۴۲ نتیجه برای ستاری
فاطمه مصلحی، مسعود ستاری، مجیدرضا خوش خلق، علیرضا شناور ماسوله، علیرضا عباسعلی زاده،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
تأثیر پروبیوتیک پدیوکوکوس پنتوساسئوس(Pediococcus pentosaceus) بر عوامل رشد و ایمنی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) با وزن متوسط ۰/۰۱±۱۴۳ گرم بررسی شد. تعداد ۱۸۰ ماهی بهصورت کاملاً تصادفی در ۱۲ وان فایبرگلاس ( ۱۵ ماهی در هر وان) توزیع و با چهار تیمار غذایی حاوی ۱۰۷، ۱۰۸، ۱۰۹ سلول پروبیوتیک در هر گرم جیره و تیمار شاهد فاقد پروبیوتیک در سه تکرار به مدت ۸ هفته تغذیه شدند. بهبود معناداری در شاخصهای ضریب تبدیل غذایی (FCR)، نرخ کارایی پروتئین (PER)، رشد ویژه (SGR) و درصد افزایش وزن بدن (BWI) درگروههای تغذیه شده با تیمار پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد مشاهده شد. نتایج بیانگر بهبود چشمگیر در شاخصهای لایزوزیم، فعالیت آلترناتیوکمپلمان و ایمنوگلوبولینM ماهیان تغذیه شده با پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد بود. بهترین نتایج از بررسی عوامل ایمنی در گروه تغذیه شده از جیره حاوی۱۰۹ سلول باکتریایی مشاهده شد.
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
بیان مساله: ساکنان مجتمع های مسکونی در مناطق شهری روزانه با انواع مختلف صداها روبرو هستند. بیشتر این صداها بخصوص در مراکز ترافیکی بسیار آزار دهنده و زجرآور است.
هدف: هدف تحقیق حاضر ارزیابی رضایت ساکنان مساکن محله راه آهن تبریز از منظر آسایش آکوستیکی محیطی میباشد.
روش: روش تحقیق حاضر توصیفی - تحلیلی با هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق ساکنان محله راهآهن تبریز که برابر ۳۲۹۳۶ نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۰ نفر بدست آمد. برای روایی سوالات از روایی صوری استفاده و برای پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل اطلاعات از روش معادلات ساختاری و تکنیک تاپسیس و اف- تاپسیس از نرم افزارSpss و Amos استفاده گردید.
یافته ها و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که در بین عوامل تاثیرگذار در آسایش آکوستیکی ساکنان محله راه آهن تبریز شاخص کالبدی بیشترین تاثیر را داشته و پس از آن شاخص های آکوستیک و اجتماعی اثرگذار بوده اند. همچنین نتایج نشان داد از نظر رتبه بندی کوی ها از نظر آسایش آکوستیکی به لحاظ آلودگی صوتی، کوی اتحاد بیشترین آلودگی صوتی رتبه اول و پس از آن کوی نیلوفر و شقایق بترتیب رتبه دوم و سوم بدست آوردند.
در نتیجه میتوان با طراحی مناسب و استفاده از فرم، نما و مصالح از نظر آکوستیک معماری در محله راه آهن تبریز تا حد زیادی از آلودگی صوتی کاسته و به ارتقا کیفیت آسایش آکوستیکی ساکنان کمک کرد.
دوره ۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده
بیان مسئله: مبلمان شهری یکی از عناصر مهم در فضاهای شهری به جهت خدمات رسانی به شهروندان محسوب میشود که از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ لذا در طراحی و مکانیابی این مبلمان باید تمامی شرایط و ملاحظات لازم را در نظر گرفت.
اهداف: هدف اصلی در این پژوهش بررسی ملاحظات طراحی مبلمان شهری در فضاهای شهری است که برای این منظور در این مطالعه معیارها و ملاحظات مربوطه مورد سنجش قرار میگیرند.
روش تحقیق: پس از مطالعات و بررسیهای انجام شده، در ابتدا به بررسی تعاریف مختلفی که کارشناسان برای مبلمان شهری در نظر گرفتهاند پرداخته شده و سپس به دستهبندی آن در دنیا و ایران و پس از آن ملاحظات و معیارهای مبلمان شهری مورد بررسی قرار گرفته است.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که در طراحی مبلمان شهری، ملاحظات و معیارهای طراحی در یک تعامل و رابطه دوجانبه هستند. در واقع میتوان عنوان کرد که از نظر چگونگی توجه به ملاحظات و معیارهای طراحی دو حالت میتواند وجود داشته باشد؛ حالت اول طراحی استاندارد محور و یکسان که در پروسه طراحی آن کلیه ملاحظات و معیارها بهطورکلی موردتوجه است و معیارهای معناشناسانه یا متوجه اهداف نهاد متولی مبلمان است و یا بعضاً فاقد معیارهای معناشناسانه است. این مبلمان و طراحی آن در بازههای زمانی بلند مورداستفاده قرار میگیرد و گاهی پس از گذشت چند دهه بازطراحی انجام میشود.حالت دوم طراحی موردی، که بر اساس شرایط ویژه و بر اساس مکان و بستر قرارگیری مبلمان و با رعایت ملاحظات و معیارهای متناسب با آن طراحی صورت میگیرد.
امیرعلی مرادی نسب، حجت احمدی فگجور، احسان کامرانی، مسعود ستاری، علی قاسمی، محمود توکلی، سارا حق پرست،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مطالعه سن، رشد و نسبت جنسی لای ماهی (Tinca tinca) در تالاب انزلی مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور تعداد ۱۸۸ نمونه لای ماهی به مدت ۸ ماه از آبان ۱۳۹۲ تا خرداد ۱۳۹۳ توسط تور گوشگیر ثابت و تله مخروطی با اندازه چشمههای مختلف صید گردید. دامنه سنی ماهیان بین +۰ تا +۶ بود. نسبت بین نر به ماده برابر با ۷۲:۱/۱ بود که اختلاف معنی-داری داشتند (۰۵/۰>p). بزرگترین طول کل و حداکثر وزن ماهیان صید شده به ترتیب ۷/۴۰ سانتیمتر و ۱۰۰۰ گرم بود. میزان b برابر با ۷۰/۲ تعیین و الگوی رشد در ماهیان آلومتریک منفی بود (۰۵/۰p<). شاخص عملکرد رشد پائولی و مونرو (ϕ) هم ۶۱/۲ محاسبه شد. فاکتورهای رشد فونبرتالانفی ماهیان صید شده (۴۸/۴۷L∞= سانتیمتر، ۱۸/۰k= در سال و ۰۷/۱- t۰= سال) به دست آمد. مقدار بیشینه سن (Tmax) ۴۱/۱۶ سال برآورد گردید. همچنین وزن بینهایت (W∞) ۴۳/۱۲۶۱ گرم محاسبه گردید. تحقیق حاضر میتواند اطلاعات پایهای در مورد ساختار جمعیتی این گونه در تالاب انزلی فراهم نماید.
دوره ۶، شماره ۲۳ - ( بهار ۱۳۸۸ )
چکیده
گشتاسپ، از پادشاهان نامدار کیانی است. او بر اساس منابع زرتشتی، گسترنده دین بهی و پادشاهی پسندیده است. همسر او در اوستا و متون پهلوی، هوتس نام دارد که دختری ایرانی و از نژاد نوذر دانسته شده است. اما تفاوتهای آشکاری میان شخصیت گشتاسپ و همسرش در اوستا و متون پهلوی با آنچه در شاهنامه فردوسی درباره این شخصیتها آمده است، وجود دارد. در شاهنامه، گشتاسپ چهرهای منفی دارد. همچنین برخلاف این متون، نام همسر او در شاهنامه، کتایون است که طی سفر گشتاسپ به روم ماجرای پیوندشان شکل میگیرد. در این مقاله سعی شده است تا ضمن معرفی شخصیت گشتاسپ و همسرش به بررسی دوگانگیهای میان متون مختلف از اوستا تا شاهنامه پرداخته شود.
دوره ۸، شماره ۱ - ( Spring & Summer ۲۰۰۶ ۱۳۸۴ )
چکیده
هدف: در تحقیق حاضر اثر بازدارندگی از رشد عصاره اکالیپتوس به عنوان یک ماده ضدمیکروبی طبیعی گیاهی بر روی سویه های ۲۷۸۵۳ATCC و M۸۸۲۱ سودوموناس آیروژینوزا بررسی شد.
مواد و روشها: کمترین غلظت بازدارنده از رشد عصاره های آبی و الکلی به روش تهیه رقت در لوله و آگار تعیین شد. منحنی رشد باکتری در زمانهای مختلف تحت تأثیر عصاره بررسی و با شاهد مقایسه شد. ضریب فنلی عصاره ها به روش ریدل- والکر اندازه گیری شد.
نتایج و بحث: MIC برای عصاره الکلی رقت ۸/۱ (mg/ml۲/۳) و برای عصاره آبی رقت ۴/۱(mg/ml) محاسبه شد. در غلظتهای کمتر از بازدارندگی رشد عصاره ها، با افزایش مقدار عصاره در مقایسه با نمونه شاهد سرعت رشد کاهش داشت. ضریب فنلی برای عصاره های الکلی و آبی اکالیپتوس بترتیب ۰۳۸۱/۰ و۰۱۹/۰ محاسبه شد.
نتیجه گیری: براساس نتایج حاصل از تحقیق حاضر، عصاره های خام الکلی و آبی اکالیپتوس بخوبی می توانند از رشد سودوموناس آیروژینوزا جلوگیری کنند و کاهش رشد سودوموناس آیروژینوزا در غلظتهای Sub-MIC دیده شد. به طور کلی گیاهان طیف وسیعی از فعالیتهای ضدمیکروبی را نشان می دهند و این می تواند به کشف انواع جدیدی از مواد ضد میکروبی در برابر باکتریهای مقاوم به دارو منجر شود.
دوره ۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اﻫﺪاف: ﻣﻌﻤﺎری ﻗﺪﺳﯽ، ﺟﻠﻮهای از زیﺒﺎیﯽﻫﺎی اﻟﻬﯽ و ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺑﺎرزی از ﺗﻠﻔﯿﻖ و ارﺗﺒﺎط ﻓﺮمﻫﺎی ﻧﻤﺎدیﻦ ﺑﺎ ﻣﻌﺎﻧﯽ و ﺑﺎورﻫﺎی ﻋﻤﯿﻖ اﻋﺘﻘﺎدی ﻣﺎﺳﺖ ﮐﻪ ایﻦ ارﺗﺒﺎط را ﻣﯽﺗﻮان در ﻋﻤﯿﻖﺗﺮیﻦ ﻻیﻪﻫﺎی رازآﻟﻮد ﻣﺤﺮابﻫﺎ ﺑﯿﺎن داﺷﺖ. ﻣﺤﺮاب ﻣﻬﻢﺗﺮیﻦ ﺑﺨﺶ ﺑﻨﺎی ﻣﺬﻫﺒﯽ ﻣﺤﺴﻮب ﻣﯽﺷﻮد. در ﺗﺎریﺦ ﺗﺰیﯿﻨﺎت ﻣﻌﻤﺎری در ﻫﻨﺮ اﺳﻼﻣﯽ، ﻫﻤﻮاره ﻣﺤﺮابﻫﺎ ﭼﻪ ﺑﻪ ﻟﺤﺎظ ﺷﯿﻮه و ﭼﻪ از ﻧﻈﺮ ﻧﻘﺶﻣﺎیﻪﻫﺎ و ارزشﻫﺎی ﺧﻄﯽ و ﺧﻮشﻧﻮیﺴﯽ، ﺑﻬﺘﺮیﻦ و ارزﺷﻤﻨﺪﺗﺮیﻦ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد را در ﺧﻮد ﺟﺎ دادهاﻧﺪ. ﻣﺤﺮاب اﻟﺠﺎیﺘﻮ ﺑﻪ ﻟﺤﺎظ ﻫﻨﺮ ﮔﭻﺑﺮی ﺑﻪﮐﺎررﻓﺘﻪ در آن، در ردیﻒ زیﺒﺎﺗﺮیﻦ آﺛﺎر ﻋﺼﺮ ایﻠﺨﺎﻧﯽ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. در ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺗﺤﻠﯿﻞ و ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﻘﻮش ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻣﺤﺮاب، ویﮋﮔﯽﻫﺎ، ﮐﻠﯿﺎت و ﺟﺰیﯿﺎت ﻧﻘﻮش و اﻟﮕﻮﻫﺎی ﺣﺎﮐﻢ ﺑﺮ آﻧﻬﺎ ﻫﺪف ﺗﺤﻘﯿﻖ اﺳﺖ.
اﺑﺰار و روشﻫﺎ: از ﻃﺮیﻖ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪای و ﻣﯿﺪاﻧﯽ ﺑﻪ ﺷﻨﺎﺳﺎیﯽ ﺗﺰیﯿﻨﺎت ﻣﺤﺮاب ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻣﻊ اﺻﻔﻬﺎن ﭘﺮداﺧﺘﻪایﻢ. روش ﺗﺤﻘﯿﻖ، ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ- ﺗﺤﻠﯿﻠﯽ ﺑﻮده و از ﻧﺮماﻓﺰارﻫﺎی ﻣﻌﻤﺎری اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ.
یﺎﻓﺘﻪﻫﺎ و ﻧﺘﯿﺠﻪﮔﯿﺮی: ﺑﺎ ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﻘﻮش و ﺗﺰیﯿﻨﺎت ﻣﺤﺮاب اﻟﺠﺎیﺘﻮ ﻧﺘﺎیﺞ زیﺮ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ: ۸۱ اﻟﮕﻮی ﻧﻘﻮش ﮔﯿﺎﻫﯽ از ﻧﻘﻮش ﻣﺤﺮاب اﺳﺘﺨﺮاج ﺷﺪ ﮐﻪ ﻣﺤﺪوده ﻧﻘﻮش ۲۸% ﻣﺴﺘﻄﯿﻞ اﻓﻘﯽ، ۲۲% دایﺮه، ۲۱% ﭘﻨﺞﺿﻠﻌﯽ، ۱۵% ﻣﺴﺘﻄﯿﻞ ﻋﻤﻮدی، ۷% ﺳﺘﺎره، ۶% ﻣﺮﺑﻊ، و ۱% ﺷﻤﺴﻪ ﺑﻮد، ﮐﻪ اﮐﺜﺮیﺖ ﻣﺤﺪوده ﻣﺴﺘﻈﯿﻞ اﻓﻘﯽ را ﺷﺎﻣﻞ ﻣﯽﺷﺪ. ﺧﻂ ﻏﺎﻟﺐ در ﻧﻘﻮش ﻣﺤﺮاب اﻟﺠﺎیﺘﻮ ۱۰۰% از اﻟﮕﻮی ﻏﯿﺮﻣﺘﻘﺎرن و ۱۵% ﺗﻘﺎرن ﻣﻨﺤﻨﯽ ﺗﺒﻌﯿﺖ ﻣﯽﮐﺮد . در ﺑﺮرﺳﯽ ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺗﻘﺎرن در ﻧﻘﻮش ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺑﻪﮐﺎررﻓﺘﻪ در ﻣﺤﺮاب، ۸۵% ﮐﺎﻣﻼ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﻮر ﻋﻤﻮد ﺑﻮده اﺳﺖ.
سید حامد موسوی ثابت، مریم صائمی کمساری، کبری قاسم زاده سرچشمه، مسعود ستاری، سهیل ایگدری،
دوره ۹، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی تمایز ریختی و الگوی رشد آلومتریک ماهی سیچلاید الکتریک بلو Sciaenochromis fryeri در مراحل اولیه تکوین از روز پنجم بعد از تخمگشایی تا روز پنجاه و یکم انجام شد تا زمان تبدیل مرحله جنینی به ماهی جوان تعیین گردد. خصوصیات ریختی مورد مطالعه پس از عکس برداری از نمونهها، با استفاده از نرم افزار ImageJ بررسی شد. الگوی رشد نسبی با ضریب تأثیر رشد Y= aXb تفسیر شد. جذب کیسه زرده در روز نهم اتفاق افتاد. فلس ها نیز در روز نوزدهم توسعه یافتند و در نهایت ماهی جوان را تشکیل دادند. رشد نسبی بخشهای مختلف بدن مورد بررسی قرار گرفت و با آلومتری مثیت، منفی و ایزومتری توضیح داده شد. رشدنسبی مثبت بخش سر و دم پیش از نقطه عطف، و تغییر در بخش های مختلف بدن اولویت های رشد اندام ها را برای بقا در طول تاریخچه اولیه زندگی ماهیان تعیین نمود. نتایج حاصل نشان داد که بین روند تغییرات ریختی لاروها با تکامل اندامهای مربوط به حرکات حسی و رفتاری لارو همخوانی وجود دارد. هر تغییر ظاهری در لارو، تکوین و تکامل یکی از اندامهای دخیل در تغذیه، تنفس، شنا و اندامهای حسی را نشان میدهد.
دوره ۹، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: امروزه توانایی تولید آنزیمهای هیدرولازی که در غلظتهای بالای نمک فعال هستند، بهعنوان رویکرد تازهای در استفاده از باکتریهای هالوفیل در بیوتکنولوژی مطرح است. هدف این پژوهش، غربالگری و جداسازی باکتری هالوفیل مارینوباکتر (جدایه S-۱۴) تولیدکننده آنزیم خارجسلولی لیپاز از چشمه آب شور بادابسورت بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، ۴۲ کلنی خالص باکتری، از نمونههای مختلف آب، خاک، رسوب و لجن یکی از چشمههای آب شور بادابسورت با تکنیک غربالگری روی محیط کشت اختصاصی باکتریهای هالوفیل جداسازی شدند. جدایه S-۱۴ که بیشترین فعالیت لیپازی را از خود نشان داد، برای شناسایی توسط روشهای بیوشیمیایی و آنالیز ژن ۱۶S rRNA انتخاب شد. بهمنظور بهینهسازی شرایط رشد جدایه با درنظرگرفتن بیشینه زمان رشد باکتری (۷۲ ساعت)، دما، غلظت نمک، pH، میزان مصرف کربوهیدرات و آسیدامینه بررسی شدند. نتایج حاصل با استفاده از نرمافزار Chromas pro ۲.۱.۱ ویرایش و با اطلاعات بانک اطلاعاتی EzTaxon مقایسه شد. سویههایی که تشابه بیشتری با جدایه منتخب داشتند، مشخص شدند. آنالیز توالی ۱۶S rRNA توسط نرمافزارهای BioEdit ۷.۱.۹، Clustal-۲X ۲.۱ و MEGA ۶ انجام و درخت فیلوژنی توسط الگوریتم اتصال- همسایگی ترسیم شد.
یافتهها: جدایه S-۱۴ با تشابه بیش از ۹۹% با دو گونه مارینوباکتر فلاویماریس (Marinobacter flavimaris) و مارینوباکتر ادهارنس (Marinobacter adhaerens) تجانس داشت. جدایه S-۱۴ بیشترین میزان رشد را در غلظت نمک ۵%، دمای C˚۳۵ و میزان اسیدیته ۷/۰ نشان داد.
نتیجهگیری: جدایه S-۱۴، تولیدکننده مناسبی برای آنزیم خارجسلولی لیپاز است و میتواند از فروکتوز و اسیدآمینه فنیلآلانین بهعنوان تنها منبع کربن و انرژی استفاده کند.
دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: در درمان سرطان، بهدلیل محدودیت استفاده از دوز بالا و نیز مقاومت سلولهای سرطانی، بایستی از روشهای بهینهای استفاده کرد که در عین کاهش دوز پرتو و دارو، اثربخشی زیاد درمانی داشته باشند. هدف این پژوهش، بررسی سمیت داروی ضدسرطان سیسپلاتین تحت تاثیر میدان مغناطیسی ایستا در سلولهای حساس و مقاوم به دارو بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، ردههای سلولی سرطانی مقاوم A۲۷۸۰-CP و حساس به سیسپلاتین A۲۷۸۰ در گروههای سلولی تیمارشده با میدان و دارو نسبت به گروه دریافتکننده دارو بهتنهایی، بررسی و برای تعیین تاثیر میدان مغناطیسی ایستا و غلظت دارو از شدت ۱۰میلیتسلا بهمدت ۲۴ ساعت و غلظتهای لگاریتمی دارو (۱، ۱۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۵۰۰میکروگرم در میلیلیتر) استفاده شد. غلظت مهارکنندگی ۵۰% رشد سلولها (IC۵۰)، پس از تبدیل جذب بهدستآمده در دستگاه الایزاریدر از تست MTT به درصد سایتوتوکسیسیته، برای سلولها در عدم حضور و حضور میدان مغناطیسی به دست آمد. دادهها با نرمافزار Prism از طریق آزمون آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون T تحلیل شدند.
یافتهها: در حضور میدان مغناطیسی ایستا و غلظتهای مختلف دارو کاهش بیشتری در درصد سلولهای زنده مشاهده شد. مقدار IC۵۰ برای سلولهای A۲۷۸۰ در عدم حضور و حضور میدان مغناطیسی ۹/۵۸±۲۷/۶۹ و ۱/۴۸±۸/۹۶میکروگرم در میلیلیتر و برای سلولهای A۲۷۸۰-CP، ۸/۰۳±۶۱/۱۶ و ۳/۱۳±۹/۵۸میکروگرم در میلیلیتر بود.
نتیجهگیری: مرگومیر سلولهای تیمارشده با داروی ضدسرطان سیسپلاتین تحت تاثیر میدان مغناطیسی در ردههای حساس و مقاوم به دارو نسبت به استفاده از دارو بهتنهایی بیشتر است. مقاومت دارویی در رده سلولی مقاوم به دارو در حضور میدان مغناطیسی کاهش مییابد.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: سلولهای اپیتلیالی رنگدانهدار شبکیه (RPE) در حفظ سلامت و عملکرد شبکیه نقش مهمی ایفا میکنند، بهطوری که نقص در عملکرد یا سلامت این سلولها علت بیش از ۲۰۰ نوع بیماری دژنراسیون شبکیه است. یافتن مسیرهای پیامرسانی و زیستی مربوط به تمایز RPE میتواند در تولید این سلولها مفید واقع شده و امکان کاربرد کلینیکی خواهد داشت.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر در مرحله اول با استفاده از انتخاب مجموعه ژنهای هدف از اشتراک سه پایگاه داده پیشبینیکننده ژنهای هدف microRNA و اجتماع مجموعه حاصل با پایگاه داده تجربی ژنهای هدف microRNA، ژنهای هدف با ضریب اطمینان بالاتری انتخاب شدند. در مرحله بعدی با انطباق ژنهای هدف با ژنهای دارای افزایش بیان در همان شرایط سلولی سعی شد تا عامل وابستگی اثر microRNA به شرایط ترانسکریپتوم در نظر گرفته شود. در ادامه از اشتراک نتایج چندین پایگاه داده مسیریابی مختلف در کنار هم استفاده شد تا آنالیز دقیقتر و جامعتری از مکانیزم اثرگذاری microRNAهای مورد مطالعه ارایه شود.
یافتهها: در این مطالعه سعی شده است تا شبکه ژنی تحت کنترل miR-۲۰۴-۵p و miR-۲۱۱-۵p، دو microRNA موثر در سلولهای RPE، را تا حد زیادی شبیهسازی کرده و فرآیندهای زیستی و مسیرهای پیامرسانی درگیر را مورد بررسی قرار دهیم.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد این دو microRNA در سلولهای RPE در تنظیم زیرساختهای ترشحی، اتصالات و اسکلت سلولی و مسیرهای درگیر در التهاب و پاسخ زخمی بهطور خاص در مسیر TGF-β۱ نقش ایفا میکنند.
دوره ۱۱، شماره ۰ - ( Spring & Summer ۲۰۰۸- ۱۳۸۷ )
چکیده
هدف: هلیکوباکتر پیلوری یک باکتری گرم منفی مارپیچی شکل و میکروآئروفیل است که در لایه مخاطی معده انسان تکثیر یافته و ایجاد عفونت مینماید. عفونت ایجاد شده توسط این باکتری که با تخریب بافت پوششی معده همراه است، منجر به التهاب مزمن معده میشود که میتواند سبب ایجاد زخمهای معده و دوازدهه شود. رویکردهای اخیر در راستای بهکارگیری درمانهای اختصاصی برای مقابله با این عفونت است که در این میان آنزیم اورهآز بهعنوان یکی از مهمترین عوامل بیماریزا و آنتیژنیک این باکتری، هدف مناسبی برای این منظور است. هدف از مطالعه حاضرتولید IgY اختصاصی بر علیه زیرواحد C آنزیم اورهآز است.
مواد و روشها: در این مطالعه ابتدا بهمنظور تهیه پروتئین نوترکیب زیرواحد C اورهآز، پس از کشت و تخلیص ژنوم باکتری، با کمک PCR، ژن زیرواحد C آنزیم اورهآز هلیکوباکتر پیلوری تکثیر و سپس روی ناقل بیانی pET۲۸a کلون شد. پس از انتقال سازه نوترکیب به باکتری اشرشیاکلی زیرگونه Bl۲۱DE۳، پروتئین نوترکیب مورد نظر بیان شد. در ادامه پروتئین نوترکیب از طریق کروماتوگرافی میل ترکیبیNi-NTA تخلیص شد. در نهایت پس از تزریق پروتئین نوترکیب تخلیص شده به مرغ، تکمیل دوره ایمنسازی، جمعآوری تخم مرغها و جداسازی زرده تخم مرغ، IgY با رسوبگذاری به کمک پلیاتیلنگلیکول تخلیص و با سنجش الایزا ارزیابی شد.
نتایج: بررسی با SDS-PAGE نشان میدهد پروتئین نوترکیب بهخوبی بیان و تخلیص شده است، همچنین نتایج بهدست آمده با الایزا نشاندهنده ایمنیزایی بالای پروتئین نوترکیب و توان بالای آنتیبادی در شناسایی زیرواحدC آنزیم اورهآز است. بررسی با SDS-PAGE همچنین نشان میدهد، تخلیص IgY با خلوص بیش از ۷۰ درصد انجام شده است.
نتیجهگیری: با توجه به توان بالای آنتیبادی IgY-HpUc در شناسایی زیرواحد UreC آنزیم اورهآز، امکان استفاده از این آنتیبادی بهصورت خوراکی بهمنظور محدود کردن رشد و توسعه عفونت هلیکوباکتر پیلوری مطرح میشود.
دوره ۱۱، شماره ۰ - ( Spring & Summer ۲۰۰۸- ۱۳۸۷ )
چکیده
هدف: زنیان گیاهی است علفی و یک ساله از خانواده چتریان. اسانس میوه این گیاه به نام آجوان موسوم است که مهم ترین ترکیبات آن عبارتند از: تیمول، سایمن، بتا پینن، گاما ترپینن و سابینن. پژوهش های علمی جدید آثار ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و... را تأیید کرده است. قارچ کاندیدا آلبیکنس، مخمری است فرصت طلب که در موارد نقص سیستم ایمنی عامل بیماری زایی محسوب می شود.
مواد و روش ها: در این مطالعه اسانس و عصاره الکلی زنیان به دست آمد و به روش میکرودایلوشن براث میزان کمترین غلظت بازدارندگی و کمترین غلظت کشندگی قارچ هر یک از آن ها برای ۱۱ سویه بالینی و سویه استاندارد کاندیدا آلبیکنس (PTCC۵۰-۲۷) تعیین شد.
نتایج: در مورد اسانس، کمترین غلظت بازدارندگی معادل ۸۷/۰ میکروگرم در میلی لیتر و ۴۳/۰ میکروگرم در میلی لیتر بود و در مورد عصاره الکلی کمترین غلظت کشندگی قارچ معادل ۵۱/۳ میکروگرم در میلی لیتر و
۰۳/۷ میکروگرم در میلی لیتر و ۷۵/۱ میکروگرم در میلی لیتر بود.
نتیجه گیری: در سال های اخیر، عفونت های سیستماتیک قارچی مرتبط با کاندیدا آلبیکنس افزایش یافته است و منجر به مرگ و میر عفونت های بیمارستانی مرتبط با نقص سیستم ایمنی نظیر ایدز و نارسایی های خونی به ویژه به دلیل استفاده گسترده آنتی بیوتیک ها و کورتیکواستروییدها شده است. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر ضد قارچی اسانس روغنی و عصاره الکلی گیاه زنیان بر سویه های حساس و مقاوم به فلوکونازول کاندیدا آلبیکنس جدا شده از بیماران مبتلا به کاندیدیوزیس براساس روش استاندارد ارزیابی حساسیت دارویی به روش رقت در آبگوشت انجام شد. براساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد زنیان می تواند رشد کاندیدا آلبیکنس را با مکانیسمی مشابه با فلوکونازول مهار نماید و می تواند به عنوان یک عامل ضدقارچ به ویژه همراه با فلوکونازول تجویز شود.
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده
هدف: لیستریا مونوسیتوژنز باکتری بیهوازی اختیاری و گرم مثبت است که در خاک، آب، سبزیجات پوسیده، شیر خام و محصولات لبنی آلوده یافت میشود. لیستریا مونوسیتوژنز عامل بیماری لیستریوز است. این بیماری از طریق مدفوع یا لبنیات آلوده از حیوان به انسان منتقل میشود. این باکتری باعث بیماری شبه سرماخوردگی یا انتریت خود محدود شونده میشود. اما در سالمندان، نوزادان، زنان باردار و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند، منجر به بیماری جدی میشود. در صورتیکه زنان باردار با لیستریا مونوسیتوژنز آلوده شوند، احتمال اینکه نوزاد ناقص یا زودهنگام به دنیا بیاید یا سقط شود، زیاد است.
بهعلت اهمیت باکتری در سلامت زنان باردار و نوزادان، مطالعات زیادی روی این باکتری انجام شده است. کشت دادن باکتری مشکل و وقتگیر است و حداقل به ۵ روز زمان برای تأیید نیاز دارد.
هدف ما از انجام این تحقیق تعیین یک روش مولکولی برای ردیابی سریع این باکتری درنمونههای واژن است.
مواد و روشها: در این مطالعه ۱۰۰ نمونه واژن بررسی شد. تمام نمونهها کشت داده شدند و به روش PCR نیز بررسی شدند.
نتایج: در بین نمونههای مورد بررسی، ۷ نمونه با استفاده از روش کشت و ۳۶ نمونه با استفاده از روش PCR آلوده به لیستریا مونوسیتوژنز شناخته شدند.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که PCR روش سریعتر، حساستر و دقیقتری در مقایسه با روش کشت برای تشخیص حضور این باکتری در نمونههای واژینال است.
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده
هدف: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین یکی از عوامل اصلی عفونتهای بیمارستانی و اکتسابی از جامعه است. آمینوگلیکوزیدها عوامل باکتریسیدال قدرتمندی هستند که اغلب بهصورت ترکیبی همراه با بتالاکتامها یا گلیکوپپتیدها بهخصوص در درمان اندوکاردیت استافیلوکوکی مصرف میشوند. غیرفعالسازی آنزیمی دارو توسط آنزیمهای سلولی تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها، اصلیترین مکانیسم مقاومت به این داروها در استافیلوکوکها است.
هدف اصلی تحقیق حاضر تعیین فراوانی ژن ant(۴′)-Ia کدکننده یکی از مهمترین آنزیمهای تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها به همراه ژن mecA که موجب مقاومت به متیسیلین میشود، بهطور همزمان به روش Multiplex-PCR در ایزولههای بالینی استافیلوکوکوس اورئوس است.
مواد و روشها: پس از جمعآوری ۱۰۰ ایزوله بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از بیمارستانهای شریعتی و بقیهالله تهران، الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی سویهها به روش انتشار از دیسک توسط دیسکهای آنتیبیوتیکی پنیسیلین، اگزاسیلین، ونکومایسین، تتراسایکلین، اریترومایسین، جنتامیسین، توبرامایسین، آمیکاسین، نتیلمایسین و کانامایسین با رعایت اصول CLSI تعیین شد. همچنین توسط روش رقیقسازی در آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی با استفاده از پودر آنتیبیوتیکهای اگزاسیلین، جنتامیسین، توبرامایسین و آمیکاسین تعیین شد. برای تشخیص ژنهای مقاومت ant(۴′)-Ia و mecA از دو جفت آغازگر اختصاصی استفاده شد و با استفاده از روش Multiplex-PCR فراوانی آنها تعیین شد.
نتایج: تمامی سویهها نسبت به پنیسیلین مقاوم بودند (۱۰۰ درصد) و پس از آن بیشترین میزان مقاومت بهترتیب در مقابل کانامایسین (۶۸ درصد)، تتراسایکلین (۶۱ درصد)، اریترومایسین (۵۶ درصد)، توبرامایسین (۵۳ درصد)، جنتامیسین (۵۲ درصد)، آمیکاسین و اگزاسیلین (۴۸ درصد) و نتیلمایسین (۲۲ درصد) مشاهده شد. همچنین تمامی سویهها نسبت به ونکومایسین حساس بودند (۱۰۰ درصد). در روش رقیقسازی در آگار ۵۰ درصد سویهها نسبت به اگزاسیلین مقاوم بودند و ۴۹ درصد، ۴۵ درصد و ۵۱ درصد سویهها نیز بهترتیب نسبت به جنتامیسین، آمیکاسین و توبرامایسین مقاومت نشان دادند. همچنین ۳۷ درصد سویهها مقاومت سطح بالا نسبت به جنتامیسین با حداقل غلظت مهاری ۱۲۸ میکروگرم در میلیلیتر نشان دادند. در روش Multiplex-PCR ۵۳ درصد سویهها دارای ژن mecA بودند و ۵۸ درصد سویهها نیز از نظر حضور ژن ant(۴′)-Ia مثبت بودند.
نتیجهگیری: نتایج بهدست آمده توسط آزمونهای فنوتیپی و ژنوتیپی تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی نشان میدهند که ارتباط معناداری از نظر آماری بین مقاومت به متیسیلین و مقاومت آمینوگلیکوزیدی در سویههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین وجود دارد (۰۵/۰>P).
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
جریان شعر زبان یا مقوله زبانیت که در ادبیات معاصر فارسی به اسم رضا براهنی شناخته میشود، یکی از مهمترین جریانهای شعری پستمدرن است که قائل به اهمیت و اولویت بخشیدن به زبان در قیاس با معنا است. این مقوله هرچند از جهت مبانی و سرایش اشعار با اسم براهنی پیوند یافته است، اما اصول و مبانی این نظریه در اشعار پستمدرنیستی دیگر کشورهای جهان قابل ردیابی است. در شعر عربی شاعر نوپرداز و سورئالیستی لبنانی، ودیعسعاده، از این نظر قابل بحث بررسی است. اصول نظری مقوله زبانیت توسط براهنی تبیین شده و مجموعه شعری خطاب به پروانهها در ذیل همین نظریه توسط شاعر سروده و منتشر شده است. این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی در صدد است با تکیه بر همین نظریه، یعنی نظریه زبانیت براهنی، به مطالعه تطبیقی اشعار رضا براهنی و ودیع سعاده شاعر معاصر لبنانی بپردازد تا همسانی و قابلیت نقد و بررسی اشعار یک شاعر لبنانی با مقوله زبانیت به طور دقیق و نظاممند واکاوی شود. این مقاله کوشیده است میزان توجه دو شاعر به زبان و ویژگیهای فرمی و صوری و طرحها و جلوههای محض زبانی را کشف و آشکار سازد.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده
هدف: سودوموناس آئروژینوزا بهعنوان یکی از مهمترین عوامل عفونت زخم و سپتیسمی در بیماران سوخته محسوب میشود. توسعه ایمنیدرمانی بهعنوان یکی از راهکارهای عملی برای مقابله با این باکتری محسوب میشود. فلاژل بهعنوان یکی از مهمترین عوامل بیماریزایی باکتری، نقش مهمی در اتصال، حرکت، کموتاکسی و تحریک پاسخ ایمنی با واسطه TLR۵ دارد و از این رو بهعنوان کاندید واکسن مطرح است. تهیه آنتیبادی ضد فلاژلین و بررسی آثار حفاظتی آن در مدل موش سوخته هدف اصلی این مطالعه است.
مواد و روشها: در مرحله اول آنتیژنهای فلاژلی توسط اولتراسانتریفوژ تهیه شد. آنتیبادیهای ضد فلاژلی در خرگوش تولید و ناخالصیهای آن توسط پدیده جذب جدا شد. اختصاصی بودن آنتیبادیهای بهدست آمده برای آنتیژنهای فلاژلی توسط آزمونهای آگلوتیناسیون بررسی شد. پس از تعیین حداقل دوز کشندگی (LD۵۰) از سویه مد نظر، رقتهای متفاوتی از آنتیسرم ضد فلاژلی برای انجام ایمنیزایی غیرفعال در موشهای سوخته تزریق شد. میزان انتشار و پخش باکتری از محل سوختگی با بررسی کمّی تعداد باکتریها در پوست و کبد تعیین شد. در این تحقیق علاوه بر سویه ATCC ۲۷۸۵۳ سودوموناس آئروژینوزا، سویه PA۱۰۳ و یک ایزوله بالینی نیز برای آزمایشهای آگلوتیناسیون استفاده شد.
نتایج: آنتیسرم H توانست در ۸۰ درصد موارد جلوی مرگ و میر موشهای سوخته شده و چالش شده با سویه ATCC ۲۷۸۵۳ را بگیرد. همچنین شمارش تعداد باکتریهای موجود در بافت کبد و پوست نشان داد که تعداد باکتریها در بافتهای موشهای تحت آزمایش در مقایسه با گروه کنترل بهصورت معنیدار کمتر است.
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که آنتیبادیهای ضد فلاژلی سودوموناس با مهار تهاجم باکتری و اوپسونیزه کردن آن میتوانند در برابر عفونت ناشی از زخم سوختگی اثر حفاظتی داشته باشد.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: وروتوکسین یکی از سموم خانواده توکسینهای شیگا است. این خانواده شامل توکسینهای پروتئینی AB، یعنی توکسینهایی با یک بخش فعال آنزیماتیک (A) و یک بخش باند شونده به سطح سلول (B) است. سلولهایی که دارای جایگاه اتصالی یعنی گیرنده Gb۳ باشند به آثار توکسیک توکسین پاسخ میدهد. نشان داده شده است که وروتوکسین نوع ۱ بر انواعی از سلولهای توموری که گیرنده Gb۳ را دارا هستند، اثر آپوپتوتیک داشته و بهصورت انتخابی عمل میکند. مطالعات زیادی که روی آثار ضد توموری و ضد رگزایی این سم روی ردههای سلولی سرطانی مختلف در شرایط آزمایشگاهی و حیوانات آزمایشگاهی انجام گرفته نشاندهنده اثر بخشی آنها است.
هدف از این پژوهش مقایسه آثار سمیت سلولی وروتوکسین نوع ۱ انتروهموراژیک اشرشیاکلی روی دو رده سلولی ورو (استاندارد طلایی برای بررسی آثار سمیت سلولی وروتوکسین) و راجی (رده سلولی بهدست آمده از کشت سلولهای لنفوبلاستوئید بیماران مبتلا به لنفوم بورکیت انسانی) است.
مواد و روشها: پس از تهیه مواد، سویه توکسینزا و ردههای سلولی، سویه مورد نظر کشت داده شد و توکسینزایی آن با استفاده از روش آگلوتیناسیون پاسیو معکوس تأیید شد. وروتوکسین ۱ با استفاده از روش کروماتوگرافی جذبی تخلیص شد و آنگاه اثر سمیت سلولی آن بر روی دو رده سلولی ورو و راجی با استفاده از آزمون MTT بررسی و اندازهگیری شد.
نتایج: یافتهها نشان داد که وروتوکسین نوع ۱ روی سلولهای راجی نیز مانند سلولهای ورو اثر سرکوبگری بالایی دارد و این اثر وابسته به غلظت توکسین است و با رقیق شدن سم اثر سرکوبگری آن کاهش مییابد.
بررسی آماری نشان داد که خاصیت سرکوبگری سم روی سلولهای راجی در رقتهای ۱:۴ تا ۱:۱۲۸ نسبت به خاصیت سرکوبگری سم روی سلولهای ورو دارای اختلاف معنیداری است و این اثر روی سلولهای ورو بیشتر از سلولهای راجی است (۰۵/۰P<). اما این توکسین در رقتهای بالاتر قادر به سرکوب معنیدار نبوده است.
نتیجهگیری: نتایج بهدست آمده نشان داد که وروتوکسین نوع ۱ روی سلولهای راجی مانند سلولهای ورو اثر سرکوبگری بالایی دارد و این اثر بر سلولهای ورو بیشتر از سلولهای راجی است (۰۵/۰P<).
راضیه هاشمی، هانیه رستم زاد، مسعود ستاری،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
هدف از این مطالعه، تولید و بررسی فیلم هوشمند هشدار دهنده عفونت باکتریایی برپایه کیتوزان می باشد. بدین منظورمحلول کیتوزان _ صمغ عربی (۱ به۲) تهیه شد و غلظت های مختلف آنتوسیانین ( ۵/۰، ۷۵/۰، ۱گرم) به محلول اضافه شد و نمونه شاهد بدون افزودن آنتوسیانین در نظر گرفته شد. سپس محلول های تهیه شده در ظروف مورد نظر ریخته شده و به مدت ۲۴ ساعت در انکوباتور در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد خشک شدند. جهت بررسی ویژگیهای فیزیکی فیلم تولید شده، شاخصهای درصد رطوبت، درصد حلالیت، ضخامت و جذب آب فیلم های تولید شده مورد سنجش قرار گرفت. همچنین به منظور بررسی تغییرات فیلمهای تهیه شده در برابر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و پسودوموناس آئروژینوزا پرداخته شد. بیوفیلمهای کیتوزان/صمغ حاوی غلظتهای مختلف آنتوسیانین به اندازه ۱×۱سانتیمتر بریده شدند و بهمدت ۶۰ دقیقه بر روی محیط کشت حاوی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و پسودوموناس آئروژینوزا قرار داده شدند و با استفاده از دستگاه رنگسنج تغییر رنگ فیلم ها بررسی شد. براساس نتایج به دست آمده، کمترین و بیشترین میزان رطوبت فیلم به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار حاوی ۷۵/۰ درصد آنتوسیانین به دست آمد که با دیگر تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری داشتند (۰۵/۰>p). همچنین درصد حلالیت در بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری داشت و تیمارهای آزمایشی حاوی غلظتهای ۰، ۷۵/۰و ۱درصد آنتوسیانین نسبت به تیمار شاهد، درصد حلالیت کمتری داشتند و کمترین میزان آن در تیمار ۱ درصد آنتوسیانین مشاهد شد میزان ضخامت فیلم نیز در بین تیمارهای آزمایشی، اختلاف معنی داری نشان داد به طوریکه بیشترین و کمترین میزان آن به ترتیب در تیمار شاهد و تیمار ۱ درصد آنتوسیانین مشاهده گردید. بر اساس نتایج به دست آمده از جذب آب در زمان های مختلف (۱۰، ۲۰، ۲۵، ۳۰ دقیقه)، کمترین و بیشترین میزان جذب آب مربوط به تیمار شاهد و تیمار حاوی ۱ درصد آنتوسیانین بود. براساس نتایج به دست آمده، بیشترین میزان تغییر رنگی فیلم ها در محیط کشت حاوی باکتری پسودوموناس آئروژینوزا در تیمار حاوی ۵/۰ درصد آنتوسیانین حاصل شد؛ حال آنکه در مورد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین تغییر رنگ ایجاد شده در تیمار حاوی ۱ درصد آنتوسیانین مشاهده شد. باتوجه به آزمون های انجام شده بهترین فیلم تولید شده از نظر خصوصیات فیزیکی، فیلم ۱ درصد آنتوسیانین، از نظر تغییررنگ در پاسخ به رشد باکتری پسودوموناس آئروژینوزا تیمار ۵/۰ درصد آنتوسیانین و برای پاسخ به رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تیمار ۱ درصد آنتوسیانین گزارش شد.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: اشریشیا کلی شایعترین عامل اتیولوژیک عفونت مجاری ادراری بوده که ۸۰ درصد از این موارد را به خود اختصاص داده است. غیرفعالسازی آنزیماتیک آنتیبیوتیکهای خانواده آمینوگلیکوزید توسط آنزیمهای تغییردهنده آمینوگلیکوزیدها اصلیترین مکانیسم مقاومت به این داروها در اشرشیاکلی است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع ژن مقاومت aac(۳)- IIa در میان جدایههای بالینی اشریشیا کلی جدا شده از ادرار با استفاده از روش PCR است.
مواد و روشها: پس از جمعآوری ۲۵۰ جدایه اشریشیا کلی جدا شده از ادرار، الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی آنها در مقابل آنتیبیوتیکهای جنتامیسین، توبرامایسین، کانامایسین، آمیکاسین و نتیلمیسین (MAST Co, UK) به روش انتشار از دیسک با رعایت اصول CLSI تعیین شد. سپس DNA پلاسمیدی جدایهها توسط کیت، استخراج و برای تشخیص ژن مقاومتی aac(۳)- IIa روی پلاسمید از روش PCR استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که ۹۶ درصد از جدایههای اشریشیا کلی به توبرامایسین، ۹۰ درصد به کانامایسین،
۸۲ درصد به جنتامیسین، ۳۰ درصد به نتیلمیسین و ۸ درصد به آمیکاسین مقاوم بودند. ژن aac(۳)- IIa در ۸۳/۵۴ درصد از جدایههای اشریشیا کلی شناسایی شد.
نتیجهگیری: از آنجایی که شیوع مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای آمینوگلیکوزیدی به دلیل انتقال مقاومت در میان باکتریها توسط عناصر قابل انتقال نظیر ترانسپوزونها و پلاسمیدها بالاست، بنابراین ردیابی مسیرهای انتقال در بین باکتریهای مختلف بسیار مهم است.