جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای طاعتی
رضا طاعتی، محمود محسنی، سمیه خوش سیما،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
این تحقیق به منظور سنجش اثر منابع و سطوح مختلف کربوهیدرات (گلوکز و نشاسته ذرت) بر روند رشد و ترکیب لاشه بچه تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) اجرا شد. پس از دو هفته سازگاری با شرایط پرورشی و جیره پایه، ۱۲۰ عدد بچه تاسماهی سیبری با وزن متوسط ۸۰/۲ ± ۶۴/۲۵ گرم به مدت ۸ هفته و به صورت تصادفی به ۱۲ تانک فایبرگلاس با تراکم ۱۰ عدد در هر تانک (یک عدد ماهی در ۳۵ لیتر آب) در قالب ۴ تیمار گلوکز ۱۵% ، گلوکز ۳۰% ، نشاسته ذرت ۱۵% و نشاسته ذرت ۳۰% با ۳ تکرار توزیع شدند. نتایج نشان داد که وزن نهایی، طول کل نهایی، درصد افزایش وزن بدن، شاخص رشد ویژه، میانگین رشد روزانه، ضریب کارایی پروتئین و ضریب چاقی در تیمار نشاسته ذرت ۱۵% بالاتر از سایر تیمارها بود (۰۵/۰(p>. تیمار نشاسته ذرت ۱۵% دارای پایین ترین (۰۵/۰(p> ضریب تبدیل غذایی بود. اختلاف معنی داری بین تیمار نشاسته ذرت ۳۰% با تیمار گلوکز ۱۵% در شاخص کبدی مشاهده شد (۰۵/۰(p. بیشترین میزان پروتئین لاشه در تیمار نشاسته ذرت ۱۵% مشاهده گردید که اختلاف معنی داری را با تیمارهای گلوکز ۱۵% و ۳۰% نشان داد (۰۵/۰(p
محمدمهدی طاعتیکلی، بهاره شعبانپور، سیدمهدی اجاق،
دوره ۷، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: گام اول در خالصسازی امگا ۳، استحصال روغن است. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثر روش پرس مرطوب (WP)، استخراج سرد (CE) و استخراج آنزیمی (EE) بر میزان روغن استحصالی از ضایعات تنماهیان و نیز میزان رطوبت و پارامترهای شیمیایی آنها بود.
مواد و روشها: روشهای استفادهشده در مطالعه تجربی حاضر برای استحصال روغن از مواد خام اولیه، پرس مرطوب، استخراج سرد و استخراج آنزیمی بودند که نرخ بازدهی روشها محاسبه شد. در راستای ارزیابی کیفی نیز مواردی چون میزان رطوبت، ترکیبات فرار، سطوح لیپیدهای خنثی، پروفایل اسیدهای چرب، نرخ اسیدیته و نیز سطوح فلزات جیوه، آرسنیک، کادمیوم و سرب سنجیده شدند. تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS ۲۲ و توسط آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون دانکن انجام شد.
یافتهها: میزان روغن استحصالی توسط روش EE به طور معنیداری بالاتر از دو روش دیگر بود (۰/۰۵<p). میزان رطوبت روغنها اختلاف معنیداری را در سه روش نشان نداد (۰/۰۵>p). سطوح کلسترول در نمونه روغنهای حاصل از روشهای مورد بررسی فاقد اختلاف معنیدار بود. اسیدهای چرب اندازهگیریشده در سه گروه آزمایشی اختلاف معنیداری را در تیمارهای آزمایشی نشان نداند. نرخ اسیدیته در تیمار EE بهطور معنیداری بالاتر از دو تیمار دیگر بود. همچنین میزان فلزات سمی جیوه و آرسنیک در روغنهای استحصالی با روش EE بهطور معنیداری بیش از تیمارهای WP و CE بود. از سوی دیگر، سطوح سرب در تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری را نشان نداد.
نتیجهگیری: میتوان روش EE را بهعلت کیفیت روغن حاصله و عدم آسیبرسانی به محیط زیست، روشی مناسب برای استحصال روغن ماهی دانست.
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه با استفاده از شبیهسازی بافت طبیعی و چگونگی نفوذ مواد در داخل بدن، محل توده سرطانی قابل پیشبینی میباشد. همچنین با در نظر گرفتن بافت سرطانی، روند رشد آن نیز قابل ارزیابی است. جریان عبوری درون مویرگ، تأثیر آن بر بافتهای مجاور و نفوذ مولکولها از دیواره مویرگ ازجمله مواردی است که در این نوع از مدلسازیها در نظر گرفته میشود. سلولهای سرطانی به دلیل نرخ سریع تکثیر سلولی، دارای سطح پایینی از اکسیژن میباشند. این کمبود اکسیژن هیپوکسی نام دارد. به همین دلیل با استفاده از روشهای تهاجمی و غیرتهاجمی مختلف، میزان اکسیژن در تمامی قسمتهای بدن اندازهگیری میشود. دستگاه پت ازجمله نمونههایی است که با استفاده از ردیابهای مشخص بهصورت غیرتهاجمی وضعیت توزیع اکسیژن را در قسمتهای مختلف بدن نمایش میدهد. در این مقاله با در نظر گرفتن شبکه مویرگی واقعی، جریان خون در آن شبیهسازیشده است. در ادامه، با در نظر گرفتن تأثیرات آن بر بافت، فشار اکسیژن و غلظت ردیاب بهطور همزمان مدلسازی شدهاند. در آخر نیز غلظت ردیاب در دو حالت آزاد و متصل به سلولها در نقاط مختلف بافت نمایش دادهشده و تغییرات آن بازمان نیز بررسیشده است.
دوره ۱۸، شماره ۷ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
در مدلسازی ریاضی رسانش دارو و جریان ردیاب، می توان گفت که دشوارترین بخش، ترتیب اثر دادن پیچیدگی شبکه مویرگی در هنگام شبیهسازی میباشد. به دلیل نقش کلیدی و مهم جریان خون در رشد تومور و نیز انتقال ردیاب به بافتهای نرمال و سرطانی، مطالعات بسیاری به منظور بررسی تشکیل شبکه رگ و جریان خون در اطراف تومور انجام گردیده است. در این پژوهش، با استفاده از یک تصویر ورودی گرفتهشده از یک شبکه مویرگی به ساخت هندسهی حل دوبعدی و همچنین به مدلسازی عددی جریان ردیاب اف.دی.جی پرداخته شد. مراحل ساخت هندسه ی حل شامل پیشپردازش و پسپردازش تصویر رنگی ورودی به منظور آمادهسازی و جدا سازی بخش شامل مویرگها از پسزمینه تصویر میباشد. پس از ساخت هندسه دامنهی از تصویر پردازش شده، با حل همزمان جریان خون در مویرگها و جریان مایع میان بافتی درون بافت های نرمال و سرطانی، توزیع فشار و سرعت در شبکه مویرگی و بافت های نرمال و سرطانی به دست میآید و به عنوان ورودی برای مدلسازی عددی جریان ردیاب اف.دی.جی مورد استفاده قرار میگیرد. در نهایت با استفاده از روش مدلسازی عددی بر مبنای معادلات جابجایی-پخش-واکنش، توزیع ردیاب اف.دی.جی در بافت های نرمال و سرطانی در زمانهای مختلف به دست میآید.