جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای سیف زاده
مینا سیف زاده، قربان زارع گشتی، یزدان مرادی، نسرین مشایی، معصومه رهنما،
دوره ۹، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده
هدف از این تحقیق اندازهگیری فاکتورهای حسی، شیمیایی، میکروبی، تازگی و زمان ماندگاری فیله تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بستهبندی شده به روشهای تحت خلاء و اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با فیله بستهبندی شده به روش هوازی در دمای یخچال بود. شش تیمار شامل فیلههای تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بستهبندی شده به روشهای تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شده در نظر گرفته شد. فیلههای بستهبندی شده به روش معمولی به عنوان نمونه کنترل بودند. فیلهها در دمای ۳ درجه سلسیوس نگهداری گردیدند. فاکتورهای pH، TVB-N، PV، TBARS، تعداد کلی باکتریها، باکتریهای استافیلوکوکوس و سودوموناس و شاخصهای حسی و تازگی طی زمان نگهداری در تیمارها تفاوت معنیدار نشان دادند (p<۰,۰۵). فاکتورهای مورد بررسی در تیمارهای اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمارهای تحت خلاء تفاوت معنیدار نشان ندادند (p<۰,۰۵). ارزیابی حسی و تازگی در تیمار اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمار تحت خلاء از کیفیت بهتری برخوردار بودند. تیمارهای اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها کیفیت بهتری داشتند. تیمارهای آزمایشی و شاهد طی مدت زمان ۱۴ و ۶ روز در یخچال کیفیت مطلوبی داشتند. با توجه به عدم وجود تفاوت معنیدار در کیفیت میکروبی و شیمیایی تیمارهای آزمایشی و ارزیابی حسی و تازگی بالاتر تیمار بستهبندی شده به روش اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها این روش برای بستهبندی فیله تیلاپیا در یخچال پیشنهاد می شود.
سید حسن جلیلی، مهدی آل بوفتیله، حسن اکبری، فرشته خدابنده، یزدان مرادی، معصومه رهنما سنگاچینی، مینا سیف زاده، اسماعیل صفری،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: هدف از مطالعه حاضر تولید نان فطیر غنی شده با گوشت ماهیان قزل آلای رنگین کمان و کپور نقرهای و ارزیابی ویژگی های کیفی آن طی دوره نگهداری در دمای محیط بود.
مواد و روش ها: گوشت ماهیان قزل آلای رنگین کمان و کپور نقرهای با غلظتهای ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰ و ۲۵ درصد به نان فطیر اضافه و ویژگیهای حسی محصول تولیدی سنجش گردید. تیمارهای منتخب به مدت ۹ روز در دمای محیط نگهداری شده و در این مدت ویژگیهای کیفی آنها ارزیابی شدند.
یافته ها: نتایج ارزیابی حسی مقدماتی نشان داد که نانهای فطیر حاوی قزل آلای رنگین کمان به میزان ۵ درصد و کپور نقرهای به میزان ۱۰ درصد از نظر حسی مورد پذیرش هستند. با افزودن گوشت ماهیان، میزان پروتئین، چربی و رطوبت فطیرها افزایش یافت. نانهای فطیر حاوی گوشت ماهیان طی دوره نگهداری، شاخصهای TVB-N، پراکسید و بار باکتریایی کل بیشتری داشتند. از حیث شاخص طعم/مزه نان فطیر شاهد تا انتهای دوره نگهداری مورد پذیرش قرار گرفت ولی نانهای فطیر غنی شده با گوشت ماهیان تنها تا روز ۵ در محدوده قابل قبول بودند.
نتیجه گیری: میتوان عنوان نمود که نانهای فطیر غنی شده با گوشت هر دو ماهی به رغم ارزش غذایی بیشتر، مدت زمان ماندگاری کمتری نسبت به نانهای فطیر شاهد داشتند. در بین فطیرهای غنی شده، روند تغییرات کیفی در نمونههای حاوی گوشت قزل آلا کمتر بود.
دوره ۱۳، شماره ۵۴ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده ماهی کاراس (Carassiu sauratus) یکی از ماهیان در صید اقتصادی صیادان تالاب بندر انزلی بوده که بدلیل قیمت کم آن و حجم بالای صید در سالهای اخیر تقاضای مصرف زیادی بخصوص در اقشار کم درآمد جامعه پیدا نموده است. این مطالعه با هدف بررسی میزان تجمع مواد آلاینده فلزات سنگین کادمیوم، سرب و روی در بافت خوراکی عضله ماهی کاراس در سه ایستگاه ( غرب، مرکزی و شرق ) از تالاب انزلی در سال ۱۳۹۱ صورت گرفت .دراین تحقیق بصورت تصادفی از هر ایستگاه ۱۰ نمونه ماهی در اوزان استاندارد به روش صید با تور گوشگیر صید شد .پس از جداسازی بافت، هضم شیمیایی نمونه ها با روش هضم ترو مخلوط اسید(HNO۳/HCLO۴) انجام گرفت. غلظت فلزات سنگین با کمک دستگاه جذب اتمی (Shimadzo,Japan,model AA/۶۸۰) اندازه گیری شد. میزان این عناصر با استانداردهای غذا و داروی آمریکا (FDA) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) مقایسه شد. میانگین غلظت فلز کادمیوم در ماهی کاراس تالاب غرب برابر ۰۷/۰ و در تالاب شرق و تالاب مرکزی۰۵/۰وزن خشک بود. میانگین غلظت فلز سرب در ماهی کاراس تالاب غرب، مرکزی ، شرق به ترتیب ۶۹/۰ ،۵۳/۰ ،۶۸/۰وزن خشک بود. میانگین غلظت فلز روی در ماهی کاراس تالاب غرب، مرکزی، تالاب شرق به ترتیب ۴۵/۵۸ ، ۴/۴۶ ، ۷/۴۹وزن خشک بود. در این بررسی غلظت کادمیوم ، سرب و روی در بافت عضله ماهی کاراس بین ایستگاههای مورد مطالعه اختلاف معنی داری نداشت (۰۵/ ۰P>). نتایج بدست آمده نشان داد که بجز غلظت کادمیوم ، غلظت سرب و روی به ترتیب از حد مجاز استاندارد های FDA ,WHO بالاتر می باشد. افزایش این فلزات می تواند یک هشدار برای تهدید سلامت مصرف این ماهی در گروه های آسیب پذیر جامعه باشد
دوره ۱۹، شماره ۱۲۲ - ( فروردین ۱۴۰۱ )
چکیده
ماهی دودی از غذاهای آماذه مصرف به شمار میرود که دارای ارزش غذایی فراوان و زمان ماندگاری طولانی است. از این رو مطالعه حاضر با هدف تهیه فرآورده دودی گرم ورقهای از فیله قرهبرون پروشی دو ساله و ارزیابی ویژگیهای شیمیایی، میکروبی و حسی و تعیین زمان ماندگاری آن طی نگهداری در دمای یخچال انجام شد. نتایج نشان داد علیرغم تیمار شاهد در تیمارهای آزمایشی آلودگی با میکرواورگانیسمها و کپک و مخمر طی زمان نگهداری مشاهده نشد. ارزش غذایی در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با شاهد افزایش معنیدار نشان دادند (۰۵/۰p<). اسیدهای چرب لوریک، پالمیتیک، استیاریک، آراشیدونیک و دوکوزاهگزانوئیک اسید در تیمار دودی در مقایسه با تیمار شاهد افزایش نسبی داشتند. افزایش لینولئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید در تیمار آزمایشی در مقایسه با شاهد معنیدار بود (۰۵/۰p<). ویژگیهای میکروبی، شیمیایی، حسی و فیزیکی در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با شاهد کاهش معنیدار ارائه کردند (۰۵/۰p<). جمود نعشی ۳ ساعت بعد از صید شروع شده و به مدت ۴ ساعت ادامه یافت. تیمارهای شاهد و آزمایشی به ترتیب طی مدت زمان ۵ روز و شش ماه در یخچال کیفیت مطلوبی نشان دادند. با توجه به نتایج میکروبی، شیمیایی و حسی به دست آمده، فیله قره برون پروشی دودی تا پایان زمان نگهداری در یخچال از کیفیت مناسبی برخوردار بود و با توجه به این که تا کنون فرآورده آماده مصرف از فیله قرهبرون پرورشی تهیه نشده این فرآورده جهت ایجاد تنوع در صنعت فرآوری آبزیان و عرضه محصول آماده مصرف به صنعت غذایی پیشنهاد میگردد.
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده
برای افرادی که در معرض نقضهای جدی حقوق بشر هستند تعیین ارگانی که موظف به اجرای مسؤولیت حمایت است، اهمیتی اساسی دارد. اما اینکه نهاد ملزم به مداخله کدام نهاد بینالمللی است، برای آن نهاد هم دارای اهمیت است؛ زیرا این نهاد ممکن است با افزایش چشمگیر هزینهها و بحرانهای نظامی مواجه شود. در عین حال، ممکن است در اثر موفقیت در فرو نشاندن وضعیت خلاف حقوق بشر، جایگاهی برتر از قبل در نظام بینالمللی پیدا کند. مداخله بینالمللی توسط این نهاد میتواند موجب افزایش اعتبار سازمان ملل متحد و دکترین مسؤولیت حمایت گردد. برعکس، مداخله خودسرانه توسط هر نهاد بینالمللی یا یک دولت میتواند به ارزش و اعتبار حقوق بینالملل و نظم جهانی لطمه بزند. بنابراین شورای امنیت بهعنوان منبع صدور مجوز باید بهتر از قبل عمل کند.