جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای ندرلو
دوره ۰، شماره ۳ - ( شماره ۳- ۱۳۸۶ )
چکیده
چکیده
از تجزیه و تحلیل شاهنامه بایسنقری و هفت اورنگ جامی، به کشف مبانی گرافیک بکار برده شده در کتابت این
دو اثر می رسیم که کاربرد علمی در گرافیک نوین پایه گذاری م یشود. یکی از مه مترین اهداف بررسی نگارگری
ایران کشف رموز و اثبات رابطه این آثار با سایر هنرهای سنتی و ادبیات ایران م یباشد و در نگاهی خا صتر رابطه
آن، با هنر کتا بآرایی و گرافیک مشخص م یشود. رشد این هنر که جدای از تاریخ زندگی حامیانش نم ی باشد، در
شیو ههای تولید نگارگری نیز منشا اثر گردیده و همواره در ارتباطی تنگاتنگ با محتوای غنی ادبیات ایران بوده
است. این امر نیز، بستری برای رشد و متعالی شدن فرهنگ این مرز و بوم گردیده و طی این طریق، نیروی
خار قالعاد های را در وجود هنرمندان زبردست این آثار احیا نموده که ایشان را به منبعی ورای قدر ت های مادی
متصل ساخته است. ۱ - حال این سئوال مطرح می شود که چگونه با به کارگیری این دانش نهفته، م ی توان هنر
گرافیک ایران را در شاخه کتا بآرایی و تصویرسازی متحول ساخت؟ ۲ - آیا این شیوه خاص م ی تواند پای ه گذار
سب کهای نو در هنر کتا بآرایی ایرن باشد؟ ۳ - چگونه م یتوان دانشی را که متعلق به قر نهای پیش م یباشد؛ با
اید ههای نو اما پیوسته به اصول و ریشه کهن، پای هگذاری کرد.
پریما حاجی علیزاده، محسن صفائی، رضا ندرلو، مهدی قدرتی شجاعی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( نسخه ویژه خلیج فارس ۱۴۰۰ )
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی توزیع زمانی و مکانی خرچنگ Opusia indica در ذخیرهگاه زیستکره حرا در خلیجفارس صورت گرفت. نمونهبرداری بهصورت فصلی (چهارفصل) از زمستان ۱۳۹۷ تا پاییز ۱۳۹۸ انجام شد. نمونهبرداری در پنج منطقه و در هر منطقه از سه زیستگاه با استفاده از کوادرات فلزی به ابعاد ۲۵*۲۵ سانتیمتر صورت گرفت. در هر زیستگاه، عوامل محیطی شامل دما، شوری، اکسیژن محلول، اسیدیته به همراه میزان مواد آلی و دانهبندی رسوبات اندازهگیری شد. نتایج نشان دادند با افزایش پیچیدگی زیستگاه فراوانی و زیستتوده گونه Opusia indica روند کاهشی دارد. بیشترین فراوانی و زیستتوده ازنظر فصلی، به ترتیب در زمستان و پاییز و کمترین فراوانی و زیستتوده در بهار مشاهده شد که اختلاف معنیداری در بین زیستگاهها و فصول وجود داشت (P < ۰,۰۵). شوری در بین زیستگاهها اختلاف معنیداری را نشان داد، اما دارای تغییرات فصلی نبود. درحالیکه دما در بین زیستگاهها اختلاف معنیداری را نشان نداد اما دارای تغییرات فصلی بود. در میزان اکسیژن محلول و اسیدیته در بین زیستگاهها و در بین فصول تفاوت معنیداری مشاهده گردید. تغییرات معنیداری بین زیستگاهها و فصول در دانهبندی رسوب مشاهده شد درحالیکه مقدار مواد آلی فقط اختلاف بین زیستگاهها را نشان داد. همچنین، تحلیل همبستگی کندال بین عوامل محیطی (دما، شوری، اکسیژن محلول و اسیدیته) با فراوانی و زیستتوده نشان از وجود همبستگی معنیدار بین این عوامل محیطی داشت، اما بین فراوانی و زیستتوده با میزان مواد آلی هیچ همبستگی معناداری مشاهده نشد. نتایج حاصله کمک به درک بهتر وضعیت اینگونه در بومسازگان مانگرو میکند.
مهدی بلوکی کورنده، رضا ندرلو، نگین خروشی، سمیه زنگی آبادی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( نسخه ویژه خلیج فارس ۱۴۰۰ )
چکیده
خلیج فارس در مقایسه با سایر نقاط جهان دارای محیط زیست متفاوتی برای زیست مرجان ها می باشد. ۱۷ جزیره مرجانی و برخی مناطق ساحلی در قسمت شمالی خلیج فارس و همچنین خلیج چابهار در دریای عمان مهمترین مناطق مرجانی ایران را تشکیل می دهند. دور از دسترس بودن جزایر مرجانی و پراکندگی تحقیقات صورت گرفته منجر گردیده تا اطلاعات صحیحی در خصوص تعداد گونه های آبسنگ مرجانی شناسایی شده در دسترس نباشد. در این تحقیق سعی شده تا با بررسی میدانی برخی مناطق مرجانی همانند شیدور ، فارسی، خارگ، خارگو، هندورابی و نایبند و گردآوری مطالعات انجام شده در سایر مناطق مرجانی اطلاعات کاملی را در خصوص تنوع گونه ای مرجان های شناسایی شده در آبهای ایرانی خلیج فارس ارایه دهد. براساس نتایج تعداد گونه های آبسنگ های مرجانی شناسایی شده در آبهای ایرانی خلیج فارس ۹۶ گونه می باشد که با محاسبه ۶ گونه آبسنگ مرجانی که صرفا از خلیج چابهار گزارش شده تعداد گونه های شناسایی شده در آبهای ایران را به ۱۰۲ گونه می رساند. گونه های شناسایی شده از ۱۳ خانواده و ۴۰ جنس هستند که از میان این خانواده ها، Merulinidae و Acroporidae هر کدام به ترتیب با ۲۹ و ۲۳ گونه بیشترین تنوع از نظر تعداد گونه را دارند. پس از این دو خانواده Poritidae با ۱۱ گونه دارای تنوع بیشتری نسبت به سایر خانواده ها می باشد. جزیره لارک بیشترین تعداد گونه را در بین مناطق مورد یررسی دارا می باشد.
راحیل نوذرپور، مهدی قدرتی شجاعی، رضا ندرلو،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی فراوانی، زیتوده و تغذیه شکمپای Platevindex aff. tigrinus در ذخیرهگاه زیست کره حرا در خلیج فارس انجام شد. به همین جهت، نمونهبرداری به طور فصلی در دو فصل تابستان (خرداد ۱۳۹۸) و زمستان (بهمن ۱۳۹۷) انجام شد. نمونه از شش ایستگاه در منطقه قشم و خمیر جمعآوری شدند. به منظور بررسی اثرات پارامترهای محیطی بر پراکنش این گونه، در هر ایستگاه، پارامترهای محیطی شامل دما، شوری و اسیدیته دانهبندی رسوبات، نیتروژن کل و کربن آلی نیز اندازهگیری شد. نتایج نشان داد فراوانی این گونه شکم پا در فصل زمستان به طور معنیداری از فصل زمستان بیشتر است. ولی زیتوده این گونه در دو فصل با هم تفاوت معنی داری ندارند. برای مقایسه داده های محیطی بین فصلهای مختلف از آزمون تحلیل مولفههای اصلی استفاده شد. نتایج نشان داد که دما، شوری و دانهبندی رسوبات عاملهای مهم تفکیک فصل تابستان و زمستان هستند. میانگین اسیدیته و نیتروژن کل در دو فصل تابستان و زمستان و همچنین در ایستگاههای مختلف شبیه هم بود. ولی سایر پارامترهای محیطی بین دو فصل با هم تفاوت مشخصی داشتند. دما و شوری دو عامل مهم تاثیرگذار بر پراکنش این گونه در هر دو فصل تابستان و زمستان بودند. نتایج نشان داد که این گونه شکم پا در تابستان به طور عمده از جلبک های میکروسکوپی و مواد آلی رسوب و در زمستان به طور عمده از ذرات آلی رسوب و جلبکهای میکروسکوپی تغذیه می کند. با این وجود نقش مشارکتی گیاه حرا در تغذیه گونه در هر دو فصل بسیار کم بود.
صدیق عزیزی، رضا ندرلو، عدنان شهدادی، محمد شریف رنجبر،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
پهنههای گلی، در مرز بین خشکی و دریا واقع شدهاند که در زمان مد زیر آب میروند و در زمان جزر از آب خالی میشوند. برای جانواران نقبزن، به ویژه خرچنگها، پهنههای گلی علاوه بر محل لانهسازی، محل تغذیه نیز میباشد. این مطالعه با هدف بررسی ریخت و ساختار و تخمین تراکم خرچنگ Leptochryseus kuwaitense با استفاده از نقب آنها در زمستان ۱۴۰۱ در پهنه گلی خورخوران، انجام شد. برای این کار پهنه گلی بالای حرا به سه منطقه بالای جزرومدی (ایستگاه یک)، میان جزرومدی (ایستگاه دو) و پایین جزرومدی (ایستگاه سه) تقسیم شد. نتایج مطالعه نشان داد که پراکنش نقبها در منطقه میان جزرومدی بیشتر از دو منطقه دیگر بود که احتمالا به دلیل میزان رطوبت بیشتر و فشار انسانی کمتر باشد. قطر دهانه نقبها در سه منطقه بر اساس اندازه ورودی از ایستگاه یک به سمت ایستگاه سه بیشتر بود به طوری که بین ایستگاه یک و ایستگاه سه دارای اختلاف معنیداری بود. ریخت و ساختار نقبها در ایستگاه سه دارای انشعاب بود، که احتمالا به دلیل رقابت با سایر گونه میباشد.
دوره ۲۴، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۴۰۳ )
چکیده
هدف بررسی تحقیقات و عوامل موثر بر میل لنگ و آنالیز آن با نرم افزار اباکوس می باشد ،که پس زمان انجام شدن آنالیز نمودار انرژی زمان و مقدار تنش ون مایسز و جابجایی در سطح میل لنگ را به ما نشان میدهد. میل لنگ یکی از مهم ترین و پیچیده ترین قطعات در هر نوع موتوری است. اهمیت تحلیل خستگی و ارزیابی زندگی بر کسی پوشیده نیست. چالش های زیادی برای طراحی میل لنگ وجود دارد، مانند کاربرد وسیله نقلیه، وزن کمتر درخواستی، کارایی و طول عمر بیشتر. میل لنگ در طول عمر کاری خود تحت بارهای خمشی و پیچشی متناوب قرار می گیرد و خرابی آن باعث آسیب جدی به موتور می شود، بنابراین باید مقاومت خستگی آن را در طراحی در نظر گرفت.در اینجا با استفاده از نرم افزار اباکوس قطعه را به محیط نرم افزار میاوریم و بعد مراحل بارگزاری نیرو و مش بندی آنالیز را انجام داده و مقدار نیروی وارد بر میل لنگ را محاسبه میکنیم