جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای وجدان
دوره ۴، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
هدف این پژوهش آزمون مدل رفتار سیاسی بر تصمیم گیری مدیران با نقش میانجی هویت سازمانی و نقش تعدیلگر اعتماد سازمانی در سازمانهای ورزشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه مدیران میانی فدراسیونها، وزارت ورزش و جوانان، ادارات کل ورزش و جوانان استانها و نیز روسای هئیتهای ورزشی استانها به تعداد ۲۵۰ نفر بودند از این افراد ۱۰۴ نفر بهعنوان نمونه به صورت تصادفی انتخاب شدند. پژوهش حاضر، توصیفی- همبستگی از نوع پژوهشهای پیمایشی و از جمله پژوهشهای کاربردی است که بهصورت میدانی انجام شد. جمع آوری دادهها از طریق چهار پرسشنامه رفتار سیاسی (۱۷سوال)، تصمیم گیری مدیران (۱۴سوال)، اعتماد سازمانی (۱۲سوال) و هویت سازمانی (۱۶سوال) بود. روایی و پرسشنامهها مورد تایید قرار گرفت. همچنین پایایی نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ (رفتار سیاسی=۸۹/۰، تصمیم گیری مدیران=۹۲/۰، اعتماد سازمانی=۸۵/۰ و هویت سازمانی=۹۰/۰) گزارش شد. همه تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزارهای SPSS، SPSS Sample power،Smart SPSS انجام گردید. نتایج نشان داد که اعتماد سازمانی اثر مثبت و معناداری بر تصمیم گیری مدیران دارد. رفتار سیاسی اثر مثبت و معناداری بر تصمیم گیری مدیران دارد. رفتار سیاسی اثر مثبت و معناداری بر هویت سازمانی دارد. هویت سازمانی اثر مثبت و معناداری بر تصمیم گیری مدیران دارد. همچنین رفتار سیاسی بر تصمیم گیری مدیران از طریق هویت سازمانی اثر مثبت و معناداری دارد. در نهایت نتایج نشان داد که اعتماد سازمانی میتواند به صورت اثر مثبت و معناداری رابطه بین رفتار سیاسی و تصمیم گیری مدیران را تعدیل کند. با توجه به نتایج پیشنهاد میشود هنگام تعیین مدیران، افرادی برگزیده شوند که به نقش و نظر کارمندان در تصمیم گیریهای سازمانی اهمیت داده و مشورت با آنها را در فعالیتهای خود مدنظر قرار دهند.
اکبر وجدان، سید مهدی اجاق، افشین عادلی، مهدی عبدالهی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
در این تحقیق فیلم دولایه آگار/ژلاتین به روش قالبریزی و طی دو مرحله تولید و ویژگیهای آن شامل نفوذپذیری نسبت به بخارآب، حلالیت در آب، درصد جذب رطوبت، خواص مکانیکی، و نیز ویژگیهای ظاهری مورد مطالعه و با فیلمهای زیستتخریبپذیر تک لایه آگار و ژلاتین مقایسه گردید. نتایج نشان داد که نفوذپذیری نسبت به بخارآب در فیلم دولایه (g/msPa ۱۰-۱۰×۲۵/۳) بهطور معنیداری کمتر از فیلمهای آگار تک لایه (g/msPa ۱۰-۱۰×۹۰/۳) و ژلاتین (g/msPa ۱۰-۱۰×۳۲/۴) بود. همچنین افزایش میزان جذب نور UV در فیلم دولایه در مقایسه با فیلمهای تک لایه مشاهده شد. مقاومت به کشش در فیلم دولایه (۸/۱۰ مگا پاسکال) اگرچه بالاتر از ژلاتین تک لایه (۸۶/۲ مگا پاسکال) بود، ولی از فیلم تک لایه آگار (۴۹/۳۰ مگا پاسکال) کمتر بود (۰۵/۰P<). نتایج نشان میدهد که برخی خواص فیلمهای آگار و ژلاتین با تولید فیلم دولایه آگار/ژلاتین اصلاحشده و بهبود مییابد.
دوره ۹، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه پیاپی ۴۲- ۱۳۸۴ )
چکیده
با توجه به نقش فزاینده تحقیق در توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری در تحقیقات دارای آثار گوناگونی بر متغیرهای اقتصادی از جمله ارزش افزوده و تولید سرانه است. این آثار در بخش صنعت و معدن نیز قابل توجه میباشد، از این رو در این مقاله فرضیههای مختلفی در قالب مدلهای گوناگونی همچون مدلهای جانسون و استرینر، زاکازیت، کاب داگلاس، ترنسندنتال و خطی ساده برای سالهای
(۱۳۵۱-۱۳۸۱) آزمون شدهاند. از میان مدلهای برآوردشده، مدل کاب داگلاس بهعنوان بهترین مدل انتخاب شد و حاکی از آن است که:
۱. یک درصد افزایش در هزینههای تحقیقاتی سرانه بخش صنعت معدن، ارزش افزوده سرانه این بخش را پس از گذشت یک سال در حدود ۰۴۱/۰ درصد افزایش میدهد.
۲. اثر سرمایهگذاریهای فیزیکی سرانه بخش صنعت و معدن بر افزایش تولید سرانه (تولید متوسط، ارزش افزوده سرانه) در این بخش، بیش از اثر هزینههای تحقیقاتی سرانه است.
بهطور کلی در خصوص بررسی اثر هزینههای تحقیقاتی بر ارزش افزوده بخش صنعت و معدن، مقاله حاضر با ترکیب زیر به رشته تحریر در آمده است.
ابتدا به ادبیات موضوع اشاره و شاخصهای مربوط به آن در ایران بررسی شد؛ سپس روند اعتبارات تحقیقات صنعتی در ایران و برخی از کشورها مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن با بهکارگیری مدلهای مختلفی به آزمون رابطه میان هزینههای تحقیقاتی و ارزش افزوده در بخش صنعت و معدن پرداختهشد. در خاتمه، تنگناها و مشکلات موجود در این بخش بیان و پیشنهادهای لازم نیز ارائه شد.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۳۸۸ )
چکیده
با توجه به نقش و جایگاه مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی در تعامل با اقتصاد جهانی، توجه ویژه به چنین مناطقی ضرورت یافته و رتبهبندی و اولویتبندی فعالیتهای اقتصادی آنها از اهمیت خاصی برخوردار میشود، از این رو در این مقاله بهمنظور تخصیص هر چه بهینهتر منابع اقتصادی کشور، اولویتبندی مناطق آزاد با استفاده از روشهای تصمیمگیری چندمتغیره برای سال ۱۳۸۳ مورد آزمون قرار گرفته و سپس بهمنظور ترکیب بهینه نتایج تکنیکهای بهکار رفته با استفاده از روشهای مختلفی چون (بوردا، کوپلند و پوزت) رتبهبندی نهایی مناطق صورت گرفته است. نتایج بهدست آمده از ترکیب روشهای مذکور حاکی از آن است که منطقه آزاد کیش از بالاترین رتبه برخوردار بوده و پس از آن به ترتیب مناطق آزاد قشم و چابهار قرار دارند، از این رو میتوان به افزایش سرمایهگذاریهای خارجی و دستیابی به بازار جهانی و منطقهای با استفاده از این رتبهبندی توجه کرد.