۲۹ نتیجه برای shafiei
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
As a trigger to communication, motivation still includes undiscovered aspects which require further investigation. Hence, considering the newly proposed dual continuum model of motivation, this study investigated the relationships among willingness to communicate (WTC), active/passive motivation, and foreign language achievement (FLA) among ۲۱۶ high school English as a foreign language (EFL) learners. The modified version of the active/passive motivation scale (APMS) was revalidated using confirmatory factor analysis (CFA). Structural equation modeling (SEM) revealed significant relationships among active/passive motivation, L۲WTC, and FLA. Additionally, six models were proposed for the prediction of learners’ L۲WTC and FLA. The findings indicated that socio-cultural and sensory-perceptual active motivation as well as cognitive and sensory-perceptual passive motivation significantly predict learners’ L۲WTC, while only cognitive active motivation predicts FLA. Furthermore, passive motivation predicts FLA in all sub-constructs. Finally, active motivation is a negative predictor of FLA if mediated by L۲WTC. Overall, the study highlights the importance of passive as well as active motivation in promoting WTC and improving FLA among EFL learners.
دوره ۲، شماره ۴ - ( - )
چکیده
دوره ۳، شماره ۱ - ( - )
چکیده
عیسی ابراهیمی درچه، جواد معتمدی تهرانی، سید امیرحسین گلی، فریبا شفیعی حسن آبادی، ابراهیم متقی، احمدرضا پیرعلی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
تأثیر پوسته پسته سبز در سطوح صفر، ۵/۱، ۵/۴، ۵/۱۳ و ۲۷ درصد از وزن جیره بر عوامل رشد و خصوصیات بیوشیمیایی و خون شناسی ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی ۵۸/۰± ۰۳/۲۷ گرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و ۳ تکرار و در هر تکرار ۱۴ قطعه ماهی انجام شد. در پایان هشت هفته تغذیه، از هر تکرار ۴ قطعه ماهی به صورت تصادفی خونگیری شد. نتایج حاصل تفاوت معناداری (۰۵/۰>p) را در نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی تیمار۲۷ درصد پوسته نسبت به دیگر تیمارها نشان داد. هیچگونه اختلاف معناداری در خصوص مقدار آلبومین، گلوبولین، تریگلیسیرید و گلوتامیک اگزالواستیک ترنس آمیناز بین تیمارها مشاهده نشد. مقادیر پروتئین کل (۱۵/۰±۷۶/۲ گرم در دسیلیتر)، آنزیم لاکتات دهیدروژناز (۲۶/۴۴±۲۱۳۹ واحد بینالمللی در لیتر)، آلکالین فسفاتاز (۴/۲۱±۹/۳۳۱ واحد بینالمللی در لیتر)، گلوتامیک پیرویک ترنس آمیناز (۸۲/۱۷±۴۰۷ واحد بینالمللی در لیتر)، هموگلوبین (۷/۰±۷۳/۸ گرم در دسیلیتر) و درصد هماتوکریت (۲۸/۲±۳۳/۳۳) در ماهی تغذیه شده با جیره ۲۷درصد در مقایسه با تیمار شاهد اختلاف معناداری از خود نشان دادند (۰۵/۰>p). بهطور کلی، استفاده از سطوح بالای پوسته پسته در جیره غذایی اثر نامطلوبی بر رشد و عوامل سلامتی ماهی قزلآلای رنگینکمان داشت.
دوره ۴، شماره ۱۵ - ( پاییز ۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده: نقیضه یکی از خرده گونه های ادبی است که به نفی و یا تمسخر گونه اصلی خود می پردازد که بنا به اعتبار و اهمیت گونه اصلی اش و نیز ساختار و ماهیت خود نقیضه ،می تواند مستقلاً مورد توجه قرار گیرد.از آنجا که معنی در ادبیات از ارکان اصلی است و هم در حوزه زبان و هم در حوزه های عاطفه و خیال نقش محوری دارد، در آثار ادبی بسیار مورد توجه است.بدین لحاظ یکی از مهمترین نقیضه ها در این حوزه شکل گرفته است که به آن در ادبیات فارسی تزریق می گویند.در واقع یکی از اهداف مهم نقیضه سرگرمی و خندانیدن مخاطب است و تزریق چنین هدفی را به خوبی تأمین می کند.تزریق هم به شکل منثور و هم به شکل منظوم گفته می شده است.برخی از رساله های منثور تزریقی را چار اندر چار نیز می گفته اند. این نقیضه را در ادبیات غرب نیز با اندک تفاوتی با عنوان nonsense verse داریم که نگارنده در این مقاله سعی در تطبیق وجوه عمده این دو با یکدیگر دارد.
fariba shafiei، نصرالله محبوبی صوفیانی، عیسی ابراهیمی درچه، امین نعمت اللهی، عبدالناصر محبی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
تأثیر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum) بر پارهای فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون (RBC،Hb ، Hct، MCV، MCH، MCHC،WBC ، TP،CHO ، GLU،LDL ، HDL، Glb، TG، GOT، GPT، Alb، ALK، LDH) و فعالیت لیزوزیمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انگشت قد (۸/۱± ۷/۱۱ گرم) بهصورت تصادفی در ۵ تیمار و سه تکرار به مدت ۷۵ روز بررسی شد. تیمارها شامل غلظتهای متفاوت از عصاره الکلی پوست انار (صفر (شاهد)، ۵۰، ۱۵۰، ۳۰۰ و ۶۰۰ میلیگرم بر کیلوگرم غذا) بود . در پایان دوره آزمایش، خونگیری و زیست سنجی انجام شد. نتایج تحقیق افزایش معنیداری را در برخی پارامترهای خونی مانند: Hb ،Hct و RBC در تیمارهای۳۰۰ و۶۰۰ میلیگرم نشان داد. میزان پروتئین کل سرم در تیمارهای۱۵۰، ۳۰۰ و ۶۰۰ میلیگرم تفاوت معنیداری را با سایر تیمارها نشان داد (۰۵/۰>P). فعالیت لیزوزیمی در تمام تیمارهای حاوی عصاره پوست انار افزایش معنیداری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (۰۵/۰>P). در کل، نتایج حاکی از بهبود پارامترهای هماتولوژیک و فعالیت لیزوزیمی ماهیان تحت تیمار با سطح ۳۰۰ میلیگرم عصاره الکلی پوست انار بر کیلوگرم غذا میباشد.
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۳۰ - ( تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده
کارنامه،شهرآشوب ، اشعار صنفی و شهرانگیز عناوینی هستند که در منابع بنا به بعضی همریشگیها و همانندیهایشان، به جای هم یا در کنار هم مورد اشاره قرار گرفتهاند. با اینهمه، این آثار آنقدر تفاوتهای ظریف و متنوع دارند که میتوان آنها را چهار گونه جداگانه به شمار آورد .البته از کارنامه با توجه به نمونههای بسیار اندک و گاه ناقص، کمتر میتوان یک گونه کامل را انتظار کشید؛چنانکه در عمل هم کارنامه سرانجام عرصه را به شهرآشوب سپرده است. همچنین است اشعار صنفی که در آن حرفهها با نگاه شاعرانه و پیشهور در مقام معشوق توصیف شده ؛ ولی بعدها در گونه شهرانگیز وارد شده و از صورت اشعار پراکنده ،بعضاً به آثاری مبسوط و منسجم تبدیل شده است. شناخت ویژگیهای ظریف این انواع مستلزم دقت بسیار است و بواقع همین بیمبالاتی نسبت بدانهاست که باعث شده که از آغاز تا به امروز حتی از سوی اهل فن با یکدگر تخلیط شوند .با این همه باید گفت که در همان زمان شیوعشان هم، از سوی عموم ادبا و شعرا چندان معیارمند نبوده؛ خاصه آنکه در این میان، گرفتار بعضی از اشتباهات و یا ابداعات فردی هم شده ، تفنناتی که در پی خود جعل اصطلاح نیز به همراه داشته، و عناوینی چون عالمآشوب،جهانآشوب،دهرآشوب ،عالمکوب و امثال آنها گواه این ادعایند.تحقیق حاضر برای نخستین بار با اتکا به برخی معاییر گونهشناسی و نیز توسل به منابع اصلی، سعی در شناخت و بازنمود این گونههای ادبی همسنگ و نزدیک به یکدیگر دارد.
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۳۸ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۰ )
چکیده
با وجود اختلافنظرهایی که در دهههای اخیر در تعیین وزن اشعار شفاهی پدید آمده است، میتوان با اطمینان گفت وزن اشعار شفاهی وزنی تکیهای ـ هجایی است. شعر کار شاخهای از اشعار شفاهی است که هماهنگ با ریتم کار و با محتوایی سازگار با کار موردنظر، خوانده میشده است. کارگران و کارورزان برای رفع خستگی، تسهیل انجام کار، سرعت بخشیدن به روند کار و مقاصد دیگر، این اشعار را بهصورت گروهی و یا بهتنهایی میخواندند. ما در این جستار با تعریف شعر کار و برشمردن اقسام و ویژگیهای این گونۀ شعری، به تحلیل وزن اشعار کار از دو منظر عروضی و تکیهای ـ هجایی پرداختیم و دریافتهایم که اشعار کار با پیروی از اوزان تکیهای ـ هجایی از پذیرفتن قواعد عروضی سرباز میزند و میتوان ارتباط وزنی معناداری در میان وزن اشعار کار در حوزهای مشخص یافت. همچنین، ترانههای کار با وزن کار موردنظر در هماهنگی است و بسته به ریتم و آهنگ کار اوزان متغیر میپذیرد.
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۹ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، نشان دادن این نکته است که طرحوارۀ حوزۀ مبدأ استعارههایِ مفهومی، در حوزۀ مقصد آنها نیز شکل میگیرد و بر آن اثرگذار است. به این منظور، تعداد ۳ متن کوتاه استعارهای و ۳ متن متناظر غیراستعارهای آنها در نرمافزار سایکوپای، در دو نسخۀ دیداری و شنیداری طراحی شد و ۴۷ نفر از افراد پس از خواندن/ شنیدن متنها، در معرض بازشناسی کوتاهمدت آنها قرار گرفتند. دادههای بهدستآمده، با استفاده از نرمافزار اس.پی.اس.اس. ۲۳ تحلیل شد و نتایج نشان داد که آثاری از طرحوارۀ اصلی متن غیراستعارهایِ متناظر با متن استعارهای، در متن استعارهای نیز بهچشم میخورد. این یافته ما را به این فرض نزدیک میکند که در استعارهها این طرحوارۀ حوزۀ مبدأ است که بر حوزۀ مقصد فرا فکنده میشود و آن استعاره را قابل فهمتر میسازد.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده
یکی از نهادهای مهمی که در اسلام مطرح شده و به طور ویژه ارمغان ادیان الهی و اسلام است نهاد انفاق است. انفاق میتواند بسیاری از مسایل جامعه مانند فقر و نابسامانیهای درآمدی و مصرفی را اصلاح کند.
این مقاله درصدد آن است، تا به بررسی عوامل مؤثر بر انفاق و رفتار تابع انفاق با توجه به آموزههای اسلامی بپردازد و تابع انفاق در ایران را به صورت تجربی تخمین بزند.
با توجه به مطالعات نظری و تجربی انجام شده در زمینه هزینههای مذهبی و مالیاتهای اسلامی و همچنین درنظر گرفتن قواعد اسلامی و محدودیتهای آماری، متغیرهای درآمد، ثروت، سن سرپرست خانوار و سرمایه مذهبی به عنوان متغیرهای توضیحی انتخاب شدهاند. تابع مورد نظر به روش دادههای تابلویی اقتصاد سنجی برآورد شده است. دادههای مورد استفاده، دادههای کلان و متوسط گیری برای خانوار برای استانهای کشور در سالهای ۱۳۸۶-۷۹ میباشند.
نتایج مطالعه نشان میدهد: تابع انفاق به صورت تابعی نمایی میباشد و تابعی فزاینده از درآمد سرانه استانی، ثروت و سرمایه مذهبی میباشد.
نوآوریهای این مقاله در استفاده از دادههای مستقیم انفاق، وارد کردن سرمایه مذهبی به عنوان یک عامل اثرگذار بر انفاق و وارد کردن عامل ثروت بر انفاق بوده که به خوبی در نتایج اثرگذار است و نتایج این برآورد را از مطالعات دیگر متمایز کرده است.
دوره ۱۳، شماره ۴۹ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
رویکرد نشانهشناسی فرهنگی با آشکارسازی فرایند شکلگیری معنا و مشخص کردن ارزشها و هنجارها در متن توسط لوتمان (۱۹۲۲ـ۱۹۹۳م) پایهگذاری شد. این رویکرد با تمرکز بر نحوۀ تعامل سپهرهای نشانهای مختلف، امکان جدیدی را در بررسی رخدادهای فرهنگی فراهم کرد تا نحوِۀ تولید متن در یک سپهر نشانهای روشن شود. متون اسطورهای ـ دینی بهعنوان یکی از منابع برجستۀ فرهنگی، بستری مناسب برای بهکارگیری نظریۀ نشانهشناسی فرهنگی است. در پژوهش حاضر، از این الگو در متن اسطورهای ـ دینی اوستا استفاده شده تا با انتخاب شخصیت جمشید، به نحوۀ مشروعیتزدایی از آیین مهرپرستی و مشروعیتزایی و چگونگی تولید معنا در آیین زرتشتی پرداخته شود. در این دیدگاه، جمشید در دوگانه تقابلی (خود و دیگری)، تکوینیافتۀ ایزدشاه آیین مهری است که با کمرنگ شدن اندیشههای ودایی و توسعۀ سپهر نشانهای زرتشتی، شخصیت گناهکاری گرفته است. در این مقاله، گناهکاری جمشید از طریقِ بررسی ورود وی به سپهر نشانهای جدید، با سازوکار جذب و طرد فرهنگ دیگری و تولید متن و تثبیت فرهنگ خودی (زرتشتی) تحلیل شده است.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
کاربرد گسترده فلزات در سازههای مهندسی سبب گردیده است که بررسی فرآیندهای شکلدهی فلزات همواره در اولویت پژوهشهای حوزهی مکانیک جامدات قرار داشته باشد. در این میان نظریههای فیزیکی بهسبب ویژگیهای منحصر بهفرد، از اهمیت بالایی برخوردار هستند. نظریهی پلاستیسیتهی کریستالی از جملهی این نظریهها است. این نظریه با مدل کردن مکانیزمهای تغییرشکل پلاستیک در ریزساختار مواد کریستالی (مانند فلزات)، تغییرشکل و تحول بافت این مواد را پیشبینی میکند. ارتباط با ریزساختار ماده سبب میگردد که این نظریه توانایی پیشبینی رفتار ناهمسانگرد تککریستالها را داشته و از طرفی پیشبینی برخی پدیدهها در پلیکریستالها که خود تودهای از تککریستالها هستند، تنها با چنین نظریههایی امکانپذیر است. ارائهی یک مدل کارسختی مناسب که رفتار غیرهمسانگرد تککریستالها را پوشش دهد از اهمیت ویژهای در این نظریه برخوردار است. در پژوهش حاضر ابتدا مبانی نظریهی پلاستیسیتهی کریستالی بیان گردیده و سپس با معرفی چند مدل کارسختی پرکاربرد و بررسیهای آزمایشگاهی، مدل کارسختی جدیدی که نسبت به مدلهای پیشین انطباق بیشتری با نتایج تجربی دارد، ارائه میگردد. حوزهی بررسیهای این پژوهش مختص مواد کریستالی با شبکهی FCC میباشد. هرچند بخشی از مطالب ارائه شده قابل تعمیم به سایر ساختارها نیز هست.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
در تحیل سازهها پاسخ دینامیکی و اثرات امواج الاستیک بر روی ضرایب شدت تنش از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. این مطالعه، به تحیل تنش دینامیکی پادصفحهای نیم صفحه همگن شامل چندین ترک برای محاسبه ضرایب شدت تنش با اثر تقابل امواج الاستیک با مرز صفحه و ترک در موقعیتهای مختلف می پردازد. روش حل، استفاده از تکنیک توزیع پیوسته ناپیوستگی جابجایی برای حل مسائل ترک در شکست دینامیکی است. با اعمال تبدیلات انتگرالی (فوریه و لاپلاس) به معادله الاستودینامیک و استفاده از شرایط مرزی حاکم، حل ناپیوستگی جابجایی انجام شده و سپس با توزیع پیوسته ناپیوستگی جابجایی برروی سطوح ترک معادلات انتگرالی با مرتبه فوق تکین حاصل میشود. حل معادله انتگرالی با استفاده از بسط سری چِبیشِف و روش عددی نقاط نظم یافته در محیط لاپلاس صورت میپذیرد. در نهایت با استفاده از الگوریتم لاپلاس معکوس عددی، ضرایب شدت تنش در حوزه زمان بدست میآیند. با مقایسه نتایج موجود از حل صفحه بینهایت مشاهده میشود، تئوری ارائه شده از دقت قابل قبولی برخوردار است. همچنین توانایی مدلسازی چندین ترک با آرایش های مختلف بعنوان قابلیت تئوری، در قالب نمودارهایی آورده شده است.
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۵- )
چکیده
در این مقاله مسألهی کدینگ شبکه برون جریانی برای شبکههای بیسیم خطادار مورد توجه قرار گرفته است. علیرغم کاهشی که کدینگ شبکه در تعداد ارسالها ایجاد میکند، حساسیت گرهها را نسبت به گم شدن بستهها افزایش میدهد. این امر به دو دلیل واقع میشود، اول اینکه بستههای کد شده اطلاعات بیشتری نسبت به بستههای معمول حمل میکنند و در نتیجه گم شدن یک بسته کد شده میتواند چندین گره وابسته را از کدگشایی بستهی مورد نظر محروم کند. ثانیا اینکه در سناریوهای کدینگ با شنود فرصتطلبانه، بعضی از گرهها نیاز دارند که ارسال گرههای همسایه را شنود کنند. بنابراین کدگشایی موفق علاوه بر دریافت بستههای تکپخشی و همهپخشی نیازمند شنود موفق بعضی از گرههای همسایه خواهد بود.
در این مقاله، تاثیر کانال غیر ایدهآل بر نرخ گذردهی کلی شبکه با وجود کدینگ شبکه بررسی شده است. ما یک چارچوب ریاضی مبتنی بر برنامهریزی خطی ارائه کردهایم که کارآیی کدینگ شبکه را برای یک شبکهی بیسیم دلخواه با کانالهای خطادار محاسبه میکند. در این مدل ما ویژگی بازفرستادن بستههای همهپخشی را علاوه بر ارسالهای تکپخشی لحاظ کردهایم. چارچوب ارائه شده ساختارهای کدینگی از نوع COPE و Star را پشتیبانی کرده و بهینهسازی نرخ گذردهی را با وجود کدینگ شبکه انجام میدهد. نتایج شبیهسازی نشان میدهد که کدینگ پیشنهادی بهبود قابل توجهی را نسبت به سناریوهای غیر کدینگ ارائه میدهد. این بهبود بسته به شرایط کانال، نوع ترافیک و توپولوژی شبکه میتواند به ۴۰% برسد.
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
یکی از نکات اساسی در انجام اهداف نظارتی به کمک رباتها پیچیدگی و غیرقابلپیشبینی بودن مسیر حرکت ربات است. این مسئله بهویژه در شرایط خصمانه که مسیر ربات ناظر توسط عامل دیگری تعقیب میگردد، حائز اهمیت است. بر این اساس، برنامهریزی حرکت ربات ناظر با استفاده از دو روش توالی تصادفی و توالی آشوبناک میتواند در رسیدن به این هدف مؤثر باشد؛ اما روش توالی آشوبناک به علت طبیعت معین و قطعی خود، برای این موضوع، مناسبتر است. همچنین مقاوم و ارگودیک بودن ذاتی مسیرهای آشوبناک در مقایسه با توابع تصادفی، در پیاده سازی سیستم نظارت مرزی که نیازمند پوشش همهجانبه است، مزیت دیگری است که میتوان به آن اشاره نمود. در این مقاله روشی جهت برنامهریزی آشوبناک حرکت بهمنظور انجام نظارت مرزی ارائه میگردد و بر یک ربات کوادروتور ناظر اعمال میگردد. ربات کوادروتور به جهت قابلیت مانور بالا و کارکرد هوایی خود بهعنوان گزینه مناسبی در کاربرد نظارت مرزی معرفی میگردد. مسیر آشوبناک موردنیاز توسط دینامیک آشوبناک سیستم هنون تولید میشود. سپس به بررسی دینامیک و کنترل کوادروتور با استفاده از روش مد لغزشی پرداخته میشود. در انتها نیز حرکت کوادروتور طبق معادلات دینامیکی، مسیر آشوبناک و کنترلر ارائهشده، برای دو وضعیت نمونه شبیهسازی میگردد. کارآیی روش ارائه شده، به ویژه از منظر غیر قابل پیش بینی بودن و عدم تجاوز از همسایگی تعیین شده در اطراف مرز، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. حالت مسیر دایروی و مسیر غیر هموار برای این منظور در نظر گرفته شده است.
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مطالعه از روش شبیهسازی گردابههای بزرگ به منظور بررسی اثرات جهت چرخش توربین باد پاییندست در دو پیکربندی جهت چرخش موافق و جهت چرخش مخالف استفاده شده است. نتایج به دست آمده با نتایج تجربی گزارش شده در کارهای گذشته تطابق خوبی دارد. پیکربندی جهت چرخش مخالف به منظور بررسی اثر آن بر بازدهی توربین باد پاییندست استفاده شده است. نتایج نشان میدهد بازدهی توربین باد پاییندست در پیکربندی جهت چرخش مخالف بدون هیچ تغییری در نوع توربین باد و آرایش مزرعه بادی حدود ۴ درصد افزایش مییابد. توربین باد بالادست مقداری از انرژی باد را دریافت میکند. از اینرو سرعت در راستای جریان کاهش و در راستاهای جانبی افزایش مییابد. جهت چرخش جریان در پشت توربین باد بالادست موافق جهت چرخش توربین باد پاییندست در پیکربندی جهت چرخش مخالف می باشد. این موضوع دلیل افزایش بازدهی توربین باد پاییندست در یک پیکربندی جهت چرخش مخالف است. نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد پروفیل سرعت در راستای جریان در ناحیه دنباله برای هر دو پیکربندی جهت چرخش موافق و جهت چرخش مخالف تقریبا یکسان است. در حالیکه سرعت جانبی تغییرات زیادی دارد. بهعبارت دیگر بازدهی بهتر مزرعه بادی میتواند به خاطر سرعت جانبی باشد. از اینرو با کاهش فاصله بین دو توربین باد در پیکربندی جهت چرخش مخالف بازدهی توربین باد پاییندست افزایش مییابد.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۶ ۱۳۹۶ )
چکیده
بر اساس نظریههای اقتصادی، افزایش نااطمینانی سبب کاهش رشد مخارج مصرفی خانوارها میشود. هدف این تحقیق، مطالعه چگونگی تغییر مخارج مصرفی خانوارها در ایران در اثر افزایش نااطمینانی نسبت به هزینههای دولت است. برای این منظور، با استفاده از دادههای سالانه ۹۱-۱۳۵۷ ابتدا شاخصی برای سنجش نااطمینانی نسبت به هزینههای دولت معرفی شد و سپس اثرات این شاخص بر رفتار مصرفی خانوارها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان میدهد که نااطمینانی نسبت به هزینههای دولت، اثر منفی و معنیداری بر رشد مخارج مصرفی خانوارها دارد. از طرف دیگر، اثرات افزایش نااطمینانی نسبت به هزینههای دولت بر مخارج مصرفی کالاهای بادوام نشان میدهد که بر خلاف نظریههای مرسوم اقتصادی، اثر نااطمینانی نسبت به هزینههای دولت بر رشد مخارج مصرفی کالاهای بادوام مثبت است. به عبارت دیگر، خانوارها در شرایط اقتصاد ایران در صورت افزایش نااطمینانی، با افزایش رشد مخارج مصرفی کالاهای با دوام خود مواجه میشوند. بنابراین، لازم است دولت با ایجاد شفافیت در سیاست های مالی خود، نااطمینانی خانوارها نسبت به این سیاستها را تا حد ممکن کاهش دهند.