جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای پورباقر

قدیر قربانزاده، غلامرضا رفیعی، سهیل ایگدری، هادی پورباقر، ایرج عفت پناه،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

این تحقیق برای بررسی تمایز ریختی و الگوهای رشد آلومتریک ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) در مراحل اولیه زندگی (از روز ۰ تا ۳۵ پس از تفریخ) انجام شد. داده‌های ریختی مورد مطالعه از روی تصاویر گرفته شده از نمونه‌ها، با نرم‌افزار ImageJ استخراج و الگوهای رشد آلومتری براساس Log۱۰ y = Log۱۰ α + βLog x محاسبه شدند. براساس آستانه‌های تغییرات در رشد ویژگی‌های ریختی و تغییرات شکل، مراحل مختلف زندگی لاروی ماهی سفید به دوره‌های Eleuthero-embryo ، ,Propterygio-larval Pterygio-larval و نوجوانی تقسیم گردید، که در هر یک از این مراحل وقایع مهم و حیاتی در لارو رخ می‌دهد. تغییرات در مراحل اولیه لاروی با سرعت و شدت بیشتری (eleuthero-embryo، Propterygio-larvae) رخ داد که از آن جمله می‌توان به تکوین ساختار آبششی، شروع تغذیه فعال و تکوین ساختارهای تغذیه‌ای، حسی و اندام‌های مؤثر در شنا اشاره کرد. همچنین نتایج نشان داد که بروز این وقایع مهم حیاتی با نقاط عطف خصوصیات ریختی همخوانی داشته و روند تغییر آن‌ها، ترجیحات تکوینی ساختارهای دخیل در تغذیه، تنفس، شنا و اندام‌های حسی را نشان می‌دهد.
مریم نصراله پورمقدم، هادی پورباقر، سهیل ایگدری،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

سمیّت سایپرمترین (cypermethrin)باغلظت ۰۲/۰ میکروگرم دز لیتر در ارتباط با شوری  (صفر و  ppt۱۴) و دما (۱±۱۶ و ۱±۲۵ درجه سانتی‌گراد) در ماهی گورخری (Aphanius sophiae) برای مدت ۱۴ روز در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. با تغییر شوری و دما، تغییرات واضحی در بافت کبد مشاهده شد که روی‌هم افتادگی هپاتوسیت‌ها، شکل نامنظم نوکلئوس‌ها، تورم ابری، آتروفی، دژرسانس چربی، پیکنوزیز، نکروز کانونی، کاریولیز، تجمع سلول‌های کوپفر، نکروز هپاتوسیت‌ها و رکود صفرا از جمله تغییرات بود. نتایج نشان داد، با کاهش شوری و افزایش دما، سایپرمترین موجب تخریب بیشتر کبد ماهی می‌گردد.از این‌رو، این ماهی به علت یکسان عمل نکردن در شرایط محیطی مختلف، نمی‌تواند شاخص زیستی مناسبی باشد و در صورت استفاده از این گونه برای ارزیابی سایپرمترین در اکوسیستم‌های آبی، این شرایط محیطی نیز باید مد نظر قرار گیرند. 

دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

بهر هگیری از الگوهای معماری مدارس اسامی در راستای ارائه ی راهکارهایی برای طراحی کالبد محیط مدارس جدید، مبتنی بر ارتقاء یادگیری کاربران، هدف اصلی این پژوهش است. مدارس به عنوان مه مترین فضاهای تربیتک‌ننده ی نیروی انسانی، نقش به سزایی در افزایش یادگیری افراد جامعه ایفا میک‌ند. ازای نرو طراحی محیط هایی مناسب در راستای تکامل هم هجانبه ی دانش آموزان، یک ضرورت است. مطالعه و بررسی معماری مدارس اسامی به شناخت معیارهای کالبدی مؤثر بر طراحی مدارس مطلوب کمک خواهد کرد. تحقیق حاضر به بررسی عوامل تعیینک‌ننده ی چیدمان فضایی در مدارس دوران اسامی و نمود و مصدا قهای آن در مدارس جدید، با رویکرد بهبود یادگیری م یپردازد. روش تحقیق صورت تحلیلی و پیمایشی انجام شده است. جامعه ی آماری موردبررسی شامل تمامی هنرآموزان ‌ کمی - کیفی بوده و به  در شهرستان زاهدان مشغول به فعالیت بود هاند. در این تحقیق از روش - و دبیرانی است که در سال تحصیلی ۱۳۹۴ نمون هگیری خوشه ای چندمرحله ای استفاده شده ؛ و حجم نمونه ۳۱۰ نفر بوده است. پژوهشگران با مطالعات کتابخانه ای و بررسی نمونه های مدارس دوره ی اسامی در ایران متغیرهای تأثیرگذار را استخراج نموده اند. در گام بعدی متغیرهای ب هدست آمده در پرسشنام ههای ساخت هشده، موردسنجش قرارگرفت هاند و پس از تعیین روایی و پایایی پرسشنامه از آن تحلی لشد هاند. نتایج حاصل SPSS برای سنجش دیدگاه حجم نمونه استفاد هشده است. داده های حاصل در نر مافزار بیانگر بیانگر تاثیر مثبت معیارهای چیدمان فضایی محیط مدرسه بر یادگیری کاربران است. این معیارها شامل نحوه ی گردش در فضا، انعطاف پذیری، سرانه ی فضای باز و مسقف، ارتباط فضای درون با بیرون، مبلمان و عرصه بندی است. درنهایت ؛ یافته های تحقیق ب ه صورت اصول طراحی محیط مدارس جدید در جهت افزایش یادگیری کاربران تدوین و تبیین شده است.

دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

شرایط فیزیکی محیط بسیار بر کارایی و اثر بخشی یادگیری فردی و گروهی تأثیر می گذارد. از طرف دیگر ، شناخت نیازهای جسمی و روحی دانش آموزان بر اساس دستاوردهای علوم انسانی و آموزشی به منظور متناسب بودن با فضاهای آموزشی و هماهنگی معماری فضا با نیازهای آنها ، امری مهم است. بنابراین ، تکیه بر مفاهیم آیات قرآن و احادیث فقهی مبنی بر ضرورت و اهمیت رضایت ملاک ، در هنگام جلب رضایت مردم و رضایت پروردگار است؛ در این تحقیق ، ما سعی می کنیم رضایت را به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار بر کیفیت معماری مدرسه شناسایی کرده و در جهت بهبود و بهبود وضعیت گام برداریم. علاوه بر پرداختن به نیازهای اساسی ، ملاحظات کیفی نیز مورد توجه قرار می گیرد. تحقیق حاضر ، از نظر هدف ، شامل تحقیقات اساسی است و از نظر ماهیت ، تحقیقات کمی - کیفی است. از روش تحقیق پیمایشی استفاده شده و از اطلاعاتی که به عنوان ترکیبی از روشهای کمی و کیفی جمع آوری شده است ، استفاده شده و روابط بین متغیرها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. جامعه آماری این مطالعه دانش آموزان دبیرستانی شهر تهران هستند. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد. به منظور سنجش دیدگاه های افراد ، جدول هدف و محتوا براساس مطالعات و مصاحبه های انجام شده با صاحب نظران حوزه های آموزشی تهیه شده است. دستاوردها نشان می دهد که پنج عامل موثر بر رضایت: ۱) انعطاف پذیری و ابعاد فضایی ، ۲) قابلیت خواندن و دسترسی ، ۳) زیبایی فضا (زیبایی شناسی) ، ۴) آسایش محیطی و ۵) قلمرو و مشارکت مردم استخراج شده است. بنابراین آنچه به دست آمده این است که به منظور رضایت بخشیدن به مردم

شادیه محمدی، سهیل ایگدری، هادی پورباقر، عطا مولودی صالح،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

در این تحقیق تنوع ریختی جویبارماهی سفیدرود (Oxynoemacheilus bergianus) در رودخانه­های مختلف حوضه­های دریاچه نمک و دریای خزر با استفاده از روش ریخت­سنجی سنتی انجام گردید. بدین منظور تعداد ۷۶  قطعه سگ­ماهی جویباری از ۸ رودخانه مختلف حوضه دریای خزر و دریاچه نمک صید و پس از تثبیت در محلول بافری ۴ درصد و انتقال به آزمایشگاه، تعداد ۳۱ ویژگی ریختی اندازه­گیری شد. داده­های ریخت­سنجی پس از استاندارد سازی با استفاده ازآنالیزهای چند متغیره از جمله تجزیه به مولفه­های اصلی (PCA) و تجزیه همبستگی کانونی براساس ارزش P حاصل از آزمون مانوا (MANOVA/CVA) و تحلیل خوشه‌ای (CA) مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج تفاوت معنی­داری در ۲۴ صفت بین جمعیت‌های مورد مطالعه نشان داد (P < ۰,۰۵). مهمترین صفات جداکننده در تفکیک جمعیت‌ها مربوط به صفات ارتفاع باله مخرجی و فاصله بین باله شکمی-مخرجی بود. تجزیه همبستگی کانونی توانست جمعیت‌های مورد مطالعه را به خوبی از یکدیگر تفکیک کند، همچنین نتایج تحلیل خوشه‌ای دو جمعیت قره‌سو و سفیدرود را دریک خوشه و جدا از سایر جمعیت‌ها قرار داد. که احتمالاً  تفاوتهای مشاهده شده مربوط به انعطافپذیری ریختی در پاسخ به تغییرات شرایط محیطی میباشد.
عطا مولودی صالح، سهیل ایگدری، هادی پورباقر، دلدار شجاعی، منوچهر نصری،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( نسخه ویژه خلیج فارس ۱۴۰۰ )
چکیده

این مطالعه به‌منظور بررسی تنوع ریختی ماهی بیاح (Planiliza abu) در رودخانه‌های تیره (حوضه تیگریس)، کر (حوضه رودخانه کر) و جگین (حوضه هرمزگان) با استفاده از روش­های ریخت‌سنجی سنتی و هندسی به‌اجرا درآمد. بدین منظور با استفاده از دستگاه الکتروشوکر و تور سالیک تعداد ۶۲ قطعه ماهی نمونه‌برداری شد. در آزمایشگاه تعداد ۲۱ صفت ریخت‌سنجی اندازه‌گیری شد. به منظور استخراج داده‌های ریختی در روش هندسی از سمت چپ جانبی آن­ها عکس گرفته شد و در نرم­افزار tpsDig۲، تعداد ۱۶ لندمارک تعریف و رقومی‌سازی شد. نتایج نشان داد که جمعیت‌های مورد مطالعه در ۷ صفت ریختی تفاوت معنی‌داری با یکدیگر دارند (۰۵/۰P<). همچنین تفاوت‌ها در روش هندسی مربوط به اندازه سر، عمق بدن، موقعیت باله سینهای و طول ساقه دمی بود. براساس نتایج روش ریخت‌سنجی هندسی با دقت بالاتری از لحاظ ریختی جمعیت‌های گونه عام­گرا Planiliza abu که قابلیت زیست در دامنه وسیعی از زیستگاه­ها دارد، را از یکدیگر تفکیک نمود.

دوره ۱۲، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه وهدف: در سال­های اخیر، نانو مواد دو بعدی در حوزه ی زیست پزشکی به میزان گسترده ای استفاده می­شوند. کربن نیترید گرافیتی به واسطه ی زیست سازگاری خوب و در عین حال سمیت اندک، در زمینه ی تصویر برداری زیستی، تشخیص و درمان سرطان اهمیت یافته است. هدف از انجام این طرح، بررسی اثر کربن نیترید گرافیتی بر بقای رده سلول سرطانی  Saos-۲  می باشد.
روش­ها: کربن نیترید گرافیتی از طریق افزودن ملامین به هیدروکلرید اسید سنتز شد و با استفاده از تست­هایFT-IR،XRD  و اسپکتروسکوپی رامان جهت بررسی ساختار و خواص فیزیکوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفت. کربن نیترید گرافیتی سنتز شده (۵۰،۱۰۰،۲۰۰،۴۰۰ و ۸۰۰ میکروگرم/میلی لیتر) بر روی سلول­های Saos-۲  و فیبروبلاست در دو بازه ی زمانی ۴۸ و ۷۲ اضافه شد. درصد بقای سلول ها با استفاده از MTT مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: تست های FTIR وXRD ، ساختار و پیوندهای ترکیب سنتز شده، صحت و خلوص مناسب آن را نشان دادند. نتایج حاصل از طیف سنجی رامان نیز گرافیتی بودن محصول تولید شده را نشان داد. پس از گذشت ۴۸ ساعت از مواجهه ی سلول­ها با کربن نیترید گرافیتی سنتز شده، میزان بقای سلولی در گروهی که دریافت کننده ی ۸۰۰ میلی گرم/میلی لیتر بود نسبت به گروه کنترل (درمان نشده) تا ۸۰ درصد کاهش یافت.
نتیجه گیری: ترکیب سنتز شده در این مطالعه ممکن است به عنوان یک گزینه ی مناسب در تحقیقات مربوط به سرطان در نظر گرفته شود.

دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

اهداف: فناوری‌های نوظهور به بخش مهمی از مفهوم و هویت معماری معاصر ایران و جهان تبدیل‌شده‌اند. الگوریتم های معماری به عنوان یک ابزار کاربردی بر طراحی های نوین تأثیر گذاشته و منجر به تولید محصولات با هویتی می‌شود که فرم شهر سنتی و مدرن را در هم می‌آمیزد. هدف پژوهش حاضر فرمول بندی مجدد شهر و بررسی میزان تأثیر الگوریتم های معماری بر ویژگی های بصری، شکلی و عملکردی بناها می باشد. دستیابی به هدف پژوهش مستلزم ایجاد چارچوبی نظری برای نقش فناوری‌های نوظهور و تعیین سطوح و مکانیسم‌های کاربردی آن برای تعیین مهم‌ترین شاخص‌های مؤثر بر شکل‌گیری هویت شهر جدید است و در بعد عملی سنجیده شده است.

روش­ ها: روش‌شناسی تحقیق برآیندی از روش‌های کمی و کیفی با رویکرد نظریه‌سازی و پیمایش اکتشافی نمونه هایی از پروژه هایی است که تحت تاثیر فناوری های نوظهور بوده اند. نتایج بر اساس تحلیل سه جانبه، طیف لیکرت و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS تحلیل شده اند.

یافته­ ها: شاخص های اصلی مورد بررسی در پژوهش دارای نقشی موثر به میزان تاثیر ۴۰ تا ۱۰۰ درصد می باشند. نتایج عددی به دست آمده از تایید فرضیه های پژوهش حکایت دارد.

نتیجه­ گیری: پژوهش با بررسی ظرفیت‌ فناوری‌های نوظهور در تعامل با هویت بومی؛ به نیازهای کشور به‌عنوان زمینه تحقق نظریه معماری سرآمد توجه کرده است. نتایج پژوهش بیانگر این مطلب است که فناوری های نوظهور ابزاری هستند که از طریق آن انسان هستی خود را می آفریند و هویت فردی و در نتیجه هویت شهر را متجلی می سازد.
 

دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۹ )
چکیده

توانایی در براورد آب قابل بارش کلی در پیش‌بینی میزان باران، زمان، میزان سرریز سدها و همچنین پیش‌بینی وقوع سیلاب مفید می‌باشد. برای استخراج آب قابل بارش ماهواره‌ای از باندهای فروسرخ نزدیک تصاویر سنجنده مادیس استفاده شده است. اعتبارسنجی آب قابل بارش ماهواره‌ای، با داده‌های رادیوساوند انجام شده است. با توجه به محدودیت‌های اجرای الگوریتم به شرایط آسمان فاقد ابر و جو تقریباً پایدار،‌ وضعیت عمومی جو در روز گذر ماهواره به کمک نمودارهای ترمودینامیکی Skew-T و نیز تفسیر بصری، به‌طور کامل بررسی شده است. به کمک معادلات ترمودینامیکی، آب قابل بارش حاصل از کل گمانه زنی‌های رادیوساوند محاسبه شده است. آن گاه با توجه به پایداری و نبود ورود توده هوای جدید به منطقه برای روزهای منتخب، از طریق ترسیم و تحلیل‌های نمودارهای Skew-T ، آب قابل بارش کلی به‌وسیله رادیوساوند در لحظه گذر ماهواره درون‌یابی شده است. از طریق تکنیک نسبت بازتابندگی ظاهری باند جذبی به باند غیر جذبی بخار آب MODIS، میزان قابلیت عبور بخار آب برای هر یک از باندهای مخصوص بخار آب به‌دست آورده شد. کل بخار آب قابل بارش در مسیر سنجنده- زمین، با توجه به زوایای زنیت خورشید، ماهواره و قابلیت عبور بخار آب به‌دست آمده از تکنیک نسبت باندی با اجرای الگوریتم باند فروسرخ نزدیک مادیس در شرایط مختلف جوّی به‌دست آورده شد. برای تعیین مقادیر‌ و‌ در الگوریتم مذکور از شاخصEVI استفاده شد. در پایان، رگرسیون بین آب قابل بارش ماهواره‌ای و آب قابل بارش محاسبه شده از داده‌های رادیوساوند، نشان داده است که باندهای ۱۸ و ۱۹ مادیس برای استخراج آب قابل بارش در شرایط جوّی ایستگاه مهرآباد مناسب می‌باشند.

صفحه ۱ از ۱