جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای آنزیم ترانسگلوتامیناز
حمید جاوید، سید علی جعفر پور،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش از گوشت ماهی کپور سرگنده بهمنظور تهیه سوریمی استفاده شد و تأثیر ۳ عامل مستقل آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی (۵/۰، ۷۵/۰ و ۱ درصد)، نمک (۰، ۲۵/۱ و ۵/۲ درصد) و دمای قوامیابی (۳۵، ۴۰ و ۴۵ درجه سانتیگراد) بر ویژگیهای بافتی و رنگ سوریمی تهیه شده بررسی گردید. نتایج بهدست آمده نشان داد مقدار آنزیم ۵/۰ درصد بههمراه مقدار نمک ۲۵/۱ درصد و تیمار دمایی ۴۵ درجه سانتیگراد بهعنوان تیمار بهینه عمل کرد. به عبارتی استفاده از ۵/۰ درصد آنزیم بدون کاهش چشمگیر در ویژگیهای بافتی نظیر سختی، بههم پیوستگی و کشسانی ژل سوریمی تولیدی به کاهش استفاده از نمک از مقدار ۵/۲ درصد به ۲۵/۱ درصد منجر شد. براساس نتایج، با افزایش مقدار آنزیم میزان ظرفیت نگهداری آب (WHC) بهطور معناداری کاهش یافت (۰۵/۰p<). از سویی دیگر با کاهش مقدار آنزیم و نمک شاخص سفیدی و روشنایی بافت ژل سوریمی افزایش یافت. تأثیر همزمان افزایش نمک و کاهش دمای قوامیابی منجر به افزایش معنادار عامل قرمزی (a*) شد (۰۵/۰p<). از سوی دیگر تأثیر آنزیم بهتنهایی بر مقدار زردی (b*) معنادار نبود درحالیکه تأثیر همزمان افزایش مقدار آنزیم و دما منجر به افزایش معنادار عامل b* شد (۰۵/۰p<).
دوره ۱۴، شماره ۶۲ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
بافت ضعیف برگرهای گیاهی یک عامل بسیار مهم در کاهش پذیرش این محصول از سوی مصرفکنندگان است. آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی به تنهایی یا در ترکیب با سوبستراهایی چون کازئینات سدیم میتواند به عنوان یک بهبود دهندهی بافت در محصولات پروتئینی به کار رود. هدف از این پژوهش بررسی اثر غلظتهای مختلف آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی (% ۷۵/۰-۰) و کازئینات سدیم (% ۲-۰) در دو شرایط مختلف نگهداری خمیر (یک ساعت در °C۲۵ و یک ساعت در °C۲۵ و به دنبال آن ۲۴ ساعت در °C۴)، بر خصوصیات بافتی، pH، محتوی رطوبت (%) و حلالیت پروتئین (mg/mL) برگرهای گیاهی بود. نتایج نشان داد افزودن آنزیم به تنهایی یا در ترکیب با کازئیناتسدیم بهطور معنیداری سفتی، پیوستگی، صمغیت و حلالیت پروتئین را در برگر گیاهی تحت تأثیر قرار می دهد. محتوی رطوبت و pH نمونههایی که شرایط نگهداری °C۴ برای ۲۴ ساعت را گذراندند کمتر از نمونههای دیگر بود (۰۵/۰>p). سختی و صمغیت برگرها در شرایط نگهداری ۲۴ ساعت-°C۴ بهبود یافت، اما پیوستگی خمیر تحت تأثیر تیمار شرایط نگهداری قرار نگرفت. حلالیت پروتئین در نمونههایی با شرایط نگهداری متفاوت، تفاوت معنیداری داشت، با این حال تفاوت بین حلالیت پروتئین نمونههای حاوی حداکثر غلظت آنزیم و کازئیناتسدیم که زمان نگهداری ۲۴ ساعته را نگذراندند و نمونههایی که دارای غلظت کمتر آنزیم و کازئیناتسدیم که زمان ۲۴ ساعته نگهداری را سپری کردند، معنیدار نبود. در مجموع بهترین نتایج در خمیری حاصل شد که حداکثر غلظت آنزیم و کازئینات سدیم را شامل میشد و شرایط نگهداری °C۴ به مدت ۲۴ ساعت را طی کرده بود.
دوره ۱۴، شماره ۶۲ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
در این پژوهش تاثیر کنسانتره پروتئین آبپنیر به عنوان جایگزین چربی بر پایه پروتئین (در مقادیر ۰، ۲ و ۴ درصد)، ایزوله پروتئین سویا (در مقادیر ۰، ۱ و ۲ درصد) و آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی (در مقادیر ۰ و ۱ و ۲ درصد) بر ویژگیهای فیزیکی بستنی کمچرب وانیلی (۴ درصد چربی) شامل میزان ذوب و سختی مورد بررسی قرار گرفت. الگوی الکتروفورز پروتئینهای بستنی و عملکرد آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی نیز در نمونههای بستنی با ژل SDS-PAGEبررسی شد. تمامی فرمولاسیونها ماده خشک یکسانی داشتند(۳۴ درصد). نتایج حاصل نشان داد به کارگیری کنسانتره پروتئین آبپنیر در فرمولاسیون بستنیهای کمچرب بهطور معنیداری موجب افزایش سختی و میزان ذوب شد(۰۱/۰P<). همچنین استفاده از ایزوله پروتئین سویا بهطور معنیداری، موجب افزایش سختی و کاهش میزان ذوب شد (۰۱/۰P<). آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی در نمونههای بستنی نسبت به نمونه شاهد، موجب کاهش سختی و میزان ذوب شد (۰۱/۰P<) و طبق نتایج میتوان دریافت استفاده از آنزیمترانسگلوتامیناز میکروبی در بستنیهای کمچرب نسبت به استفاده از این دو نوع پروتئین اثرات مطلوبتری به جای گذاشت.
دوره ۱۴، شماره ۶۶ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
تبدیل شیر از حالت مایع به پودر قابلیت نگهداری آن را افزایش میدهد بطوریکه میتوان پودر شیر را حتی در دمای محیط برای مدت حدود یک سال بدون کاهش قابل توجه کیفیت فراورده نگهداری نمود. انواع پودرهای شیر با توجه به کیفیتشان، کاربردهای خاصی در تولید مواد غذایی دارند. با ارتقاء ویژگیهای کیفی پودرهای شیر، تولیدکنندگان قادر به تولید مواد غذایی با خواص عملگرایی و کیفیت بالاتر میباشند. آنزیم ترانسگلوتامیناز میکروبی (MTGase) از طریق اتصالات درون و برون مولکولی میان پروتئینها، پپتیدها و انواع آمینهای اولیه قادر به اصلاح ویژگیهای ساختاری مواد غذایی حاوی پروتئین میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر تیمار آنزیمی MTGase شیر کمچرب (۵/۱درصد چربی) بر میزان جریانپذیری پودر حاصل بود. در این پژوهش ۵ سطح غلظت آنزیم (۰، ۰۰۵/۰ ، ۰۱/۰ ، ۰۱۵/۰ و ۰۲/۰ درصد) در سه شرایط دمایی مختلف (°C۳۵ به مدت ۸ ساعت، °C۴۰ به مدت ۴ ساعت و °C۴۵ به مدت ۲ ساعت) بهکار گرفته شد. نتایج نشان داد تیمار شیر با آنزیم سبب کاهش دانسیته توده و دانسیته ضربهای گردید و مقدار پیوستگی و تراکمپذیری پودر کاهش یافت. این شرایط سبب شد تا قابلیت جریان پودر بهبود یابد و کیفیت پودر تولید شده با کمک آنزیم افزایش یابد. براساس نتایج آنالیز دادهها، بهترین قابلیت جریان پودر با توجه به پایینترین مقادیر پیوستگی و تراکمپذیری محصول هنگام تیمار آنزیمی شیر در غلظت ۰۲/۰% آنزیم و دمای °C۴۵ بهدست آمد.