جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نوایی


دوره ۸، شماره ۳۲ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

هدف اصلی این مقاله، بررسی روابط قدرت در رمان طوبی و معنای شب با تأکید بر مسئلۀ جنسیت و بازنمایی جنسیت در این رمان است. یکی از ابزارهایی که زبانشناسی اجتماعی هلیدی برای بررسی متون و آشکار ساختن سازوکارهای ایدئولوژیک آن در اختیار می‌گذارد، بررسی ساختار وجه و وجه‌نمایی است. در این پژوهش، با تأکید بر نقش وجه-نمایی در تولید متون و بازتولید روابط قدرت و مناسبات جنسیتی، به بررسی وجه‌نمایی در رمان طوبی و معنای شب، با روش توصیفی- تحلیلی پرداختیم. در این رمان، چشم‌انداز تاریخی هفتاد ساله‌ای از زن ایرانی ارائه می‌شود؛ اما طوبی، شخصیتِ زنِ محوری، در این سیر تاریخیِ رو به جلو، نه تنها دستاوردی در رسیدن به اهدافش نمی‌یابد، بلکه سیری قهقرایی را می‌پیماید. طوبی در ابتدای رمان، زنی است که به ضرس قاطع و با کمال اطمینان سخن می‌گوید؛ اما در پایان رمان، فردی است که به هیچ چیز یقین ندارد و هیچ باوری در گفته‌هایش نیست. درواقع، سیر تحول وجه‌نماهای طوبی از قطعیت و بایدِ بیرونی به تردید و شایدِ درونی میل می‌کند. این استحالۀ درونی و سترونی روحی طوبی در پایان رمان، در ارتباط مستقیم با مناسبات و کارکردهای گفتمانی کلان‌ترِ اجتماعی در دوران قاجار و پهلوی اول قرار می‌گیرد؛ مناسبات اجتماعی‌ای که زنان را از اندیشیدن، گفتن و مشارکت اجتماعی در فضای بیرون بازمی‌دارد.
ذبیح ، میثم نوایی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف از این پژوهش بررسی اثر آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی اسانس فلفل دلمه سبز جهت مقایسه کیفی سوسیس ماهی کپور نقره ای با سوسیس گوشت قرمز طی نگهداری در یخچال و همچنین جایگزینی با بخشی از نیتریت مورد استفاده در فرآورده های گوشتی بود. اسانس از میوه فلفل دلمه سبز به روش کلونجر استخراج شد و آزمون های میزان اسید آسکوربیک، ترکیبات فنولیک، قابلیت حذف رادیکال های آزاد (DPPH) جهت تعیین قدرت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی انجام گردید. اسانس استخراج شده در سه غلظت ۰، ۲ و ۴ % به نمونه های سوسیس تهیه شده از کپور نقره ای و گوشت قرمز اضافه شد. نمونه ها به مدت ۳۰ روز در دمای C ° ۴ نگهداری شدند. آزمون های شیمیایی (pH، TBA وTVN  ) و ارزیابی میکروبی  (TMC، PTC، کلیفرم و کپک و مخمر) در فواصل زمانی ۵ روزه به مدت ۳۰ روز در ۳ تکرار انجام شد. نتایج pH،TBA (mg MDA/Kg fat) ، TVN (mg N/۱۰۰g Flesh)، TMC، سودوموناس، کلیفرم و کپک و مخمر (CFU/g) در روز ۳۰ نگهداری برای تیمار شاهد سوسیس ماهی (دارای حداقل عمر ماندگاری) به ترتیب ۶۳/۷، ۴/۳، ۳/۴۵، ۶/۱۱، ۱۱، ۵/۲ و ۱,۵، و تیمار سوسیس گوشت حاوی ۴ % اسانس فلفل دلمه سبز (دارای حداکثر عمر ماندگاری) به ترتیب ۳۵/۷، ۸۶/۱، ۵/۳۴، ۳/۵، ۹/۴، ۶۲/۰، صفر بوده است نتایج نشان داد که اسانس فلفل دلمه ای سبز ۴ % می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی مناسب در سوسیس گوشت و ماهی استفاده گردد.

دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

برای فرمول بندی محیط سیال در سیستم سد-پی-مخزن از دو دیدگاه اویلری و لاگرانژی می توان استفاده کرد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارد. در این مقاله فرمول بندی این دو دیدگاه در محیط مخزن سد با در نظر گرفتن اثر اندرکنش سد- پی-مخزن به روش اجزای محدود و اعمال شرایط مرزی مناسب برای سدهای بتنی وزنی ارائه شد؛ سپس این دو روش برای براورد پاسخ سد دراثر زلزله های مختلف بررسی شد. نتایج به دست آمده برای دو روش مدل سازی مخزن با تغییر پارامترهای مختلف [مانند نسبت مدول الاستیسیته جسم سد به پی، شرایط مرزی مخزن، شیب کف و عمق آب مخزن و نیز تأثیر رسوبات کف مخزن در جذب امواج الاستیک] از جنبه های مختلف مانند دقت و کاهش حجم محاسبات با هم مقایسه شد. نتایج به دست آمده گویای آن است که دو روش مدل سازی مخزن از جنبه های مختلف مزایا و معایبی دارند؛ اما در مجموع اختلاف قابل توجهی در پاسخ سد به دست نمی آید.

صفحه ۱ از ۱