جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای قلیچی
افشین قلیچی، سارا جرجانی، یوکابد سلمانی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
تأثیر لیدوکائین بر شاخصه های کیفی آب و برخی فراسنجه های خونی ماهی کپور معمولی در زمان شبیه سازی حمل ونقل انجام گرفت. میزان اکسیژن محلول و آمونیاک در تیمار شاهد (بدون لیدوکائین) و تیمارهای حاوی ۱/۰، ۳/۰ و ۵/۰ میلی لیتر بر لیتر لیدوکائین در ساعات۰، ۱، ۲، ۳، ۴، ۵ اندازه گیری شدند. جهت برسی تغییرات هماتولوژیکی، در آغاز و پایان آزمایش با سرنگ از ساقه دمی تیمار ها خون گیری شد. نتایج نشان داد که تیمارهای حاوی لیدوکائین در کاهش مصرف اکسیژن و کاهش ترشح آمونیاک در طول مدت حمل ونقل ماهی کپور معمولی مؤثر است. نتایج حاصل از بررسی فراسنجه های خونی مربوط به گلبول های قرمز شامل RBC، Hb، Hct، MCV، MCH،MCHC و نیز شمارش گلبول های سفید بیانگر عدم اختلاف معنادار بین مقادیر در ابتدا و پایان آزمایش بود (۰۵/۰p>). نتایج حاکی از آن است که لیدوکائین قابلیت آرام کردن ماهی در شرایط شبیه سازی حمل ونقل ماهی کپور معمولی را دارد.
سخی قلیچی، بهاره شعبانپور، پرستو پورعاشوری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: تخم ماهی ارزش غذایی بالایی داشته و در قاره آسیا، بهعنوان یک محصول جانبی در صنعت فرآوری ماهیان شناخته شده است. هدف پژوهش، بررسی ترکیب تقریبی و آمینواسیدی، قدرت آنتیاکسیدانی، قدرت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و قدرت ضدباکتریایی پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر روی تخم ماهی کپور معمولی، پس از لیوفلیزهکردن تخم ماهی، عمل هیدرولیز با استفاده از آلکالاز در چهار زمان ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰دقیقه در ۸=pH و دمای C۵۵º انجام شد. میزان چربی، رطوبت، خاکستر و پروتئین براساس روشهای AOAC و ترکیب آمینواسیدی با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا- طیفسنجی جرمی سنجیده شدند. قدرت حذف رادیکال آزاد DPPH، چلاتهکردن یون فلزی، مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و قدرت ضدباکتریایی نمونهها بررسی و دادهها با نرمافزار SPSS ۲۱ از طریق آزمون تحلیل واریانس و آزمون LSD تحلیل شدند.
یافتهها: با افزایش زمان هیدرولیز، مقدار پروتئین، درصد بازیابی پروتئین و میزان خاکستر افزایش یافت، ولی میزان چربی و رطوبت کاهش یافت. فراوانترین آمینواسیدها والین، لایزین، آرژنین و لوسین بودند. قدرت ضداکسیدانی نمونهها با افزایش غلظت افزایش یافت. قدرت حذف رادیکال DPPH در غلظت ۲۰میلیگرم بر میلیلیتر، در همه نمونهها به طور معنیداری بالاتر از محلول BHT بود (۰/۰۵p<). همه نمونههای پروتئین هیدرولیزشده قدرت ضداکسیدانی، مهارکنندگی ACE و ضدباکتریایی داشتند.
نتیجهگیری: پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی بهدلیل دارابودن درصد بالایی از پروتئین، پپتیدهای زیستفعال و آمینواسیدهای ضروری و غیرضروری، خواص آنتیاکسیدانی، مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و ضدباکتریایی بالایی دارد.
دوره ۱۵، شماره ۷۹ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
در ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺣﺎﺿﺮ اثر افزودن غلظتهای مختلف کربوکسیمتیلسلولز (CMC) در ترکیب لعاب در میزان جذب روغن، خصوصیات حسی و پروفایل اسید چرب میگوی سوخاری در طی سرخ کردن عمیق ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. در این بررسی از ۴ تیمار شاهد (بدون CMC)، تیمار A، B و C که به ترتیب ۲، ۴ و ۶ درصد CMC در لعاب داشت، استفاده شد. نتایج نشان داد که استفاده از سطوح مختلف CMC در مخلوط لعاب میگوی سوخاری، در مقایسه با تیمار شاهد توانایی بیشتری در کاهش جذب روغن و حفظ رطوبت داشت. کمترین میزان چربی و بیشترین میزان رطوبت به ترتیب مربوط به تیمار C، B، A و شاهد بود. بین نمونههای تیمارشده با کربوکسیمتیلسلولز و نمونه شاهد از نظر پروفایل اسیدهای چرب تفاوت معنی داری مشاهده شد. بیشترین مقدار اسیدهای چرب ۳-ω، EPA، DHA، EPA+DHA و نسبت ω-۶/ω-۳ مربوط به تیمار حاوی ۶ درصد CMC در ترکیب لعاب بود که تفاوت معنیداری با نمونه شاهد داشت. کمترین مقدار۳-ω،EPA ، DHA، EPA+DHA و نسبت ω-۶/ω-۳ مربوط به نمونه شاهد بود. استفاده از CMC در ترکیب لعاب همچنین باعث کاهش معنیدار اکسیداسیون حرارتی (C۲۲:۶+C۲۰:۵/C۱۶:۰) در نمونه شد. در بررسی خصوصیات حسی، تمامی نمونه های تیمارشده با CMC مورد قبول مصرف-کنندگان بودند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استفاده از CMC در تهیه میگوی سوخاری در ترکیب لعاب، به دلیل ویژگی سدکنندگی، قابلیت خوبی در کاهش جذب چربی، حفظ رطوبت و حفظ اسیدهای چرب ۳-ω میگو در طی سرخ کردن عمیق را دارد.
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
افزایش ظرفیت باتریهای سرب-اسید و کاهش زمان شارژ آنها در دمای پایین از چالشهای اصلی طراحان و سازندگان باتریها است. خصوصیتهای هندسی صفحههای باتری مانند ضخامت و سطح فعال بیشینه از جمله متغیرهای موثر بر عملکرد باتری است. از این رو تعیین بهترین مقدار برای این متغیرهای مستقل، یک مساله مهم برای این صنعت است. در مطالعه حاضر، با استفاده از مدل بیبعد باتریهای سرب-اسید یک کد عددی بهروش دینامیک سیالات محاسباتی ایجاد شده است تا رفتار باتری توسط آن شبیهسازی شود. در گام بعدی با استفاده از روش صفحه پاسخ، تعداد ۵۰ اجرا برای شبیهسازی پیشنهاد شده است. با استفاده از پاسخهای بهدست آمده از اجراها، برای هر پاسخ (ظرفیت، زمان شارژ و دما) یک مدل تجربی بهصورت تابعی از متغیرهای مستقل استخراج و از مدلهای تجربی بهعنوان تابعهای هدف برای بهینهسازی استفاده شده است. نتایج این مطالعه نشان میدهد که در ضخامتهای الکترود مثبت ۰,۰۷۸ cm، الکترود منفی ۰.۰۵۳ cm و جداکننده ۰.۰۴ cm و همچنین بیشینه سطح فعال ۸۰ cm-۱ برای هر دو الکترود، بیشترین ظرفیت و کمترین زمان شارژ و کمترین دما بهدست میآید. برای مطالعه بهینه سازی حاضر، دقت و صحت آزمایش انجام شده توسط یک آزمون صحتسنجی تایید شده است. مطالعه حاضر اثبات کرده است که با تغییر خصوصیتهای هندسی باتری میتوان عملکرد آنرا بهبود بخشید.