جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای گرشاسبی
حمید گرشاسبی، براتعلی فاخری، حسن جلیلی، مهدی رهایی جهرمی، نفیسه مهدی نژاد،
دوره ۹، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
آستاگزانتین ماده ای بسیار ارزشمند و دارای فواید بسیاری برای انسان است، این ماده از بعضی موجودات مانند ریزجلبک Haematococcus lacustris استخراج میشود. محققان سعی در تولید حداکثری این ماده دارند. در این تحقیق اثرغلظتهای مختلف اسید لینولئیک (LA) و نانوذرات دیاکسید تیتانیوم (CRTO) و دیاکسید سیلیکون بر تولید آستاگزانتین و بیان دو ژن مسیر متابولیکی آن، بتا کاروتن کتولاز و بتا کاروتن هیدروکسیلاز (CRTR) سنجیده شد. ریزجلبک مورد نظر در محیط کشت BBM (Bold Basal Medium) بمدت ۱۹ روز بصورت اتوتروف کشت داده شد. در روز سوم تیمارها به کشتها اضافه شدند و در سه روز مختلف در مراحل رشد لگاریتمی و ثابت آستاگزانتین اندازهگیری شد، همچنین در روز یازدهم استخراج RNA و Real- time PCR صورت گرفت و بیان ژن مشخص گردید. تیمارهای ۳۰ میلیمولار اسید لینولئیک و نانوذرات تیتانیوم دیاکسید ۴۰ میلیگرم برلیتر به ترتیب با ۴/۳ و ۵/۱ برابر نسبت به کنترل بیشترین تولید آستاگزانتین و همچنین ژنهای بتا کاروتن کتولاز و بتا کاروتن هیدروکسیلاز به ترتیب تحت تاثیر تیمارهای ۳۰ میلی مولار اسید لینولئیک وسیلیکون دیاکسید ۴۰ میلیگرم برلیتر بیشترین بیان ژنی را نشان دادند. برای اولین بارنشان داده شدکه غلظتهای خاصی از لینولئیک اسید و نانوذرات تیتانیوم دیاکسید به عنوان القاگر برای تولید آستاگزانتین در این ریزجلبک میتوانند استفاده شوند، همچنین لینولئیک اسید با تولید آستاگزانتین و بیان ِژن بتا کاروتن کتولاز رابطه مستقیم دارد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده
این مقاله با استفاده از تحلیل اقتصادی جرم، به بررسی ارتباط بین سرقت و نحوه توزیع درآمد در ایران میپردازد و نتایج آن حاکی از این است که بین توزیع درآمد و سرقت، رابطه معنیداری وجود دارد؛ به اینصورت که با تشدید نابرابری درآمد، تعداد جرایم از نوع سرقت نیز افزایش داشته است.
از دیگر نتایجی که این مقاله به آن دست یافته است میتوان به ارتباط مستقیم نرخ جرم سرقت با نسبت شهرنشینی، نرخ طلاق، نرخ بیکاری و همچنین رابطه معکوس آن با درآمد ماهانه خانوارهای ایرانی اشاره کرد.
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف: از زمان شناسایی دو ژن پرنفوذ BRCA۱/۲ با وراثت بارز در دهه ۱۹۹۰ تاکنون ژنهای مختلفی شناسایی شدهاست که در مجموع حدود ۲۵ درصد اساس ژنتیکی سرطان پستان ارثی را توضیح میدهد و حداقل ۷۵ درصد آن همچنان ناشناخته باقی مانده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی وجود یا عدم وجود الگوی وراثتی مغلوب در این بیماری هتروژن است که احتمال وجود آن توسط برخی از محققین مطرح شده است. مواد و روشها: در این مطالعه از روش توالییابی اگزوم که جدیدترین روش مورد استفاده در شناسایی اساس ژنتیکی بیماریها است استفاده شد. همچنین نتایج توالییابی اگزوم با روش توالییابی سنگر تأیید شد. نتایج: در بررسی حاضر هیچگونه جهش هموزیگوتی در خانواده مورد بررسی شناسایی نشد اما یک حذف ۴ جفت بازی منجر به جهش تغییر چارچوب بهصورت هتروزیگوت در اگزون ۱۱ ژن BRCA۲ و همچنین یک چند شکلی تک نوکلئوتیدی هتروزیگوت در اگزون ۹ ژن STK۱۱ در خانواده مورد نظر تشخیص داده شد. نتیجهگیری: واریاسیون rs۸۰۳۵۹۳۵۲ که در این خانواده شناسایی شد یکی از جهشهای بیماریزای شایع در ژن BRCA۲ است که در پایگاه اطلاعاتی BIC گزارش شده است و قبلاً در گروههای نژادی مختلف از جمله قفقازی، هیسپانیک و چینی مشاهده شده است و از طریق این مطالعه برای اولین بار وجود آن در جمعیت ایرانی و تفکیک آن در سرطان پستان ارثی گزارش میشود.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه بررسی اثرات سهبُعدی جریان در نزدیکی ناحیه نوک تیغه و بال در صنایع توربوماشینی همچون روتور هلیکوپترها، توربینسازیها و همچنین بهینهسازی بال در صنایع هواپیمایی برای داشتن پروازی ایمن همراه با قابلیت مانورپذیری بالا از مباحث مورد توجه صنایع فعال در این حوزه است. پدیده واماندگی را میتوان بهعنوان پدیده تاثیرگذار در این حوزه دانست. در تحقیق حاضر کنترل جدایش جریان توسط مولد گردابه روی بال یک پهپاد تهاجمی رادارگریز شامل ایرفویل Naca۶۴a۲۱۰ با زاویه پیچش ۵درجه در نوک بال و بالهای یکپارچه و متصل به بدنه با زاویه پسگرایی ۴۷درجه در رژیم جریان مادون صوت بررسی شده است. حل در جریان آشفته با روش kw-sst برای زوایای حمله در محدوده ۵ تا ۲۰درجه و سرعتهای ۳۰ و ۶۰متر بر ثانیه انجام شده است. نتایج نشان از تطابق مناسب با نتایج عددی و تجربی دارد، بهطوری که منحنیهای توزیع فشار نشاندهنده رشد فشار در نواحی استقرار مولد گردابه و همینطور نواحی نزدیک به نوک بال هستند که منجر به باقیماندن جریان روی سطح جسم در این نواحی میشود. بنابراین با بررسی نمودارهای گشتاور پیچشی و کانتورهای سرعت، جدایش جریان از زاویه حمله ۱۵ به ۲۰درجه به تاخیر افتاده است و همچنین توانایی قابلیت کنترل جدایش جریان همراه با رشد سرعت نیز رقم خورده است.
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( فروردین ۱۳۹۹ )
چکیده
در این مقاله هدف بررسی و مقایسه ضرایب آیرودینامیکی حاصل از نتایج تونل باد، حل عددی و روش نیمهتجربی مربوط به یک موشک هواپایه است. نتایج برای حالت کلی بدون انحراف سطوح کنترلی حاصل شده است. بدین منظور تحلیل روی ضرایب آیرودینامیکی در سه عدد ماخ ۰/۶، ۰/۷۵ و ۰/۸۵ و زوایای حمله مختلف صورت گرفته است. نتایج نشان از وجود شباهت زیادی بین رفتار تغییرات ضرایب آیرودینامیکی نسبت به زاویه حمله در هر سه روش تجربی، عددی و روش نیمهتجربی دارد. بهطوری که پاسخهای حاصل از حل عددی در محاسبه ضرایب نیروهای برآ، پسا، عمودی و محوری بهترتیب با خطای میانگین ۸/۶، ۷/۱، ۸/۳ و ۸/۴% به نتایج حاصل از تونل باد نزدیک و قابل قبول است. اما نتایج حاصل از روش نیمهتجربی با وجود شباهت در تغییرات ضرآیب آیرودینامیکی تنها برای ضرایب نیروهای پسا و محوری بهترتیب با خطای میانگین ۱۱% و ۲۰% نسبت به نتایج حاصل از تونل باد از خود نشان داده است و همچنین وجود خطاهای ناشی از اثرات دهانه ورودی هوا تنها در راستای محوری دلیل بر قابل اتکا نبودن این روش در پژوهش حاضر دارد. همچنین نمودارهای تغییرات ضریب گشتاور پیچشی برحسب زاویه حمله نشان میدهند که زاویه حمله تریم در ماخهای مختلف بین ۶+ تا ۷+ درجه متغیر است.
دوره ۲۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۴۴ )
چکیده
تعتبر الغربه والحنین من المواضیع التی طرقها الشعراء قدیماً وحدیثاً وهو یتجسّد فی الشعور بالقلق والسخط والانعزال الاجتماعی وما یصاحب ذلک من العواطف الصادقه الحزینه. لهذه الظاهره تجلّیات عدیده فی نفوس الشعراء حیث عبّر عنها کلٌّ منهم وفقاً لوجهه نظره وظروفه. ومن الشعراء الّذین ذاقوا مراره الغربه وعبّروا عمّا تجیش به نفوسهم من مشاعر الحزن والألم، هو محمود حسن إسماعیل، الشاعر المصری المعاصر الّذی تبدّت لغه الحزن والغربه والحنین واضحه فی شعره. تهدف هذه المقاله من خلال المنهج الوصفی-التحلیلی إلی دراسه تجلیّات الغربه والحنین فی المجلّد الأوّل والثالث من شعر محمود حسن إسماعیل وکیفیه توزیعها فی أشعاره ودورها فی إثاره العواطف والمشاعر تجاه الظلم الّذی قام به الاحتلال البریطانی تجاه الشعب المصری وعلی رأسهم الفلّاحین الکادحین. ومن أهمّ ما توصّلت إلیه المقاله هو أنّ الشاعر قد برع فی التعبیر عن شعوره بالغربه الداخلیه والخارجیه من خلال رسم وجدان معذّب وقلب ینزف ألماً، إلّا أنّه تخفّ حدّه الألم والغربه عنده رویداً رویداً باللجوء إلی ربّه عبر تأمّلات صوفیه.کما حنّ الشاعر إلی الأرض والوطن والمحبوب ومظاهر الطبیعه بکلّ ما لدیه من الوجد والشوق، ولم یشغلْه بریق الحیاه الزائف فی المدینه عن ذکر قریته بل أخذ یرسل زفرات الشوق والحنین إلیها دوماً. وثمّه نوع آخر من الحنین فی شعره وهو الحنین الدینی الّذی برز إثر تقرّبه إلی الله ورسوله ومعایشه قضایا الدول العربیه المقهوره. کما تبیّن أنّ أحزان الشاعر أقضّت مضجعه وجعلته یختار أسلوباً بسیطاً وصادقاً فی شعره.