جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای پورعلی
دوره ۰، شماره ۳ - ( شماره ۳- ۱۳۸۶ )
چکیده
چکیده
از تجزیه و تحلیل شاهنامه بایسنقری و هفت اورنگ جامی، به کشف مبانی گرافیک بکار برده شده در کتابت این
دو اثر می رسیم که کاربرد علمی در گرافیک نوین پایه گذاری م یشود. یکی از مه مترین اهداف بررسی نگارگری
ایران کشف رموز و اثبات رابطه این آثار با سایر هنرهای سنتی و ادبیات ایران م یباشد و در نگاهی خا صتر رابطه
آن، با هنر کتا بآرایی و گرافیک مشخص م یشود. رشد این هنر که جدای از تاریخ زندگی حامیانش نم ی باشد، در
شیو ههای تولید نگارگری نیز منشا اثر گردیده و همواره در ارتباطی تنگاتنگ با محتوای غنی ادبیات ایران بوده
است. این امر نیز، بستری برای رشد و متعالی شدن فرهنگ این مرز و بوم گردیده و طی این طریق، نیروی
خار قالعاد های را در وجود هنرمندان زبردست این آثار احیا نموده که ایشان را به منبعی ورای قدر ت های مادی
متصل ساخته است. ۱ - حال این سئوال مطرح می شود که چگونه با به کارگیری این دانش نهفته، م ی توان هنر
گرافیک ایران را در شاخه کتا بآرایی و تصویرسازی متحول ساخت؟ ۲ - آیا این شیوه خاص م ی تواند پای ه گذار
سب کهای نو در هنر کتا بآرایی ایرن باشد؟ ۳ - چگونه م یتوان دانشی را که متعلق به قر نهای پیش م یباشد؛ با
اید ههای نو اما پیوسته به اصول و ریشه کهن، پای هگذاری کرد.
محمود محسنی، میرحامد سیدحسنی، حمیدرضا پورعلی، رضواناله کاظمی، علی حلاجیان،
دوره ۷، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: پرورش فیلماهی جوان پرورشی (Huso huso) صنعت نسبتاً جدید در ایران به شمار میآید. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر سطوح مختلف کولین بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون فیلماهی جوان پرورشی بود.
مواد و روشها: در پژوهش تجربی حاضر، ۱۵۰ قطعه بچهفیلماهی در تیمارهای شاهد، Cho۲، Cho۴، Cho۶ و Cho۸ بهترتیب شامل صفر، ۲، ۴، ۶ و ۸گرم کولین در هر کیلوگرم غذا با ۳ تکرار در هر تیمار بهمنظور بررسی عملکرد رشد، ترکیب لاشه و برخی پارامترهای خون و سرمشناسی آنها بهمدت ۱۲ هفته تغذیه شدند. تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS ۲۴ از طریق آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و دانکن صورت گرفت.
یافتهها: وزن نهایی، وزن کسبشده، شاخص نرخ رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین، ضریب چاقی و ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیهشده با جیره محتوی سطوح مناسب کولین (۲ تا ۴گرم در کیلوگرم) بهطور معنیداری از ماهیان تغذیهشده با سایر جیرهها مناسبتر بود. بالاترین رشد و کارآیی غذا در ماهیان تغذیهشده با تیمار Cho۴ مشاهده شد. با افزایش کولین در جیره غذایی ماهیان بهطور معنیداری میزان پروتئین و چربی لاشه افزایش، ولی رطوبت لاشه کاهش یافت. همچنین افزودن ۲ تا ۴گرم کولین در کیلوگرم به جیره منجر به ایجاد تفاوت معنیدار در میانگین تعداد یاختههای قرمز و سفید، فعالیت آنزیمهای کبدی (آلانینآمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز)، آلبومین و پروتئین تام خون نسبت به تیمار شاهد شد.
نتیجهگیری: بهمنظور دستیابی به بیشترین رشد و ترکیب بهینه لاشه فیلماهی جوان پرورشی، مناسبترین مقدار کولین، ۲ تا ۴گرم در کیلوگرم در جیره غذایی ماهی است.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۱ - ( اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده
در این مطالعه، فیلم فعال آنتی اکسیدانی برپایه سلولز باکتریایی حاوی ۵ درصد وزنی اسانس رزماری تهیه شد. تأثیر لامیناسیون (تولید فیلم چندلایه) و افزودن بتاسیکلودکسترین (β-CD) (بعنوان ترکیب تشکیل دهندۀ کمپلکس) بر روی خواص فیزیکوشیمیایی، آنتی اکسیدانی و رهایش فیلم فعال مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمون پراش اشعه X نشان داد که اسانس رزماری باعث کاهش درجه بلورینگی فیلم سلولز باکتریایی میشود. طبق نتایج آزمونهای فیزیکی افزودن ۵ درصد اسانس رزماری باعث افزایش نفوذپذیری نسبت به بخار آب و کاهش استحکام مکانیکی شد و استفاده از β-CD و همچنین تولید فیلم سه لایه، اثرات منفی اسانس بر روی خواص فیلم را کاهش داد و تأثیر لامیناسیون در این زمینه بیشتر از β-CD بود. اسانس رزماری اثر معنیدار بر روی خواص رنگی فیلم داشت و باعث افزایش اندیس b و کاهش اندیس L شد. فیلم حاوی اسانس آزاد خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی داشت (۷/۶۸ درصد) اما پس از لامیناسیون و تشکیل کمپلکس با β-CD این خاصیت کمتر شد. β-CD و لامیناسیون نرخ رهایش اسانس رزماری از بستر فیلم سلولز باکتریایی را کاهش دادند و تأثیر لامیناسیون بیشتر از β-CD بود.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۴ - ( فروردین ۱۴۰۲ )
چکیده
ریز پوشانی روشی رایج برای بهبود قابلیت زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک در برابر تنشهای محیطی است. در این پژوهش با استفاده از امولسیون دوگانه با صمغ فارسی ، پایداری امولسیون، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مورفولوژیکی، راندمان ریز پوشانی و زنده مانی ریز پوشینهها، در طول ذخیرهسازی و محیط شبیهساز دستگاه گوارش موردبررسی قرار گرفت. اندازه ذرات، پتانسیل زتا و شاخص پراکندگی به ترتیب معادل nm۵۲۵، mv۶۸/۴۴- و ۳۳/۰ بود. راندمان ریز پوشانی ۸۸ % و پایداری امولسیون بین ۸۵ % تا ۴۳/۹۵ % بود. ریزپوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در امولسیون دوگانه (W/O/W) با صمغ فارسی باعث بهبود زنده مانی آن در شرایط نگهداری در دمای °C ۴ به مدت ۲۸ روز شد. جمعیت باکتریایی در تیمارهای ریز پوشانی نشده بعد از گذشت ۷ روز به صفر رسید درحالیکه در تیمارهای ریز پوشانی شده فقط log ۵۸/۰ کاهش داشت. در محیط شبیهساز معده تعداد باکتریها برای تیمار ریز پوشانی شده log ۹۷/۱ و برای تیمار حاوی باکتری آزاد log ۹/۳ کاهش یافت، و در محیط شبیهساز روده نیز برای تیمار ریز پوشانی شده log ۴۵/۰ و برای تیمار حاوی باکتری آزاد log ۳/۱ کاهش یافت. نتایج نشان داد که استفاده از امولسیون دوگانه صمغ فارسی باعث بهبود زندهمانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در شرایط نگهداری در دمای °C ۴ و محیط شبیهسازیشده دستگاه گوارش میشود.