جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای مرتضائی
حبیب سرسنگی علی آباد، ابوالفضل ناجی، سید رضا سید مرتضائی، ایمان سوری نژاد، آرش اکبرزاده،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
فناوری بیوفلاک به عنوان ابزاری نوین در توسعه پایدار آبزی پروری مطرح و مشکل کمبود آب و خروج پساب آبزیپروری به محیط زیست را رفع نموده است. در این سیستم مواد دفعی نیتروژندار (آمونیاک و آمونیوم)بوسیله باکتریها جذب و به پروتئین میکروبی قابل مصرف برای آبزی تبدیل میگردد. هدف این طرح بررسی عوامل موثر بر تولید بیوفلاک و ارزیابی آن جهت استفاده در آبزی پروری بود. سطوح مختلف دما (۲۴، ۲۸ و ۳۲ درجه سانتیگراد)، شوری (صفر، ۴ و ۸ گرم در لیتر) و نسبت کربن به نیتروژن (۱:۱۰، ۱:۱۵ و۱:۲۰)که از فاکتورهای کلیدی در تشکیل بیوفلاک و نحوه عملکرد آن میباشد با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی و اثر فاکتورهای مورد مطالعه بر میزان نیتروژن آمونیاکی کل(TAN)، نیتریت، نیترات، حجم بیوفلاک، پروتیئن و چربی بیوفلاکها ارزیابی گردید. نتایج نشان داد، دما بطور معنیداری بر حجم بیوفلاک و میزان پروتئین آن اثرگذار است (P < ۰,۰۵) اما بر ترکیبات نیتروژندار و میزان چربی بیوفلاک اثر معنیداری ندارد(P > ۰,۰۵). با افزایش شوری میزان پروتئین، چربی و رطوبت کاهش و میزان خاکستر بیوفلاکها افزایش یافت(P < ۰,۰۵). نسبت کربن به نیتروژن اثر معکوس و معنیداری بر نیتروژن آمونیاکی کل و نیتریت داشت. بهینه سازی فاکتورها نشان داد فراهم نمودن دمای°C ۲۷، نسبت کربن به نیتروژن ۱۸ به ۱ در آب لب شور و نیز دمای°C ۲۹ و نسبت کربن به نیتروژن ۱۴ به ۱ در آب شیرین منجر به تولید بیوفلاک بسیار مطلوب از نظر محتوای پروتیئن و چربی و کنترل ترکیبات نیتروژن دار در آب میگردد.
فائزه مرتضائی، بهرام فلاحتکار، میرمسعود سجادی، رقیه صفری،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
این مطالعه، با هدف بررسی عملکرد راهبرد برنامهریزی تغذیهای بر شاخصهای رشد و خونشناسی تاسماهی استرلیاد با استفاده از جایگزینی نسبی پودر ماهی (FM) با کنجاله سویا (S) در دوران لاروی انجام شد. تاسماهی استرلیاد با میانگین وزن اولیه ۰۱/۰ ± ۳۲/۰ گرم بهطور تصادفی در ۱۲ حوضچه بتونی گرد توزیع و با چهار جیره آزمایشی شامل صفر (شاهد/FM)، ۱۵ (S۱۵)، ۳۰ (S۳۰) و ۴۵% (S۴۵) کنجاله سویا به جای پودر ماهی، در سه مرحله زمانی (سه تکرار) تغذیه شدند. در مرحله اول (مرحله برنامهریزی)، ماهیان بهمدت ۲۸ روز با چهار جیره آزمایشی مختلف تغذیه شدند. سپس، تمامی گروههای آزمایشی، در مرحله دوم (میانی) با جیره FM و در مرحله سوم (مواجهه) با جیره S۴۵ بهمدت ۲۸ روز غذادهی شدند. در پایان هر مرحله، شاخصهای رشد اندازهگیری شدند. در پایان مرحله مواجهه نیز شاخصهای خونشناسی شامل تعداد گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، حجم متوسط هر گلبول قرمز، میانگین هموگلوبین در سلول و میانگین غلظت هموگلوبین در سلول ارزیابی شدند. عملکرد رشد در مراحل اول و دوم اختلاف معنیداری میان تیمارها نشان نداد، اما در مرحله سوم، وزن نهایی، شاخصهای وزن کسب شده، نرخ رشد ویژه و میانگین رشد روزانه در S۴۵ بهطور معنیداری بالاتر از FM بود. همچنین، بین هیچکدام از شاخصهای خونشناسی در گروههای مختلف اختلاف معنیداری مشاهده نشد. با توجه به نتایج بهدست آمده، راهبرد برنامهریزی تغذیهای در مراحل ابتدایی رشد میتواند در افزایش سازگاری تاسماهی استرلیاد طی مراحل بعدی چرخه زندگی به جیره مبتنی بر پروتئین گیاهی موثر باشد.
دوره ۱۹، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
در پژوهش حاضر، از یک معادله بنیادین براساس مدل سینوس هایپربولیک، برای توصیف رفتار تغییر شکل گرم فولاد زنگنزن رسوب سختشونده نیمه آستنیتی Fe-۱۷Cr-۷Ni (۱۷-۷PH)، استفاده شده است. با استفاده از دادههای تجربی بهدستآمده براساس آزمایشهای فشار گرم در محدوده دمایی C°۱۱۰۰-۹۵۰درجه سانتیگراد و محدوده نرخ کرنش ۱-۰.۰۰۱بر ثانیه و محاسبه ارتباط بین پارامترها و ثوابت ماده (α
، A، n و Q)، مدل مورد استفاده توسعه داده شد. در این پژوهش ارتباط بین ثوابت ماده و کرنش حقیقی بهصورت روابط چندجملهای درجه شش بیان شده است. از معیار میانگین خطای نسبی مطلق (AARE) و ضریب همبستگی (R)، برای ارزیابی عملکرد مدل مورد مطالعه استفاده شد. مقادیر محاسبهشده برای AARE و R بهترتیب برابر با ۵/۱۷ % و ۰/۹۹ به دست آمدند. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که معادله بنیادین استفادهشده میتواند تنش سیلان را برای این آلیاژ با دقت خوبی در محدوده وسیعی از شرایط آزمایشی پیشبینی کند. بنابراین از این معادله میتوان بهطور گسترده برای تجزیه و تحلیل مکانیزمهای تغییر شکل و تکامل ریزساختاری استفاده کرد.