جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای موسوی نسب
حسن صفی یاری، محمد حسن گرامی، عبد العباس جعفری، مرضیه موسوی نسب،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
رابطه بین خصوصیات ظاهری و شیمیایی ماهی قزلآلا بهمنظور سنجش کیفیت آن با عکسبرداری از ۷۵ عدد ماهی بررسی شد. برای بخشبندی و پردازش تصاویر از نرم افزار MATLAB استفاده شد. الگوریتم طراحی شده خصوصیات ظاهری ماهی، از جمله طول، ارتفاع، مساحت، محیط، قطر معادل، بزرگترین قطر وکوچکترین قطر استخراج شد. سپس خصوصیات شیمیایی ماهی، شامل pH، آبچک، پروتئین، چربی و محتوای رطوبتی، توسط روشهای آزمایشگاهی اندازهگیری شد. سپس فاکتورهای یاد شده توسط معادلههای رگرسیونی خطی، لگاریتمی، نمایی و توانی مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در معادلهی درجه دوم، پروتیین و چربی با طول آبزی و رطوبت با محیط آبزی رابطهی مستقیمی دارند (بهترتیب، ۹۹۳/., ۹۹۱/., ۹۹۱/., ۹۹۸/.و۹۹۲/.R۲=). در نهایت پژوهش حاظر نشان داد که این روش بهخوبی میتواند در مزارع پرورشی به سنجش زندهی کیفیت آبزیان بپردازد.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
بیوسورفکتانتها متابولیتهای تولید شده توسط میکروارگانیسمها هستند که به دلیل دارا بودن ویژگیهای سودمند فراوان، از قابلیتهای بالقوه و کاربردی گستردهای در صنایع مختلف برخوردار میباشند. علیرغم مزایای بسیار، به دلایل فنی و اقتصادی از جمله راندمان پایین، هزینه بالای تولید و فرآوری، و نوع سویههای تولیدکننده، استفاده تجاری از بیوسورفکتانتها بهویژه در صنایع غذایی و دارویی محدود میباشد. اکثر میکروارگانیسمهای تولیدکنندهی بیوسورفکتانتها که تاکنون مورد بررسی قرار گرفتهاند، سویههایی بیماریزا بوده که کاربرد بیوسورفکتانت خام حاصل از آنها در مصارف صنعتی و زیستمحیطی بهویژه در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی براحتی قابل پذیرش نخواهد بود. از اینرو، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی و تولید حداکثری بیوسورفکتانت متصل به سلول توسط لاکتیکاسیدباکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم (ATCC ۸۰۱۴) از طریق تغییر و بهینهسازی میزان منبع کربنی اصلی محیط کشت میکروبی اختصاصی انجام گرفته است. بدین منظور، سه ترکیب محیط کشت با میزان گلوکز متفاوت، از نظر تولید تودهی سلولی و بیوسورفکتانت در فلاسکهای همخورنده و همچنین در بیوراکتور غیرمداوم (تحت شرایط دما، pH و سرعت همزدن کنترلشده) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تخمیر هم در آزمایشات مربوط به فلاسکها و هم در بیوراکتور، نشاندهندهی حداکثر غلظت تودهی سلولی (۹۲/۳ و ۱۷/۴ گرم بر لیتر) و حداقل کشش سطحی (۱۷/۴۱ و ۴۸/۴۰ میلینیوتن بر متر) و در نتیجه حداکثر میزان بیوسورفکتانت تولیدی در محیط کشت حاوی ۳۰ گرم بر لیتر گلوکز میباشند. همچنین، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز نشان داد که بیوسورفکتانت تولید شده مخلوطی از پروتئین، پلیساکارید و احتمالاً گروه فسفات میباشد و دارای ساختار گلیکوپروتئینی است.
دوره ۱۳، شماره ۵۳ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده هدف این مطالعه بررسی تغییرات خصوصیات آنتی اکسیدانی در پروتئین های سویا می باشد. کانژوگه های پروتئین های سویا-مالتودکسترین با استفاده از واکنش مایلارد و در شرایط حرارت دهی خشک آماده شد (دمای ۰C ۶۰، رطوبت نسبی ۷۵٪، به مدت ۱، ۳، ۵ و ۷ روز). تشکیل گلیکوکانژوگه ها با استفاده از الکتروفورز SDS-PAGE و کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون تأیید شد. فاکتورهای شدت قهوه ای شدن، میزان جذب کردن رادیکال های DPPH و هیدروکسیل و قدرت احیا کنندگی به منظور سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی اندازه گیری شد. میزان قهوه ای شدن و تشکیل محصولات مایلارد که با جذب در ۴۲۰ نانومتر مشخص می شود، با کانژوگه شدن بطور چشمگیری افزایش یافت. درصد جذب کردن رادیکال DPPH و هیدروکسیل با افزایش زمان گرمخانه گذاری افزایش یافت، این بهبود در فعالیت جمع آوری رادیکال آزاد بواسطه خصوصیات آنتی اکسیدانی محصولات واکنش مایلارد می باشد. قدرت احیا کنندگی کانژوگه ها بطور قابل ملاحظه ای در مقایسه با نمونه شاهد افزایش یافت. نتایج نشان می دهد محصولات حاصل از واکنش مایلارد پروتئین های سویا-مالتودکسترین می تواند بطور موثری به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی بکار رود.
دوره ۱۴، شماره ۶۷ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
شیره خرما حاوی مقادیر بالایی از قندهای گوناگون می باشد که می تواند محیط کشت مناسبی برای رشد باکتری ها محسوب گردد. باسیلوس کواگولانس در سالهای اخیر به عنوان پروبیوتیک مطرح شده و بدلیل دارا بودن خصوصیات مشترکی با باکتری های اسپور دار و لاکتوباسیل ها توجهات زیادی را به سوی خود جلب کرده است. لذا در این مطالعه شرایط فعالیت بهینه آنزیم پروتئاز، توسط سه باکتری باسیلوس (سرئوس، کواگولانس و سوبتیلیس) بررسی و مقایسه شد. نتایج بیشترین فعالیت تشکیل لخته را در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد و pH:۷-۸، برای باکتری باسیلوس کواگولانس تأیید کرد. در ادامه از محیط های کشت مختلف جهت تعیین مناسب ترین محیط برای تولید پروتئاز از باکتری باسیلوس کواگولانس استفاده شد. نتایج نشان داد در محیط کشت حاوی شیره خرما و کلرید کلسیم بالاترین فعالیت آنزیم وجود دارد. از باکتری باسیلوس کواگولانس همچنین به عنوان پروبیوتیک در تولید پنیر آنالوگ استفاده گردید و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پنیر تولیدی مناسب گزارش گردید.
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
علیرغم خواص مکانیکی بسیار مطلوب کامپوزیتهای پلیمری تقویت شده با الیاف، امکان ایجاد انواع خرابیها در این مواد وجود دارد. جدایش بینلایهای شایعترین مکانیزم خرابی در چندلایههای کامپوزیتی بوده که تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و خستگی ایجاد میشود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رفتار مکانیکی و نشرآوایی جدایش بین لایه-ای در کامپوزیتهای چند لایه شیشه/ اپوکسی تحت بارگذاری شبهاستاتیکی و خستگی مود I است. بدین منظور، ابتدا نمونههای استاندارد با دو نوع لایه چینی تک جهته و بافته شده تحت بارگذاری شبه استاتیکی مود I قرار گرفته، رفتار جدایش بین لایهای در نمونهها بررسی شد و مقادیر چقرمگی شکست بین لایهای آنها تعیین گردید. با استخراج اطلاعات مناسب از آزمون شبهاستاتیکی، نمونهها تحت بارگذاری خستگی قرار گرفتند. سپس رفتار مکانیکی و نشرآوایی نمونههای تحت بارگذاری خستگی بررسی شد. رابطهای خطی بین انرژی تجمعی نشرآوایی و رشد ترک خستگی ارائه گردید و با استفاده از رابطه حاصل منحنی رشد ترک خستگی با روش نشرآوایی پیشبینی شد. در ادامه، از روش نشرآوایی برای پیشبینی منحنی تغییرات نرخ آزاد شدن انرژی کرنشی و منحنی نرخ رشد ترک خستگی استفاده شد. نتایج حاصل از روش نشرآوایی مطابقت مطلوبی با نتایج حاصل از استاندارد داشت. نتایج این پژوهش، نشان میدهد که روش نشرآوایی میتواند به عنوان ابزاری مناسب برای پایش سلامت سازههای کامپوزیتی تحت انواع بارگذاریهای شبهاستاتیکی و خستگی به کار رود.
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
یک سازه در طول دوره عمر خود تحت بارهای استاتیکی و دینامیکی زیادی قرار میگیرد، که باعث صدمه و یا تضعیف سازه میشوند. امروزه به منظور ترمیم نواحی صدمه دیده از وصلههای کامپوزیتی استفاده میشود. چند لایههای کامپوزیتی دارای خصوصیات منحصر بفردی از جمله نسبت استحکام به وزن بالا و مقاوم در برابر خوردگی میباشند. در سازههای ترمیم شده با چند لایههای کامپوزیتی در حین بارگذاری انواع خرابیهای مختلف بوجود میآید، که عبارتند از: شکستگی الیاف، شکستگی ماتریس، جدایش الیاف از ماتریس و شکست سازه فلزی. پژوهش حاضر به بررسی مکانیزمهای خرابی ورق آلومینیومی ۲۰۲۴-T۳ ترکدار ترمیمشده با کامپوزیت شیشه/ اپوکسی به روش آکوستیک امیشن می پردازد. بدین منظور نمونه های آزمایش با لایه چینی های مختلف ساخته شده و تحت بارگذاری شبه استاتیکی کششی قرار گرفتند و همزمان سنسورهای آکوستیک امیشن به منظور داده برداری بر روی نمونه ها نصب شدند. ابتدا دادههای مکانیکی نمونهها حاصل از تست شبه استاتیکی در حالتهای مختلف بر اساس تعداد لایهچینی وصله های کامپوزیتی تحلیل شد. سپس دادههای آکوستیکی با دادههای مکانیکی مقایسه شد. همچنین از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی حاصل از سطوح شکست نمونه ها برای صحه گذاری استفاده شد. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد که وصله ۴ لایه نسبت به وصله ۸ لایه و ۱۲ لایه استحکام کششی و کرنش شکست بیشتری دارد. همچنین تطابق قابل قبول بین نتایج حاصل از دادههای مکانیکی و آکوستیکی است. همچنین عملکرد مطلوب روش آکوستیک امیشن را در تعیین لحظه خرابی در نمونه ترمیمشده با وصله کامپوزیتی نیز نشان میدهد.