جستجو در مقالات منتشر شده


۱۲ نتیجه برای مازندرانی


دوره ۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۷ )
چکیده

دیدگاه هایی که شاعران بزرگ و صاحب سبک در باب شعر و عناصر دربرگیرنده آن در لایه هایی از سروده های خویش آورده اند، گاه نکته های بسیار باارزشی را درباره شعر و چیستی آن بیان می کند که اغلب منتقدان ادبی از آن ناآگاهند. این دیدگاه های نقادانه و گاه شبه فلسفی که اغلب با بیانی هنری و برخاسته از زمینه های شهودی مطرح شده، به لحاظ کمّی به اختصار و درون تصویر یا بیانی کوتاه و غیرمستقیم آشکار شده است. نکته اینکه با استخراج و نقد و تحلیل این نظریات می توان به اندیشه های باارزشی در باب شعر دست یافت که مانند آن ها گاهی در سخنان نظریه پردازان ادبی نیز آمده است و می توان برتری و پیشی گرفتن شاعران را در نقد تجربه مندانه شعر نمایاند. بررسی و طبقه بندی و تحلیل نگاه ها و دیدگاه های شاعران در باب شعر تا حدی درخور توجه است که می تواند شاخه ای مستقل در تاریخ نقد ادبی در حوزه ادبیات فارسی را به خود اختصاص دهد و معیارهای سنتی در موازین بررسی سبک های شعری را دگرگون سازد.

دوره ۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

مدل­های مفهومی، نمایشی از یک سیستم هستند که به راحتی مفاهیم انتزاعی روابط بین اشیا در سیستم را به ما نشان می­دهند. در واقع، به هر میزان ترسیم مدل­ها در عرصه علمی نظام­مند و معنی­دار باشد، می­تواند زمینه درک مسائل و مباحث را بهتر و دقیق‌تر نماید. در این میان، منطقه جنوب غرب آسیا با داشتن امکانات و موقعیت‌های ممتاز جغرافیایی و همچنین با داشتن منابع غنی از اهمیت ویژه ژئوپلیتیکی برخوردار می­باشد. اما تحولات این منطقه سبب درگیر شدن بازیگران متنوع و متفاوتی شده است. این بازیگران، با اهداف، ایدئولوژی و رفتار متفاوت و حتی متضاد سبب تداوم بحران در منطقه شده­اند. به بیانی دیگر، به هر میزان منبع جغرافیایی قدرتی که زمینه­ساز مناسبات ژئوپلیتیک است از ارزش بیشتری برخوردار باشد، زمینه برای جذابیت بیش‌تر جهت ورود و نقش­آفرینی بازیگران بیش‌تر و بزرگ­تری را فراهم می­آورد. بنابراین تحقیق حاضر ضمن ارائه تعریفی نو از ژئوپلیتیک و تقسیم بندی بازیگران ژئوپلیتیکی در سه گروه بازیگران مرکزی و کانونی، بازیگران نیمه پیرامونی و بازیگران پیرامونی، در گام بعدی سعی کرده است با ارائه یک مدل مفهومی، مناسبات ژئوپلیتیکی جنوب غرب آسیا را به‌صورت نظام­مند به تصویر بکشد. چرا که شناخت دقیق روابط ژئوپلیتیکی بین این بازیگران به ژئوپلیتیسین­ها این امکان را می­دهد که برای منطقه نا به سامان جنوب غرب آسیا، بهترین استراتژی را تدوین کنند.
سجاد فتاحی، سید عباس حسینی، محمد سوداگر، محمد مازندرانی، فاطمه خانی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

اثر سطوح متفاوت بتائین، تریپتوفان بر رشد، مقاومت به تنش شوری و علائم بالینی در بچه ماهی کلمه خزری (Rutilus rutilus caspicus) بررسی شد. ماهیان (وزن ۰۴/۰ ± ۹۰/۱ گرم) به‌مدت ۸ هفته در ۹ تیمار (۴ گروه تیماری: گروه‌های حاوی بتائین(۵/۰و ۱)، گروه‌های حاوی تریپتوفان (۲۵/۰ و ۵/۰)، گروه‌های حاوی مخلوط بتائین و تریپتوفان (۲۵/۰- ۵/۰ ، ۲۵/۰ -۱، ۵/۰-۵/۰ و ۵/۰- ۱) و گروه شاهد) تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای رشد ثبت و بچه ماهیان در معرض تنش شوری ۱۲، ۱۶ و ۲۰  ppt قرار گرفته و میزان مرگ­و­میر ثبت گردید. نتایج با روش‌های آماری آنالیز یک طرفه و دوطرفه  ANOVA از نظر معنی­داری بررسی شد.میانگین وزن نهایی تیمارها در پایان دوره معنی­دار نبود (P>۰,۰۵). شوری ppt۱۲ هیچ تلفاتی را منجر نشد. ۷۲ ساعت پس از شوری ppt ۱۶، کمترین تلفات با مقدار ۶۶/۱۶ درصد متعلق به تیمار (۱ درصد بتائین+ ۵/۰ درصد تریپتوفان ) و بیشترین تلفات با مقدار ۹۸/۵۹ درصد متعلق به تیمار شاهد بود. ۶ ساعت پس از تنش شوری ppt ۲۰، تلفات گروه شاهد به ۱۰۰ درصد رسید در حالیکه سایر تیمارها پس از ۲۴ ساعت تلفات ۱۰۰درصد را نشان دادند. حرکات تشنجی، عدم تعادل، افزایش سرعت تنفس، پرخونی آبشش­ها و بی­حالی با افزایش شوری شدت یافت. کاهش غذاگیری در اثر تریپتوفان معنی­دار نبود. بتائین نیز علیرغم افزایش غذاگیری در کلمه ماهیان، فاقد اثر معنادار مثبت بر نرخ رشد در این ماهیان بود.

دوره ۴، شماره ۱۶ - ( زمستان ۱۳۹۰ )
چکیده

این مقاله قصد دارد به میزان تأثیرگذاری جلوه های ادبی و نمایشی تئاتر پوچی (اَبزورد) بر سبک نمایشنامه نویسی ایران بپردازد. غلامحسین ساعدی یکی از نمایشنامه نویسان شناخته شده ایرانی است که برخی از مهم ترین تمهیدات تئاتر نو را در سبک نویسندگی خود به کار گرفته است. نگارنده در این پژوهش درپی آن است که چگونگی بازتاب مفهوم پوچی را در نمایشنامه های نوگرای غلامحسین ساعدی نشان دهد؛ نویسنده¬ای که مستقیم و غیرمستقیم از این نوع تئاتر تأثیر پذیرفته است. ضمن اینکه با توجه به مهم ترین شاخص های تئاتر پوچی، از میزان و نحوه تأثیرپذیری نمایشنامه¬های ساعدی از این¬گونه تئاتر و نمایشنامه نویسان سنتی و مدرن تحلیلی ارائه خواهد کرد. تأثیرپذیری ساعدی از نمایشنامه نویسان مدرن بیش از سنت گرایان بوده که نشان دهنده همگامی ساعدی با آنان در بیان مسائل روزمره و مطرح جهان در تئاتر است.
منیژه بیابانی اسرمی، محمد سوداگر، محمد مازندرانی، سیامک یوسفی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

تأثیر پودر جلبک اسپیرولینا در سطوح ۰ (شاهد)، ۳، ۷ و ۱۰ درصد جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و کارتنوئید کل بچه ماهی گورامی کوتوله (Trichogasterlalius) با میانگین وزن ۶/۳ گرم و  همچنین پرورش لاروی ماهی به‌مدت ۸ هفته بررسی گردید. کاروتنوئید با افزایش پودر اسپیرولینا تا سطح ۷درصد افزایش معنی‌دار یافت (۰۵/۰>p)، ولی در سطح ۱۰ درصد با سطح ۷درصد اختلاف معنی‌داری نداشت (۰۵/۰<p). بازماندگی تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (۰۵/۰<p). در لاروها، بازماندگی، کاروتنوئیدکل و طول کل با افزایش پودر اسپیرولینا به‌صورت معنی‌داری افزایش یافت (۰۵/۰>p). به‌طورکلی، تیمار ۳ درصد پودر جلبک به‌دلیل بهبود شاخص‌های رشد و کاروتنوئید کل در مرحله پیش‌مولدی و تیمار ۱۰درصد برای دوران لاروی به‌عنوان بهترین تیمارهای این مطالعه معرفی می‌شوند.

دوره ۱۱، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۹ )
چکیده

با وجود تعداد قابل توجه مطالعات درخصوص اضطراب، ساختار چندگانۀ آن همچنان موضوع بحث میان محققان است. گاهی در محیط­های آموزش زبان خارجی در ایران، فراگیرانی که انگلیسی یا دیگر زبان‌ها را به­منزلۀ زبان خارجه یا دوم فرا میگیرند، دچار اضطراب میشوند که ممکن است در سطوح مختلف و در میان پسران و دختران متفاوت باشد. این مطالعه که بر مبنای هم­بستگی انجام شده است، به بررسی سطوح مختلف اضطراب در میان سطوح متفاوت زبان­آموزان انگلیسی می­پردازد. بدین منظور، ۱۰۸ زبان­آموز ایرانی پسر و دختر ۱۴ تا ۱۸ ساله که در یک مؤسسۀ زبان انگلیسی در گرگان مشغول زبان­آموزی بودند، بررسی شدند. ابتدا میزان اضطراب در سطوح مختلف و سپس در میان زبان­آموزان پسر و دختر بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات که از طریق مربع خی در نرم­افزار R انجام شد، نشان داد که درکل بین اضطراب و سطوح مختلف زبان­آموزان رابطۀ معناداری وجود ندارد، اما نتایج نشان دادند که رابطۀ معناداری بین سطح اضطراب و جنسیت وجود دارد. دستاوردهای این مطالعه برای تنظیم مطالعات وسیع­تر آینده و نیز مدرسان زبان انگلیسی، تربیت­کنندگان مدرسان زبان و همچنین طراحان برنامۀ درسی مفید خواهد بود تا عوامل عاطفی و به­خصوص اضطراب را در جنبه­های مختلف تدریس زبان انگلیسی به­منزلۀ زبان خارجی در ایران مدنظر قرار دهند.
 
 

دوره ۱۳، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده

پس از تحقیق مروری که توسط شکی و همکارانش درسال (۲۰۲۰) انجام شد نتایج حاکی از آن بود کنش های گفتاری درخواست، عذرخواهی و امتناع  در ایران بسیارآموزش پذیر و پرطرفدار هستند. از آنجایی که فراتحلیل ها به عنوان یک روش آماری جدید به بررسی میزان تاثیرگذاری متغیرها میپردازند وبدین جهت که تاکنون تحقیقی در بررسی کنش های گفتاری مذکور در ایران انجام نشده است، پژوهش حاصل بر مطالعات انجام‌شده در طول دو دهۀ گذشته تمرکز کرده است. بنابراین هدف مقالۀ حاضر، آشکارسازی میزان اثربخشی آموزش بر این کنش‏های گفتاری پرتکرار یعنی درخواست، عذرخواهی وامتناع در ایران است. بدین منظور، از مجموع هشتاد مطالعۀ یافت‌شده در ایران، ۵۷ مقاله براساس معیارهای نویسندگان، انتخاب وبرای تجزیه وتحلیل کدگذاری شدند. نتایج مطالعه نشان داد که آموزش درخواست، عذرخواهی وامتناع در محیط ایران بسیار مؤثر است ومیانگین (g = ۱,۴۳) معناداری را گزارش داده ‏است که نشان‌دهندۀ سهم بزرگ آموزش در زمینۀ منظورشناسی است. این مقاله با پیشنهاداتی برای مطالعات آینده به پایان می‏رسد.


 

دوره ۱۴، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده

در سال‌های اخیر اعضای هیئت علمی رشتۀ آموزش زبان انگلیسی در جهت ایفای نقش و رسالت‌های پژوهشی و تحقیقاتی خویش و در راستای کمک به اقتصاد دانش‌بنیان در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی فشارهای فزاینده‌ای را تجربه کرده‌اند. برای این منظور، از اعضای هیئت علمی همواره این انتظار می‌رود که در جهت کسب انواع گوناگون سواد و دانش نظیر سواد رایانه‌ای و سواد سنجش و ارزشیابی گام‌های مؤثری بردارند. به تازگی از سواد آماری به‌عنوان یکی از دارایی‌های مهم و ارزشمند برای محققان یاد می‌شود. با این حال، آنچه که نسبتاً کم‌تر مورد توجه قرار گرفته و تا حدی مبهم باقی می‌ماند، ماهیت و وضعیت سواد آماری به‌عنوان یک بعد مهم از سواد در حیطۀ تربیت مدرس زبان انگلیسی (آموزش بدو ورود، ضمن خدمت و ارزشیابی از معلمان) است. چراکه مجموعۀ دانش کنونی از این حوزه و ادبیات پژوهش مربوطه بیشتر معطوف به سواد آماری نزد دانشجویان و نه مدرسان است. بنابراین، این مقاله سعی بر آن دارد تا با توجه به پیشینۀ تحقیقات موجود و شناسایی خلأ دانشی و شناختی، فقدان سواد آماری مطلوب را به‌عنوان یکی از مجموعه عوامل بالقوه تأثیرگذار بر بی‌میلی برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه به انجام تحقیق و پژوهش مورد بررسی و کنکاش قرار دهد و درنهایت خواستار توجه بیشتر به سواد آماری نزد اعضای هیئت علمی آموزش زبان انگلیسی به‌عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد در طرح‌های ارزشیابی استادان شود. نتایج و پیشنهادات با توجه به ادبیات موضوع مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
 

دوره ۱۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

برای تحقق اراده انشایی ایقاع، ابتدا لازم است ایقاع­کننده با طی مراحلی در ذهن و ضمیر خود، اراده باطنی بر آن را محقق سازد. علیرغم عقیده برخی حقوقدانان بر کفایت اراده باطنی به جهت یکجانبه بودن عمل حقوقی ایقاع و عدم دخالت اراده دیگری، به نظر می­رسد از آن­جا که ایقاع به هر حال با حقوق دیگری ارتباط می­یابد و نیز به منظور تضمین اجرای تعهدات برآمده از ایقاع و مهم­تر آن ­که این اراده باطنی در عالم حقوق اثر داشته باشد، لازم است ایقاع­کننده آن را ابراز کند. از این رو ابراز، شرط تأثیر اراده باطنی و شرط تحقق ایقاع خواهد بود. در فرایند تحقق اراده انشایی، به ­منظور ورود اراده باطنی به عالم خارج، ناگزیر از استفاده از وسایل خارجی با عنوان روش­های ابراز اراده هستیم. این روش­ها به ­طور سنتی، لفظ و فعل و به ­طور نوین، روش­های الکترونیکی هستند. از آن­جا که استفاده از اشاره، معاطات، ترک فعل خاص و سکوت در ابراز ایقاع مشکوک به ­نظر می­رسد، امکان به کارگیری آن‌ها نیز بررسی می­گردد. به هر ترتیب، این روش­ها در صورتی که به ­نحو صریح یا ضمنی بر اراده باطنی دلالت کنند، واجد اثر خواهند بود و به عبارت دیگر، اراده ظاهری ایقاع­کننده باید با اراده باطنی وی مطابقت کند. در این میان، گفتار یا نوشتار صریح به دلالت مطابقی، لفظ غیرصریح به دلالت تضمنی و التزامی، و فعل ایقاع­کننده به دلالت التزامی مبیّن و کاشف از اراده ایقاع­کننده و معبر آن است.

دوره ۱۹، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده

گاز طبیعی پر‌فشار خطوط انتقال پیش از ورود به شیر اختناق ایستگاه‌های دروازه شهری (CGS)، از گرمکن‌هایی عبور داده می‌شود که دمای آن را تا حد جبران اُفت دمای ناشی از اثر ژول- تامسون افزایش دهد و از بروز پدیده هیدراته‌شدن گاز، یخ‌زدگی شیر و انسداد مسیر عبور گاز جلوگیری می‌نمایند. بهینه‌سازی این گرمکن‌ها با توجه به این که در مقیاس وسیع از گاز فرآوری‌شده شبکه تغذیه می‌کنند، از اهمیت بسزایی برخوردار است. در مطالعه حاضر هر یک از این گرمکن‌ها به‌نوعی ماشین ترمودینامیک مرکب از دو سیستم حرارتی متمایز از هم شبیه‌سازی شده است. تحلیل ترمودینامیک این دو سیستم با توجه به هندسه مساله و معادلات حاکم، به فرمولاسیون رابطه بین بازده ‌حرارتی آنها و سپس تعریف پارامتری موسوم به ضریب‌ تشابه‌ ترمودینامیک انجامید. آنگاه نتایج حاصل از تحلیل‌ حرارتی و تقریب‌زدن تابع پیچیده اصلی با دو تابع ساده‌تر مشخص نمود که همواره بین تفاضل مقادیر تعداد واحدهای تبادل حرارت‌ (NTU) فایرتیوب و هیت‌کویل با ضریب‌ تشابه‌ ترمودینامیک گرمکن‌ها، رابطه لگاریتمی‌ ثابت و بین نسبت مقادیر NTU آن دو با این ضریب نیز رابطه توانی ثابتی برقرار است. سرانجام با حل دستگاه‌ معادلات به‌دست‌آمده از این دو رابطه، امکان تعیین مقادیر بهینه NTU برای فایرتیوب و هیت‌کویل به‌صورت توابعی از ضریب‌ تشابه‌ ترمودینامیک بهینه گرمکن‌ها و به‌تبع آن دستیابی به رابطه بین ابعاد هندسی بهینه آن دو در ایده‌آل‌ترین وضعیت انتقال حرارت، با بیشینه خطای نسبی حدود ۱۳% فراهم شد.


دوره ۲۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

ویژگی­های اشخاص مشهور می­تواند از طریق پیوستن به محصولات مختلف مورد بهره‌برداری تجاری قرار گیرد. امروزه روش رایج برای اشخاص مشهور این است که به سرمایه­گذاران اجازه می­دهند تا ضمن ارائه کالاها و خدمات به مصرف­کننده، از نام و تصاویرشان به منظور تبلیغ کالا استفاده کنند. چنین رویکردی در استفاده از شهرت، تجارت رو به رشدی است که عملاً آن را به یک صنعت مبدل کرده است و می­تواند درآمدهای هنگفتی را به همراه آورد. با این حال، بهره­مندی از شهرت شخصیت­های مشهور بدون رضایت آنان برای اهداف بازرگانی منجر به نارضایتی­شان و طرح دعاوی حقوقی گردیده است. گسترش حمایت­­های قانونی به حق شهرت در ذیل حقوق مالکیت فکری می­تواند از حقوق صاحبان این حق پشتیبانی کند.
این مقاله تلاش می­کند با تبیین شاخصه­های شهرت و بررسی مقررات حاکم بر نظام­های حقوقی پیشرو، ظرفیت این نظام­­ها را برای حمایت از شخصیت­های مشهور مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد و با استفاده از تجارب نظام­های حقوقی راهکار مطلوب حقوقی به منظور نظام‌بخشی به حقوق مالکیت فکری ایران پیشنهاد کند. گفتنی است در کشورهای پیرو حقوق کامن­لا با استفاده از اصول کلی ناظر بر مالکیت­های فکری و ایجاد تأسیسات نوین حقوقی، حق شهرت مورد حمایت قرار گرفته است. در نظام حقوقی ایران، به دلیل فقدان مقررات حداقلی ناظر به این حق، رویه قضایی کفایت و کارآمدی لازم را در مواجه با نقض حق شهرت نداشته است.

دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
در این بحث نقد سند الگوی پایه‌ی اسلامی - ایرانی پیشرفت از منظر الزامات توسعه مورد نظر است. سؤال اساسی این است که محتوای این سند متناسب با واقعیات کنونی جامعه‌ی ایران تدوین شده است یا برای جهانی خیالی است؟ آیا تدابیر مطرح‌شده در آن برای حل مشکلات جامعه‌ی ایران کارگشاست؟ مسیر حرکت و آینده‌ی جامعه‌ی ایران را چگونه و به مدد کدام مجموعه از پژوهش‌های علمی به تصویر کشیده است؟
نقد: این سند هیچ اتکایی به وضع موجود ایران ندارد، تدابیر آن معطوف به مشکلات احصاشده‌ی معین و خاصی نیست، بلکه صرفاً کلی‌گویی‌هایی مبتنی بر شعور عام است. روند و مسیر حرکت جامعه‌ی ایران و آینده‌ی این جامعه را به صورتی روشن و قابل درک به تصویر نکشیده است و در نهایت این سند گویا برای جهانی خیالی است؛ زیرا متناسب با واقعیات جامعه‌ی ایران نیست و غیرکاربردی و غیراجرایی به نظر می‌رسد.


صفحه ۱ از ۱