۳۸ نتیجه برای شیرازی
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
یکی از مهم ترین مشکلات دانشجویان رشتۀ زبان و ادبیات عربی، ضعف در به کارگیری مهارت های زبانی است؛ برای تحلیل و ریشه یابی این ضعف، مهم ترین مؤلّفه های تأثیر گذار که متخصّصان آموزش زبان های خارجی و مدرّسان مهارت های زبانی عربی، بر آنها تأکید کرده اند مشخص و سپس میزان تأثیرگذاری این مؤلّفه ها در ضعف دانشجویان، از نظر استادان و دانشجویان بررسی شد. این مؤلّفه ها عبارت اند از: «مهم ترین عوامل بی نشاطی دانشجویان در یادگیری و رشد مهارت های زبانی»، «میزان مفید و کارآمدی بسته های آموزشی موجود»، «میزان کارآمدی شیوه های ارائۀ دروس مربوط به مهارت های زبانی»، «میزان انگیزۀ دانشجویان و ماهیت آن»، «میزان کارآمدی روش های تدریس استادان برای بالا بردن نشاط دانشجویان» به صورت کلی و «میزان کارآمدی روش های تدریس مربوط به مهارت شنیداری» به عنوان یک مهارت مهم، به صورت خاص. روش تحقیق، پیمایش، ابزار تحقیق، پرسشنامه و شیوۀ تحلیل داده ها، توصیفی- تحلیلی است. نتیجۀ این پژوهش نشان می دهد که برخلاف بسیاری از گمان ها، دانشجویان نسبت به یادگیری مهارت های زبانی عربی بی انگیزه نیستند، بلکه این بی نشاطی است که به اشتباه بی انگیزه گی به شمارمی رود. از عوامل مهم این بی نشاطی و ضعف، «روش های نامناسب تدریس»، «فقدان بسته های آموزشی مناسب»، «کارآمد نبودن کلاس های آزمایشگاه زبان به علت استفاده نکردن از فنون شنیداری مناسب» و...است.
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده
این مطالعه به بررسی ارتباط بین کمال گرایی، اضطراب خواندن و دست یافت خواندن در زبان انگلیسی می پردازد. در این راستا، ۱۳۴ دانشجوی کارشناسی رشته زبان انگلیسی پرسشنامه های مرتبط با کمال گرایی و اضطراب خواندن را تکمیل کردند. نمرات پایان ترم دانشجویان در درس خواندن و درک مفاهیم نیز به عنوان معیار دست یافت آن ها در خواندن زبان انگلیسی مورد توجه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که از میان سه بعد کمال گرایی تنها کمال گرایی جامعه مدار پیش بینی کننده معناداری برای اضطراب خواندن و دست یافت خواندن است. همبستگی منفی معناداری نیز بین اضطراب خواندن و دست یافت خواندن به دست آمد. نتایج این مطالعه محققان را بر آن داشت تا در ارتباط بین کمال گرایی و دست یافت خواندن نقشی میانجی برای اضطراب خواندن قائل شوند. بدین ترتیب مدلی فرضی از ارتباط بین سه متغیر کمال گرایی، اضطراب خواندن و دست یافت خواندن ارائه شد که می تواند الهام بخش پژوهش های آینده باشد.
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
هدف: هدف این مقاله ارائه و آزمون مدلی برای درک بهتر نسبت به پیامدهای ابعاد سهگانه فشارهای نهادی(اجباری، هنجاری و تقلیدی)و فرهنگ سازمانی(فرهنگ کنترلمدار و انعطافپذیر محور) بر بهرهبرداری و گسترش مدیریت دانش است.
رویکرد روششناختی: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی بوده تا روابط بین متغیرها را بررسی کند. برای گردآوری دادهها، پرسشنامهای (با ضریب آلفای کرونباخ = ۹۴۹/۰) میان نمونه۱۷۸ نفری از کارکنان سه شعبه مرکزی شرکت برق منطقهای مشهد به صورت تصادفی توزیع شد. برای آزمون فرضیهها نیز از معادلات ساختاری با استفاده از روش تخمین حداکثر درستنمایی استفاده شد.
یافتههای تحقیق: فشارهای نهادی ادراک شده بر گسترش و بهرهبرداری از مدیریت دانش اثرگذار است و فرهنگ سازمانی این رابطه را میانجیگری میکند. بنابراین در بهرهبرداری از مدیریت دانش باید آثار فشارهای نهادی و نقش فرهنگ سازمانی مورد توجه قرار گیرد.
تازگی و نوآوری تحقیق: مطالعه مدلی مفهومی و جامع با تأکید بر متغیرهای اثرگذار زیربنایی در درون سازمان با عنوان فرهنگ و بیرون سازمان با عنوان فشارهای نهادی و بررسی نقش توأمان این متغیرها در راستای بهره برداری از سازوکار مدیریت دانش در سازمان، بینشهای جدیدی را برای مدیران و محققان سازمان فراهم میکند که این تحقیق به تبیین آن پرداخته است.
واژههای کلیدی: مدیریت دانش، فشارهای نهادی، فرهنگ سازمانی.
سید شهرام شکرفروش، علی عزیزی شیرازی، مریم عباس والی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
اثر نوع بستهبندی بر ماندگاری ماهی قزلآلای رنگینکمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. ماهی پس از شستشو و تخلیه احشا در دمای اتاق، به سه دسته تقسیم و در کیسههای پلیاتیلنی پلیآمیدی در سه حالت بستهبندی در حضور هوا، خلأ، و اتمسفر اصلاح شده (۶۰٪ گاز کربنیک، ۱۰٪ اکسیژن و ۳۰٪ ازت) بستهبندی شدند. نمونهها در یخچال (۳C º) نگهداری و تا پانزده روز (روزهای صفر، ۳، ۶، ۹، ۱۲ و ۱۵) ارزیابی میکروبی، شیمیایی و فیزیکی شدند. در مدت نگهداری تعداد باکتریهای مزوفیل، انتروباکتریاسه و لاکتیک اسید در تیمارهای مختلف تفاوت معناداری نداشتند. تعداد باکتریهای سرمادوست تا روز دوازدهم در تیمارهای مختلف تفاوت آماری معناداری نداشت، و در روز پانزدهم در گروه با اتمسفر اصلاح شده بهطور معناداری کمتر از دو گروه دیگر بود. عدد اسیدی و میزان TBARS تیمارهای مختلف در طول دوره نگهداری تغییرات معنادار نداشتند. مقدار تراوش در همه تیمارها با گذشت زمان افزایش یافت و در نمونههای تحت خلأ در روزهای دوازدهم و پانزدهم نگهداری بهطور معناداری بیشتر بود. در همه تیمارها شاخص سفتی بافت در روز سوم نسبت به روز اول کاهش معناداری داشت و از روز سوم تا پانزدهم تغییر معناداری نداشت. این تحقیق نشان داد که اگر ماهی قزلآلا در شرایط بهداشتی صید، حمل و احشای آن تخلیه شود و بهسرعت بستهبندی و در دمای مناسب نگهداری گردد، تا ۹ روز بدون توجه به نوع بستهبندی قابل نگهداری بوده و نیازی به بستهبندی خاصی ندارد. همچنین با توجه به شرایط مذکور بستهبندیهای بهکار رفته در این بررسی، موجب بهبود قابلتوجهی در شاخصهای ماندگاری ماهی قزلآلا نخواهد شد.
دوره ۴، شماره ۱ - ( شماره ۱ (پیاپی ۱۳)- ۱۳۹۲ )
چکیده
«دیدگاه» در زبان شناسی شناختی نقش مهمی در تعبیر صحنه ها ایفا می کند. این نکته که هر بیننده یا گوینده صحنه مورد بحث را چگونه تعبیر می کند، به دیدگاه او درباره آن صحنه بستگی دارد. از این روست که برای بیان یک موضوع از زاویه دیدهای مختلف، پاره گفتارهای متنوع و متفاوتی در زبان وجود دارد؛ زیرا گویندگان مختلف به شیوه های متفاوتی هر صحنه ای را مفهوم سازی می کنند. از سوی دیگر، عنصر دیدگاه در روایت نیز نقش تعیینکننده ای دارد. شایان ذکر است دیدگاه دربرگیرنده عواملی است؛ ازجمله زاویه دید- که شامل جهت دید و نقطه دید است- و عوامل دیگری مانند برجسته، زمینه، عینیت و ذهنیت که در پژوهش حاضر به چهار مورد از آنها پرداخته شده است. هدف این پژوهش، بررسیِ مفهوم دیدگاه از منظر زبان شناسی شناختی با به کارگیری الگوی دو زبان شناس شناختی یعنی لنگاکر و تالمی و الگوی شناختی استاکوِل در روایت در سه گونه رواییِ داستان، فیلم نامه و فیلمِ برگرفته از آن است. نتایج این پژوهش حاکی از تأثیرپذیری این سه گونه از یکدیگر است. یافته ها نیز بر غالب بودن نقش نمود زبانی دیدگاه در داستان صحّه می گذارد؛ همچنین نشان می دهد «دیدگاه» پدیده ای پیوسته نیست و ممکن است در روند رخدادهای قصه تغییر کند.
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
ارزیابی شایستگیهای دانشکارآن از جمله مباحث مهم و حیاتی منابع انسانی و مدیریت دانش است. با شناخت شایستگیهای شغلی، تمامی کارکردهای مدیریت منابع انسانی کارآتر انجام میگیرد. در فضای دانشگاهی به اهمیت مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شایستگی پی برده شده ولی چالشهای مختلفی از جمله عمومی بودن شاخصهای به دست آمده هنوز وجود دارد.
در این مقاله نخست براساس پیشینه پژوهش، شایستگی شغلی دانشکارآن از جمله توانایی، مهارت، فعالیتهای دانشی، ساختار، سبک کار، علایق و ارزشها انتخاب شدند. دو سطح پرسشنامه طراحی شد. در سطح اول، براساس نظر کارکنان اصلیترین شایستگیهای شغلی در شغلهای برنامهنویس رایانه، تحلیلگر مالی و مهندس صنایع، انتخاب و رتبهبندی شد. در سطح دوم وضع موجود هر یک از این مشاغل در سازمان براساس شایستگیهای شغلی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد افراد شرکتکننده ۳۲ نفر بود که با آزمون فرض فازی، سیستم پشتیبان تصمیم برای انتخاب دانشکارآن طراحی شد. نکته حایز اهمیت آن است که نگاه توأم به ویژگیهای دانشی و سایر عوامل مؤثر بر شایستگیهای شغلی دانشکارآن، رویکردی جدید در ادبیات موضوع است. همچنین باید توجه کرد که با ارائه الگوریتم و ابزار آن (پرسشنامههای تدوین شده) و نظام پشتیبانی از تصمیمگیری، روشی ساده ولی کاربردی پیشنهاد میشود تا با سنجش وضعیت دانشکارآن (هم از منظر ویژگیهای دانشی و هم از منظر ویژگیهای عمومی) و قیاس آن با وضع مطلوب، بهینهترین دانشکارآن شناسایی شده و راهکارهای اصلاحی برای ارتقای سایر دانشکارآن تدوین نمایند.
واژههای کلیدی:شایستگیهای شغلی کار دانشی، شایستگیهای شغلی کارکنان دانشی، دانشکار، کارکنان یقهسفید، ارزیابی کارکنان دانشی، ارزیابی شایستگیهای شغلی.
دوره ۵، شماره ۱ - ( شماره ۱ پیاپی ۱۸- ۱۳۸۰ )
چکیده
-
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
در این تحقیق وقوع پدیده طغیان به علت تجمع رسوبات در ناحیه ناودانی که منجر به افزایش بیش از حد مایع روی سینی های بالایی برج تقطیر شده بود در یک پالایشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
فشار خلاء در ناحیه بالای برج، دبی آب تغذیه بویلر ورودی به کندانسور و دبی محصول خالص خروجی به عنوان سه پارامتر عملیاتی بسیار مهم و تأثیر گذار در کنترل شدت پدیده طغیان و نیز میزان کُک به عنوان یک پارامتر آزمایشگاهی مهم برای کاهش حجم رسوبات ورودی به برج تقطیر مد نظر قرار گرفت. داده ها و نتایج حاصل از تغییرات انجام شده بر روی هر یک از این سه پارامتر عملیاتی نشان دهنده موثر بودن آنها در کنترل شدت وقوع طغیان بود. به منظور کنترل و کاهش مشکلات ناشی از پدیده طغیان همزمان دور پمپ خلاء، دبی آب تغذیه بویلر ورودی به کندانسور و دبی محصول خالص خروجی تا نرمال شدن شرایط عملیاتی برج تقطیر به تناسب افزایش داده شد.
در این تحقیق چگونگی کنترل پدیده طغیان و کاهش اثرات نامطلوب ناشی از آن به دلیل تجمع رسوبات در ناحیه ناودانی سینی شماره ۲۲ و بالاتر از آن مورد بررسی قرار گرفت. برای غلبه بر این مشکلات ابتدا دور پمپ خلاء از rpm۸۵۰ به rpm۱۲۵۰ و دبی آب تغذیه بویلر ورودی به کندانسور از m۳/hr ۱,۹۵ به m۳/hr ۳,۲ افزایش داده شد. از طرفی به منظور جلوگیری از آلوده شدن محصول خالص، دبی محصول خالص خروجی نیز از kg/hr ۹۲۵ تا kg/hr ۲۳۰۰ افزایش یافت. همچنین با کنترل منظم و دقیق شاخص میزان کُک به عنوان یک پارامتر آزمایشگاهی بسیار مهم، حجم روسبات کُک موجود در خوراک قطران زغال سنگ ورودی به برج تقطیر پس از یک مرحله سانتریفیوژ در بازه زمانی ۳۰ روزه از مقدار ۳۷,۵ درصد وزنی به ۱۸.۴ کاهش یافت.
دوره ۶، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۲۵)- ۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله، میکوشیم با نگاهی انتقادی کمبود توجه به واژهپژوهی در متون دانشگاهی را بررسی کنیم و با بررسی ابعاد مختلف این موضوع، چشمانداز روشنی از پیشزمینهها، مسیرها و موانع موجود در این حیطه را ارائه کنیم. در این راستا، تمرکز این مقاله هم بر کمبود پژوهش درمورد زبان علمی فارسی است و هم بر کمتوجهی پژوهشها به زبانآموزان فارسیزبان. ابتدا تصویری کلی از اهمیت یادگیری و تسلط بر ابعاد مختلف واژگان در زبان دانشگاهی را بررسی میکنیم و درادامه، برخی از پیکرهها و لیستهای واژگانی پراهمیت را معرفی مینماییم که در ادبیات تحقیق وجود دارند. پس از تبیین اهمیت و ضرورت پژوهش در این حوزه، کوشیدیم تصویری چندبعدی از زوایای مختلف پژوهشی ارائه کنیم که باید مطمح نظر پژوهشگران این حوزه باشد و مورد بحث قرار گیرد. در این میان، مباحثی چون همنشینی واژگان، زنجیرههای واژگانی، نوسانات واژگانی درونمتنی و بینمتنی و برخی موضوعات دیگر را بررسی کردیم و درنهایت، برخی از چالشها و موانعی را که پیش روی تحقیق در این حوزه قرار دارند معرفی نمودیم.
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
مردان شیعه خود را مسئول توجه به اصول و عقاید اعتقادی شیعه به آنها می دانند. از این رو ، معماری ایرانی پر از روح و ذات شیعه است ، به طوری که در هر دو بعد جسمی و احساسی احساسی متاثر است. در جوامع کنونی کمتر به طرح های مبتنی بر اصول معماری اسلامی - ایرانی توجه شده است. در معماری معاصر ، برخی اصطلاحات مانند آثار مقرنس ، طاق ناری و قبه (گنبد) کلمات ناآشنایی هستند. در معماری معاصر ایران تعداد معدودی از بناها وجود دارد که در آن اصول اسلامی و ایرانی به کار رفته و در عین حال به عملکردها و عملکردهای دقیق امروز پاسخ می دهند. معماری رایج رایج در ایران از فرهنگ غربی و بدون توجه به فرهنگ و سنت های ایرانی نشات گرفته است. بنابراین ، توجه به روش طراحی بعضی از مکانها مانند فرودگاه که روزانه مسافران زیادی در آن هستند ضروری است. با استفاده از مولفه های معماری اسلامی - ایرانی در طراحی هایی که چهره ای اسلامی - ایرانی به شهرها و برخی از ساختارهای مهم مانند فرودگاه می دهد ، می توان فرهنگ و مولفه های بومی و اقلیمی کشور را به مسافران خارجی معرفی کرد. در مکانهایی مانند فرودگاهها که مسافران باید حداقل یک ساعت قبل از پرواز در آنجا باشند و گاهی اوقات تاخیر در پروازها وجود دارد ، استفاده از راه حلهای مختلف برای کاهش فشارهای مختلف روحی و روحی مورد نیاز است. این مطالعه با استفاده از روش تحلیلی و روش کتابخانه ای برای جمع آوری داده ها به منظور بررسی عوامل موثر بر معماری اسلامی- ایرانی در طراحی فرودگاه با توجه به مولفههای معماری اسلامی-ایرانی انجام شده است.
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
اختار سازمانی تعیینکننده حدود تصمیمگیریها، وظایف، مسئولیتها، اهداف، چشماندازها و پاداش دستیابی به نتایج است. در دهههای اخیر با توجه به تحولات محیطی و پیشرفتهای شگرف تکنولوژی، ساختار سازمانی از وضعیت مکانیکی به ارگانیکی تغییر پیدا کرده است. هدف از تغییر ساختار، تسهیل دستیابی به اهداف سازمان است. نوع ساختار سازمانی بر معیارهای ارزیابی عملکرد اثرگذار بوده و عملکرد سازمانی تحت تأثیر این عوامل است. هدف این مطالعه، واکاوی عملکرد سازمانی با تکیه بر متغیرهای مالی و ساختاری است. این موضوع برای نخستین بار با روش تحقیق ترکیبی بررسی شد، به این منظور اطلاعات مورد نیاز برای عملکرد سازمانی و بعد مالی ارزیابی عملکرد از گزارشهای مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران جمعآوری شد. دادههای مورد نیاز برای ساختار سازمانی (نیمه ارگانیک، ارگانیک، نیمه مکانیک، مکانیک و سایر) و متغیرهای غیرمالی ارزیابی عملکرد از راه پیمایش گردآوری شد. در این راستا تعداد ۱۷۰ شرکت نمونه انتخاب و ۱۲۷ پرسشنامه تکمیل شده، دریافت شد. نتایج آزمون فرضیهها نشان داد که شرکتهای با ساختار ارگانیکی تأکید بیشتری بر
ارزیابی عملکرد دارند و ارزیابی عملکرد در ساختارهای ارگانیکی به صورت علّی- معلولی و یا کاملاً پیشرفته است. همچنین یافتهها نشان میدهد که تأثیر معیارهای ارزیابی عملکرد بر عملکرد سازمانی در ساختارهای مکانیکی از ارگانیکی بیشتر اما در ساختارهای ارگانیکی با ارزیابی عملکرد پیشرفته و یا علّی-معلولی، عملکرد سازمانی بهتر است.
دوره ۸، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه (۳۷ پیاپی)- ۱۳۸۳ )
چکیده
تاریخ دریافت: ۴/۵/۸۲ تاریخ پذیرش: ۲۰/۳/۸۳
چکیده
امروزه در کشورهای مختلف جهان، پزشکی قانونی با آزمایشگاههایش نقش مهمی در امور قضایی و دادگستری دارد؛ پزشکی قانونی عملیاتی است که پزشکان متخصص برای کشف و تشخیص جرم و ردپای متهم و اثبات راست یا دروغ بودن گفتههای مدعی یا مدعی علیه انجام میدهند.
در احکام دادرسی و در فقه و حقوق اسلامی برای تشخیص بسیاری از جرمها و نقصها و تعیین میزان خسارات وارد بر اعضای بدن به پزشک متخصص عادل ارجاع داده شده است.
پزشکی قانونی در فقه و حقوق اسلامی چه جایگاهی دارد و سابقه آن در فقه و حقوق و دایره حسبه و طب اسلامی چیست، میزان اعتبار آن از نظر فقها چه اندازه است، راهها و وسایل تشخیص پزشکی قانونی تا چه اندازه حجیت دارد، در کدامیک از مسایل فقه و حقوق اسلامی حل مشکلات و تشخیص موضوعات به پزشکان ارجاع داده شده، آیا در فقه و حقوق اسلامی صدور حکم براساس قرائن و شواهد از ادله شرعی است، و آیا میتوان از کارهای پزشکی قانونی مانند انگشت نگاری، آزمایش خون و غیره استفاده کرد؟ این مقاله به بررسی سؤالات فوق و در صورت امکان ارائه پاسخ به آنها میپردازد.
دوره ۹، شماره ۱۷ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
«مشاکله» از آرایه های تأثیرگذار ولی کمترشناختهشده در بین آرایههای بدیعی است که در پژوهشهای قرآنی- ادبی مورد واکاوی و بررسی قرار گرفته است. در رابطه با کتاب شریف نهجالبلاغه اما، عنایت ویژهای به این محسّن ادبی صورت نگرفته و مصادیق ذکرشده در کتب مرتبط نیز بسیار محدود است. از آنجا که آرایه مشاکله سبب بهکارگیری لفظ مشاکِل در معنای مجازی میگردد، توجه به برگردان معنای مقصود برای دفع هرگونه ابهام و یا شبهه، امری بایسته است. پژوهش حاضر با بهره گیری ازروش توصیفی- تحلیلی، پس از احصاء کاربردهای مشاکله در نهجالبلاغه، به تقسیمبندی ششگانه مصادیق آن پرداخته و سپس، عملکرد ۲۵ ترجمه فارسی را در برگردان این عبارات که از ظرافت معنایی قابل ملاحظهای برخوردار هستند، مورد بررسی قرار داده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که بهترین عملکرد مربوط به فیضالاسلام با ۵۳,۸۴ درصد صحت است که در بیشتر موارد پس از ذکر معنای لفظی، معنای مقصود را در پرانتز ذکر میکند. رتبه دوم با ۴۶,۱۵ درصد صحت مختص به ارفع، شریعتی و فقیهی است و در رتبه سوم حجتی و استادولی با ۳۸.۴ درصد صحت قرار میگیرد. نامناسبترین عملکرد مربوط به مترجم قرن ششم با ۷,۶۹ و شیروانی با صفر درصد صحت است که در رابطه با مترجم قرن ششم این امر معلول بهکارگیری روش ترجمه تحتاللفظی در برگردان این آرایه است که روشی مخل در انتقال معنای مقصود است.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
نتایج مطالعه در زمینه طراحی شبکههای انتقال و فوقتوزیع، ارائه پیشنهادهایی برای ایجاد پستهای جدید، توسعه برخی از پستهای موجود و ساخت خطوط جدید است. این طرحها با توجه به نیازهای فنی شبکه و معمولا بدون در نظر گرفتن محدودیتهای منابع مالی پیشنهاد میشود. وجود محدودیت در منابع مالی، یکی از دلایل لزوم رتبهبندی طرحهای توسعه شبکه است. در این مقاله الگوریتمی پیشنهاد شده که با در نظر گرفتن معیارهای فنی و اقتصادی، شاخصهایی مناسب را برای اولویتبندی طرحهای توسعه شبکههای انتقال و فوقتوزیع ارائه میکند. این الگوریتم همچنین میتواند یکی از نقصهای روشهای طراحی استاتیک شبکههای قدرت را نیز تا حدی برطرف کند. پس از انجام مطالعات استاتیک یا دینامیک توسعه شبکههای قدرت، از این الگوریتم به عنوان مکملی برای آنها نیز میتوان استفاده کرد.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
مطالعۀ پیش رو به بررسی تأثیر بازخورد تصحیحی دستوری بر درستی دستوری نگارش زبانآموزان میپردازد. در این مطالعه انواع مختلف بازخورد تصحیحی با یکدیگر مقایسه شده اند تا به برتری احتمالی یکی از روشها بر دیگری در زمینۀ ایجاد پیشرفت در درستی دستور زبان در نگارش
زبانآموزان پی برده شود. به این منظور،
۸۵ دانشجوی مقطع کارشناسی گرایشهای مختلف زبان انگلیسی انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. نحوۀ ارائۀ بازخورد برای هر یک از گروهها بدین صورت بود: گروه اول بازخورد مستقیم و گروه دوم بازخورد غیرمستقیم به صورت مشخص کردن خطی از متن که در آن اشتباه وجود داشت (بازخورد «تنها وجود اشتباه» ) دریافت کردند. نحوۀ بازخورد برای گروه سوم به صورت مشخص کردن مکان و کلمۀ دقیق اشتباه (بازخورد «وجود اشتباه و مکان اشتباه» ) بود. از گروه چهارم نیز بهعنوان گروه کنترل استفاده شد. نتبجۀ بهدست آمده حاکی از این بود که اگر چه تمامی سه شکل بازخور
د فراهمشده در این تحقیق در بهبود درستی دستور زبانی نگارش زبانآموزان مؤثر بودهاند، اما تنها بازخورد مستقیم بود که از نظر آماری به پیشرفتی بارز در پسآزمون نگارش منجر شد و تفاوت مشهودی در میان سایر گروهها دیده نشد.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
آنزیم یوریکاز (EC ۱.۷.۳.۳) در دهه ۱۹۷۰ برای اولینبار برای پیشگیری از افزایش غلظت اوریکاسید در خون و تشکیل بلورهای اورات استفاده شد. این آنزیم بعدها بهصورت نوترکیب استفاده شد اما بهعلت واکنش ایمنی بیماران به این پروتئین بیگانه برای بدن، تلاشها برای یافتن منابع جدیدی از این آنزیم با ویژگیهای مطلوبتر ادامه دارد. با توجه به اهمیت باکتریهای نمکدوست و تحملپذیر نمک در تولید آنزیمهایی با ویژگیهای منحصربهفرد، در این پروژه ۸۵ سویه از این باکتریها که در مطالعات پیشین از دریاچه ارومیه جداسازی شده بودند، برای تولید آنزیم یوریکاز بررسی شدند و بهترین سویه تولیدکننده براساس توالییابی ژن ۱۶S rRNA بیش از ۹۹% به هالوموناس سولفیداریس (Halomonas sulfidaeris) شباهت نشان داد. در ادامه با تغییر فاکتورهای محیطی و فیزیکوشیمیایی محیط کشت، مهمترین عوامل موثر بر تولید یوریکاز توسط این باکتری شناسایی و با استفاده از روش بهینهسازی سطح پاسخ تولید آنزیم بهینه شد. در شرایط بهینه میزان تولید آنزیم در ۸=pH، دمای °C۳۴/۵، غلظت کلریدسدیم ۳% و غلظت اوریکاسید ۷/۵گرم بر لیتر به ۳۲/۵واحد بر میلیلیتر افزایش یافت که در مقایسه با گزارشات موجود، مقدار قابل توجهی است. این سویه میتواند در تحقیقات بعدی در مورد کاربردهای درمانی آنزیم مقاوم به نمک آن مورد استفاده قرار بگیرد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۹ )
چکیده
این پژوهش به بررسی تأثیر آموزش راهبردهای خواندن زبان دوم بر مهارت درکمطلب و اضطراب خواندن زبانآموزان نوجوان ایرانی میپردازد. بدین منظور، ۴۸ زبانآموز نوجوان ایرانی انتخاب شدند و بهصورت تصادفی در دو گروه آزمایش (تعداد ۲۸ نفر) و گروه کنترل (تعداد ۲۳ نفر) قرار گرفتند. با استفاده از یک طرح شبهآزمایشی، گروه آزمایش بهمدت یک ترم، آموزش راهبردهای خواندن در زبان دوم را دریافت کرد، در حالی که گروه کنترل بهروش معمول و بدون آموزش راهبردهای خواندن مورد آموزش قرار گرفت. هر دو گروه قبل و بعد از دورۀ آموزش، از نظر میزان درک مطلب و اضطراب خواندن سنجش شدند. بهمنظور ارزیابی عملکرد درک مطلب و اضطراب خواندن شرکتکنندهها بهترتیب از دو آزمون بخش خواندن انگلیسی مقدماتی کمبریج (CPET) و مقیاس اضطراب خواندن زبان خارجی (FLRAS)، قبل و بعد از دورۀ آموزش بهمنزلۀ پیشآزمون و پسآزمون استفاده شد. یافتههای پژوهش بیانگر این بود که بعد از دریافت آموزش راهبردها، عملکرد درک مطلب زبانآموزان گروه آزمایش بهتر از گروه کنترل بود. بهعلاوه، نتایج نشان داد که آموزش راهبردهای خواندن، میزان اضطراب خواندن شرکتکنندگان را کاهش داد.
در پایان، دربارۀ پیامدهای آموزشی یافتههای این پژوهش بحث شد.
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده
هدف تحقیق حاضر انجام مداخله بهمنظور ارتقاء مهارتهای روابط متقابل بینفردی از طریق مهارت گوش دادن در جامعه هدف بود. بدین منظور از یک طرح شبهآزمایشی در دو گروه ۹ نفره آزمایش و کنترل استفاده بهعمل آمد. پس از اجرای پیشآزمون ۹ فروشنده گروه آزمایش در ۶ جلسه از طریق اجرای جلسات کتابدرمانی گروهی با مطالعه نمایشنامههای ابزرود آموزش لازم را دریافت کردند. چهار هفته پس از پایان جلسات از دو گروه آزمایش و کنترل پس آزمون بهعمل آمد. بعد از جمعآوری دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS آزمون کوواریانس یکطرفه بهکار برده شد. همچنین برای استحکامبخشی به یافتههای مرتبط با مرحله اول تحقیق دیدگاه مشتریان نیز در دو مرحله قبل و بعد از آموزش تجزیهوتحلیل گردید. نتایج نشان داد که مطالعه نمایشنامههای ابزورد بر بهبود مهارت گوش دادن فروشندگان تأثیرگذار است و اثر آن نهتنها بر نگرش فروشندگان (خودارزیابی) که در رفتار آنها (ارزیابی مشتریان) نمود پیدا کرده است.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
اهداف: هدف پژوهش، استفاده و به کارگیری از الگوی غیرشکلی بناهای ارزشمند تهران (دهه ۱۳۳۰تا۱۳۵۰) را با توجه به نیازهای روز جامعه و تکنولوژی موجود در مسکن ایدهآل تهران در جهت معاصرسازی میباشد.
روشها: در مطالعه حاضر، روش تحقیق مورد استفاده بر حسب هدف، کاربردی – توسعهای و شیوهی مطالعه بر حسب روش و ماهیت، توصیفی ـ پیمایشی می باشد. سپس در پرسشنامه بدون ساختار اولیه برای شناسایی متغیرها و موضوعات اصلی تحقیق از تحلیلهای کیفی و آنالیز استفاده میگردد که نتایج آن به تدوین پرسشنامه دارای ساختار میانجامد، در مراحل بعدی پژوهش از روشهای کمی استفاده میگردد، دادههای پژوهش پس از جمع آوری در نرمافزارهای آماری وارد شده تحلیل میگردد.
یافتهها: یافته ها نشان داد که الگوی تحلیلی غیر شکلی تعدادگره، امکانات، عمق فضا، قابلیت یافت شدن، فضای اجتماعی، میزان دید، انعطاف پذیری، یکپارچگی، کنترل، فضاهای باز، فضاهای نیمه باز، فضاهای بسته، پیچیدگی، فضاهای واسطه، فضاهای ارتباطی عمودی و افقی، عرصه های مختلف زندگی و دسترسی، الگوهایی هستند که در معاصرسازی امروزی مهم شناخته شده و منطبق بر نیازهای ساکنان امروزی و سبک زندگی آنان است.
نتیجهگیری: الگوهای غیرشکلی پلان بدست آمده هر کدام قابلیت استفاده در معاصرسازی بناهای ارزشمند را دارند که با ایجاد آنان و یا حفظ آنان در بناها موجب معاصرسازی صحیح در راستای ترجیحات ساکنان و با توجه به سبک زندگی امروزی را دارند. شناخت این الگوها و به کاربندی آنان در راستای دست یابی به معاصرسازی صحیح و امروزی بسیار حائز اهمیت بوده است.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: به کارگیری از شبکه هوش مصنوعی و داده کاوی الگوی غیرشکلی بناهای ارزشمند تهران در فاصله دهه۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ هدف اصلی پژوهش است که در ده بنای شاخص دوره ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ شمسی شهر تهران اجرا می شود.
روش ها: در مطالعه حاضر، روش تحقیق مورد استفاده بر حسب هدف، کاربردی – توسعهای و تکنیک مطالعه بر حسب روش و ماهیت، توصیفی ـ پیمایشی میباشد. در این پژوهش، از شبکه هوش مصنوعی MLP و خوشه بندی به منظور اعتبارسنجی تحلیل غیرشکلی پلان های بناهای مسکونی دوره ۱۳۳۰-۱۳۵۰ بهره گرفته شده است. دادهها به طور تصادفی به سه مجموعه تقسیم شدند که ۷۰ درصد از دادهها برای آموزش، ۱۵ درصد برای اعتبارسنجی و ۱۵ درصد برای آزمون استفاده شد.
یافته ها: باتوجه به تحلیل صورت گرفته و تطابق با تحلیل های غیرشکلی، نتایج نشان می دهد که پلان های منتخب از نظر غیرشکلی، به ترتیب دارای ۱۵ مولفه، ۱۴ مولفه، ۱۳ مولفه و ۱۱ مولفه ای می باشند. که دقیقا منطبق بر جداول تحلیلی غیرشکلی پلان است. بدین سبب، نتایج تحلیلی غیرشکلی پلان ها توسط هوش مصنوعی اعتبارسنجی و صحت گذاری شده است.
نتیجه گیری: معاصرسازی بنا و حفظ بناهای تاریخی برای اکثریت مردم حایز اهمیت بوده و نتایج این پژوهش نشان داد که با استفاده از شبکه هوش مصنوعی، میتوان مولفههای غیرشکلی و پنهان موجود در پلانهای دوره مذکور را یافته و در پلانهای مسکونی امروزی به کار برد. استفاده از فناوریهای روز به مانند هوش مصنوعی، در جهت خوشه بندی و شناسایی روابط پنهان پلانها میتواند بسیار کمککننده باشند.