جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای هادی پور
دوره ۱، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
نظریه مسئولیت حمایت در سال ۲۰۰۵ در سند خروجی اجلاس سران سازمان ملل مورد تأیید قرار گرفت و در سال ۲۰۱۱ در قالب قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنیت مبنی مداخله نظامی در لیبی صادر شد. نظریه مسئولیت، حمایت حاکی از تعهد جامعه بینالمللی به پایان دادن به بدترین اشکال خشونت و جنایت در بحرانهای انسانی و مخاصمات مسلحانه داخلی است. این مقاله با استفاده از روش کیفی تحلیل محتوا ضمن پرداختن به مداخله نظامی ناتو در لیبی در سال ۲۰۱۱ که منجر به حملات هوایی، ایجاد منطقه پرواز ممنوع و نهایتاً تغییر رژیم معمر قذافی شد، به نقد کاربست آن در لیبی میپردازد. مقاله در پاسخ به پرسش اصلی مبنی بر قانونی بودن مداخله نظامی ناتو در لیبی بر آن است که نشان دهد مداخله ناتو فاقد وجاهت قانونی و فراتر از مجوز شورای امنیت برای اعمال نظریه مسئولیت حمایت بوده است. یافتههای مقاله نشان میدهد که هرچند نظریه سعی دارد شکاف بین تعهدات سابق دولتهای عضو سازمان ملل تحت حقوق بشردوستانه بینالمللی و حقوق بشر را با این واقعیت پر کند که جمعیت انسانی که با خطر نسلکشی، جنایت علیه بشریت، پاکسازی قومی و جنایت علیه بشریت مواجه است باید مورد حمایت قرار بگیرد، اما فرانسه، ایالات متحده و ناتو از قطعنامه ۱۹۷۳ در جهت اهداف سیاسی نظامی خود بهرهبرداری کردهاند و باعث توقف توسعه نظریه و بدبینی جامعه بینالمللی نسبت به اهداف و نیات قدرتهای جهانی در کاربرد نظریه و درنتیجه طرح رویکرد جدید مسئولیت حین حمایت شدهاند.
دوره ۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
بعد حقوقی و ژئوپلیتیکی از ابعاد مهم آمایش سرزمین در مناطق ساحلی است که به آن ماهیت سیاسی میدهد. پهنه خلیج فارس و سازههای انسانی آن همانند جزایر مصنوعی، ابعاد حقوقی و ژئوپلیتیکی ماهیتی سیاسی دارند. پژوهش حاضر پیامدهای حقوقی و ژئوپلیتیکی جزایر مصنوعی امارات متحده عربی را تحلیل کرد. این پژوهش از لحاظ هدف، بنیادی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی و از نوع تحلیل محتوا است. برای بررسی موضوع، قوانین دریایی امارات و سایر اسناد موجود بینالمللی بررسی شدند. پیامد حقوقی احداث جزایر مصنوعی امارات بر سه موضوع شامل مسایل حقوقی محیط زیست، تحدید حدود مرزی و پیشروی ساحل به طرف دریا تاکید کرده است. از لحاظ حقوقی منعی برای احداث جزایر مصنوعی توسط امارات وجود ندارد. فرسایش و رسوبگذاری محیط ساحلی امارات ممکن است، این کشور را بر جابهجایی و تغییر خطوط مرز دریایی مجاب نماید. این ادعا بهدلیل چندجانبهبودن قراردادهای بینالمللی، تعارض آن با قوانین بینالمللی همانند کنوانسیون معاهدات سال ۱۹۶۹، ناسازگاری با عرف بینالمللی، شرایط ویژه خلیج فارس، عملکرد تخریبی و یکسویه امارات، نقش عوامل انسانی در تخریب سواحل امارات و غیره قابل پذیرش نیست. همچنین امارات باید آثار محیط زیستی احداث جزایر مصنوعی را ارزیابی و به آگاهی کشورهای منطقه برساند و با کشورهای همسایه برای حفظ محیط زیست دریا همکاری کند. از پیامدهای ژئوپلیتیکی احداث جزایر مصنوعی میتوان به استفاده نظامی از این سازهها توسط کشورهای ثالث، تزلزل امنیت منطقهای بهواسطه حضور نیروهای بیگانه، ایرانهراسی، تشدید اختلافات مرزی و سرزمینی ایران با امارات و دخالت کشورهای ثالث و غیره اشاره کرد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده
دفع آفات و امراض جزء مهمترین عملیات در مرحله داشت مرکبات محسوب میشود. امروزه تحقیقات زیادی در زمینه تشخیص آفات و بیماریهای گیاهی با بهکارگیری روشهای ماشین بینایی انجام شده است. یکی از مشکلاتی که باعث کاهش دقت ماشین برای تشخیص آفات در شرایط مزرعهای میشود، وجود عوامل نامساعد از قبیل سایه و تغییرات شدت نور در ساعات مختلف روز میباشد. در این پژوهش بهمنظور یافتن شدت نور مناسب در ساعات مختلف روز از نورپردازی بهوسیله یک لامپ در محل تصویربرداری استفاده شده است. برای تشخیص درختان آلوده به آفت حلزون از روش یادگیری عمیق با سه نوع الگوریتم بهینهساز نسبتا قوی یعنی RMSProp، Adam و SGDm استفاده شد. برای بررسی و آزمون الگوریتمهای مورد استفاده، تعداد ۸۰۰۰ تصویر در ۹ شرایط مزرعهای و یک حالت آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. در شرایط مزرعهای، کمترین مقدار دقت تشخیص الگوریتمها با ۳۲/۶۴ درصد مربوط به تصویربرداری در روز ابری با شدت نور ۳۵۰ الی ۷۰۰ لوکس و با استفاده ازالگوریتم RMSPropحاصل شد، ولی با ایجاد شدت نور کنترل شده بهوسیله لامپ (تقربیا ۹۰۰۰ لوکس)، دقت تشخیص با استفاده از الگوریتم SGDm تا ۲۵/۹۵ درصد بهبود یافت. در شرایط آزمایشگاهی که تصاویر در محیطی کنترل شده با شدت نور ثابت تهیه شده بود، استفاده از الگوریتم SGDm، دقت تشخیص را تا مقدار ۷۳/۹۸ درصد ارتقاء داد.