۸۹ نتیجه برای صفری
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
موفقیت سازمانها و شرکتها تا حدود زیادی به نوآوری، مدیریت ایدهها و پیشنهادهای کارکنان ارتباط دارد. کاربردپذیری بهعنوان معیاری کلیدی در ارزیابی نظامهای سازمانی و منابع انسانی میتواند به مدیریت سازمانها و دستیابی به عملکرد بهتر کمک فراوان نماید. این مقاله چارچوبی برای ارزیابی نظامهای مدیریت ایده و پیشنهادها براساس کاربردپذیری در چهار نظام پیشنهادی ارائه داده است. این چهارچوب بهصورت توصیفی – تحلیلی در سال ۱۳۹۲ چهار نوع سیستم پیشنهادی در شرکت گاز استان لرستان مورد مطالعه قرار گرفت. این ارزیابی نشان داد که قابلاستفادهترین نظامهای پیشنهادها بالاترین نرخ مشارکت را دارند و کم استفادهترین آنها کمترین پیشنهادها را از سوی افراد جذب میکنند.
دوره ۳، شماره ۱۱ - ( بهار ۱۳۸۵ )
چکیده
کهن الگوها صورتهای مشترکی هستند که با سابقه چندین هزار ساله از اجداد بشر، نسل به نسل متنقل شده و در پستوی ضمیر ناخودآگاه جای گرفتهاند. این صورتها برای رسیدن به مرز خودآگاهیدر نمادهای گوناگون طبیعی جلوهگر میشوند و در آثار هنرمندان نمود پیدا میکنند.
در این تحقیق برخی کهن الگوهای شعر شاملو با توجه به ساختار استفاده شعر و بسامد استفاده از آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. گاهی این کهن الگوها در قالبها و نمادهای محسوس (مانند جنگل، زمین، خورشید، دریا و امثال آن) و گاهی با تأثیر بر ذهن و زبان شاعر به ظهور رسیده. که مهمترین آنها در شعر شاملو آنیما، نقاب، خود، ماندالا، تربیع، اعداد، مام بزرگ، برادرکشی و عشق است.
در این مقاله هر یک از این کهن الگوها با نمادها و قالبهای گوناگون آن به اختصار بررسی و تحلیل است.
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
بکارگیری مدلهای رایج مدیریت کیفیت و تعالی سازمانی، پاسخگوی سازمانهای پژوهشی نظامی در حوزههای مختلف منابع انسانی، مدیریت راهبردی، رهبری، فرهنگ و رفتار سازمانی و ساختار نیست و این سازمانها را با مشکلاتی مواجه میسازد. در این مقاله که مستخرج از پروژه پژوهشی است، با هدف بومیسازی معیارهای مدل تعالی مدیریت کیفیت اروپا EFQM) ([۱] در سازمانهایپژوهشهای نظامی انجام شد و مبتنی بر آن مدل مفهومی پژوهش طراحی گردید. پژوهش انجام شده براساس هدف، از نوع کاربردی و از لحاظ گردآوری اطلاعات، از نوع پیماشی است. ابعاد مؤلفهها و شاخصهای مدل مفهومی با روایی بالایی مورد تأیید خبرگان پژوهش قرار گرفت. نتایج به دست آمده با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی معیارهای بومی شده در سازمانهای پژوهشی موردنظر نشان میدهد که در این میان رهبری و مدیریت بالاترین امتیاز و مدیریت منابع وشراکتها پایینترین امتیاز در بعد توانمندسازها را به خود اختصاص داده است. در بعد نتایج نیز معیار ارزشافزایی برای کاربران با بالاترین امتیاز و ارزشافزایی برای ذینفعان با پایینترین امتیاز را کسب کرده است.
حجت میرصادقی، علیرضا عالیشاهی، بهاره شعبانپور، رضا صفری،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
اثر سه روش شستشو (آب معمولی با دمای محیط، آب جوشیده با دمای ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد و آب جوشیده با دمای ۴۰ درجه سانتیگراد)، با افزودن نمک (۵/۱ درصد) و بدون نمک بر روی کیفیت محصول نهایی بررسی شد. نتایج آزمایشهای شیمیایی و میکروبی طی روزهای صفر، دوازدهم و بیست و چهارم بین تیمار آب جوشیده با دمای ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد و۴۰ درجه سانتی گراد اختلاف معنیداری وجود نداشت(۰۵/۰ <p) ولی در تیمار آب معمولی با دمای محیط اختلاف معنیدار بود(۰۵/۰ ≥p). نتایج خواص حسی بین تیمارها اختلاف معنیدار ی را نشان داد، بهطوری که تیمار آب جوشیده با دمای ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد در گروه با نمک، بالاترین و آب جوشیده با دمای ۴۰ درجه سانتیگراد و آب معمولی با دمای محیط در گروه بدون نمک، پائینترین خواص حسی (رنگ و بافت) را داشتند.
میلاد عادل، رضا صفری، سکینه یگانه، شراره احمدوند، شیدا احمدوند،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
تاثیر پریبیوتیک گروبیوتیک در چهار سطح (۰، ۵/۰، ۱، ۲ درصد جیره) روی برخی شاخص های رشد، هماتولوژیک، بیوشیمیایی و ایمنی فیلماهی (Huso huso) جوان با میانگین وزنی ۸/۵±۸۲/۴۰گرم و در حوضچه های فایبرگلاس با تراکم ۲۰ عدد ماهی در هر حوضچه در ۳ تکرار بررسی شد. ماهی بهمدت ۵۶ روز با سطوح مورد نظر غذادهی شدند. در انتهای دوره، برخی شاخص های رشد محاسبه و خونگیری از ۳۶ عدد ماهی جهت سنجش شاخص های هماتولوژیک، بیوشیمیایی و ایمنی تیمارهای مختلف صورت گرفت. نتایج بیانگر تفاوت معنادار (۰۵/۰p<) بین سطوح ۲% گروبیوتیک و تیمار شاهد در میزان شاخص های رشد، درصد نوتروفیل، میزان هماتوکریت، هموگلوبین و پروتئین تام سرم بود، ولی در سایر شاخص های هماتولوژیک و بیوشیمیایی اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد (۰۵/۰p<). بنابراین استفاده از این مکمل خوراکی، جهت بهبود رشد و تحریک سیستم ایمنی فیلماهی توصیه می شود.
سهیل ریحانی پول، سید علی جعفر پور، رضا صفری،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، آبکافت اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان با استفاده از سه آنزیم فلاورزایم، پاپایین، پپسین و بررسی و مقایسه خواص کارکردی و آنتیاکسیدانی سه نوع پروتئین حاصل است. در زمانهای یکسان، بیشترین درجه آبکافت و بازیافت نیتروژنی، برای پروتئین آبکافتی با فلاورزایم (بهترتیب ۰۵/۱ ± ۱۲/۲۳ درصد و ۶۸/۰ ± ۶۴/۵۵ درصد) ثبت شد. در تمام pH های بررسی شده (به غیر از دو ۸=pH و۱۰=pH) پروتئین آبکافتی با فلاورزایم بهطور معناداری (۰۵/۰>p) نسبت به دو پروتئین دیگر حلالیت بیشتری داشت. همچنین شاخص فعالیت امولسیفایری (به غیر از ۴=pH) و پایداری امولسیونی (به غیر از ۸=pH) نیز در پروتئین آبکافتی با فلاورزایم در pH های بررسی شده بهطور معناداری (۰۵/۰>p) بالاتر از دو پروتئین دیگر بود. برای مقایسه خواص آنتیاکسیدانی پروتئینهای آبکافتی از شاخصهای قدرت مهار رادیکال آزاد ۲و۲ دیفینیل -۱- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و کاهندگی یون آهن سه ظرفیتی (فریک) استفاده شد و نتیجه اینکه، پروتئین آبکافتی با پپسین بیشترین قدرت مهار رادیکال DPPH و کاهندگی یون فریک را نشان داد (بهترتیب ۲۷/۲ ± ۵۹/۸۳ درصد و جذب ۰۱۳/۰ ± ۸۸۶/۰ در طول موج ۷۰۰ نانومتر). پژوهش حاضر نشان داد، پروتئینهای تولیدشده از این سوبسترا، خواص مطلوبی دارند و عوامل مختلفی از جمله نوع آنزیم مصرفی تا حد زیادی این خواص را تحت تأثیر قرار میدهند.
دوره ۶، شماره ۱ - ( شماره ۱ (پیاپی ۲۲)- ۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله با بررسی تناوب موضوعی برخی فعلهای مرکب در زبان فارسی نشان میدهیم چگونه یک توصیف مبتنی بر زمینههای معنایی میتواند به پرسشهایی در زمینه رفتار نحوی و ساختهای موضوعی مرتبط با این فعلها پاسخ دهد. در زبان فارسی تعدادی از فعلهای مرکب، میتوانند در تناوب سببی شرکت کنند. این فعلها دارای گونه سببی و ضد سببی هستند. اما در برخی بافتها، گونه ضد سببی پذیرفتنی نیست؛ درحالیکه گونه سببی پذیرفتنی است. در این مقاله رفتار متفاوت این فعلها را در بافتهای مختلف در چارچوب نظریه «معناشناسی زمینه» (Vide. Fillmore & Atkins, ۱۹۹۲) توضیح داده و نشان میدهیم این فعلها با دو زمینه معنایی مرتبط هستند. همچنین با استفاده از مفهوم زمینه معنایی (Vide. Fillmore & Baker, ۲۰۱۰) نشان میدهیم برخلاف کریمیدوستان (۲۰۰۵) که معتقد است ساخت موضوعی فعلهای مرکب به وسیله عنصر غیر فعلی تعیین میشود و نیز برخلاف عقیده فولی، هارلی و کریمی (۲۰۰۵) که مدعیاند همکرد و عنصر غیر فعلی در تعیین ساخت موضوعی فعلهای مرکب مؤثر هستند، ساخت موضوعی این فعلها به وسیله کل ساخت حاوی فعل تعیین میشود.
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه پارتیبازی در استخدام و انتصاب سازمانها یکی از مشکلاتی است که جامعه از آن رنج میبرد. این مسئله با توجه به افزایش نرخ بیکاری و کمیاب شدن مشاغل موجود در جامعه، حساسیت شدیدتری را بر میانگیزد. این پژوهش کاربردی برای بررسی تأثیر پارتیبازی بر رضایت شغلی و عملکرد شغلی کارکنان بر روی کارکنان و کارشناسان تعدادی از شرکتهای مهندسان مشاور استان خوزستان انجام شده است. تجزیه و تحلیل دادههای گردآوری شده از طریق پرسشنامه با استفاده از دو روش تحلیل رگرسیون و مدلسازی معادلات ساختاری انجام شده است. نتایج در هر دو روش نشان داد که پارتیبازی بر عملکرد شغلی اثر منفی و معنادار و نیز رضایت شغلی بر عملکرد شغلی اثر مثبت و معناداری دارد. همچنین در این پژوهش تأثیر منفی پارتیبازی بر رضایت شغلی با روش معادلات ساختاری تأیید شد، در حالی که با روش تحلیل رگرسیون مورد تأیید قرار نگرفت.
کیوان علی عسگری رنانی، سکینه یگانه، سید علی جعفرپور، رضا صفری،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
در این پژوهش، بهینهیابی پروتئین آبکافتی سر و بازوی ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) بررسی شد. برای این منظور، اثر شرایط مختلف بر تولید پروتئین آبکافتشده سر و بازوی ماهی مرکب ببری با استفاده از آنزیم آلکالاز با روش پاسخ سطحی (RSM) مدنظر قرار گرفت. طرح باکس-بنکن با سه عامل و ۳ سطح، بهمنظور بهینهیابی روند آبکافت و بررسی اثر فردی و متقابل عوامل آزمایش استفاده گردید. عوامل این آزمایش شامل نسبت آنزیم به سوبسترا (درصد)، دما (C˚) و pH بود. درجه آبکافت بهعنوان پاسخ در نظر گرفته شد. مدل ریاضی، برازش خوبی با دادههای آزمایش داشت. براساس نتایج بهدست آمده، شرایط بهینه از لحاظ دما، pH و نسبت آنزیم به سوبسترا بهترتیب عبارت بودند از ۳۳/۵۴ درجه سانتیگراد، ۴۹/۸ و ۹۷/۱ درصد که منجر به درجه آبکافت معادل ۵/۱۴درصد گردید. عامل نبود برازش در این مطالعه معنادار نبود که نشاندهنده قابلیت الگو در پیشبینی دامنههای استفاده شده در این آزمایش بود. برای تأیید شرایط بهینه پیشبینی شده، پروتئین آبکافتشده با شرایط پیشنهاد شده الگو تولید گردید که درجه آبکافت آن ۸/۱۶ درصد بهدست آمد، که مطابق با هدف این تحقیق یعنی تولید پروتئین آبکافتشده با حداکثر درجه آبکافت بود. سپس خواص کارکردی پروتئین حاصل از شرایط بهینه اندازهگیری شد. بررسی خواص کارکردی نشان داد که این پودر پروتئینی از نظر حلالیت مناسب، ولی از نظر ظرفیت امولسیونکنندگی و کفکنندگی ضعیف است.
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
ﺍﺯ ﭼﺎﻟﺶﻫﺎﻱ ﺍﺳﺎﺳﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥﻫﺎﻱ تولیدی و همچنین ﺍﺯ ﻣﻮﺿﻮﻋﺎﺕ راهبردی ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ، تصمیمگیری در مورد خرید قطعات(برونسپاری) و یا ساخت قطعات توسط کارخانه میباشد. بهاینمنظور این پژوهش یک روششناسی مبتنی بر مدل های ریاضی جهت حل مسئله ارائه نموده است. روششناسی مطالعه حاضر توانایی بررسی تصمیم ساخت یا خرید به منظور توسعه سبد محصولات را با استفاده از رویکرد تلفیقی تصمیمگیری چندمعیاره و روش برنامهریزی خطی چندهدفه صفر و یک دارد. در این پژوهش ابتدا با بررسی ادبیات موضوع و پیشینه تحقیق، عوامل و شاخصهای مقدماتی تصمیمگیری ساخت یا خرید شناسایی شده و اهمیت آنها با استفاده از نظرات خبرگان دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفته و عوامل با اهمیت بالاتر، به عنوان عوامل نهایی انتخاب شدند. از بین آنها، عواملی که ماهیت کیفی داشتند به همراه گزینه های ساخت (تولید) در داخل و برونسپاری به سایر تولیدکنندهها، با استفاده از روش فرآیند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) مورد رتبهبندی و استخراج امتیازات قرار گرفتند. سپس با توجه به عوامل کیفی و مقادیر مربوطه و عوامل کمی، مدل برنامهریزی خطی چندهدفه صفر و یک طراحی گردید. در نهایت مدل ریاضی طراحی شده با توجه به عوامل تصمیمگیری در یک شرکت تولیدی لوازم بهداشتی، از بین سه گزینه تولید در داخل و برونسپاری به دو شرکت خارجی، پیاده سازی گردید.
دوره ۷، شماره ۲ - ( شماره ۲ (پیاپی ۳۰)- ۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از نگارش این مقاله، توصیف و تحلیل فرایندهای واجی کشش جبرانی، حذف، تضعیف، ارتقاء واکهای و قلب در گویش گالشی اشکور است. چهارچوب نظری این پژوهش، واجشناسی بهینگی است. بههمینمنظور، با ده گویشور، هرکدام بهمدتِ یک ساعت گفتوگو شده و دادهها گردآوری شدهاند. افزونبر این، نگارنده خود، گویشور بومی است. دادهها برمبنای الفبای آوانگار بینالمللی IPA آوانویسی شده و روش تحقیق نیز توصیفیـ تحلیلی بوده است. در گویش گالشی، حذف همخوانهای چاکنایی //h, ? در واژههای دو هجایی در ساختهای هجایی cvc.cv(c)رخ میدهد و منجربه کشش جبرانی واکه در هجای اول میشود. فرایند حذف همخوان /t/ و /d/ بهعنوان عضو دوم خوشه یا توالی همخوانها، حذف همخوان واکدار پایانی پس از واکههای کشیده رخ میدهد، در فرایند تضعیف تبدیل همخوان /b/ به [v] و/q/ به [X] رخ میدهد و در فرایند ارتقاء واکهای، واکۀ افتادۀ /e/ به واکۀ افراشتۀ] [i تبدیل میشود. در فرایند قلب نیز در واژههای «مدرسه، کبریت، تاکسی» دیده میشود. نتایج بهدستآمده، حاکیاز آن است که فرایند تضعیف و حذف در این گویش دارای بیشترین بسامد و فرایند قلب دارای کمترین بسامد است.
ماریا اصغرنیا، سکینه یگانه، سیدعلی جعفرپور، رضا صفری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: ضایعات مربوط به صنایع شیلاتی شامل ۵۰% وزن ماهی است. استفاده از این مواد خام برای تولید پروتئین آبکافتی موجب تولید پپتیدهایی با ویژگیهای عملکردی میشود. هدف پژوهش، تولید پروتئین آبکافتشده به روش شیمیایی از امعا و احشای ماهی کپور نقرهای و استفاده از آن بهعنوان محیط کشت باکتری سودوموناس آئروژینوز بود.
مواد و روشها: پژوهش تجربی حاضر روی ماهی کپور نقرهای در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر انجام شد. پس از انجمادزدایی امعا و احشای ماهی کپور نقرهای در دمای C۴º، آبکافت در pH اسیدی ۳/۳ و قلیایی ۱۲ و دمای ۷۰ و C۸۵º انجام شد. از پپتونهای تولیدشده از هر تیمار (با ۳ تکرار) بهعنوان منبع ازت در محیط کشت باکتری سودوموناس آئروژینوز بهمدت ۴۸ ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری نوترینتبراث مقایسه شد. دادهها با نرمافزار SPSS ۱۷ از طریق تحلیل واریانس دوطرفه، آزمون T مستقل و آزمون دانکن تحلیل شدند.
یافتهها: کمترین و بیشترین درجه آبکافت بهترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای ۷۰ و C۸۵º بود. روند افزایشی رشد باکتری در تیمارهای محیط کشت حاوی پپتون در دمای C۸۵º در طول ۴۸ ساعت بهجز در زمان ۲۴ ساعت اختلاف معنیداری نداشتند، اما با تیمار شاهد در همه زمانها اختلاف معنیداری داشتند (۰/۰۵<p). تیمارهای محیط کشت در دمای C۷۰º در طول ۴۸ ساعت تفاوت معنیداری نداشتند.
نتیجهگیری: در تولید پروتئین آبکافتشده از امعا و احشای ماهی کپور نقرهای، آبکافت قلیایی در دمای بالا بهتر از آبکافت اسیدی است و رشد باکتری سودوموناسآئروژینوز در پپتون تولیدی به خوبی رشد آن در محیط کشت تجاری است.
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
این پژوهش، به دنبال شناسایی ابعاد و مؤلفههای زنجیره تأمین بشردوستانه بَعد از فاجعه زلزله و ارائه مدل مفهومی برای سنجش آن است.پس از طراحی پرسشنامه و تعیین روایی و پایایی آن، پرسشنامه به روش نمونهگیری طبقهای تصادفی بین مدیران و امدادگرانِ سازمانهای همکار در کمکرسانیها در مناطق زلزلهزدهی بم کرمان، ورزقان- اهر آذربایجان شرقی و دشتی- شُنبهی بوشهر توزیع شد که در نهایت ۲۸۴ پرسشنامه از طرف مدیران و امدادگران در موردهای مطالعه تکمیل شد. در ادامه تحلیل عاملی تأییدی پرسشنامه برای بررسی روایی سازه انجام شد و سپس ارزیابی میزان اهمیت و عملکرد این اقدامات در سازمانهای ذیربط با روش آزمون میانگین انجام شد و با کمک ماتریس اهمیت- عملکرد حوزههای بهبود ابعاد و مؤلفهها، شناسایی و راهبردهایی جهت بهبود عملکرد زنجیره تأمین بشردوستانه بَعد از فاجعه زلزله ارائه گردید. یافتههای پژوهش نشان میدهد که در زنجیره تأمین بشردوستانه زلزله بعد از فاجعه، از این رو، روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ابزار گردآوری اطلاعات توصیفی-همبستگی است. بر اساس یافتههای پژوهش در زنجیره تأمین بشردوستانه زلزله بعد از فاجعه، گویههای «نظارت سازمانهای متولی بر نحوهی ساختوسازها» و «هماهنگی بین سازمانهای همکار در بازسازیها»، دارای اهمیت بالا و عملکرد پایین ارزیابی شدند و در ناحیه بحرانی قرار گرفتند و در اولویت اول بهبود قرار دارند و گویههای «ارزیابی صحیح خسارت و لوازم و منابع مورد نیاز جهت بازسازی» و «استمرار حمایت های روانی و مشاوره بازماندگان» دارای اهمیت بالا و عملکرد بالا ارزیابی شدند و در اولویت بعدی قرار دارند.
دوره ۷، شماره ۱۴ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
در زبان و ادبیات عرب گاه واژگان با الفاظ و اعراب متفاوت در معنایی واحد به کار میروند. از آن جایی که زبان قرآن نیز عربی است دیده میشود در آیاتی الفاظی در یک معنا وارد شدهاند. شناخت هم معنایی واژگان در دست یابی به این واژگان در قرآن بسیار حائز اهمیت است و البته این اهمیت در بحث ترجمه بسیار خود نمایی میکند. آنجا که باید بررسی شود که مترجمان تا چه اندازه در شناخت این واژگان هم معنا و البته ارائه معنای درست آنها کوشا بوده و به درستی عمل نمودهاند؟ این پژوهش به بررسی چهار واژه «طبع، ختم، غلف و صرف» در هم نشینی با واژه قلب میپردازد و معنای ارائه شده توسط مترجمان مورد نظر را بررسی میکند.
سید علی جعفرپور، سحر علیزاده، سکینه یگانه، رضا صفری،
دوره ۸، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
در این مطالعه اثر پوشش خوراکی آلژینات سدیم و پروتئین آب پنیر در ترکیب با کشت تلقیحی باکتری ها بر کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان بررسی و اثرات آن بر شاخص های شیمیایی و میکروبی مورد مطالعه قرار گرفت.
دوره ۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
یﮑﯽ از ﻣﺴﺎیﻞ ﻣﻬﻢ در ﺷﻬﺮﻫﺎی ایﺮاﻧﯽ، ﺑﺤﺚ ﻫﻮیﺖ در اﻳﻦ ﺷﻬﺮﻫﺎ اﺳﺖ. ﮐﻢﺗﻮﺟﻬﯽ ﺑﻪ اﺑﻌﺎد و ﻋﻮاﻣﻞ ﻫﻮیﺖﺑﺨﺶ در ﺷﻬﺮﻫﺎی ایﺮاﻧﯽ ﺑﻪﺧﺼﻮص ﺗﻬﺮان، ﻣﻮﺟﺐ اﻳﺠﺎد ﻣﺤﯿﻂﻫﺎیﯽ ﺑﺪون ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ و ﻣﺸﺎرﻛﺖ اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺷﺪه اﺳﺖ. در ایﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺳﻌﯽ ﺷﺪ ﺑﺎ ﺗﻌﺮیﻒ و ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﻮﻟﻔﻪ ﻫﺎی ﻫﻮیﺖﺑﺨﺶ ﻣﻨﻈﺮ ﺷﻬﺮﻫﺎی ایﺮاﻧﯽ- اﺳﻼﻣﯽ و ﺑﺎ ﺗﮑﯿﻪ ﺑﺮ ﺳﻪ ﻣﻔﻬﻮم ﮐﻠﯽ از ﻫﻮیﺖ ﺷﻬﺮ، ﺷﻬﺮﺳﺎزی ایﺮاﻧﯽ-اﺳﻼﻣﯽ و ﻣﻨﻈﺮ ﺷﻬﺮی، ﺟﻨﺒﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻬﺮ ایﺮاﻧﯽ- اﺳﻼﻣﯽ ﻣﻮرد ﺗﺤﻠﯿﻞ و ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار ﮔﯿﺮد. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻧﻘﺶ، ﺟﺎیﮕﺎه (ﻫﻮیﺖ)، ﻣﻌﻨﺎ و ﺷﮑﻞ در ﺷﻬﺮ ایﺮاﻧﯽ- اﺳﻼﻣﯽ، ﺑﺎزﺷﻨﺎﺳﯽ و رﺗﺒﻪﺑﻨﺪی ﻣﻮﻟﻔﻪﻫﺎیﯽ ﮐﻪ ﺳﺒﺐ ایﺠﺎد و ﺗﻘﻮیﺖ ﻫﻮیﺖ ﮐﺎﻟﺒﺪی ﻣﻨﻈﺮ ﺷﻬﺮی در ﺷﻬﺮﻫﺎی ایﺮاﻧﯽ- اﺳﻼﻣﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﮐﻤﮏ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ. ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺣﺎﺿﺮ ﭘﮋوﻫﺸﯽ ﺑﻨﯿﺎدی- ﮐﺎرﺑﺮدی اﺳﺖ. ﺑﺮای ﻧﯿﻞ ﺑﻪ اﻫﺪاف ﭘﮋوﻫﺶ در ﮔﺎم ﻧﺨﺴﺖ ﻣﺒﺎﻧﯽ ﻧﻈﺮی ﻣﻮﺿﻮع از ﻃﺮیﻖ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﺑﻪ ﮐﺘﺐ و ﻣﻘﺎﻻت ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﺪ و در ﺑﺨﺶ ﺑﻌﺪی ﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎی ﭼﺎرﭼﻮب ﻧﻈﺮی ﭘﮋوﻫﺶ، ارﮐﺎن ﻫﻮیﺖ ﮐﺎﻟﺒﺪی ﺷﻬﺮ ایﺮاﻧﯽ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ایﻦ ﻣﻌﯿﺎرﻫﺎ ﺗﻮﺳﻂ ﺗﮑﻨﯿﮏ ﺗﺤﻠﯿﻞ ﺳﻠﺴﻠﻪ ﻣﺮاﺗﺒﯽ (AHP) و ﺑﺎ ﮐﻤﮏ ﻧﺮماﻓﺰار Expert choice ۱۱ ﺗﻮﺳﻂ ﺑﯿﺴﺖ ﻧﻔﺮ از ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن ﻓﻌﺎل در ﺣﺮﻓﻪ ﺷﻬﺮﺳﺎزی اوﻟﻮیﺖﺑﻨﺪی و ارزیﺎﺑﯽ ﺷﺪ. ﻧﺘﺎیﺞ ﺣﺎﺻﻞ از ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﮐﻪ ﻣﻮﻟﻔﻪ ﻫﻮیﺖ ﺑﺎ ۰/۵۴۰ ﺑﯿﺸﺘﺮیﻦ اﻣﺘﯿﺎز را ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص داده و ﻣﻌﯿﺎرﻫﺎی ﺣﺲ ﻣﮑﺎن، اﺣﺴﺎس اﻣﻨﯿﺖ و اﺻﻮل ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻌﻤﺎری ﺷﻬﺮ ﺑﻪﺗﺮﺗﯿﺐ ﺑﺎ ۰/۳۲۹، ۰/۲۳۹ و ۰/۲۸۳ ﺑﯿﺸﺘﺮیﻦ رﺗﺒﻪ را ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص دادﻧﺪ
دوره ۸، شماره ۳۳ - ( ۶-۱۳۸۳ )
چکیده
در این مقاله با توجه به ضرورت بحث ارزیابی عملکرد و دستیابی به تعالی عملکرد سازمانی، سعی شده با ترکیب دو رویکرد کیفی و کمّی در ارزیابی، مدلهای برگرفته از مدیریت کیفیت جامع تحت عنوان مدلهای تعالی سازمانی و مدلهای ریاضی تحلیل پوششی دادهها، مدلی برای تعالی سازمان ارائه گردد که ضمن دارا بودن مزایای هر دو روش، معایب آنها را به حداقل ممکن برساند. در این پژوهش با بررسی مدلهای تعالی سازمانی معیارهای مناسب جهت ارزیابی عملکرد و تعالی سازمانی شناسایی میشوند و سپس همین معیارها و عناصر در رویکرد تحلیل پوششی دادهها که بیشتر با استفاده از ورودی و خروجیهای ملموس )نهادهها و ستادهها)
به ارزیابی سازمانها میپردازد، مورد استفاده قرار میگیرد.
دوره ۹، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: گندم یکی از مهمترین محصولات غذایی در ایران است و با توجه به نقش نانوتکنولوژی در تولید محصولات زراعی، بررسی تاثیر نانوذرات بر فرآیندهای رشدی آن بسیار حایز اهمیت است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر نانوساختارهای نیتراتنقره با ابعاد مختلف در شرایط "در شیشه" بر خصوصیات جوانهزنی ارقام مختلف گندم بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، جوانهزنی ۱۰ رقم گندم در چهار غلظت نانوذرات نقره ppm۱۰۰۰۰، ۵۰۰۰، ۱۰۰۰ و صفر (شاهد) با چهار تکرار و در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی صورت گرفت. صفات طول ریشهچه و ساقهچه، نسبت ریشهچه به ساقهچه، سرعت جوانهزنی، درصد جوانهزنی، متوسط زمان و شاخص جوانهزنی، متوسط جوانهزنی روزانه، سرعت ظهور گیاهچه و شاخص بنیه اندازهگیری شدند. بهمنظور تحلیل دادهها از آزمونهای آماری تحلیل واریانس و همبستگی پیرسون و نرمافزارهای SPSS ۱۸ و Excel ۲۰۱۳ استفاده شد.
یافتهها: تمام صفات، همبستگی معنیدار با یکدیگر داشتند (۰/۰۱>p). بین ارقام و همچنین بین غلظتهای متفاوت نانوذره نقره اختلاف معنیدار برای تمام صفات وجود داشت (۰/۰۱>p). در تجزیه به مولفههای اصلی و تجزیه کلاستر، بیشترین میزان جوانهزنی در سطح شاهد و در ادامه در سطح ppm ۱۰۰۰ مشاهده شد و با افزایش غلظت نانوذره خصوصیات جوانهزنی نیز کاهش معنیداری نشان داد (۰/۰۱>p). ارقام اروم و پارسی با داشتن بیشترین میزان برای خصوصیات جوانهزنی ارقام برتر بودند.
نتیجهگیری: سطوح بالای غلظت نانوذرات نقره باعث تاثیر بر خصوصیات جوانهزنی و کاهش مقادیر آنها میشود. بین ارقام مختلف گندم برای خصوصیات مورد بررسی تنوع وجود دارد. ارقام اروم و پارسی نسبت به دیگر ارقام برتر هستند.
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف شناسایی و طبقهبندی انتظار نیروی انسانی دارای تحصیلات تکمیلی از سازمان و طراحی الگوی برند کارفرما بر پایه آن انتظارها انجام شده است.
روش: این پژوهش دارای رویکرد کیفی بر مبنای نظریه دادهبنیاد است. برای گردآوری دادهها از روش مصاحبههای عمیق و نیمهساختار یافته استفاده شد. در این راستا از پاسخهای مطرح شده بهوسیله ۲۵ نفر از نیروهای انسانی دارای تحصیلات تکمیلی در بازار کار تهران که دارای سابقه کار، سابقه مصاحبههای استخدامی و فارغالتحصیل از مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاههای معتبر ایران بودند، بهره گرفته شد. روایی مدل بهوسیله مصاحبهشوندگان، نظر اساتید و بهرهگیری از ضریب نسبی روایی محتوا با ۶۲ درصد مورد ارزیابی و تأیید قرار گرفت. پایایی نیز با استفاده از روش مطالعه حسابرسی فرایند با ضریب ۸۱ درصد تأیید شد. برای تحلیل دادهها از روش کدگذاری سه مرحلهای باز، محوری و انتخابی استفاده شده است.
یافتهها: تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که انتظارهای متقابل فرد، شغل و سازمان منجر به ایجاد تجربه برند کارفرما شده است. این تجربه در کنار شرایط زمینهای (منابع قدرت سازمان، الزامهای اجرایی برندسازی کارفرما، متولیان برندسازی کارفرما و زیرسیستمهای مدیریت منابع انسانی) و شرایط مداخلهگر (پرسونای نامزدهای شغلی، بازاریابی محتوای کارفرما و چالشهای برندسازی کارفرما) منجر به انتخاب راهبردهای متفاوت برای کارفرما و کارکنان میشود. این فرایند در نهایت، منجر به جذب و نگهداشت نیروها، ارتقای عملکرد سازمانی، کارکنان، مشتری و بازار، برند تجاری، اطلاعرسانی برند، پیامدهای کلان منابع انسانی و پیامدهای بیرونی برند کارفرما شده است.
دوره ۹، شماره ۳۸ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
نگاه ساختاری به آثار ادبی به سبب بررسی عناصر درونمتنی و کشف الگوی پیوند آنها، زمینههای دریافتی شایستهتر از ماهیت ادبیات را فراهم میآورد و با نشان دادن شگردهای خلق آثار برتر ادبی میتواند به گسترش الگوهای پردازش اثر ادبی کمک کند. گروهی از منتقدان ساختارگرا به فرمهای روایی و بررسی عناصر داستان و قوانین ترکیب آنها پرداختهاند؛ کلود برمون با ابداع یک نظام مبتنی بر نمایش شکلوارهای برای روایت، طرحی پیشنهاد میکند که بر پایه چگونگی روابط بین کوچکترین واحدها استوار است. در این مقاله با استفاده از الگوی پیرفتها و توالیهای برمون، به تحلیل و بررسی دو حکایت از بوستان سعدی پرداختهایم. هدف از انتخاب این موضوع انطباق این نظریه با ساختار دو حکایت روایی از بوستان سعدی است