهای کاری گوناگون نیز نشان میدهد که پایینترین مقدار بازگشت سرمایه با استفاده از سیال کاری R۶۰۰a در سیستم دوم به دست میآید که برابر با ۳/۴۸سال است.
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده
این پژوهش می کوشد ضمن معرفی مدل تلفیقی آلن –باتلر، روستاهای هدف گردشگری استان اردبیل را از منظر تکامل چرخه حیات گردشگری پایدار مورد ارزیابی قرار دهد و بر اساس شاخص نقطه تکاملی آنها راهبردهای مناسب را جهت تحول در فعالیت های گردشگری پیشنهاد نماید. این بررسی از نوع مطالعات بنیادی بوده و تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش تحلیل-توصیفی انجام گرفته است. جامعه آماری مشتمل بر جامعه محلی روستاهای فوق و گردشگران آنها می باشد. حجم جامعه نمونه برابر ۲۱۰ خانوار برآورد شده است. روش انتخاب جامعه محلی به صورت تصادفی سیستماتیک و گردشگران به صورت تصادفی ساده می باشد. نتایج این بررسی نشان می دهد که مقاصد مورد مطالعه هنوز در مراحل آغازین چرخه تکاملی گردشگری پایدار قرار گرفته و تا رسیدن به مرحله بلوغ و تثبیت فاصله قابل توجهی وجود دارد. شاخص نقطه تکاملی منطقه مورد مطالعه دوره آغاز گردشگری را نشان می دهد. در این مقاله، تدوین راهبردها بر اساس چارچوب رویکرد تلفیقی آلن-باتلر تدوین شده و آموزش جامعه محلی، توسعه خدمات زیربنایی و شناسایی ظرفیت ها و جاذبه های گردشگرپذیر در روستاهای بیله درق و گنزق و گسترش نظام تبلیغات و اطلاع رسانی در روستاهای بوسنیج و گنزق پیشنهاد شده است.
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده
تحلیل اثرات فناوری اطلاعات و ارتباطات دربارهی سبک زندگی اقتصادی و اجتماعی روستاییان شهرستان مشگینشهر از اینرو اهمیت دارد که جامعهی روستایی بهعنوان جامعهی درحال گذار طی نیم قرن گذشته، دستخوش دگرگونی در شیوهی زندگی و ارزشهای بنیادی فرهنگی شده است؛ در حالی که در تحلیلهای جغرافیایی بدان توجه نشده است. هدف این مقاله تحلیل اثرات فناوری اطلاعات و ارتباطات دربارهی سبک زندگی اقتصادی و اجتماعی روستاییان شهرستان مشگینشهر است. این تحقیق ازلحاظ هدف، توسعهای، و ازلحاظ ماهیت، توصیفی و پیمایشی و نیز از نوع تحلیلی است. جامعهی آماری این پژوهش، شامل تمام روستاهای دارای دفاتر ICT روستایی شهرستان مشگینشهر است. برای برآورد حجم نمونه از روش نمونهگیری کوکران با سطح اطمینان ۹۵ درصد و احتمال خطای ۵ درصد استفاده شده است. روش گردآوری دادهها برای پاسخگویی به پرسشهای تحقیق، به دو صورت اسنادی (دادههای ثانویه) و پیمایشی(دادههای اولیه) و ابزار مورد استفاده در روش پیمایشی پرسشنامه و مصاحبه بوده است. روایی صوری پرسشنامه توسط پانل متخصصان تأیید شد. مطالعهی راهنما در منطقهی مشابه جامعهی آماری با تعداد سی پرسشنامه صورت گرفت و با دادههای بهدست آمده و استفاده از فرمول ویژهی کرونباخ آلفا در نرمافزار SPSS، پایایی بخشهای مختلف پرسشنامهی تحقیق ۷۶/۰ الی ۸۲/۰ بهدست آمد. درنهایت نتایج تحقیق نشان داد که بهجز متغیرهای تغییرات مذهبی و الگوی تغذیه بین تمامی متغیرهای تحقیق و بهرهگیری از خدمات ICT رابطهی معنیداری وجود دارد. درنهایت، باتوجه به نتایج پژوهش پیشنهادات کاربردی مطرح شده است.
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده
در مقالهی حاضر به بررسی رفتار قابهای فولادی دارای مهاربند واگرا و صفحات نازک پرکننده پرداخته شده است. هدف اصلی این تحقیق ارائهی فرم جدیدی از مهاربند واگرا است، که با اضافه نمودن ورق فولادی نازک زیر تیر پیوند موجب بهبود رفتار لرزهای آن میشود. در مدل پیشنهادی به علت اضافه نمودن ورقهای پرکننده، سختی خمشی و برشی تیر پیوند موجود در قاب مهاربند جوابگوی نیروهای وارد نخواهد بود. از اینرو جهت تأمین سختی و افزایش مقاومت قاب، استفاده از یک ورق فولادی در زیر تیر پیوند متصل به صفحات اتصال مهاربند پیشنهاد شده است. در مدلهای پیشنهادی دو گروه مدل با ورق فولادی زیر تیر پیوند (ورق فولادی میانی) مورد بررسی قرار گرفته است. در گروه اول و دوم تمامی تحلیلها از نوع استاتیکی با در نظر گرفتن اثرات غیرخطی هندسی در یک قاب واگرا با ورقهای پرکننده که ارتفاع ورق زیر تیر پیوند (ورق فولادی میانی) به ترتیب برابر ۴۶۰ و ۷۴۲ میلیمتر میباشد. پارامترهای مورد بررسی شامل، ارتفاع ورق میانی، ضخامت ورق میانی و تاثیر آرایش سخت کنندهها بر عملکرد قاب میباشد. جهت بررسی عددی رفتار مدلها از روش اجزای محدود با استفاده از نرمافزار Abaqus، به روش بارافزون استفاده شده است. نتایج تحلیل در مدلها، شامل: منحنی نیرو- جابهجایی، زوال سختی، جابجایی برون صفحه دیوار به علت کمانش، انرژی اتلافی غیر کشسان در سازه و توزیع تنش در سازه (کانتور تنش) میباشند. مطابق نتایج مدلهای عددی ورق فولادی میانی در تامین سختی و افزایش مقاومت سازه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. همچنین با افزایش ارتفاع ورق میانی توسعه میدان کششی قطری به داخل ورق پرکننده افزایش مییابد، در نتیجه میتوان کمانشهای موضعی را به کمانشهای کلی در ورقهای پر کننده تبدیل نمود. در بین آرایش سخت کنندهها مشاهده شد، سخت کننده زیر ورق میانی کمترین تاثیر در بهبود پاسخ نیرو- جابجایی سازه را دارد و با بررسی مدلها با ورق میانی به ارتفاع ۴۶۰ میلیمتر، دارای ۲ سخت کننده عمودی در مقایسه با مدل ۴ سخت کننده ظرفیت سازه (نیرو- جابجایی) در حدود ۳۱% افزایش یافته است.
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده
نسبت نور با فلسفه جزو کهن ترین مباحث مطرح در وادی معرفت شناختی است. در حکمت حضور نور به شهود عارف-فیلسوف، مدل هستی شناسانه خاصی ارائه شده است. فلاسفه دوره اسلامی بر ماهیت الهی نور تاکید داشته اند. فلاسفه مسیحی محوریت عقل گرایی را همراه اتصال به منبع ماورائی شناخت هستی توامان با عقل الهی در تجلی حضور نور مورد توجه قرار داده اند. روش تحقیق پژوهش مبتنی بر شیوه تحلیل محتوای متون فلسفی فلاسفه اسلام و مسیحیت استوار بوده است. نمونه آماری پژوهش با تحلیل محتوای اندیشه های سی و پنج فیلسوف مسیحی و سی و دو فیلسوف اسلامی صورت گرفته است. بیشترین مولفه های مشترک با ماهیت حکمی، سه مولفه ماهیت الهی، عقل فعال و زیبایی بوده است. دو مولفه جلوه نور الهی و حقیقت در آرای فلاسفه غربی و نیز دو مولفه معرفت و واجب الوجود و عقل وحیانی بیشترین ماهیت حکمی در باب نور در آرای فلاسفه اسلامی را به خود اختصاص داده است.
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
هدف این مقاله تبیین رابطه رابطۀ معنویت با بهبود تابآوری روستاییان در درخصوص بحران زلزله در مناطق روستایی شهرستان ورزقان میباشد. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش تحلیلی- ـ تبیینی است که با استفاده از روش پیمایش انجام شده است. این تحقیق از نوع کاربردی و روش تحقیق آن، از نوع تحقیقات توصیفی - ـ تبیینی است. جامعه جامعۀ آماری این پژوهش شامل همه روستاهای آسیب آسیبدیده دهستان ازومدل جنوبی و خانوارهای ساکن در این روستاهاست. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامهپرسشنامه محقق ساخته بوده است که برای اطمینان از روایی آن به مصاحبه اکتشافی با ۱۸ خانوار زلزلهزده پرداخته شد. مطالعه مطالعۀ راهنما در منطقه منطقۀ مشابه جامعه جامعۀ آماری با تعداد ۳۰ پرسشنامهپرسشنامه صورت گرفت و با دادههای کسب کسبشده و استفاده از فرمول ویژه ویژۀ کرونباخ آلفا، پایایی بخشهای مختلف پرسشنامهپرسشنامه تحقیق۷۹/۰ الی ۹۱/۰ بهدست آمد. بالاخره، نتایج یافتههای استنباطی تحقیق نشان داد که به بهجز متغیرهای میزان خودصداقتی، درونگرایی، فردگرایی مثبت و فردگرایی مثبت و خوداتکایی بین تمامی متغیرهای تحقیق با بهبود تابآوری روستاییان در درخصوص بحران زلزله در مناطق روستایی شهرستان ورزقان رابطه رابطۀ مستقیم و معناداری وجود دارد و در درنهایت با توجه به بهتحلیل نتایج، پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.
واژههای کلیدی: معنویت، تاب تابآوری، زلزله، مدیریت بحران، توسعه توسعۀ روستایی، شهرستان ورزقان.