جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای عباس والی

سید شهرام شکرفروش، علی عزیزی شیرازی، مریم عباس والی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

اثر نوع بسته‌بندی بر ماندگاری ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پرورشی (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. ماهی‌ پس از شستشو و تخلیه احشا در دمای اتاق، به سه دسته تقسیم و در کیسه‌های پلی‌اتیلنی پلی‌آمیدی در سه حالت بسته‌بندی در حضور هوا، خلأ‌، و اتمسفر اصلاح شده (۶۰٪ گاز کربنیک، ۱۰٪ اکسیژن و ۳۰٪ ازت) بسته‌بندی شدند. نمونه‌ها در یخچال (۳C º) نگه‌داری و تا پانزده روز (روزهای صفر، ۳، ۶، ۹، ۱۲ و ۱۵‌) ارزیابی میکروبی، شیمیایی و فیزیکی شدند. در مدت نگه‌داری تعداد باکتری‌های مزوفیل، انتروباکتریاسه و لاکتیک اسید در تیمارهای مختلف تفاوت معناداری نداشتند. تعداد باکتری‌های سرمادوست تا روز دوازدهم در تیمارهای مختلف تفاوت آماری معناداری نداشت، و در روز پانزدهم در گروه با اتمسفر اصلاح شده به‌طور معناداری کمتر از دو گروه دیگر بود. عدد اسیدی و میزان TBARS تیمارهای مختلف در طول دوره نگهداری تغییرات معنادار نداشتند. مقدار تراوش در همه تیمارها با گذشت زمان افزایش یافت و در نمونه‌های تحت خلأ در روزهای دوازدهم و پانزدهم نگهداری به‌طور معناداری بیشتر بود. در همه تیمارها شاخص سفتی بافت در روز سوم نسبت به روز اول کاهش معناداری داشت و از روز سوم تا پانزدهم تغییر معناداری نداشت. این تحقیق نشان داد که اگر ماهی قزل‌آلا در شرایط بهداشتی صید، حمل و احشای آن تخلیه شود و به‌سرعت بسته‌بندی و در دمای مناسب نگه‌داری گردد، تا ۹ روز بدون توجه به نوع بسته‌بندی قابل نگه‌داری بوده و نیازی به بسته‌بندی خاصی ندارد. همچنین با توجه به شرایط مذکور بسته‌بندی‌های به‌کار رفته در این بررسی، موجب بهبود قابل‌توجهی در شاخص‌های ماندگاری ماهی قزل‌آلا نخواهد شد.

دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده در پژوهش حاضر سیستم فراصوت کنترل کیفی برای تشخیص آلودگی میکروبی پاکت­های شیر UHT ارائه شده است. این سیستم بدون باز نمودن پاکت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی شیر است. رشد میکرواورگانیزم­ها سبب تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی شیر می­شود که متعاقب آن مشخصه­های فراصوتی شیر نیز متحمل تغییراتی خواهند شد. در این پژوهش دامنه ولتاژ و زمان تأخیر امواج فراصوت اندازه­گیری شدند. فرکانس مرکزی دیسک­های پیزوالکتریک، MHz ۰۲/۱ بود و تمام آزمایش­ها در °C۳۵ انجام شدند. آزمون­های فراصوت برای میکروب­های Escherichia coli، Staphylococcus aurous و Bacillus cereusانجام گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از تأثیر متابولیسم باکتری­های مختلف بر خصوصیات شیمیایی شیر و تأثیر آن بر فرآیند تشخیص آلودگی میکروبی بود. سیستم فراصوت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی پاکت­ها پس از گذشت ۲۵/۷ تا ۵/۱۲ ساعت از زمان تلقیح بود. همچنین نتایج نشان داد سیستم قادر به تشخیص آلودگی میکروبی در اسیدیته و pHهای مختلف پاکت­های میکروبی است.

دوره ۱۵، شماره ۷۹ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

در این پژوهش از درصدهای ۰، ۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰، ۱، ۲۵/۱، ۷۵/۱ و ۲ درصد پودر آب‌پنیر برای تولید ماست استفاده گردید. پس از اضافه نمودند درصد های پودر آب پنیر، آنالیز شیمیایی، حسی و میکروبی نمونه‌های ماست در روزهای اول و چهاردهم نگهداری بررسی گردید. نتایج آنالیز شیمیایی نشان داد که با افزایش نسبت پودر آب‌پنیر، مقدار پروتئین، pH و رطوبت کاهش یافت، در حالی که مقدار خاکستر، اسیدیته و قند کل احیاء کننده افزایش نشان دادند. بر اساس نتایج ارزیابی حسی، بالاترین امتیازات حسی با جایگزینی ۵/۰ و ۷۵/۰ درصدی پودر آب‌پنیر با پودر شیر خشک (نمونه‌های شماره ۲ و ۳) حاصل شد و می‌توان به منظور کاهش هزینه‌های تولید ماست از این نسبت‌ها استفاده کرد. علاوه بر این با بررسی آنالیز میکروبی باکتری‌های آغازگر ماست نشان داده شد که نمونه‌هایی که از نسبت‌های بالاتر پودر آب‌پنیر تهیه شده بودند، تعداد باکتری های استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی نسبت به سایر نمونه‌ها بالاتر بود.

دوره ۱۷، شماره ۱۰۵ - ( آبان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه وهدف: ﺷﯿﺮ تنها ماده شناخته شده درطیعت است که می تواند نیاز بدن را به طورکامل و متعادل تا سن ۶ ماهگی تامین کند. شیر به دلیل دارا بودن مواد مغذی ﻣﺤﯿﻂ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﺷﺪ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺑﺎﮐﺘﺮﯼ ﻫﺎ ﻭ ﻣﺴﺘﻌﺪ ﻓﺴﺎﺩ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ، ﺍﺯ ﺍیﻦ ﺭﻭ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺳﻮﺩﺟﻮ ﺑﺎ ﺍﻓﺰﻭﺩﻥ ﺑﺮﺧﯽ ﻣﻮﺍﺩ ﺳﻌﯽ ﺩﺭ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﻓﺎﺳﺪ ﺷﺪﻥ ﺷﯿﺮ ﻭ یﺎ ﺳﺎﻟﻢ ﺟﻠﻮﻩ ﺩﺍﺩﻥ ﺷﯿﺮ ﻓﺎﺳﺪ ﺩﺍﺭﻧﺪ. لذا بررسی شیرهای تولید شده از نظر وجود تقلبات همواره ضروری است.
مواد و روش ها: ﺩﺭ ﺍیﻦ مطالعه، ﺗﻌﺪﺍﺩ ۱۲۰ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺷﯿﺮ ﺍﺯ شیرهای ورودی به کارخانجات لبنی استان مازندران، در طی فصول گرم و سرد سال اخذ گردید. بر روی نمونه ها ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎیﯽ ﻧﻈﯿﺮ نقطه انجماد، ﺍﺳﯿﺪیﺘﻪ، pH، ماده خشک، دانسیته، پروتئین و چربی شیرها مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین برای پی بردن به تقلبات صورت گرفته آزمون هایی جهت شناسایی ﻣﻮﺍﺩ شوینده، ﻓﺮﻣﺎﻟﯿﻦ، ﻧﻤﮏ، آب اکسیژنه، آب و جوش شیرین ﺍﻓﺰﻭﺩﻩ ﺷﺪﻩ روی نمونه های ﺷﯿﺮ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﺪ.
نتایج : نتایج نشان داد که اختصاصات شیرهای تولید شده از قبیل دانسیته، نقطه انجماد، پروتئین، چربی، pH، اسیدیته و ماده خشک در فصول سرد و گرم سال اختلاف آماری معنی داری با یکدیگر ندارند.  تقلبات در شیرهای ورودی به کارخانجات در فصل سرد سال مربوط به اضافه کردن دترجنت و آب اکسیژنه به میزان ۶/۱ درصد، و در فصل گرم سال مربوط به مواد شوینده ۳/۳ درصد، آب اکسیژنه ۳/۳درصد، فرمالین ۶/۱ درصد و جوش شیرین ۶/۱۱ درصد بود. مقایسه وقوع تقلبات در شیر طی فصول سرد و گرم سال نشان داد که میزان این تقلبات در فصول گرم سال به مراتب بیشتر از فصول سرد سال است (۰۵/۰P<).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که  تقلب در شیرهای تولید شده در استان مازندران وجود داشته و در فصول گرم به مراتب بیشتر از فصول سرد است.
 

صفحه ۱ از ۱