۱۲۷ نتیجه برای نوروزی
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
مطالعات اخیر نشان می دهند که، اثرات تغییرات اقلیم بر زیرساختها و سازههای شهری به یکی از بزرگترین چالشهای مهندسان تبدیل شده است .در این مطالعه، به بررسی عملکرد یک سازهی دارای نامنظمی هندسی در پلان، در برابر اثرات تغییر اقلیم با تمرکز بر بارگذاری باد با سه شرایط مختلف افزایش سرعت باد شامل: ۱- کم، ۲- متوسط و ۳- شدید پرداخته شده است و به منظور کاهش اثرات منفی این تغییرات بر عملکرد لرزهای سازه، از میراگر سیال مغناطیسی استفاده شده است. برای اضافه کردن میراگر به معادلات دینامیکی سازه روش بوک ون اصلاح شده به کار برده شدهاست و برای مدلسازی سازه، سقف تمام طبقات صلب در نظر گرفته شدند.
نتایج نشان میدهند که افزایش کم در سرعت باد به طور میانگین منجر به افزایش ۳۵درصدی، افزایش متوسط منجر به افزایش بیش از ۶۰ درصدی و افزایش شدید در سرعت باد نیز منجر به افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی در حداکثر پاسخ جابهجایی، دریفت و برش پایه میشود. با افزودن میراگر سیال مغناطیسی به منظور بهبود اثرات منفی افزایش سرعت باد بر عملکرد لرزهای سازه، این میراگر توانست میزان حداکثر پاسخ جابهجایی، دریفت و برش پایه طبقه سازه را به ترتیب تا ۱۶، ۴۰و ۳۸ درصد کاهش دهد. بهعلاوه، این میراگر علاوه بر طبقهای که در آن قرار داشت، تأثیر مثبتی نیز بر روی پاسخ لرزهای طبقه بام داشت و در هر سه سناریو تغییراقلیم توانست عملکرد موثر خود را حفظ کند. در نهایت، میتوان گفت برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از تغییراقلیم، استفاده از میراگر سیال مغناطیسی می تواند تاثیر بهسزایی داشته باشد و تابآوری سازهها را در برابر شرایط نامساعد آبو هوایی افزایش دهد.
دوره ۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
دوره ۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
آمارتیا سِن (۱۹۹۳) بهعنوان مهمترین نظریهپرداز معاصر در اقتصاد توسعه، قابلیت را به توانایی و استعداد شخص برای انجام فعالیتهای مفید یا جهت به دست آوردن موقعیتها و شرایط مناسب رفاهی و دستیابی به کارکردها میداند. تحقیقات نشان میدهد که قابلیتهای انسانی نقشی مهم در بهبود عملکرد سازمانها و نهادها ایفاء مینماید. ازآنجاییکه محیطهای ورزشی، محیطهایی پویا هستند که در آنها انسان نقش بسیار مهمی دارد، توسعه قابلیتها و بهتبع آن سرمایههای انسانی میتواند به بهبود شاخصهای عملکردی در سطوح ملی و بینالمللی منجر شود. در این مطالعه به این مسأله پرداخته شده است.
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده
هدف این مقاله بررسی تأثیر رهبری خدمتگزار بر اثربخشی پیروی است. متغیرهای مدل بر اساس مطالعات نظری و تجربی انتخاب شد و با استفاده اطلاعات حاصل از پیمایش، مبتنی بر نظرسنجی مدیران و کارکنان ۲۲ سازمان دولتی در ایران، فرضیههای تحقیق بررسی گردید. تمایز این مقاله در مقایسه با سایر مطالعات در این است که به جای تحلیل همبستگی انفرادی بین متغیرها و لحاظ نکردن سایر شرایط، با استفاده از روشهای پیشرفته، روابط بین متغیرها را به صورت تعاملی، همزمان و به شکل دوطرفه بررسی کرده است. به این منظور نخست با استفاده از نرمافزارهای Eviews۷,۱ و SPSS۱۹ و روش اقتصادسنجی کمترین مجذورات معمولی (OLS) پارامترهای مدل براورد شد. از آن جایی که امکان وجود جریانی دو طرفه از روابط علّی میان متغیرها وجود دارد، سیستم معادلات همزمان سه مرحلهای (۳SLS) برای بررسی همزمان تأثیر تمامی متغیرها بر متغیرهای وابسته تحقیق استفاده شد. نتایج کمی براورد مدلها با براورد سیستم معادلات همزمان نشان میدهد که تأثیر رهبری خدمتگذار بر اثربخشی پیروی معنادار است.
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
در ایروژلهای باساختار گرادیانی، تغییر قطر حفرات در ضخامت بر هدایت حرارتی موثر تاثیر گذار است. از آنجا که قطر حفرات با چگالی رابطهی عکس دارد، پارامتر نسبت هدایت حرارتی موثر به چگالی ایروژل(B) تعریف میشود.کمترین مقدار B نشان دهندهی شرایط بهینه ایروژل است. هدف این پژوهش، بهبود و شبیه سازی انتقال حرارت در ایروژلهای ساختار گرادیانی برای بررسی تأثیر تغییر ساختار در ضخامت نمونه نسبت به ساختارهای هموژن است. بدین منظور از دادههای خواص و ساختار ایروژل سیلیکا استفاده شده و همچنین اثر هدایت حرارتی بهم پیوستگی کلوییدها در نظر گرفته شد. تغییرات انتقال حرارت با استفاده از نرم افزار کامسول برای ساختار هموژن با کمترین چگالی (L)، بالاترین چگالی (H) و با کمترین مقدار پارامتر B که عنوان ساختار بهینه (OPT) معرفی شده، بررسی و با میزان انتقال حرارت در ایروژلهای ساختار گرادیانی شبیه سازی شده مقایسه شد. ایروژلهای ساختار گرادیانی شبیه سازی شده در دو حالت از چگالی بالا به پایین (HtL) و چگالی پایین به بالا (LtH) طراحی و روند تغییرات دما با زمان در هر دو حالت مطالعه شده است. در نتایج بدست آمده، ایروژلساختار گرادیانیLtH کمترین میزان انتقال حرارت را نشان داده (افزایش بازده ۲ درصدی ساختار گرادیانی(LtH) نسبت به ساختار بهینه(OPT)) و به عنوان بهترین ساختار برای ایجاد یک عایق حرارتی پیشنهاد میشود.
دوره ۲، شماره ۵ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش علوم رفتاری در مدیریت و ترویج فعالیت بدنی و رفتار مشارکت ورزشی دانشجویان انجام شد. این تحقیق در زمرۀ تحقیقات توسعۀ دانش کاربردی است و به روش توصیفی انجام شد. جامعۀ آماری پژوهش عبارت بود از تمام دانشجویان کشور در هر مقطع و رشتۀ تحصیلی، که با حجم نمونۀ ۴۰۰ نفر انجام شد. نمونهها بهصورت غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها، سه پرسشنامه شامل اطلاعات جمعیتشناختی، بخش سوم پرسشنامۀ (GPAQ) سازمان بهداشت جهانی که بهمنظور سنجش مشارکت در فعالیتهای ورزشی طراحی شده است و پرسشنامۀ محقق ساخت نقش علوم رفتاری بر رفتار مشارکت ورزشی (۸۷/۰=α) انجام شد. دادهها بهوسیلۀ آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون رتبهبندی فریدمن، آزمون T مستقل و آزمون رگرسیون خطی چندگانه تحلیل شدند. نتایج نشان داد علوم رفتاری بر رفتار مشارکت ورزشی اثرگذار است و بین آنها رابطۀ مثبت و معنادار برقرار است و اولویتبندی مؤلفههای علوم رفتاری بر رفتار مشارکت ورزشی شامل: باورها و دغدغهها، نگرش، عادتها و سبک زندگی، سواد سلامت، ادراک از مصرف خود، ادراک از مصرف دیگران است. همچنین بین دو جنس مرد و زن در میزان مشارکتشان در فعالیت بدنی و ورزش تفاوت چندانی از منظر علوم رفتاری وجود ندارد.
دوره ۲، شماره ۸ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده
هدف از این پژوهش، ارزیابی عملکرد فدراسیون شطرنج جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر رویکرد ۳۶۰ درجه بود. جامعه آماری شامل سه گروه مدیران، ورزشکاران و گروه ذینفعان بود که تعداد ۱۰۹۰ نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. از پرسشنامه محقق ساخته جهت جمعآوری اطلاعات استفاده شد که شامل سه بخش اطلاعات جمعیتشناختی، مقایسه عملکرد دوره قبل و دوره جدید مدیریت فدراسیون شطرنج (شامل شش بعد مدیریت و مالی، ارزیابی، کنترل و نظارت، مدیریت منابع انسانی، کسب قهرمانی و دستیابی به هدف، آموزش، پژوهش و فرهنگی و فنآوری اطلاعات) و عوامل موثر بر پیشرفت این فدراسیون بود. روایی پرسشنامهها توسط ۱۲ نفر از صاحبنظران و پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (۰,۸۸= α، ۰,۹۰= α ) مورد تایید قرار گرفت. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی کلموگروف-اسمیرنوف، آزمون تی جفتشده، آزمون تی مستقل و آزمون فریدمن با استفاده از نرمافزار SPSS ۲۲ انجام شد. درنهایت میزان تاثیر چهار عامل بر پیشرفت این فدراسیون محاسبه و رتبهبندی شد. براساس یافتههای تحقیق میتوان نتیجه گرفت که فدراسیون در دوره مدیریت جدید نسبت به دوره قبلی در هر شش بعد پیشرفت داشته است؛ همچنین این فدراسیون در زمینه امور مدیریتی و مالی، بیشترین و در زمینه آموزش، پژوهش و فرهنگی، کمترین میزان پیشرفت را داشته است. در زمینه عوامل موثر بر پیشرفت نیز، عامل مدیریت و امور مالی بیشترین و عوامل فنآوری اطلاعات و ورزشکاران، کمترین میزان تاثیر بر پیشرفت فدراسیون را داشتهاند. بهعنوان نتیجهگیری کلی میتوان بیان داشت که میتوان با مدیریت صحیح متغیرهای موثر بر ورزش شطرنج، عملکرد این ورزش را بهبود بخشید.
دوره ۳، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
بررسی و مطالعه روابط سیاسی کشورها در عرصه بینالمللی به ویژه کشورهای یک منطقه از اهمیّت خاصی برخوردار است. این قبیل مطالعات از منظرهای گوناگونی به جستجو در مسائل مربوط به تعاملات دولتها با یکدیگر و عوامل تأثیرگذار بر روابط سیاسی میان آنها میپردازد. از جمله این مطالعات، پژوهشهایی در عرصه ژئوپلیتیکی میباشد که در زمینه شناسایی عوامل و متغیرهای سیاسی و جغرافیایی مؤثر در روابط سیاسی دولتها و به طبع آن بررسی تأثیرات منطقهای و جهانی این روابط میتواند تأمین کننده منافع ملی و امنیت ملی کشورها باشد. با نگاهی به روابط سیاسی ایران و سوریه، به عنوان دو کشور مهم خاورمیانهای غیر همسایه با اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی خاص و در محور مقاومت اسلامی که نقش اساسی و تعیین کننده در معادلات منطقهای ایفا مینماید و ژئوپلیتیک منطقه تأثیر بسزایی از این روابط میپذیرد؛ شاهد نوساناتی بسیار ناشی از تأثیرگذاری عوامل ژئوپلیتیکی، سیاسی و اقتصادی در تعاملات بین آنها هستیم. این پژوهش در تلاش است تا تأثیر عوامل عمده ژئوپلیتیکی میان دو کشور را بررسی کند و در نهایت به این پرسش پاسخ گوید که «چه چشمانداز قابل پیشبینی برای روابط ایران و سوریه در آینده وجود دارد؟» در این راستا با استفاده از روش پژوهشی توصیفی- تحلیلی این فرضیه را به آزمون خواهیم گذارد که «در آینده روابط ایران و سوریه در گروه آینده دولت سوریه و آینده موضع گیریهای آن است.» این تحقیق جنبههای دیگری را از تأثیر آینده روابط دو کشور بر منطقه مورد بررسی قرار میدهد و همانند هر پژوهشی محدودیتها و موانعی وجود داشت.
دوره ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: فضای شهری از اصلیترین مکانها برای تعاملات اجتماعی مردم است که شامل میدانها، خیابانها، دسترسیها و... میباشد. این فضاها نیازمند طراحی همهشمول به معنی استفاده راحت و آسان برای تمامی افراد با هر محدودیت جسمی و حرکتی است. بخش قابلتوجهی از شهروندان را افراد کمتوان تشکیل دادهاند لذا باید توجه ویژهای به برطرف نمودن نیازها و مشکلات آنها در سطح شهر انجام شود. افراد کمتوان شامل شهروندانی با معلولیت حرکتی، ذهنی، حسی و احشای داخلی، زنان باردار، کودکان و سالمندان هستند. در همین راستا هدف این مقاله بررسی و شناخت مشکلات فیزیکی تردد افراد کمتوان در محور مورد مطالعه و ارزیابی آنها برای حضور افراد کمتوان و توانیاب میباشد.
روشها: پس از شناخت وضع موجود بهوسیله مطالعه منابع کتابخانهای و طرحهای فرادست، با انجام برداشت میدانی از محور مطالعاتی به تحلیل آن با روش SWOT و سناریو ویزارد پرداخته شده است. پس از اولویتبندی راهبردهای تدوین شده به طراحی سیاست و راهکارهای اجرایی پرداخته شده است.
یافته ها و نتیجهگیری: یافتههای بهدستآمده از این پژوهش نشان میدهد، از مهمترین مشکلات موجود در محور هدف میتوان به عدم مناسبسازی مبلمان برای استفاده افراد کمتوان توانیاب، عدم کفسازی مناسب، عدم مکانیابی مناسب موزاییکهای مسیریابی نابینایان، عدم مناسبسازی ایستگاههای حملونقل اشاره نمود. همچنین با انجام راهکارهایی مانند مناسبسازی کاربریهای خدماتی، مناسبسازی ایستگاههای حملونقل، کفسازی استاندارد برای انواع گروههای کمتوان، مکانیابی مناسب مبلمان شهری، طراحی مبلمان شهری برای استفاده تمامی شهروندان و ایجاد تابلوهای حسی و صوتی میتوان فضاهای شهری را برای حضور افراد کمتوان و توانیاب آمادهسازی کرد.
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
شاهنامه، اثر بیبدیل حکیم فردوسی، از شاهکارهای ادبی جهان بهشمار میرود و در ادوار مختلف تاریخی مورد توجه شاعران، ادیبان، نویسندگان و پژوهندگان عرصه ادبیات، و نیز در فرهنگها و زبانهای دیگر ملل، منبع الهام و اثربخشی بوده است. از سرزمینهایی که تأثیر این کتاب سترگ بهشکلی گسترده در فرهنگ و ادبیات آن دیده میشود، آسیای صغیر است. تأثیر شاهنامه در این خطه، جز ایران، قابل قیاس با سرزمینی دیگر نیست. شاهنامههای بسیاری به زبانهای فارسی و ترکی در این حوزه نگاشته شده و تحت تأثیر شاهنامه، سنت شاهنامهنویسی در دربارهای پادشاهی این دیار رواج یافته و نظیرههایی توسط شاعران ترک عثمانی بر شاهنامه سروده شده است. ترجمههای منظوم و منثور بسیاری نیز از شاهنامه به زبان ترکی صورت گرفته است. شاهنامه بر فرهنگ ترک اثر گذاشت؛ بهگونهای که نمود آن در ادبیات مردمی ترکها، اسطورهها، تصاویر نقشبسته از شاهنامه در دربارهای پادشاهان عثمانی و... دیده میشود. همه این عوامل سبب شد تا در این مقاله ابعاد مختلف تأثیر این اثر در زبان و ادب ترکی بررسی شود و بر این اساس، رواج سنت شاهنامهنویسی، ترجمههای شاهنامه، اهمیت شاهنامه در تاریخنگاری ترکی، عناصر اسطورهای شاهنامه در ادبیات ترک و تأثیر آن در ادبیات خلق (ادبیات مردمی) مورد بحث قرار گیرد.
دوره ۴، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
یکی از مهمترین ساکنان سرزمین ایران قوم ترکزبان قشقایی هستند. این قوم ادبیات و فرهنگ غنی دارند که به نظر میرسد در جریان یکسانسازی و فرایند مدرنیتۀ جامعۀ ایران در حال اضمحلال است. قصهها بخشی از ادبیات و فرهنگ شفاهی قشقایی است. تاکنون مطالعهای با رویکرد ساختاری بر روی قصههای قشقایی صورت نگرفته، لذا در این پژوهش ده قصه برای نمونه بررسی شده است. روش بررسی براساس خویشکاریهای پیشنهادی خدیش است که خود برگرفته از الگوی ریختشناسانۀ ولادیمیر پراپ، محقق فرمالیست روسی، است. برای این کار ابتدا قصهها تجزیه و تحلیل شدهاند و سپس الگوی هر قصه به همراه ترکیب حرکتهای آن ذکر شده است. این بررسی نشان میدهد که قصههای قشقایی قابلیت بررسی ساختاری را دارند و تا حد زیادی با الگوی دیگر قصههای ایرانی همخوانی دارند.
دوره ۴، شماره ۱۱ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
ادبیات فارسی- یهودی یا فارسی- عبری یکی از انواع ناشناخته ادبی در ایران است و اگرچه از نظر موضوع، دینی است؛ اما به صورت کلی در حوزه ادبیات عامه قرار میگیرد. به نظر میرسد یکی از دلایل این امر وجود الگویی در کتابهای مقدس یهود، مانند تلمود و میدراش، است که بنابر آن میتوان با استفاده از منابع شفاهی و ادبیات عامه روایات رسمی مذهبی و تاریخی را تکمیل و حتی تألیف کرد. به این ترتیب، در منابع مذکور باورهای عامه در کنار باورهای رسمی قرار میگیرند و الگویی مرکب از گزارههای رسمی و عامه را شکل میدهند. به همین دلیل سنت شفاهی و ادبیات عامه در منابع مذهبی عبرانی، اهمیت بسیار دارد و قابل استناد است. در این مقاله چگونگی شکلگیری الگوی پیشگفته بررسی میشود؛ زیرا همین الگو در متون متأخر عبرانی (یهودی)، ازجمله فارسی- یهودی، نیز پی گرفته میشود؛ از این رو، این متون ترکیبی از گزارههای رسمی و عامه است. در این متون نیز روایتهای رسمی با روایتهای عامۀ ایرانی و غیرایرانی ترکیب میشود. به همین دلیل پژوهش درباره ادبیات عامۀ فارسی بدون بررسی این متون که حجم بسیار زیادی هم دارند، ناقص و ابتر است.
علی حمزه، مسعود رضایی، صابر خدابنده، علی معتمدزادگان، مهرداد نوروزی نیا،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
شرایط بهینه برای آنزیم آلکالاز جهت تولید پروتئین هیدرولیزشده ازعضله ماهی مرکب ببری خلیج فارس با استفاده از فاکتورهای دما، نسبت آنزیم به سوبسترا، زمان و pH در ۵ سطح و در قالب طرح مرکب مرکزی با آلفا برابر ۲ در روش پاسخ سطح، بررسی شد. مدل دو جملهای بهدست آمده درسطح ۹۹/۹۹ درصد معنیدار بود و ضریب تعیین برابر ۹۵/۰، نسبت سیگنال به اختلال برابر ۱۶/۱۴ وعدم معنیداری فقدان تناسب نشان از کارائی خوب مدل برای پیشبینی بود. در نهایت شرایط بهینه با استفاده از نرمافزار Design Expert بهصورت ۱۹/۸pH=، دمای ۲۳/۵۰، زمان ۶۲/۱۲۹ و درصد آنزیم ۱۵/۲ بهدست آمد.
دوره ۵، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
شهرها بهعنوان کانونهای جمعیتی و مراکز اجتماعی متناسب با شرایط سیاسی و موقعیت اقتصادی، ارتباطی مسیر رشد و توسعه را پیش گرفتهاند و پذیرای جمعیت از اقصی نقاط محدوده و فرامحدوده خود میشوند و همین امر توسعه فیزیکی شهر را در ادوار مختلف تاریخی دست خوش تغییر و تحولات انسانی و طبیعی نموده است، عموما با گسترده ترین دخالتهای نسنجیده انسانی در محیط طبیعی از جمله ساخت و سازهای بی رویه در حریم گسل، عدم توجه به مباحث پدافند غیرعامل در برنامه ریزی شهری، فقدان و یا بی توجهی به ضوابط و استانداردهای ساخت و ساز نیز تشدید میشود. کاهش آسیب پذیری شهرها در برابر زلزله، بهعنوان یکی از اهداف اصلی برنامه ریزی شهری و طراحی شهری محسوب میگردد. لذا ضرورت توجه به توسعه شهری کارآمد و لزوم توجه به اندیشههای جدید شهرسازی و برنامهریزی دفاعی شهر، برای رسیدن به اهداف پدافند شهری بسیار مهم به نظر میرسد. نتایج ارزیابی آسیب شناسی از پهنههای لرزه خیز در فضای سرزمینی حاکی از تمرکز قابل توجهی از فضاهای سکونتی بهویژه شهرها است. از سوی دیگر تجارب مدیریت بحران ناشی از مخاطرات زلزله در کشورهای مختلف و بهویژه ایران نیز نشانگر ناکارآمدی در آسیب شناسی و حفاظت از فضاهای شهری و کاهش خسارات اقتصادی و انسانی بوده است. در بسیاری از پژوهشهای اخیر موضوع کاهش خسارات ناشی از زلزله در قلمرو حوزه کالبدی_ فضایی به منظور افزایش مقاومت بنا در برابر زلزله بوده است. در حالیکه این پژوهش با شناخت مولفههای محیطی، کالبدی_ فضایی، اجتماعی، اقتصادی و شاخصهای اثرگذار در هر مولفه، آسیب شناسی و پهنههای خطرپذیر ناشی از زلزله را به صورت جامع و مطلوب تعیین و بر اساس آن استراتژیهای کاهش خطر را باز تعریف ساخته است. در مقاله حاضر با بررسیهای بنیادی و ارائه مبانی نظری در ارتباط با موضوع و محدوده مورد مطالعه نسبت به تشکیل پایگاه اطلاعاتی مورد نیاز در محیط نرم افزاری ArcGIS اقدام گردید و سپس با هدف ارزیابی میزان آسیبپذیری مناطق شهرداری کلان شهر کرمانشاه، متناسب با شرایط محدوده مورد مطالعه پرداخته شده است که در نهایت آسیب پذیری مناطق شهرداری کلانشهر کرمانشاه با توجه به اصول پدافندغیرعامل و معیارهای کمی و کیفی با استفاده از نرم افزار ArcGIS و مدل آنتروپی شانون در شناسایی مولفههای تاثیرگذارتر و همچنین مدل تاپسیس جهت شناسایی مناطق شهرداری با آسیب پذیری بیشتر به صورت نقشه پهنه آسیب پذیر مشخص گردید و به ترتیب مناطق۸ و ۴ و ... دارای کمترین آسیب پذیری شناخته شدند (منطقه ۸ رتبه اول، منطقه ۴ در رتبه دوم، منطقه ۱ در رتبه سوم، منطقه ۳ و ۲ بهطور مشترک رتبه چهارم، منطقه ۵ رتبه پنجم، منطقه ۶ رتبه ششم و منطقه ۷ رتبه هفتم) و در ادامه با ارائه راهکارهایی سیر توسعه ادواری شهر و جهات توسعه کالبدی کلان شهر کرمانشاه براساس موقعیت مکانی محدوده با رویکردی به ملاحظات پدافندغیرعامل بررسی و ارائه راهکار صورت پذیرفته است.
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( بهار ۱۳۸۷ )
چکیده
ارتباطجملههای هر متن با یکدیگر در دریافت مفهومنهاییآن نقشاساسیدارد. به همین دلیل برخی از نظریههای زبانشناسی بخش مهمی از نظریه خود را به تحلیل این ارتباط اختصاصمیدهند. یکی از ایننظریهها نظریه نقشگرای هالیدی است. وی در این نظریه ارتباط معنایی، لفظی، نحوی و منطقی جملههای هر متن را با یکدیگر انسجام نامیده است. از این دیدگاه انسجام عواملی دارد که عبارت است از: ۱) ارجاع ۲) جایگزینی و حذف ۳) انسجام واژگانی ۴) ربط. به دلیل گستردگی مطلب، نگارندگان این مقاله تنها به بررسی یکی از این عوامل، یعنی ارجاع، میپردازند. ارجاع رابطهای است که طی آن تعبیر یکی از طرفین ارجاع، یعنی عنصر پیشانگار بر اساس ویژگیهای معنایی آن عنصر انجام نمیشود، بلکه برای این منظور به طرف دیگر رابطه، یعنی مرجع، رجوع میشود. ارجاع سه گونه دارد: شخصی، اشارهای و مقایسهای. در این مقاله تنها به انواع شخصی و اشارهای آن پرداخته میشود. ارجاع شخصی به مقولۀ شخص ارجاع میدهد. ارجاع اشارهای به محل و میزان نزدیکی یا دوری اشاره میکند. ارجاع شخصی در زبان فارسی شاملضمایر شخصی و اختصاصی است و ارجاع اشارهای شامل ضمیر اشاره و قیدهای اشارهای است.
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
موضوع غیبت شغلی عاملی مهم و بحرانی سازمان، هزینههای مالی زیادی را به بار میآورد. نظر به ضرورت حل مسئله مذکور، این پژوهش از قدرت روششناسی کیو در همآمیزی روشهای کمّی و کیفی جهت دستیابی به ذهنیت کارکنان بهره جسته شده است. پس از ارائه تئوریها و تجربیات ارزنده برخی از اندیشمندان مدیریت و جامعهشناسی، تلاش شده است تا عوامل با اهمیت علل غیبت از خدمت کارکنان مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از تحلیل عاملی بر مبنای فرد، ذهنیت افراد مختلف نسبت به موضوع شناسایی شود. جامعه آماری این پژوهش کارکنان شاغل رده میانی سازمان مورد مطالعه میباشند. در این راستا پس از رجوع به ادبیات پژوهش مبنی بر دلایل غیبت با سه نفر از متخصصان سازمانی و دوازده نفر از خبرگان دانشگاهی مصاحبه، تعداد ۴۰ گزینهکیو شناسایی و توسط مشارکتکنندگان اولویتبندی شد. بر این اساس تعداد پنج عامل شناسایی شد که در مجموع نشاندهنده اهمیت پرداخت بر مبنای عملکرد، تدوین شاخصهای اصولی برای ارزیابی عملکرد، افزایش هویت شغل از طریق باز تعریف، اطلاعرسانی و شفافیت در تدوین و پیادهسازی ساختار سازمانی میباشند. ساختار سازمانی مورد توجه زیادی قرار داشته است که در هیچ یک از پژوهشها به صورت جزئی مورد بررسی قرار نگرفته و ساختار سازمانی به عنوان پایه رضایت، نگرش و انتظارات از یک سازمان عنوان شده است.
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
بحران انرژی از مهمترین بحران های قرن بیستم محسوب م یشود که در این میان معماری معاصر کشورهای در حال توسعه از اهمیت و ضرورت ویژه ای برخوردار است. رشد شتابان شهرنشینی پیامدهای مختلف ناشی از آن در کنار افزایش میزان و شکل ساخت و سازهای جدید شهری، موجب افزایش مصرف انرژی در کشورهای در حال توسعه بخصوص منطقه
غرب آسیا شده است. صنعت ساختمان به عنوان یکی از صنایع مهم و تاثیرگذار کشور، بیش از هر زمان دیگر، اهمیت یافته است. این تغییرات در صنعت ساختمان، افزایش مصرف انرژی را به دنبال داشته است. به عبارت دیگر صنعت ساختمان یکی از مهمترین و فعال ترین صنایع موجود در کشور محسوب م یشود که بهره وری در مصرف انرژی در آن از اهمیت و ضرورت ویژه ای برخوردار است. هدف از پژوهش طراحی و تدوین الگوی بومی سازی شده برای ارزیابی کارایی انرژی در ساختمان های شهر تهران می باشد. به عبارت دیگر هدف عملیاتی این پژوهش ارزیابی و سنجش کارایی انرژی در ساختمان های شهر تهران، و ارایه الگویی عملی و کاربردی برای سنجش کارایی انرژی در ساختمان های شهر تهران می باشد. برای انجام تحلیل ها، از الگوی سنجش کیفیت مقادیر با استفاده تکنیک مقایسه تطبیقی در روش تحقیق توصیفی – تحلیلی در راهبرد استدلال منطقی استفاده شده است. در نهایت با بررسی و سنجش کارایی انرژی، پیشنهادات و توصی ههای لازم برای بهبود روش ارزیابی کارآیی انرژی با نگاه بومی پیشنهاد می شود.
دوره ۶، شماره ۲۵ - ( پاییز ۱۳۸۸ )
چکیده
در نظریه زبانی هالیدی یکی از عواملی که سبب پیوند جملههای متن میشود مقایسه است. این عامل در کنار ارجاع شخصی و اشارهای سه نوع ارجاع را در این نظریه شکل میدهد؛ زیرا از نظر هالیدی وقتی دو چیز با هم مقایسه میشود در واقع به هم ارجاع میدهد. ارجاع مقایسهای، ارجاع غیرمستقیمی به یکسانی، تفاوت یا شباهت عوامل ارجاعی است. این نوع ارجاع به دو بخش تقسیم میشود: عام وخاص. ارجاع مقایسهای عام به سه بخش یکسانی، شباهت و تفاوت تقسیم میشود. به دلیل اهمیت و بررسی دقیق تشبیه در زبان فارسی سعی شدهاست در حد امکان به نقاط مشترک این مقوله در ادب فارسی و نظریه هالیدی اشاره شود. هالیدی ارجاع مقایسهای خاص را نیز به شمارشی و وصفی تقسیم میکند. اما نگارندگان به تبع مقایسه عام و امکانات تشبیه در زبان فارسی، نوع تشبیهی را نیز به آنها افزودهاند. در نظریه هالیدی انسجام علاوه بر ارجاع عوامل دیگری نیز دارد که عبارت است از: ۱) جایگزینی و حذف
۲) انسجام واژگانی ۳) ربط. البته نگارندگان به دلیل اینکه زبان ادبی را بررسی میکنند، عامل انسجام دهنده توازن نحوی را نیز به این فهرست اضافه کردهاند. به دلیل گستردگی مطلب، نگارندگان این مقاله تنها به بررسی یکی از این عوامل، یعنی ارجاع مقایسهای، میپردازند.
دوره ۷، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده
پیمانها میتوانند کشورهای عضو را در دستیابی به اهداف سیاست خارجی و تأمین منافع ملی یاری رسانند. پیمانها دارای کارکردهای متنوع و متعددی هستند، که متأثر از شاخصهای ژئوپلیتیکی با درجات مختلف است و به طبع میزان و مقدار میتواند در سطوح ملی، محلی، منطقهای و فرامنطقهای گسترش یابد. از این رو، این پژوهش به بررسی و تحلیل شاخصهای ژئوپلیتیکی که در محاسبات قدرت مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، میپردازد. کارکردهای پیمان میتواند در ابعاد مهم سیاسی، امنیتی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و اجتماعی ظهور یابد و در پیمانهای منطقهای مورد کاربرد قرار گیرد.
در این پژوهش که به شیوۀ تحلیلی ـ توصیفی انجام میشود، منابع مورد استفاده ارجاع به کتابخانه، اسناد، مقالات و وبسایتهای مربوطه است که جمعآوری شده است. همچنین پرسشنامهای تنظیم شده تا نظرات متخصصان جهت تحلیل شاخصهای ژئوپلیتیکی عضویت در پیمانهای منطقهای اخذ شود. درنهایت این دادهها با استفاده از نرمافزار اس.پی.اس.اس. و آزمونهای مربوطه مورد تحلیل قرارگرفته است. همچنین در این تحقیق تلاش شده است عضویت کشورها در پیمانهای منطقهای، براساس مؤلفههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی، اجتماعی و تأثیر شاخصهای ژئوپلیتیکی با درجات مختلف بر فرایند عضویت کشورها در پیمانهای منطقهای، مورد وزندهی قرار گیرد.
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
این پژوهش، به دنبال شناسایی ابعاد و مؤلفههای زنجیره تأمین بشردوستانه بَعد از فاجعه زلزله و ارائه مدل مفهومی برای سنجش آن است.پس از طراحی پرسشنامه و تعیین روایی و پایایی آن، پرسشنامه به روش نمونهگیری طبقهای تصادفی بین مدیران و امدادگرانِ سازمانهای همکار در کمکرسانیها در مناطق زلزلهزدهی بم کرمان، ورزقان- اهر آذربایجان شرقی و دشتی- شُنبهی بوشهر توزیع شد که در نهایت ۲۸۴ پرسشنامه از طرف مدیران و امدادگران در موردهای مطالعه تکمیل شد. در ادامه تحلیل عاملی تأییدی پرسشنامه برای بررسی روایی سازه انجام شد و سپس ارزیابی میزان اهمیت و عملکرد این اقدامات در سازمانهای ذیربط با روش آزمون میانگین انجام شد و با کمک ماتریس اهمیت- عملکرد حوزههای بهبود ابعاد و مؤلفهها، شناسایی و راهبردهایی جهت بهبود عملکرد زنجیره تأمین بشردوستانه بَعد از فاجعه زلزله ارائه گردید. یافتههای پژوهش نشان میدهد که در زنجیره تأمین بشردوستانه زلزله بعد از فاجعه، از این رو، روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ابزار گردآوری اطلاعات توصیفی-همبستگی است. بر اساس یافتههای پژوهش در زنجیره تأمین بشردوستانه زلزله بعد از فاجعه، گویههای «نظارت سازمانهای متولی بر نحوهی ساختوسازها» و «هماهنگی بین سازمانهای همکار در بازسازیها»، دارای اهمیت بالا و عملکرد پایین ارزیابی شدند و در ناحیه بحرانی قرار گرفتند و در اولویت اول بهبود قرار دارند و گویههای «ارزیابی صحیح خسارت و لوازم و منابع مورد نیاز جهت بازسازی» و «استمرار حمایت های روانی و مشاوره بازماندگان» دارای اهمیت بالا و عملکرد بالا ارزیابی شدند و در اولویت بعدی قرار دارند.