۴۵ نتیجه برای عبدالهی
مهدی عبدالهی، مسعود رضائی، الیکا جعفری، الناز غفاری، ساحل سلطان کریمی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
بازده تولید محصولات مختلف، میزان فراوردههای جانبی و ارزش تغذیهای آنها و نیز روابط بین وزن عرضه ماهی به بازار و بازده محصول در ماهی قزلآلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پس از ماهی کامل، حداکثر بازده در ماهی تخلیه شکمی شده و بهمیزان ۴۳/۳±۵۶/۸۷ درصد بود که در خصوص فیله با پوست و بدون پوست بهترتیب به ۲۱/۳±۶۹/۵۶ درصد و ۳۷/۲±۳۶/۴۵ کاهش یافت. بیشترین میزان فراوردههای جانبی مربوط به سر و امعا و احشا بود که بهترتیب ۵۲/۱۵درصد و ۶۲/۱۲درصد از وزن بدن ماهی را تشکیل میدادند. همبستگی مثبت و معناداری (۰۱/۰>p) بین وزن ماهی کامل و بازده محصول سرزده و تخلیه شکمی شده مشاهده شد و با افزایش وزن ماهی کامل در زمان عرضه به بازار، بازده محصول سر زده و تخلیه شکمی شده بیشتر خواهد بود. در میان فراوردههای جانبی، امعاواحشا و سر بیشترین میزان چربی (بهترتیب ۴۳/۱۷ و ۰۱/۱۳درصد وزن تر) را داشتند که میتوانند منابع مناسبی برای استخراج چربی باشند، اما بیشترین میزان پروتئین در پوست (۱۱/۲۴درصد وزن تر) مشاهده شد. مقادیر قابل ملاحظهای از اسیدهای چرب مفید و سلامتی بخش چند غیراشباع ۳ω در ترکیب اسیدهای چرب امعاواحشا و سر بهدست آمد. همچنین امعاواحشا و استخوان بهعنوان منابع غنی از ریزمغذی آهن شناسایی شدند.
دوره ۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
دخالت ارزشهای غیرمعرفتی در استدلال علمی بحثهای زیادی به همراه داشته است. یکی از راههایی که میتواند این دخالت را توجیه نماید، استدلال از راه ریسک استقرائی است. هدف این مقاله، بررسی نسخهای از این استدلال است که توسط داگلاس ارائه میگردد. وی با طرح پرسش در مورد «حد کفایت شواهد» استدلالش را پیش میبرد. ما با مفروض گرفتن درستی استدلال داگلاس، سعی میکنیم که پاسخ پرسش از «حدکفایت شواهد» را با توجه نتیجهگیری استدلالش مشخص سازیم. نشان خواهیم داد که با درنظرگرفتن توأمان ارزشهای معرفتی و غیرمعرفتی نمیتوان پاسخ مناسبی برای حدکفایت بهدست آورید، زیرا یا گرفتار دور میشویم و یا مجبور به اضافه کردن اموری مبهم. همچنین، توضیح خواهیم داد که داگلاس میتوانست پاسخ به پرسش از حد کفایت را با تاکید بیشتر بر عمل دانشمندان و کاربران واقعی علم جستوجو کند که در آن، الزامی بر ادغام مدعیات علمی با حیطههای سیاستگذارانه علم وجود ندارد.
دوره ۲، شماره ۷ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده
داوطلبان کاملترین منبع انسانی یک سازمان برای برگزاری یک رویداد ورزشی موفق هستند. حفظ نیروی کار داوطلب و ایجاد انگیزه برای قصد ادامه فعالیت داوطلب از مهمترین وظایف مدیران رویدادهای ورزشی است. لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر انواع مشارکت داوطلبان چهاردهمین المپیاد ورزشی دانشجویان کشور بر نیات رفتاری آنها میباشد. بدین منظور، به صورت غیرتصادفی ۱۵۷ نفر از داوطلبان حاضر در چهاردهمین دوره المپیاد ورزشی دانشجویان کشور به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. برای جمعآوری دادههای تحقیق از پرسشنامه مشارکت رویداد زیکوسکی (۱۹۹۴)، مقیاس مشارکت اجتماعی دورتی (۲۰۰۹) و مقیاس تعدیلشده نیات رفتاری زیتسمال و همکاران (۱۹۹۶) استفاده شد برای آزمون فرضیهها از مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرمافزار آموس۲۲ استفاده شد نتایج نشان داد که مدل اندازهگیری مناسب میباشد یعنی سازگاری درونی، روایی همگرا و روایی واگرا همه متغیرهای تحقیق تایید شدند و در نتایج مدل ساختاری شاخص ضریب تعیین متغیر نیات رفتاری برابر با ۴۴/۰ بود همچنین مدل ساختاری نشان داد مشارکت اجتماعی و مشارکت رویداد با همدیگر همبستگی متوسط و مثبتی (۴۰/۰) داشتند و مشارکت اجتماعی و مشارکت رویداد به ترتیب با ضرایب مسیر ۴۵/۰ و ۳۴/۰ بر نیات رفتاری تاثیر داشتند بنابراین میتوان نتیجه گرفت درک جنبههای روانی و رفتاری داوطلبان مانند انواع مشارکت به سازمانهای ورزشی در فعالیتهای جذب داوطلبان کمک میکند و از این طریق میتوانند رفتارهای مشارکت مجدد داوطلبان در آینده را به حداکثر برسانند.
دوره ۳، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده
ننسی مورفی بر مبنای تعامل علم و دین، به تقریر خاصی از فیزیکالیسم غیرتحویلی روی میآورد که با استفاده از علم تجربی، فیزیکالیسم و کتاب مقدس، فیزیکالیسم کلانگارانهاش را صورتبندی کند؛ موضعی میانه دوگانهانگاری جوهری و وهمانگاری که انسانها را ابدان روحانی تعریف میکند و مسأله ذهن را درونش مستتر دارد. مورفی روح را با پیشفرضهای الهیاتیاش وارد فیزیکالیسم کلانگارانه میکند و نه با شواهد علمی و استدلالهای فلسفی. وجه تمایز فیزیکالیسم غیرتحویلی از فیزیکالیسم تحویلی التفات به شکاف تبیینی در مسأله "ظهور" است. فیزیکالیسم کلانگارانه این شکاف را پر نکرده و تنها شکل مسأله را از تبیین رابطه اجزاء انسانی، به تبیین رابطه ابعاد انسانی تغییر داده است. بنابراین تلفیق تلقیات جهانی و ضعیف ظهور، به همراه آموزههای ایجابی و سلبی فیزیکالیسم کلانگارانه، یعنی استفاده از فیزیکالیسم کلانگارانه خالص و پرهیز از واردکردن پیشفرضهای الهیاتی در یک نظریه فلسفی، میتواند برای حل مساله ذهن گرهگشا باشد.
دوره ۳، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده
مطابق استدلال مصالحه گرایان (تقلیل گرایان) در معرفت شناسی اختلاف نظر، اختلاف نظر با همتای معرفتی، به دلیل بروز تقارن معرفتی، منجر به کاهش (تقلیل) سطح اطمینان و توجیه باور مورد اختلاف می گردد. با این حال بسیاری از افراد مذهبی، منکر همتایی طرفین هستند. آنها به شواهد خصوصی و تجارب دینی ای ارجاع می دهند که به صورت شخصی در اختیار دارند و فرد مخالف شان آنها را در اختیار ندارد. بدین ترتیب، دینداران با اشاره به این شواهد و تجارب خصوصی، بروز تقارن معرفتی را انکار می کنند و چالشی را پیش روی مصالحه گرایان قرار می دهند. در این مقاله سعی می شود با اضافهکردن شرط ارایه «تبیین بدیل» به شروط متعارف همتای معرفتی، به این چالش پاسخ داده شود. ما ضمن اشاره به برخی از مزیت های پاسخ فوق، نشان خواهیم داد که تبیین بدیلِ مطلوبی که مورد انتظار مصالحهگرایان است، در اختلاف نظرهای دینی به راحتی قابل ارایه نیست.
دوره ۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
در مقاله پیشرو میخواهم این پرسشها را بررسی کنم که اختلافنظر معقول در علم، چه ویژگیها و توجیهاتی میتواند داشته باشد؟ دلایل توجیه اختلاف نظر معقول در علم چه ارتباطی با دلایل توجیه اختلاف نظر معقول در معرفتشناسی اختلاف نظر، بهخصوص معرفتشناسی اختلاف نظر دینی، دارد؟ در این راستا، به صورت خاص، روی دیدگاههای دو فیلسوف علم نامدار نیمه دوم قرن بیستم، یعنی توماس کوهن و پل فایرابند متمرکز میشوم. از نظر من، تلقیهای این دو فیلسوف در مورد اختلاف نظر معقول در علم، میتواند مثالهای قابل تامل و انضمامی باشند از رویکردهای عمده در معرفتشناسی اختلاف نظر (دینی)، که در آنها سعی میشود اختلاف نظر معقول را توجیه کنند. نشان میدهم که تلقی کوهن از اختلاف نظر در علم، میتواند درک شهودی ما از اختلاف نظر معقول در معرفتشناسی را بهبود ببخشد؛ همچنین، استدلالی اقامه خواهم کرد که برابر مفاد آن، تلقی تکثرگرایانه فایرابند از اختلاف نظر معقول را با چالشی (معرفتی) روبهرو میکند که از خود اختلاف نظر سرچشمه میگیرد.
اکبر وجدان، سید مهدی اجاق، افشین عادلی، مهدی عبدالهی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
در این تحقیق فیلم دولایه آگار/ژلاتین به روش قالبریزی و طی دو مرحله تولید و ویژگیهای آن شامل نفوذپذیری نسبت به بخارآب، حلالیت در آب، درصد جذب رطوبت، خواص مکانیکی، و نیز ویژگیهای ظاهری مورد مطالعه و با فیلمهای زیستتخریبپذیر تک لایه آگار و ژلاتین مقایسه گردید. نتایج نشان داد که نفوذپذیری نسبت به بخارآب در فیلم دولایه (g/msPa ۱۰-۱۰×۲۵/۳) بهطور معنیداری کمتر از فیلمهای آگار تک لایه (g/msPa ۱۰-۱۰×۹۰/۳) و ژلاتین (g/msPa ۱۰-۱۰×۳۲/۴) بود. همچنین افزایش میزان جذب نور UV در فیلم دولایه در مقایسه با فیلمهای تک لایه مشاهده شد. مقاومت به کشش در فیلم دولایه (۸/۱۰ مگا پاسکال) اگرچه بالاتر از ژلاتین تک لایه (۸۶/۲ مگا پاسکال) بود، ولی از فیلم تک لایه آگار (۴۹/۳۰ مگا پاسکال) کمتر بود (۰۵/۰P<). نتایج نشان میدهد که برخی خواص فیلمهای آگار و ژلاتین با تولید فیلم دولایه آگار/ژلاتین اصلاحشده و بهبود مییابد.
دوره ۵، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۴ )
چکیده
هدف مقاله پیشرو، بررسی این مطلب است که آیا مشاهده (تجربه) میتواند معیاری برای نفی نسبیگرایی باشد. در مناقشه سنتی بین مطلقگرایان و نسبیگرایان معرفتی، مسئله اصلی این است که آیا معیارهای خنثی و مطلق برای انتخاب سیستمهای معرفتی وجود دارند یا معیارها وابسته به زمینههای اجتماعی-فرهنگی هستند. مطلقگرایان شواهد تجربی را معیاری خنثی و مطلق میدانند، درحالیکه نسبیگرایان با تأکید بر نظریهباری مشاهده و تعینناقص، استدلال میکنند که مشاهده همواره تحت تأثیر پیشفرضهای نظری و لذا غیرمطلق است. اخیراً، دیوید استامپ با طرح موضع پراگماتیستی به عنوان موضع سوم، هم نسبیگرایی و هم مطلقگرایی را نفی میکند. او از مشاهده به عنوان معیاری عینی اما غیرمطلق برای نفی نسبیگرایی استفاده میکند. بااینحال، شهرام شهریاری نشان میدهد که موضع سوم استامپ نمیتواند وجود داشته باشد. ما، ضمن بررسی مناقشه استامپ و شهریاری، نشان میدهیم که مشاهده، آنگونهکه مدنظر استامپ است، نمیتواند برای نفی نسبیگرایی کفایت لازم را داشته باشد
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
پژوهش با هدف طراحی الگوی ساختاری هشیاری سازمانی، یک پژوهش آمیخته، اکتشافی متوالی، و کاربردی میباشد. جامعه بخش کیفی، خبرگان هیأت علمی دانشکدههای مدیریت دانشگاههای دولتی تهران، نمونه ۱۴ خبره علم مدیریت با نمونهگیری گلولهبرفی معین و اجرا با مصاحبه نیمهساختار یافته بود. جامعه بخش کمّی، اعضای هیأت علمی گروههای مدیریت دانشکدههای مدیریت دانشگاههای دولتی تهران (۳۵۱ عضو)، نمونه ۲۲۶ عضو هیأت علمی با نمونهگیری خوشهای دومرحلهای به صورت در دسترس و اجرا با ابزار محققساخته هشیاری سازمانی و ابزارهای استاندارد رهبری تحولی و جامعه یادگیرنده حرفهای در ۹۴-۱۳۹۳ بود. روایی و پایایی ابزارهای پژوهش مطلوب بود. برای تحلیل متون جهت تدوین شاخصهای هشیاری در بخش کیفی، از کدگذاری باز استفاده شد. روشهای تحلیل آماری کمّی، تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی و الگویابی معادلات ساختاری بود. الگویابی معادلات ساختاری شامل یک سازه نهفته برونزای رهبری تحولی و دو سازه نهفته درونزای جامعه یادگیرنده حرفهای و هشیاری سازمانی است. یافتهها حاکی از تأثیر معنادار و مستقیم رهبری تحولی بر جامعه یادگیرنده حرفهای بر هشیاری سازمانی و تأثیر معنادار و مستقیم جامعه یادگیرنده حرفهای بر هشیاری سازمانی است. نتایج بیانگر تأثیر مستقیم رهبری تحولی با مضامین تأثیر ایدهآل رفتاری و اسنادی، انگیزش الهامبخش، و ملاحظه فردی بر جامعه یادگیرنده حرفهای با مضامین مسئولیتپذیری جمعی برای یادگیری، مشارکت با تمرکز بر یادگیری حرفهای و بر هشیاری سازمانی با مفاهیم سرعت عمل و چابکی، انعطافپذیری، پاسخگویی، یادگیری مشروط و توسعه شناخت، اعتماد و گشادهرویی، نیز تأثیر مستقیم جامعه یادگیرنده حرفهای در شکلگیری هشیاری سازمانی میباشد.
دوره ۸، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۳۹)- ۱۳۹۶ )
چکیده
تلاش نگارندگان در این مقاله برای این بوده است که با تحلیل خطاهای شرکتکنندگان در آزمون بینالمللی دِلف در ایران، در بخش نگارش۲، تغییر و تحول بینازبان۳ زبانآموزان ایرانی را در حوزههای واژگانی، اصطلاحی و ساختارهای نحوی و چگونگی آن را در چهار سطح آزمون دِلف مطابق با چارچوب مشترک اروپایی مرجع برای زبانها۴ بررسی کنند. زبانآموزان در روند آموزش تدریجی زبان فرانسه، چون هنوز تحتتأثیر زبان فارسی هستند، بهطور ناخودآگاه در حوزههای گوناگون، مانند بهکارگیری واژگان، قواعد و ساختارهای نحوی، مرتکب خطاهایی در نگارش میشوند. این خطاها گاه نتیجه تأثیر زبان فارسی، استفاده اشتباه از آموختهها و یا بهدلیل ناآگاهی از بعضی قواعد و کلمات روی میدهد.
نتایج حاصل از این پژوهش مبین این نکته است که فراگیران ایرانی زبان فرانسه که در آزمونهای بینالمللی زبان فرانسه شرکت میکنند، در بخش نگارش، تحتتأثیر سیستمی سادهشده از زبان فرانسه هستند که روند پیچیدگی آن بهتدریج با ارتقای سطح زبانی فراگیران افزایش مییابد. با تحلیل متنهای نگارشیافته ازسوی داوطلبان آزمون دِلف روشن شد که منشأ اشتباهات نگارشی زبانآموزان علاوهبر تأثیرات زبان مادری به تصورات و پیش داوریهای آنان از زبان فرانسه و روند فراگیری آن بهطور کلی بستگی دارد
دوره ۱۰، شماره ۰ - ( Summer ۲۰۰۸- ۱۳۸۶ )
چکیده
هدف: سلولهای دندریتیک در تنظیم وکنترل پاسخهای ایمنی نقش مهمی به عهده دارند. امروزه نظر بر این است که از این سلولها در درمان بسیاری از بیماریها میتوان استفاده کرد. یکی از راههای ایمونوتراپی ایجاد سلولهای دندریتیک تولروژن از طریق ممانعت از بیان مولکولهای کمک تحریکی است.CD۴۰ یکی از مولکولهای کمک تحریکی بوده که با ممانعت از بیان آن از طریق روشهایی مانند آنتیسنس یا SiRNA میتوان به این مهم (سلولهای دندریتیک تولروژن) دست پیدا کرد. با تولید سلولهای دندریتیکی تولروژن میتوان افقی روشن در درمان بسیاری از بیماریها ایجاد نمود و با طراحی RT-PCR کمی برای اندازهگیری میزان بیان میتوان راه را برای ایجاد این سلولها هموار نمود.
در این تحقیق با طراحی آنتیسنس با استفاده از نرمافزارهای مربوط و منتقل کردن آن به سلولهای دندریتیکی با استفاده از ماده ”لیپوفکتامین ۲۰۰۰“ (Invitrogen) به سلول دندریتیک تولروژن رسیدهایم.
مواد و روشها: در این مــطالعه سـلولهای دندریتیک از طحال موش Balb/c جـدا شد و مــیزان خلوص به وسـیله فـلوسیتومتری بر اساس نشانگر CD۱۱Cتعیین شد. رده سلولیBCL۱ بهعنوان گـروه کنترل، بیانکننده CD۴۰
در مـحیط کـشت FCS ۱۰% RPMI-۱۶۴۰+ کـشت داده شـدند. با اســتفاده نـرمافــزارهای بیوانفورمــاتیک
Beacon Designer و mfold and Blast آغــازگر برای ) GADPHبه عـنوان کـنترل داخـلی) و CD ۴۰ طراحی شد، کیت RNeasy Plus Mini Kit (Qiagen) برای استخراج RNA مورد استفاده قرار گرفت و با تعیین O.D۲۸۰/۲۶۰ و الکترفورز در آگارز مـیزان خلوص تعیین شد. در ادامه کار ابتدا PCR کیفی با استفاده از آنزیم Fast Hot Start Taq (Roche) بهینه شد و سپس بعد از ساخت cDNA با استفاده از کیت IQ sybergreen (Biorad)،RT-PCR کمی برای CD۴۰ بهینه و در نهایت با استفاده از همین کیت منحنی استاندارد پس از تهیه رقتهای مناسب از RNA برای CD۴۰ و کنترل داخلی محاسبه شد. پس از طراحی آنتیسنس با استفاده از نرمافزارهای بیوانفورماتیک با استفاده از ماده ”لیپوفکتامین ۲۰۰۰“ انتقال، انجام و با استفاده از RT-PCR کمی میزان کاهش بیان ژن مشخص شد.
نتایج: دمای بهینه اتصال با استفاده ازشیب Real time PCR و بهترین CT و Rn∆ در ۵/۹۵ درجه سانتیگراد برای هر دو ژن CD۴۰ و GADPH تعیین و همچنین دمای ذوب PCR حدود ۸۴ درجه سانتیگراد مشخص شد.
شیب و بازدهی واکنش PCR برای ژنهای CD۴۰ و GADPH با روش رقت سریال تعیین شد. با استفاده از غلظت نابرابر آغازگرها بازدهی و شیب برابری این دو ژن با دمای اتصال یکسان تعیین شد.
(بازده CD۴۰: ۵/۹۶، شیب: ۴۰۸/۳- ؛ بازده GADPH: ۱/۹۴، شیب: ۴۷۱/۳-)
میزان کاهش بیان ژن پس از انتقال با آنتیسنس ۶۴/۱در سلولهای دندریتیکی و در رده سلولی BCL۱۳۲/۱ تعیین شد.
ماده منتقل شده تأثیری روی بیان ژن ندارد. بهترین زمان برای اندازهگیری کاهش بیان ژن CD۴۰ ۴۸ ساعت پس از انتقال در سلولهای دندریتیکی و رده سلولی BCL۱ است.
نتیجهگیری: در مطالعات مختلف از روشهای متفاوتی مانند RT-PCR نیمه کمی RT-PCR کمی مطلق و RT-PCR کمی نسبی برای تعیین میزان بیان ژنهای مختلف ازجمله CD۴۰ استفاده شده است. بررسیها در این تحقیق نشان داد که استفاده از کیت IQ–sybergreen (Biorad) و الیگومر دیاکسی تیمیدین برای سنتز cDNA برای رسم منحنی استاندارد ژن CD۴۰ بسیار مناسب است (در این مورد GADPH کنترل داخلی مناسبی است) که در مقایسه با RT-PCR نیمه کمی دقیقتر و قابل اعتمادتر است.
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده
در طول شهری شدن و تخریب محیط در ایران، بسیاری از افراد تمایل برای بهبود کیفیت هوا را دارند. کمبود اطلاعات در مورد ارزش سلامتی که در اثر آلودگی هوا از دست می¬رود، از محدودیت¬های عمده¬ای است که مانع توسعه سیاستگذاری در ارتباط با آلودگی هوا است.
این مطالعه چگونگی رابطه بین کیفیت پایین هوا و تمایل به پرداخت ساکنان شهر تهران برای بهبود کیفیت هوا را بررسی می¬کند. برای دستیابی به اهداف مطالعه از روش هکمن دو مرحله¬ای به منظور کمّی کردن تمایل به پرداخت افراد (WTP)، برای بهبود کیفیت هوا استفاده شده است.
یک نمونه ۱۰۱۰ نفری از ساکنان شهر تهران، براساس روش نمونه¬گیری تصادفی انتخاب و مصاحبه چهره به چهره با این افراد انجام شد. نتایج نشان می¬دهد که۷/۵۵ درصد پاسخ دهندگان، قادر به پرداخت (WTP) بودند و میانگین ماهانه (WTP) برای هر نفر ۳۵۰۰ ریال به دست آمد.
یک مدل پروبیت برای ارتباط میان متغیرهای برونزا و (WTP) و یک معادله رگرسیونی برای به دست آوردن میانگین تمایل به پرداخت تخمین زده شد و نتیجه گرفته شد که سن، درآمد و تعداد سالهای تحصیل ساکنان، اثر معنی¬داری بر روی (WTP) دارند و زنان، افراد مبتلا به بیماری تنفسی و افراد ساکن در منطقه آلوده تمایل به پرداخت بیشتری نسبت به بقیه دارند. برخلاف کشورهای توسعه یافته، بیشتر پاسخگویان، بهبود کیفیت هوا را به عنوان مسئولیت دولت در نظر گرفتند و ۴۴ درصد افراد، هیچ انگیزه¬ای برای تحمیل هزینه و تلاش برای دستیابی به کیفیت هوای بهتر را نداشتند.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
با توجه به رشد و توسعه کسبوکارهای پلتفرمی در سالهای اخیر و اهمیت روزافزون منابع انسانی، نیاز است چگونگی مدیریت منابع انسانی کارکنان به اصطلاح «گیگ» در این شکل جدید از کسبوکار، مورد بررسی و پژوهش قرار گیرد. هدف این مقاله ارائه چارچوبی برای مدیریت منابع انسانی گیگ در کسبوکارهای پلتفرمی و در راستای ارزشآفرینی برای ذینفعان است. روش پژوهش کیفی و در قالب روش مطالعه چندموردی است. برای این منظور پنج پلتفرم ایرانی موردمطالعه قرار گرفتند. روش اصلی گردآوری داده، استفاده از مصاحبههای نیمه ساختاریافته با برخی مدیران و انجامدهندگان کار در کسبوکارهای پلتفرمی است که برای انتخاب آنها از نمونهگیری نظری استفاده شد. از روش تحلیل تِم برای تحلیل دادهها استفاده شد. در نتیجه تحلیل دادهها، ۱۳ عامل محیطی، ۷ کارکرد اصلی مدیریت منابع انسانی و چگونگی انجام آنها و ۸ شیوه ایجاد ارزش
شناسایی شد. یافتهها چارچوبی را برای مدیریت منابع انسانی گیگ در پلتفرمها از راه شناسایی نیروها و عوامل اقتضایی مؤثر بر منابع انسانی، کارکردهای اصلی مدیریت منابع انسانی در پلتفرمها و نحوه ارزشآفرینی کارکردها برای ذینفعان ارائه میکنند.
یلدا بنی اسماعیلی، آرش اکبرزاده، غلامحسین ریاضی، فرزین عبدالهی، محمد نیرومند،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
در این تحقیق تاثیر پودر و عصاره برگ مورینگا Moringa oleifera بر فاکتورهای همولنف میگوی سفید غربی Litopenaeus vannamei در مواجهه با استرس شوری ارزیابی شد. بعد از ۸ هفته غذادهی با پودر (۲۵، ۵۰ و ۱۰۰g/kg ) و عصاره (۲۵/۰، ۵/۰ و ۰/۱ g/kg) برگ مورینگا و تیمار شاهد بدون مورینگا، کلیه تیمارها تحت استرس شوری کوتاه مدت به میزان ۵ و ۵۵ ppt قرار گرفتند. در شمارش کل و افتراقی هموسیت ها در تیمارهای مختلف در هر سه حالت نرمال و استرس شوری ۵ و ۵۵ ppt اختلاف معنی دار مشاهده شد (p<۰,۰۵). در شرایط عادی و شوری بالا میگوهای تغذیه شده با عصاره برگ مورینگا تعداد هموسیت های بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشتند. در شرایط بدون استرس تعداد سلول های سمی گرانولار در تیمارهای پودر و عصاره بیشتر از گروه شاهد بود. در شوری ۵ ppt تیمارهای پودر مورینگا میزان سمی گرانولارهای بیشتری داشتند و در شوری ۵۵ ppt گروه پودر برگ ۱۰۰g/kg و عصاره برگ ۲۵/۰g/kg به ترتیب بالاترین مقدار این سلول ها را داشتند. در مجموع نتایج این تحقیق اثرات مثبت استفاده از پودر و عصاره برگ گیاه مورینگا بر عمکرد سیستم ایمنی و مواجهه با استرس شوری در میگو را نشان داد
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۸ )
چکیده
چکیده
در نظام ادله اثبات دعوا، اصالت سند، نقش مهمی در اعتبار دلیل دارد و سند اصل، معیار مطمئنی برای تشخیص صحت سند و تمامیت آن است. در ادله الکترونیکی، اصل سند به معنای نسخهای که مستقیماً توسط صادرکنندگان سند به وجود آمدهباشد وجود ندارد. از طرفی، ادله الکترونیکی، ماهیت مادی و ملموس ندارند و به همین دلیل، تحقق مفهوم «اصل» به معنای سنتی آن در این ادله، امکانپذیر نیست؛ اما میتوان با بهکارگیری روشهای فنی، کارکردهای یک سند اصل را در ادله الکترونیکی تأمین کرد. همچنین مفهوم جعل و تغییر و نحوه ارزیابی صحت سند در این دلایل، متناسب با هویت غیرمادی آنها تحول یافتهاست . در مقاله حاضر موضوعات فوق بررسی می شوند..
دوره ۱۳، شماره ۵۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
یافتههای مقاله نشان میدهد فیلمنامه داستانی، فیلمنامه به زبان ساده است. کلمه داستانی علاوه بر اینکه آن را در برابر فیلمنامههای نما به نما قرار میدهد، که بر چگونگی حرکت دوربین مبتنی است، به عناصر روایی در آن اشاره دارد. این گونه ادبی تفاوت دهگانه با رمان، و با فیلمنامههای مستند و پویانمایی نیز تفاوتهایی دارد. عناصر روایی فیلمنامه داستانی چهار نظام دارد: ۱ـ نظام کنش(کنش شخصیت، کنش طرح ـ مکان و زمان ـ و کنش جابهجایی ـ پیوند دو مکان ـ) ۲- نظام رفتارهای غیرکلامی شخصیتها ۳ـ نظام آوا ۴ـ نظام موسیقی. برای دریافت این نظمها از سه فیلمنامه داستانی کودک گردآمده دهه شصت، فیلمنامه داستانی آرزوهای کوچک بررسی میشود.
شهاب نقدی، مسعود رضائی، مهدی طبرسا، مهدی عبدالهی،
دوره ۱۴، شماره ۰ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده
در چند دهه اخیر صنعت پرورش آبزیان روند روبه رشدی را تجربه میکند. در این راستا ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بعنوان یکی از گونههای محبوب و پر طرفدار در جهان و ایران شناخته شده است که ایران با تولید سالانه حدود ۲۳۷۷۱۰ هزار تن رتبه اول تولید این ماهی را در جهان دارد. پس از فرآوری این ماهی حدود ۳۰% آن بعنوان باقیماندههای حاصل از فرآوری در نظر گرفته میشود که شامل سر، استخوان، امعاء و احشاء و... است. در مطالعه حاضر از مخلوط زائدات چرخ شده سر و استخوان این ماهی برای استخراج گلوکزآمین گلیکان با روش انحلال قلیایی استفاده شد. نتایج نشان داد مقدار بازده استخراج، محتوای کربوهیدرات، سولفات، یورونیک اسید و پروتئین نمونه گلوکزآمینگلیکان استخراج شده به ترتیب ۱۴/۰ ± ۹۶/۱، ۶۶/۳ ± ۶۷/۵۹، ۳۸/۰ ± ۱۹/۱۰، ۲۰/۰ ± ۷۶/۷ و ۴۳/۱ ± ۲۳/۱۱ درصد بود. همچنین آنالیز طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) نمونه بدست آمده حاکی از حضور پیکهای گسترده در ناحیه بین ۳۲۰۰ تا cm -۱ ۳۶۰۰ و ناحیه ی ۲۷۰۰ تا cm -۱ ۳۰۰۰ مربوط به گروه عاملی –OH و باند کششی C-H و باند خمشی سولفات S=O در ناحیهی cm -۱ ۱۲۴۵ بود. بعلاوه باند کششی گروه عاملی COO- که مربوط به حضور یورونیک اسید در نمونه استخراج شده در ناحیه ناحیهی ۱۴۸۰ تا cm -۱ ۱۶۴۰ مشاهده گردید. همچنین پیکهای ظاهر شده در ناحیهی ۱۳۸۵ و cm -۱۱۴۵۰ مربوط به باند کششی O-C=O و ارتعاش کششی –CO در گروه COOH بود.
دوره ۱۴، شماره ۶۶ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
به دلیل مشکلات زیست محیطی بوجود آمده در اثر کاربرد پلیمرهای سنتتیک، در دو دهه اخیر توجه خاصی به پلیمرهای زیستی معطوف شده است. اما کاربرد این پلیمرها بعلت دارا بودن خواص سدی و مکانیکی ضعیف مخصوصا در محیطهای مرطوب با محدودیت مواجه شده است. یکی از روش های نوین با توانایی بهبود ویژگیهای پلیمرهای زیستی، استفاده از نانوذرات میباشد. لذا هدف از این تحقیق تهیه نانوکامپوزیت آلژینات-رس و ارزیابی تاثیرات نانوذرات رس بر ویژگیهای فیلمهای آلژینات میباشد. در تحقیق حاضر نانوذرات رس در سه سطح (۱، ۳، ۵ درصد وزنی-وزنی) به فیلم آلژینات افزوده شده و ویژگیهای مکانیکی، نوری، رنگ، حلالیت در آب، نفوذپذیری نسبت به بخار آب، پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزودن نانوذرات تا سطح ۳ درصد به ترتیب باعث بهبود مقاومت کششی و حلالیت در آب به میزان ۱۴ و ۳۰ درصد گردید. همچنین میزان نفوذپذیری به بخارآب در فیلمهای نانوکامپوزیت ۵ درصد نانوذرات رس به میزان ۲۱ درصد کمتر از فیلمهای آلژینات خالص بود. نتایج حاصل از آزمون پراش پرتو ایکس نشان داد که نانوذرات رس به صورت یکنواخت در ماتریکس پلیمری پخش شدهاند. بنابر این خصوصیات فیلم آلژینات کاملا متاثر از میزان نانوذرات رس بوده و با توجه به نتایج مناسبترین خواص فیزیکی و مکانیکی در فیلمهای آلژینات حاوی ۳ درصد نانوذرات مشاهده گردید.
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
ننرم افزار المان محدود سهبعدی "دفرم" برای توصیف رفتار تغییرشکل پلاستیک قطعهکار Ti-۶Al-۴V در طی فرآیند اکستروژن پیشفرم پره استفاده شده است. تحت شرایط اکستروژن مختلف، بررسی آنالیز عددی پارامتر نیروی فرآیند در طی فرآیند اکستروژن ارائه شده است. اثرات نسبی دمای بیلت، ضریب اصطکاک و دمای قالب روی نیروی فرآیند مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین ضریب اصطکاک فرآیند، آزمون فشار حلقه روی آلیاژ Ti-۶Al-۴V با روانکاری شیشه انجام پذیرفت. همچنین آزمایش تجربی برای تولید پیشفرم پره Ti-۶Al-۴V توسط فرآیند اکستروژن با موفقیت انجام پذیرفت. مشاهده شد که درجه حرارت اولیه بیلت تاثیر زیادی در نیروی فرآیند اکستروژن پیشفرم پره آلیاژ Ti-۶Al-۴V دارد. تاثیر دمای قالب در مقایسه با تاثیر دمای بیلت در نیروی فرآیند کمتر میباشد. با افزایش دمای قالب، نیروی فرآیند کاهش مییابد. در آزمونهای تجربی مشاهده شد که فرآیند انتقال بیلت از کوره به قالب تاثیر بسزایی در انجام یا عدم انجام فرآیند اکستروژن دارد زیرا فرآیند انتقال بیلت از کوره به قالب مستقیما باعث تغییر دمای اولیه بیلت درست قبل از فرآیند اکستروژن میشود. با کاهش زمان انتقال و جاگذاری بیلت از کوره به قالب، دمای بیلت در اثر مجاورت بیلت با هوای محیط، کاهش کمتری داشته و در نتیجه شکلدهی آن آسانتر میشود. همچنین با افزایش ضریب اصطکاک، نیروی لازم جهت اکستروژن پیشفرم پره آلیاژ Ti-۶Al-۴V نیز افزایش مییابد.
دوره ۱۵، شماره ۸۱ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
این آزمایش به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با ۴ تکرار اجرا شد. میوهها پس از تیمار با آب مقطر + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولا ر، آب مقطر + اسید آسکوربیک ۲ درصد، آب گرم ˚C۷۵، آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار، آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک۲ درصد و آب مقطر ˚C ۲۰ (شاهد)، به دو صورت وکیوم (خلاء) و MAP (اتمسفر تغییر یافته) بستهبندی شده و به مدت ۴۵ روز در داخل یخچال دمای˚C ۱±۵ نگهداری شدند. صفات pH، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث، آنتی اکسیدانت، رنگ و خواص حسی و چشایی ارزیابی شدند. نتایج نشان دهنده تأثیر معنیدار تیمارها و بستهبندی بر صفات مورد ارزیابی بود. همه تیمارها موجب حفظ ویتامین ث و خواص حسی و چشایی میوه در مقایسه با شاهد شدند و به صورت مؤثری از پوسیدگی قارچی جلوگیری کردند. تیمارهای ترکیبی آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار و آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک ۲ درصد بهترین تیمارها در بین تیمارهای اعمال شده در حفظ آنتی اکسیدانت بود. نمونههای بسته بندی وکیوم میزان قرمزی (a*) و روشنایی (L*) بیشتری در مقایسه با بستهبندی MAP داشتند. بر اساس نتایج این پژوهش کاربرد تیمارهای ترکیبی آب گرم ˚C۷۵ + اسید سالیسیلیک ۶ میلی مولار و آب گرم ˚C۷۵ + اسید آسکوربیک ۲ درصد و بستهبندی وکیوم میتواند بهطور موثری موجب بهبود کیفیت میوه تازه زرشک بیدانه شود.