۱۵ نتیجه برای شفائی
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
در این مقاله به بررسی پارامترهای نحوی نظام مطابقه/حالت در منتخبی از زبانهای شمال غربی ایران از جمله تاتی، تالشی و وفسی میپردازیم. بیکر (۲۰۰۸) نشان میدهدکه ارتباط تنگاتنگ میان مطابقه و حالت که چامسکی (۲۰۰۰) آنرا در قالب فرآیند تطابق صورت بندی کرده است یک امر پارامتری است و در همه زبانها مطابقه به حالت ساختاری اسم وابسته نیست. وی در این راستا به وجود دو پارامتر یعنی پارامتر (۱) جهت مدار که اساس آن شرط تسلط سازهای است و پارامتر (۲) حالت- وابسته یا همان فرایند تطابق قائل میگردد و معتقد است که این فرآیند تطابق یا پارامتر (۲) تنها یک پارامتر از مطابقه در دستور جهانی میباشد نه یک اصل. همچنین در یک زبان تمام هستههای نقشی در صورت مطابقه با گروه اسمی به صورتی همگن تابعی از پارامتر تثبیت شده در آن زبان هستند. در این مقاله چگونگی تثبیت دو پارامتر مذکور در هستههای نقشی زمان (T)، متمم نما (C) ، حروف تعریف (D) و افعال کمکی (AUX) ارزیابی شده است. نتایج نشان میدهد که در زبانهای ایرانی مورد وصف هسته نقشی زمان (T) در مطابقه فاعلی تابع پارامتر حالت - وابسته است و در این رابطه پارامتر جهت مدار و شرط تسلط سازهای نقش آفرین نیست و نیز سایر هسته های نقشی به صورت همگنی تابع پارامتر حالت-وابسته هستند. روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانهای و مصاحبه با سه گویشور بومی زبان بوده است.
سید ولی حسینی، فاطمه شفائی، مرضیه کی شمس، سحر مردوخی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از این پژوهش تاثیر روشهای مختلف پخت بر خواص تغذیهای و ارگانولپتیک برگرهای تلفیقی تولیدی از سوریمی ماهی کیلکای معمولی و گوشت چرخ شده مرغ میباشد. در این پژوهش از ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris) بعد از سر و دم زنی و تخلیه شکمی، سوریمی تهیه شد و سپس برگرهای تلفیقی با نسبت ۱:۱ (سوریمی ماهی کیلکا و گوشت مرغ) آماده شدند. برگرهای تلفیقی در چهار تیمار خام، سرخ شده، کبابی و مایکروویو پخته شدند. آنگاه خواص تغذیهای (شامل درصد رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر)، ظرفیت نگهداری آب و خواص ارگانولپتیکی (شامل طعم، بو، بافت، رنگ و پذیرش کلی) در هر یک از تیمارها اندازه-گیری شدند. میزان رطوبت و ظرفیت نگهداری آب در نمونه خام، پروتئین در نمونه مایکروویو، چربی و خاکستر در نمونه سرخ شده بیشتر از سایر نمونهها بود (۰۵/۰P<). در ارزیابی حسی بیشترین امتیاز از نظر طعم (۲۰ امتیاز)، رنگ (۲۰ امتیاز) و پذیرش کلی (۷۳ امتیاز) به نمونه سرخ شده داده شد و در شاخص بو بیشترین امتیاز به نمونه مایکروویو داده شد (۱۸ امتیاز). در بین روشهای مختلف پخت، سرخ کردن به دلیل مطلوبیت بالای طعم و بو از پرطرفدارترین روشهای پخت در بین مصرفکنندگان به شمار میرود. از سوی دیگر درصد پروتئین تیمار طبخ شده به روش مایکروویو (۲۵,۲۵ درصد) بصورت معنیداری بیش از مقادیر ترکیبات مذکور در سایر تیمارها بود. از اینرو براساس نتایج از بین سه روش، روش مایکروویو به عنوان کارآمدترین روش طبخ برگر تلفیقی سوریمی ماهی کیلکا و گوشت مرغ پیشنهاد میشود.
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
عملیات شکست هیدرولیکی از روشهایی است که در صنایع بالادستی نفت و گاز به منظور افزایش بازده تولید مخازن بهکار میرود. در پژوهش حاضرکه با هدف شبیهسازی فرایند شکست هیدرولیکی تعریف شدهاست، از اطلاعات آزمایشگاهی میدان اهواز، مخزن بنگستان به عنوان دادههای ورودی استفاده شده و مدل دوبعدی کرنشصفحهای برای تحلیل فرایند شکست هیدرولیکی در نرمافزار آباکوس طراحی شدهاست. تنشهای درجا بر اساس روابط رایج پیشنهاد شده به مدل همگن الاستیک واردشدهاست. بهمنظور بررسی مکانیزم جوانهزنی و رشد ترک، برای نخستین بار در این زمینه از روش نوین اجزاء محدود توسعه یافته استفادهشده و مدل آسیب بر مبنای تنش اصلی بیشینه، به عنوان معیار ترک درنظرگرفتهشدهاست. در این پژوهش مدلها، تحت شرایط مختلف تحلیل و اثر پارامترهایی نظیر تنشهای درجا، فشار منفذی و خصوصیات مکانیکی سنگ مورد بررسی قرارگرفت. بر این اساس، راستای بحرانی برای جوانهزنی و رشد، راستای عمود بر تنش کمینه درجا بهدستآمده و اعمال فشار منفذی باعث کاهش شدید فشار جوانهزنی شدهاست. همچنین بیشترین فشار سیال در لحظه جوانهزنی بوده و پس از رشد ترک اولیه زاویهدار، فشار مورد نیاز برای رشد آن به مقدار ثابتی میل کردهاست. مقایسه نتایج با تئوریهای موجود و خطای کم، از اعتبار و دقت مناسب شبیهسازی انجامشده حکایت دارد.
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ويژهنامه چهارم ۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده این مقاله بر روی مدلسازی جانمایی اجزا و بهینهسازی آن متمرکز میباشد. یک سامانه کنترلی فضایی به عنوان نمونه مطالعاتی انتخاب شده است. اکثر کارهای تحقیقاتی انجام شده در این حوزه، المانهای طراحی را بهصورت اجزای ثابت در طول زمان در نظر گرفتهاند. در این مقاله رویکرد جدیدی بر مبنای جرم متغیر اجزا مطرح شده است که در آن تابع هدف کمینه کردن دامنه تغییرات مرکز جرم در مدت کارکرد سامانه میباشد. برای انجام جانمایی از دو روش تعامل انسان و کامپیوتر و روش مبتنی بر بهینهسازی استفاده شده است. در فاز مدلسازی، مشخصات تمامی اجزای سامانه به دست آمدهاند. مدل ریاضی دربردارنده تابع هدف، قیود، متغیرها و پارامترها میباشد. این مدل ریاضی اصلیترین نقش را در انتخاب روش بهینهسازی ایفا میکند. بر مبنای مدل ریاضی و فضای طراحی، روش بهینهسازی مبتنی بر محاسبه گرادیان تابع هدف استفاده شده است. با پیادهسازی این الگوریتم، جانمایی بهینه ارائه شده و نتایج روش بهینهسازی و روش تعامل انسان و کامپیوتر با یکدیگر مقایسه شدهاند. مقایسه نتایج بیانگر این واقعیت است که تکنیکهای بهینهسازی بهطور قابل ملاحظهای میتواند نتایج مسئله جانمایی را بهبود بخشد. در پایان نیز روش مورد استفاده و نتایج به دست آمده در این مقاله با نتایج ارائه شده در مقالات مشابه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و اعتبار سنجی شدهاند. مقایسه نتایج نشاندهنده کارایی بالاتر و دقت بیشتر روش پیشنهادی در این مقاله در حل مسئله جانمایی میباشد.
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
در مقالهی حاضر یک فیلتر مرکب برای حفظ همزمان پایداری و دقت و نیز حذف نوسانات نامطلوب در حل عددی جریانهای شامل شوک معرفی میشود. گسستهسازی مکانی با استفاده از روش تفاضل محدود فشرده مرتبه چهارم و انتگرالگیری زمانی با روش رونگه-کوتای مرتبه سوم صورت میگیرد. پس از هر گام زمانی، فیلتر مرکب به نتایج اعمال میشود. این فیلتر ترکیبی از یک فیلتر خطی مرتبهی ششم و بخش اتلافی روش ضرورتاً غیر نوسانی وزندار مرتبه پنجم میباشد. با استفاده از یک حسگر تشخیص شوک، فیلتر مرکب در نواحی هموار به فیلتر خطی مرتبه ششم و در نواحی شوک به فیلتر ضرورتاً غیرنوسانی وزندار مرتبه پنجم تبدیل میشود تا نوسانات نامطلوب ناشی از روش غیراتلافی استفاده شده برای گسسته سازی مکانی را حذف نماید. عملکرد فیلتر و دقت نتایج حاصل از آن، در چند آزمون شامل معادله موج خطی و نیز معادلات دینامیک گاز اویلر یک بعدی و دو بعدی ارائه میگردد. نتایج حاصل با نتایج حاصل از فیلتر مرکب از فیلتر خطی مرتبه ششم و فیلتر خطی مرتبه دوم و نیز با نتایج روش ضرورتاً غیرنوسانی وزندار مرتبه پنجم مقایسه میشوند.
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
در مقاله حاضر، نقشه الگوی جریان در طی فاز جوشش و چگالش جابجای اجباری هیدروکربن R۶۰۰-a داخل لوله افقی صاف و دیمپل با استفاده از سیکل طراحی شده برای جریان دوفازی، مورد مطالعه قرار میگیرد. بر اساس دادههای تجربی که از این آزمایشات بهدست آمده، برازش نتایج تجربی و کمک گرفتن از نرمافزار متلب رابطه تجربی بیان میگردد که بتواند نقشه الگوی جریان را برای این مبرد با دقت مناسب نشان دهد. این سیکل متشکل از یک پمپ، دو پیش گرمکن، دو بخش آزمون، دو چگالنده، جریان سنج و برگردان جریان است. تبخیر کننده آزمایش در این مطالعه، یک لوله مسی به قطر داخلی ۷/۸ میلی متر و طول ۱۲۰۰ میلی متر میباشد که گرمای مورد نیاز برای تبخیر سیال، بهوسیله المنت حرارتی که به دور آن پیچیده شده است، تأمین میشود. این لوله بهصورت دو مدل دیمپل دار و صاف طراحی گردیده است تا تاثیر قرار گیری دیمپلها نیز در سطح داخلی لولهها مورد ارزیابی قرار گیرد. آزمون در دبی جرمی ۱۵۵ تا ۴۷۰ kg/m^۲ s و کیفیت بخار ۰۵/۰ تا ۷۸/۰ انجام شد. در طول آزمایش، الگوهای جریان حلقوی، منقطع (تناوبی) و جدا شدهی موجی برای لولهی صاف مشاهده شد و این در حالی است که برای لولهی دیمپل تنها الگوهای منقطع و حلقوی قابل مشاهده بودند و الگوی جریان جدا شدهی موجی مشاهده نگردید. مشاهدات نشان دادند که ناحیهی گذار از الگوی جریان منقطع به حلقوی در لولهی دیمپل در کیفیت بخار کمتری رخ میدهد که این امر موجب افزایش ضریب انتقال حرارت نیز میشود.
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از روشهای حل معادلات ناویر- استوکس برای تحلیل جریانهای آیرودینامیکی استفاده از روش حجم محدود است. با توجه به اینکه بیشتر این جریانها در محدوده تراکمپذیر هستند در اینجا به توصیف یکی از روشهای چگالی محور CUSP برای حل معادلات پرداخته شدهاست. در اینجا حالت LD را به روش CUSP اعمال شده و روش LDE را با استفاده از گسستهسازیهای جدید و بهبودیافته به وجود آورده و معادلات را برای یک شبکه دو بعدی بیسازمان تعمیم داده شدهاست. با توجه به اینکه در اینجا از ساختار دادهای ضلع محور استفاده شده در نتیجه قابلیت حل شبکههای بیسازمان و باسازمان را برای شبکههایی مورد نظر فراهم شدهاست. همچنین گسسته سازی بخش زمانی معادلات نیز از روش رانگ- کوتا استفاده شدهاست. در اینجا از رانگ- کوتا مرتبه ۴ با توجه به اینکه محدوده پایداری قابل قبولی در مقایسه با حجم محاسبات بکار رفته دارد استفاده شدهاست. سپس به بررسی نتایج روش بهبود یافته جدید LDE(ECUSP۲۰۱۱) در شبکه بیسازمان دو بعدی پرداخته شده و نتایج آن را با روش قدیم CUSP۱۹۹۵ که این روش را نیز برای شبکه بیسازمان تعمیم یافته مقایسه شدهاست. نتایج بیانگر آن است که در روش جدید ارتقا یافته زمان همگرایی کاهش پیدا کرده و تعداد تکرار برای رسیدن به خطای مورد نظر کاهش یافتهاست. همچنین درصد خطای نتایج عددی در مقایسه با نتایج آزمایشگاهی (همانند ضریب فشار) در روش جدید نسبت به روش قبلی کاهش پیدا کردهاست. علت این بهبود یافتن نتایج نیز قابلیت ترم استهلاکی روش جدیدتر در درست نشاندادن مکان شوک میباشد.
دوره ۱۸، شماره ۷ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
در مطالعه ی حاضر، به بررسی مشخصههای افت فشار و ضریب انتقال حرارتی جوششی مبرد هیدروکربنی R-۶۰۰a (ایزوبوتان)درون یک لولهی افقی صاف با قطر داخلی ۸,۳ mmو یک لولهی دیگر که سطوح آن به وسیلهی یک سری گودیها با الگوی مارپیچ ارتقا یافته است ( لولهی دیمپل (، پرداخته شده است. محدودهی سرعت جرمی kg/m^۲ s ۳۶۸-۱۱۴ ، محدودهی کیفیت بخار.۰/۸-۰/۰۵ و دمای اشباع میانگین بینC ۳۸و ۴۲ C است.سطح درونی لوله دیمپل از طریق بهینه سازی سه بعدی سطح که شامل بیرون زدگی های عمیق و کم عمق به صورت یکنواخت در جهت افقی بر روی دیواره لوله هستند، طراحی و تغییر شکل داده شده است. مشاهدات آزمایشگاهی به وضوح نشان دادند که عملکرد انتقال حرارتی با ایجاد گودیهای مارپیچ روی سطح لوله بهبود مییابد. نتایج آزمایشگاهی نشان دادند که ضریب انتقال حرارت جابجایی لولهی دیمپل ۲- ۱.۲۹ برابر لولهی صاف است و این در حالی است که افت فشار در لولهی دیمپل بین ۷% تا ۱۰۳% بیشتر از لولهی صاف است.همچنین،در طول این مطالعه با استفاده از ضرایب انتقال حرارت و افت فشار،شاخصه های ارزیابی عملکردی که با نام های فاکتور جریمه مازاد و جریمه دمای کلی شناخته می شوند و راهکاری مناسب برای مرتبط کردن دو ترم جریمه هستند مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
در ساختمان ها با سیستم باربر لرزه ای قاب خمشی، اتصالات تیر به ستون عامل عمده ی خرابی ها بعد از زلزله می باشد. میزان شکل پذیری و جذب انرژی مطلوب سازه ی قاب خمشی وابسته به طراحی و اجرای بدون نقص اتصالات تیر به ستون آن است. در اتصالات تیر به ستون سازه های بتن مسلح، عدم امتداد آرماتور مثبت تیر در ناحیه اتصال و عدم امتداد خاموت ستون در ناحیه مشترک، نقص های رایجی هستند که جزئیات لرزه ای اتصالات مطابق با آیین نامه های جدید آنها را پوشش می دهد. در این تحقیق به منظور صحت سنجی مدل های اجزا محدود ، مطابق با نمونه های آزمایشگاهی، مدل هایی با جزئیات لرزه ای و بدون جزئیات لرزه ای در نظر گرفته شد و سپس همان مدل ها با تغییر مدل تنش و کرنش، اثر لغزش آرماتور های طولی تیر در ناحیه اتصال شبیه سازی شد و مقایسه ای بین رفتار بارگذاری یکطرفه و بارگذاری چرخه ای و پوش حاصل از آن انجام شد. و سپس تاثیر شرایط مختلف تیرهای عرضی در پیرامون اتصال در نظر گرفته شد. نتایج به خوبی نشان داد که مدل سخت اجزا محدود زمانی که اثرات لغزش آرماتور های طولی تیر درنظر گرفته می شود، رفتار مدل های عددی با نتایج آزمایشگاهی مطابقت بیشتری پیدا می کند. و همچنین مقایسه نتایج مدل ها با شرایط مختلف تیرهای عرضی نشان داد که محصور کردن اتصالات غیر پیشتنیده تا یک حدی می تواند باعث افزایش مقاومت اتصال در برابر بارهای جانبی بشود.
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده
قابهای دارای میانقاب مصالح بنایی رایجترین نوع سازهای است که برای ساخت سازههای چند طبقه در کشورهای در حال توسعه استفاده میشود. میانقابهای مصالح بنایی عمدتاً برای افزایش سختی و استحکام اولیه ساختمانهای بتن مسلح مورد استفاده قرار میگیرد. از طرفی قرار گرفتن بازشوهای درب و پنجره در میانقاب مصالح بنایی سازها اجتناب ناپذیر خواهد بود. در مطالعه حاضر، با مدلسازی عددی به روش اجزای محدود غیر خطی اثر وجود میانقابهای مصالح بنایی دارای بازشوهای مختلف درب و پنجره بر رفتار داخل صفحه قابهای بتنی با جزئیات لرزهای و غیر لرزهای در سطوح مختلف بار محوری و ضخامتهای مختلف میانقاب، در عملکرد لرزهای قابهای بتنی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور ابتدا مدلهای پیشنهادی با استفاده از نتایج آزمایشگاهی در نرمافزار اجزای محدود ABAQUS اعتبار سنجی میشود. نتایج حاصل از تحلیلهای صورت گرفته نشان میدهد که افزایش بار محوری باعث افزایش مقاومت نهایی، سختی مؤثر و کاهش شکلپذیری در نمونههای دارای میانقاب مصالح بنایی با بازشو مختلف درب و پنجره و قاب بتن مسلح با مشخصات لرزهای میشود. افزایش ضخامت میانقاب بنایی باعث افزایش مقاومت نهایی و سختی مؤثر در نمونهها با جزئیات لرزهای و غیر لرزهای گردید. نتایج این بررسیها نشان میدهد که حالتهای مختلف قرارگیری بازشوها در نحوه رفتار قابها اثرات قابل توجهی دارد.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده
امروزه استفاده از بتنهای بازیافتی به دلایل اقتصادی و زیست محیطی رشد چشمگیری پیدا کرده است و افزایش درصد جایگزینی سنگدانههای بازیافتی، مشخصات مکانیکی بتن را تغییر میدهد. در این پژوهش، به بررسی آزمایشگاهی رفتار مکانیکی بتن حاوی سنگدانههای بازیافتی با درصدهای مختلف الیاف فولادی و پلیپروپیلن به منظور تعیین مقادیر بهینه پرداخته شده است. همچنین الیافهای فولادی و پلیپروپیلن به ترتیب با نسبتهای ۰%، ۰,۵%، ۱% و ۰%، ۰.۴% به نمونههای بتنی بازیافتی اضافه گردید. نمونههای بتن الیافی حاوی سنگدانههای بازیافتی تحت نیروی فشاری، کشش غیرمستقیم و خمش سهنقطهای مورد آزمایش قرار گرفته و عواملی همچون، مقاومت فشاری، مقاومت شکافت کششی، مقاومت خمشی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان میدهد که با افزایش درصد جایگزینی سنگدانه بازیافتی مقاومت فشاری کاهش مییابد. الیاف پلیپروپیلن در افزایش مقاومت فشاری تاثیر مثبتی دارد و ترکیب الیاف پلیپروپیلن با ۰.۵ و ۱% الیاف فولادی موجب افزایش ۶۸ و ۱۶۹ برابر میزان جذب انرژی میشود. همچنین بیشینه مقاومت کششی با افزایش درصد جایگزینی سنگدانه بازیافتی کاهش مییابد. نتایج آزمایش مقاومت خمشی نشان میدهد که الیاف پلیپروپیلن در افزایش بارنهایی و جلوگیری از فروپاشی بتن، تاثیر مثبتی دارد و ترکیب این الیاف با الیاف فولادی موجب افزایش شکلپذیری میشود.
دوره ۲۲، شماره ۶ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
از جمله راهکارهای موثر در بهبود ظرفیت خطوط ریلی، افزایش در مولفههای ترافیکی از جمله ارتقای سرعت و بارمحوری است، که این امر، شدت اثرات دینامیکی در سازه را به دنبال خواهد داشت. بنابراین کنترل آثار دینامیکی ناشی از بارهای وارد به سازه در سلامت و ایمنی سازهها بسیار با اهمیت است. بررسی رفتار دینامیکی سازهها توسط تحلیل عددی از طریق مدلسازی و آزمایشگاهی صورت میگیرد. با اینحال، در سازههای پیچیده، نتایج حاصل از دادههای تحلیل عددی دارای اختلاف نسبت به دادههای آزمایش میدانی است. استفاده از الگوریتمهای محاسبات هوشمند[۱] از مهمترین روشهای متداول به منظور کاهش خطای مدل عددی میباشد. در نتیجه، پژوهش حاضر سعی دارد با از استفاده الگوریتم برنامهنویسی ژنتیک[۲] (GP)، اختلاف نتایج دینامیکی حاصل از دادههای مدل عددی و میدانی پل دو خطه راهآهن آریور بارسا در مسیر مادرید-سویا و تحت بار ترافیکی پرسرعت را به حداقل برساند. الگوریتم پیشنهادی GP قادر است که روابط ریاضی مناسب و ضرائب اصلاحی را معرفی نماید تا بتوان نتایج به دست آمده را برای سازههای مشابه نیز تعمیم داد. پل مورد مطالعه در نرمافزار SAP۲۰۰۰ مدلسازی و نتایج به دست آمده با استفاده از GP، دقتبخشی شد. نتایج نشان داد که الگوریتم پیشنهادی، مقادیر به دست آمده از تحلیل مودال و نیز تاریخچه زمانی را با دقت بیشتری نسبت به مدل اولیه، ارائه میکند. اجرای الگوریتم منجر به کاهش خطا در تحلیلهای مودال تا %۸۸/۱ برای مود سوم سازهای، کاهش %۳۱/۲۰ برای مقادیر شتاب و کاهش %۶۸/۲ برای تغییر مکان قسمتی از عرشه سازه شد.
Intelligent Computing Algorithm
دوره ۲۲، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۴۰۱ )
چکیده
یکی از مشکلات عمده بر سر راه استفاده ی تجاری از باتری های لیتیوم-یون برای مصارف بالای انرژی، مشکلات گرمایی مربوط به این باتری ها است. از آنجا که در بسیاری از کاربردها، به منظور تولید توان بالاتر، از تعداد زیادی باتری کنار هم استفاده می شود، پیش بینی عملکرد حرارتی آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطالعه، یک سیستم مدیریت حرارت باتری لیتیوم-یون مجهز به لوله حرارتی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، قسمتی از یک بسته ی باتری که شامل دو باتری و یک لوله حرارتی می باشد، انتخاب شده و عملکرد آن به صورت تجربی بررسی شده است. آزمایش ها در دماهای مختلف محیط به کمک یک اتاق آزمون ساخته شده که قابلیت کنترل دقیق دما را دارد، انجام شده است. نتایج تجربی نشان می دهد که با افزایش دمای محیط، هرچند که دمای سطح باتری افزایش پیدا می کند، اما با کاهش مقاومت حرارتی لوله حرارتی ساخته شده، اثر این افزایش دما تا حدودی تعدیل می شود و می تواند به صورت یک روش فعال عمل کند. علاوه براین، با استفاده از انتقال حرارت اجباری در ناحیه کندانسور، نه تنها می توان درجه حرارت سطح باتری را کمتر از ۴۰ درجه سانتیگراد کنترل کرد، بلکه باعث توزیع یکنواخت دما روی سطح باتری می شود. همچنین استفاده از لوله حرارتی کمک می کند در سیکل های متوالی باتری، شرایط دمایی پایدارتر با نوسان دمایی پایین تر فرآهم شود.
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۳ )
چکیده
کیفیت پاشش اسپری در عملکرد سیستمهای احتراقی تاثیر قابل توجهی دارد. اتمایزرهای فشاری-پیچشی به علت سادگی و ارزانی و عملکرد مناسب آنها، بطور گسترده در موتورهای احتراقی مورد استفاده قرار میگیرند. علیرغم مطالعات تجربی بسیار در حوزه اسپری اتمایزرهای فشاری-پیچشی، به دلیل عدم شناخت کامل مکانیزمهای پاشش، هنوز مدل ریاضی جامعی برای پیشبینی مشخصههای اتمایزر ارائه نگردیده و در خصوص تابع توزیع توصیف کننده پراکندگی اندازه قطرات، اتفاق نظر وجود ندارد. در مطالعه حاضر، مشخصههای اصلی اسپری اتمایزرهای فشاری-پیچشی شامل ضریب تخلیه، زاویه مخروط پاشش و توزیع اندازه قطرات، با استفاده از تکنیک سایهنگاری مورد بررسی تجربی قرار گرفت. این مطالعه در طیف گسترده ایی از اعداد رینولدز از ۱۲۵۰ تا۸۵۰۰ در رژیمهای آرام، گذار و اتمیزاسیون، انجام شد. یافتهها نشان داد که با افزایش عدد رینولدز، ضریب تخلیه پس از یک کاهش ناگهانی در شروع مرحله گذار، مجددا افزایش یافته و در رژیم اتمیزاسیون تقریبا ثابت میماند. روند مشابهی برای زاویه مخروط اسپری در سراسر رژیمهای گذار و اتمیزاسیون مشاهده شد. تابع توزیع گاما انطباق مطلوبی را با توزیع اندازه قطرات آزمایشی، در محل نزدیک به رباط ها، در جایی که مکانیسم های شکست اولیه غالب هستند؛ نشان داد. تابع توزیع لاگ-نرمال برازش خوبی با توزیع اندازه قطرات تجربی برای نواحی دور از شکست اولیه ورقه مایع، درجایی که مکانیسمهای شکست ثانویه تأثیر بیشتری بر پراکندگی قطرات دارند؛ نشان داد. یافته های این مطالعه، بینش ارزشمندی را در مورد مشخصههای اسپری اتمایزر فشاری-پیچشی و عدم قطعیتهای مرتبط با آن، ارائه میدهد
دوره ۲۷، شماره ۴ - ( ۵-۱۴۴۲ )
چکیده
یعتقد الخبراء أنّ الإصلاحات فی المملکه العربیه السعودیه بدأت منذ عام ۱۹۹۱م وذلک بعد توفر الأسباب وظهور عوامل تصب فی هذا المسیر وهو ما یجعل من الضروری إطلاق مصطلح "المسار" علی تلک الإصلاحات والتحولات فی سیاسه السعودیه. ویصبح مستقبل الإصلاحات فی السعودیه فی ضوء رؤیه ۲۰۳۰م متأثّراً کذلک بشکل مباشر من عدّه عوامل ودوافع. لهذا قامت هذه الدراسه لتحدید الإجابه عن ماهیه تلک الأسباب والدوافع المؤثره فی إصلاحات السعودیه فی رؤیه ۲۰۳۰م، وکیف یمکن تصنیف هذه الأسباب ودراستها؟ وکذلک ما هی العلاقه بین هذه العوامل وبین الإصلاحات هناک؟ وللإجابه عن هذه الأسئله قمنا باستخراج ۱۶ عاملاً وقمنا بتقییم نسبه الأهمّیّه وعدم جزمیه العوامل فی تقنیه دلفی. وباعتماد آلیه ماتریس ویلسون قمنا بتحدید العوامل الرئیسه والهامه لسیناریوهات، کما قمنا ومن خلال مقابلات مع ۱۷ شخصا من الخبراء فی هذا المجال بدراسه العلاقه لکل من هذه العوامل مع مستقبل الإصلاحات فی السعودیه. أظهرت بیانات البحث أن عوامل "مطالب وضغوط الغرب"، و"جهود شرعنه السلطه والحکم"، و"نزاع النخب السیاسیه"، و"التنافس الإقلیمی للسعودیه"، هی العوامل الرئیسه والهامه فی مستقبل الإصلاحات السعودیه. اعتمدت الدراسه علی المنهج التوصیفی – التبینی والتحلیلی وطریقه جمع البیانات هی الطریقه المکتبیه والمقابلات الترکیبیه مع الخبراء والمتخصصین.