جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای مرادی نسب
امیرعلی مرادی نسب، حجت احمدی فگجور، احسان کامرانی، مسعود ستاری، علی قاسمی، محمود توکلی، سارا حق پرست،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مطالعه سن، رشد و نسبت جنسی لای ماهی (Tinca tinca) در تالاب انزلی مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور تعداد ۱۸۸ نمونه لای ماهی به مدت ۸ ماه از آبان ۱۳۹۲ تا خرداد ۱۳۹۳ توسط تور گوشگیر ثابت و تله مخروطی با اندازه چشمههای مختلف صید گردید. دامنه سنی ماهیان بین +۰ تا +۶ بود. نسبت بین نر به ماده برابر با ۷۲:۱/۱ بود که اختلاف معنی-داری داشتند (۰۵/۰>p). بزرگترین طول کل و حداکثر وزن ماهیان صید شده به ترتیب ۷/۴۰ سانتیمتر و ۱۰۰۰ گرم بود. میزان b برابر با ۷۰/۲ تعیین و الگوی رشد در ماهیان آلومتریک منفی بود (۰۵/۰p<). شاخص عملکرد رشد پائولی و مونرو (ϕ) هم ۶۱/۲ محاسبه شد. فاکتورهای رشد فونبرتالانفی ماهیان صید شده (۴۸/۴۷L∞= سانتیمتر، ۱۸/۰k= در سال و ۰۷/۱- t۰= سال) به دست آمد. مقدار بیشینه سن (Tmax) ۴۱/۱۶ سال برآورد گردید. همچنین وزن بینهایت (W∞) ۴۳/۱۲۶۱ گرم محاسبه گردید. تحقیق حاضر میتواند اطلاعات پایهای در مورد ساختار جمعیتی این گونه در تالاب انزلی فراهم نماید.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
اهداف: شناخت اقلیم یک منطقه میتواند باعث ایجاد معماری همساز با آن شود لذا در این مقاله بررسی تطابق معماری روستای دستکند میمند که قدمت آن به ۱۲ هزار سال میرسد و عنصر اقلیمی درجهحرارت به عنوان مساله اصلی پژوهش تعیین گردید. هدف اصلی شناخت میزان تطابق عنصر اقلیمی درجهحرارت با معماری روستای دستکند میمند در دوره گرما است.
روشها: برای تحقق هدف، از روش تحقیق همبستگی بر پایه اندازهگیریهای میدانی کمک گرفته شد. اندازهگیریهای میدانی در روزهای ۱۲ و ۱۳ مرداد سال ۱۳۹۸ به عنوان نماینده دوره گرما انجام شد. متغیر درجه حرارت در روستای میمند توسط دستگاه دیتالاگر برداشت شد و لازم به ذکر است که برداشتها در ساعات ۶ صبح و ۳ بعدازظهر انجام شد تا بتوان بیشینه و کمینه درجهحرارت را بدست آورد.
یافتهها: نتایج حاصل از نمودار زیستاقلیمی گیونی نشان داد که اختلاف بسیاری بین کمینه و بیشینه درجهحرارت در روزهای برداشت وجود دارد. لذا برای رسیدن به بیشترین میزان تطابق معماری با اقلیم میبایستی تمهیدات معمارانه خاصی را اعمال نمود. یافتههای معماری روستای دستکند میمند نشان داد که بناهای حفرشده در دل کوه از ظرفیت حرارتی بالای خاک بهره میبرند که میتواتد بیشترین تطابق را با عنصر اقلیمی درجهحرارت در دوره گرما داشته باشد همچنین جهت گیری، وجود سایهبانهای مناسب افقی و قابیشکل، عدم بازشوی زیاد از دیگر عوامل مهم کالبدی برای تطابق با عنصر اقلیمی درجه حرارت در روستای میمند است.
نتیجهگیری: میتوان اینطور گفت که غالب بناهای روستای میمند دارای تطابق مناسبی با عنصر اقلیمی درجهحرارت در دوره گرما میباشند.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده
اهداف: بررسی تأثیر سایبان و سرعت جریان هوا بر عملکرد حرارتی (انرژی) و جریان همرفت در نمای دوپوسته جنوبی یک ساختمان واقع در شهر سمنان در منطقه گرم خشک ایران. این تحقیق به بررسی کدام نوع سایبان، از جمله سایبانهای مورب و چندلایه، میتواند به طور مؤثرتری دمای داخل ساختمان را کاهش داده و جریان همرفت را افزایش دهد.
روش ها: از شبیهسازی عددی با استفاده از نرمافزارهای سالیدورک و کامسول مولتیفیزیک به ترتیب برای مدلسازی هندسه، شبیهسازی جریان سیال و انتقال حرارت استفاده شده است. یک نمای دوپوسته دو بعدی با سایبانهای مختلف در نظر گرفته شده و جریان تهویه طبیعی آشفته در آنها بررسی شده است.
یافته ها: نتایج بدست آمده از شبیهسازی نشان داد که هندسه و سرعت جریان هوا بر سرعت و آشفتگی جریان هوا در داخل حفره پاکت دوپوسته تأثیرگذار است. هندسهای با سایبان چندلایه (غیرمتقارن)، ۵/۱۸ درصد کاهش دما را در همین سرعت باد نشان داد. بیشترین کاهش دما در هندسهای با سایبان چندلایه (غیرمتقارن) و سرعت جریان هوای ۵ متر بر ثانیه رخ داده است. به عبارتی، بهترین عملکرد حرارتی در سایبانهای چند لایه مشاهده شده است.
نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که استفاده از سایبانهای چندلایه (غیرمتقارن) میتواند به طور مؤثری دمای داخل ساختمان را کاهش داده و جریان همرفت را افزایش دهد. این یافتهها حاکی از آن است که طراحی مناسب سایبانها میتواند به عنوان یک روش غیر فعال برای کاهش مصرف انرژی در ساختمانها مورد استفاده قرار گیرد.