جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای عفت پناه
قدیر قربانزاده، غلامرضا رفیعی، سهیل ایگدری، هادی پورباقر، ایرج عفت پناه،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
این تحقیق برای بررسی تمایز ریختی و الگوهای رشد آلومتریک ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) در مراحل اولیه زندگی (از روز ۰ تا ۳۵ پس از تفریخ) انجام شد. دادههای ریختی مورد مطالعه از روی تصاویر گرفته شده از نمونهها، با نرمافزار ImageJ استخراج و الگوهای رشد آلومتری براساس Log۱۰ y = Log۱۰ α + βLog x محاسبه شدند. براساس آستانههای تغییرات در رشد ویژگیهای ریختی و تغییرات شکل، مراحل مختلف زندگی لاروی ماهی سفید به دورههای Eleuthero-embryo ، ,Propterygio-larval Pterygio-larval و نوجوانی تقسیم گردید، که در هر یک از این مراحل وقایع مهم و حیاتی در لارو رخ میدهد. تغییرات در مراحل اولیه لاروی با سرعت و شدت بیشتری (eleuthero-embryo، Propterygio-larvae) رخ داد که از آن جمله میتوان به تکوین ساختار آبششی، شروع تغذیه فعال و تکوین ساختارهای تغذیهای، حسی و اندامهای مؤثر در شنا اشاره کرد. همچنین نتایج نشان داد که بروز این وقایع مهم حیاتی با نقاط عطف خصوصیات ریختی همخوانی داشته و روند تغییر آنها، ترجیحات تکوینی ساختارهای دخیل در تغذیه، تنفس، شنا و اندامهای حسی را نشان میدهد.
بهرام فلاحتکار، سمیه دفاعی، ایرج عفت پناه،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
تأثیر افزودن دایجستروم P.E.Pبهمیزان صفر، ۱، ۲ و ۴ درصد غذا، بر رشد و برخی شاخصهای خونی بچه فیلماهی (Huso huso) با وزن متوسط ۲۳/۰± ۵۰/۱۵۹ گرم در طی ۷۰ روز تغذیه برسی شد. تفاوت معنیداری در افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و کارایی پروتئین در ماهی تغذیه شده با جیره غذایی حاوی ۲ درصد دایجستروم P.E.P نسبت به گروه شاهد و گروه تغذیه شده با جیره حاوی ۴ درصد مشاهده شد (۰۵/۰p<)، ولی تفاوتها در ضریب چاقی، شاخص کبدی و ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارها معنیدار نبود (۰۵/۰p>). همچنین تفاوت معنیداری در تعداد گلبول قرمز، هماتوکریت، حجم متوسط گلبولی، هموگلوبین متوسط سلولی، غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز، لنفوسیت، مونوسیت و ائوزنوفیل مشاهده نشد (۰۵/۰p>)، ولی مقادیر گلبول سفید و نوتروفیل در تیمار ۲ درصد بهطور معنیداری بیش از سایر تیمارها بود (۰۵/۰p<). بررسی ترکیب شیمیایی لاشه تفاوت معنیداری را در مقدار پروتئین در تیمار تغذیه شده با سطح ۲ درصد دایجستروم P.E.P نسبت به تیمار شاهد نشان داد (۰۵/۰p<)، اما در میزان چربی، خاکستر و رطوبت تفاوت معنیدار نبود (۰۵/۰p>). بنابر این، دایجستروم P.E.P میتواند در سطح ۲ درصد بهعنوان مکمل غذایی در جیره فیلماهی جوان برای افزایش رشد و بهبود شاخصهای ایمنی استفاده شود.
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در سالهای اخیر برداشت انرژی از منابع موجود در محیط به منظور راه اندازی ادوات الکترونیکی با توان پایین، مورد توجه بسیاری از محققین قرارگرفته است. انرژی باد ، انرژی خورشید ، انرژی جریان آب ، انرژی مکانیکی حاصل از ارتعاشات و . . . از جمله منابع مهم انرژی های موجود در محیط بشمار می آیند. در این مقاله بهینه سازی برداشت انرژی از ارتعاشات محیط توسط آلیاژ حافظه دار مغناطیسی ارائه شده است. بدین منظور یک تیر دوسر درگیر بصورت کوپل با آلیاژ حافظه دار مغناطیسی در نظر گرفته می شود. ضربهای به اندازه تنظیم شده به جرم محک متصل به وسط تیر اعمال می شود در نتیجه ارتعاشات تیر باعث ایجاد کرنش های طولی در آلیاژ می گردد. این تغییر کرنش باعث تغییر شار مغناطیسی در اطراف سیم پیچ متصل به آلیاژ شده و با القای جریان الکتریکی یک جریان AC در مدار برقرار می گردد.
برای ادامه داشتن فرایند و بازگشت کرنش ها در آلیاژ ، یک میدان مغناطیسی بایاس در جهت عرضی به آلیاژ اعمال می گردد. در این مقاله از مدل تیر اویلر – برنولی با کمک تئوری فون کارمن و مدل ساختاری مبتنی بر ترمودینامیک برای پیش بینی کرنش های غیر خطی و پاسخ مغناطیسی استفاده شده است. در نهایت برای پیش بینی ولتاژ خروجی قانون القای فارادی بکار می رود. پس از بدست آوردن معادلات و معرفی مدل ، بهینه سازی ابعادی بهمراه اثر جرم محک و میدان بایاس با هدف کم کردن حجم آلیاژ با قیود اعمالی انجام می شود.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله تحلیل حساسیت کلی کرنش پیش بینی شده بوسیله مدل برداشت کننده انرژی از ارتعاشات با آلیاژ حافظه دار مغناطیسی ارائه شده است. در مدل انتخاب شده ، قطعه های آلیاژ به یک تیر دو سر درگیر متصل شده اند و سیم پیچ به دور آنها پیچیده شده است. بار ضربهای به جرم محک متصل در وسط تیر اعمال میشود . ارتعاشات حاصل از این ضربه باعث ایجاد کرنش در تیر و آلیاژ میگردد. بنمظور برداشت انرژی از تیر ، با محدودیت هایی مواجه هستیم که یکی از آنها کرنش ایجاد شده در آلیاژ می-باشد. با زیاد شدن کرنش با توجه به پیش کرنش اعمال شده، آلیاژ از حالت فشاری خارج میگردد و باعث عدم کارایی مدل میگردد . همچنین زیاد شدن این کرنش از حد مجاز نتایج پیش بینی شده را تحت تاثیر قرار میدهد. بدین ترتیب روش PAWN بعنوان یک روش کارآمد و آسان برای تحلیل حساسیت کلی مدل نسبت به ورودیها معرفی میگردد. سپس مدل درنظر گرفته شده با روش معرفی شده، تحلیل میشود و اثر هر یک از ورودیها بر خروجی مدل معرفی میگردد. در ادامه با توجه به اهمیت ولتاژ برداشت شده، تحلیل حساسیت و رتبه بندی پارامترها انجام میگردد. همچنین با استفاده از آزمون دو-نمونهای کولموگروف–اسمیرنوف نشان داده شد که در طراحی برداشتکننده و بهینهسازی آن با توجه به کرنش میتوان طول، ضخامت و عرض آلیاژ و با توجه به ولتاژ می توان ارتفاع تیر را در محدوه ماکزیمم و مینیمم بررسی شده و با معیار مورد نظر، ثابت درنظر گرفت.