جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای سعیدی فر
صدیقه چاری علی آباد، فاطمه سعیدی فر، رضا اکرمی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: ماهی منبع بالقوه ویتامین ها و مواد معدنی است و روش پخت ممکن است نقش مهمی در محتوای نهایی مواد مغذی ماهی داشته باشد. هدف از این تحقیق تاثیر روش های مختلف پخت بر غلظت فلزات سنگین، ترکیب شیمیایی و اسید چرب بافت ماهی کلمه بود.
مواد و روش ها: چهار روش پخت شامل بخارپز، کبابی، مایکروویو و سرخکردن روی فیله خام اعمال شد. تعیین میزان فلزات سنگین نمونه ها با استفاده از دستگاه جذب اتمی انجام گرفت. ترکیب شیمیایی بدن با روش استاندارد و ترکیب اسیدهای چرب ماهی با دستگاه گاز کروماتوگراف تعیین شد.
یافته ها: نتایج نشان داد اعمال روش های مختلف پخت منجر به کاهش معنادار رطوبت (سرخ کردن) و خاکستر (مایکروویو) و افزایش معنادار چربی (سرخ کردن) و پروتئین (کبابی) نسبت به نمونه خام گردید. در طبخ به شیوه کبابی میزان اسید چرب PUFA، اسید چرب امگا-۳ و نسبت ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) به دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) نسبت به سایر روش های پخت و نمونه خام افزایش یافت. غلظت جیوه درنمونه های سرخ شده نسبت به نمونه خام و سایر روش های پخت افزایش معنی داری یافت. غلظت فلزات سنگین در نمونه های بخارپز نسبت به فیله خام و پخته شده کاهش معنی داری داشت.
نتیجه گیری: با توجه به افزایش EPA و DHA و نسبت ω-۳/ω-۶ در نمونه های کبابی و کاهش غلظت فلزات سنگین در نمونه های بخار پز ، این دو شیوه پخت روش مناسبی برای پخت این نوع ماهی و تغذیه سالم می باشد.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
جدایش بینلایهای یکی از شایعترین انواع خرابی در چندلایههای کامپوزیتی بوده، که در انواع بارگذاریهای مود I، II ، یا ترکیبی از این مودها اتفاق میافتد. پژوهش حاضر، به بررسی رفتار مکانیکی و نشرآوایی جدایش بینلایهای در کامپوزیتهای چندلایه شیشه/ اپوکسی پرداخته و با تلفیق روشهای نشرآوایی و مکانیکی، چقرمگی شکست بین-لایهای را تعیین مینماید. نمونههای استاندارد با لایهچینیهای مختلف و تحت شرایط مختلف بارگذاری مود I، مود II و مود ترکیبی I و II، قرار گرفتند. در ابتدا، منحنی-های نیرو- جابجایی و رشد جدایش بینلایهای برای نمونههای مختلف مقایسه شده و این منحنیها بر اساس رفتار مکانیکی و نشرآوایی آنها، به سه ناحیه با رفتار متفاوت تقسیم شدند. مشخص شد که رشد جدایش در نمونههای مود I حالت پایدار داشته و در نمونههای مود ترکیبی و مود II، حالت ناپایدار دارد. در ادامه با استفاده از روش آکوستومکانیک که تلفیقی از روشهای نشرآوایی و مکانیکی بوده، چقرمگی شکست بینلایهای در نمونهها تعیین گردیدهاست. مشخص شد که روش آکوستومکانیک حد پایین چقرمگی شکست بینلایهای را ارائهداده و با نتایج حاصل از روش ذکر شده در استاندارد، مطابقت خوبی دارد. در انتها با استفاده از تصاویر گرفتهشده از سطوح شکست نمونهها با میکروسکوپ الکترونی روبشی، نتایج بدست آمده صحتسنجی گردیدند.
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
کامپوزیت¬های ساندویچی به علت سفتی خمشی بالایی که دارند، به وفور در سازه¬های مختلف به کار می¬روند. جدایش بین¬لایه¬ای پوسته و هسته یکی از معمول¬ترین سازوکارهای خرابی در این سازه¬ها می¬باشد. در این پژوهش، ابتدا با استفاده از روش نشرآوایی، رشد جدایش بین¬لایه¬ای در چندلایه¬های ساندویچی تحت بارگذاری مود I، بررسی شده¬است. ابتدا با توجه به شدت سیگنال¬های نشرآوایی ایجاد¬شده در حین بارگذاری نمونه¬ها، منحنی¬های نیرو- جابجایی به سه ناحیه تقسیم¬ شدند. تفاوت انرژی سیگنال¬های نشرآوایی در نمونه¬ها، حاکی از وجود سازوکارهای مختلف خرابی در کامپوزیت است. بدین منظور مشخصات سیگنال¬های نشرآوایی مربوط به هر سازوکار خرابی، به طور جداگانه مشخص گردید. در ادامه، سیگنال¬های نشرآوایی سازوکارهای مختلف خرابی براساس محدوده فرکانسی آن¬ها، دسته¬بندی شدند و محدوده فرکانسی هر سازوکار خرابی تعیین گردید. سپس، با استفاده از تبدیل موجک، سیگنال¬های نشرآوایی مربوط به هر نمونه، تحلیل شده و با استفاده از آن درصد سازوکارهای مختلف خرابی در نمونه¬ها مشخص گردید. در انتها، با استفاده از تصاویر گرفته شده با میکروسکوپ الکترونی روبشی از سطوح شکست نمونه¬ها ، نتایج بدست آمده از روش نشرآوایی، صحت-سنجی شده¬اند. نتایج پژوهش، عملکرد قابل قبول روش نشرآوایی در تشخیص و دسته¬بندی سازوکارهای خرابی در سازه¬های ساندویچی را نشان می¬دهد.
دوره ۱۴، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده
فولاد AISI D۲ از نوع فولاد ابزار سرد کار پرکربن و پرکرم میباشد. از جمله خواص مکانیکی این فولاد میتوان به استحکام فشاری بالا و سختیپذیری خوب آن اشاره نمود. علیرغم این مزایا، چقرمگی شکست این فولاد چندان زیاد نمیباشد. هدف از این پژوهش، تعیین چقرمگی شکست فولاد AISI D۲ با شبیهسازی المان محدود و روش نشرآوایی میباشد. به منظور تعیین چقرمگی شکست فولاد، از نمونههای استاندارد CT ساخته شده از فولاد AISI D۲ که در دماهای مختلف بازپخت شده، استفاده گردید. با مدلسازی نمونهها در نرمافزار تجاری المان محدود آباکوس، مقدار چقرمگی شکست با روش المان محدود محاسبه گردید. در روش نشرآوایی برای تعیین چقرمگی شکست از پارامترهای مختلفی همچون نرخ انرژی سیگنالهای نشرآوایی، نرخ تولید سیگنالهای نشرآوایی و انتگرال تابع سنتری استفاده شد. در انتها، نتایج بدست آمده از روش نشرآوایی، شبیه-سازی المان محدود و روش استاندارد ASTM E۳۹۹ با یکدیگر مقایسه شدند. مقادیر چقرمگی شکست بدست آمده از روشهای نرخ تولید سیگنالهای نشرآوایی و انتگرال تابع سنتری حد پایین چقرمگی شکست را ارائه داده و روش المان محدود حد بالای مقادیر چقرمگی شکست را ارائه میدهد. مقادیر چقرمگی شکست بدست آمده با روش نرخ انرژی سیگنالهای نشرآوایی بیشترین تطابق را با مقادیر بدست آمده از روش استاندارد ASTM E۳۹۹ دارد. نتایج این پژوهش نشان میدهد که روش نشرآوایی میتواند به عنوان روشی کارآمد به منظور تعیین چقرمگی شکست مواد مهندسی استفاده شود.
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
علیرغم خواص مکانیکی بسیار مطلوب کامپوزیتهای پلیمری تقویت شده با الیاف، امکان ایجاد انواع خرابیها در این مواد وجود دارد. جدایش بینلایهای شایعترین مکانیزم خرابی در چندلایههای کامپوزیتی بوده که تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و خستگی ایجاد میشود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رفتار مکانیکی و نشرآوایی جدایش بین لایه-ای در کامپوزیتهای چند لایه شیشه/ اپوکسی تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و خستگی مود I است. بدین منظور، ابتدا نمونههای استاندارد با دو نوع لایه چینی تک جهته و بافته شده تحت بارگذاری شبه استاتیکی مود I قرار گرفته، رفتار جدایش بین لایهای در نمونهها بررسی شد و مقادیر چقرمگی شکست بین لایهای آنها تعیین گردید. با استخراج اطلاعات مناسب از آزمون شبهاستاتیکی، نمونهها تحت بارگذاری خستگی قرار گرفتند. سپس رفتار مکانیکی و نشرآوایی نمونههای تحت بارگذاری خستگی بررسی شد. رابطهای خطی بین انرژی تجمعی نشرآوایی و رشد ترک خستگی ارائه گردید و با استفاده از رابطه حاصل منحنی رشد ترک خستگی با روش نشرآوایی پیشبینی شد. در ادامه، از روش نشرآوایی برای پیشبینی منحنی تغییرات نرخ آزاد شدن انرژی کرنشی و منحنی نرخ رشد ترک خستگی استفاده شد. نتایج حاصل از روش نشرآوایی مطابقت مطلوبی با نتایج حاصل از استاندارد داشت. نتایج این پژوهش، نشان میدهد که روش نشرآوایی میتواند به عنوان ابزاری مناسب برای پایش سلامت سازههای کامپوزیتی تحت انواع بارگذاریهای شبهاستاتیکی و خستگی به کار رود.
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
کامپوزیتهای پلیمری تقویت شده با الیاف، علیرغم داشتن خواص مکانیکی مطلوب همچون نسبت استحکام به وزن و سفتی بالا، مستعد ایجاد انواع خرابیها هستند. در این پژوهش، با استفاده از روشهای نشرآوایی و المان محدود، مکانیزمهای مختلف خرابی در نمونههای سوراخدار شیشه/ اپوکسی تحت بارگذاری کششی بررسی میشوند. خرابیهای مورد بررسی در این پژوهش عبارتند از: ترک خوردگی ماتریس، جدایش الیاف از ماتریس و شکست الیاف. بدین منظور ابتدا نمونههای سوراخدار استاندارد شیشه/اپوکسی با دو نوع لایه چینی [۰]۵S و [۹۰]۵S تحت بارگذاری کششی قرار گرفتند. سپس با استفاده از روش نشرآوایی و روش المان محدود مکانیزمهای خرابی در نمونهها شناسایی شده و درصد هر مکانیزم خرابی به صورت کمی تعیین میشود. در روش نشرآوایی از تبدیل موجک برای تعیین درصد مکانیزم های خرابی استفاده شده است. سپس از روش المان محدود به منظور صحتسنجی نتایج تبدیل موجک استفاده میشود. در شبیهسازی المان محدود از معیار خرابی هشین برای تعیین مقدار کمی مکانیزمهای خرابی استفاده شد. با توجه به تطابق قابل قبول نتایج روش نشرآوایی و روش المان محدود، میتوان از روش نشرآوایی به منظور تعیین خرابیها در سازههای کامپوزیتی و تخمین عمر باقیمانده سازهها استفاده نمود.