جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای ارزیابی ریسک
سید مهدی حسینی، سحر مردوخی، سید ولی حسینی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
در پژوهش حاضر با اندازه گیری غلظت جیوه کل با روش اسپکتروفتومتر جذب اتمی و بخار سرد، در نمونه های عضله ماهی شوریده (Otolithes ruber)، خطر ناشی از مصرف این ماهی برای انسان ارزیابی شد. بدین منظور، ۳۰ عدد ماهی شوریده در اوزان بازاری از صید روزانۀ آبزیان مذکور در بندر ماهشهر، به طور تصادفی انتخاب و مورد تجزیه قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین غلظت جیوهدر عضله ماهی شوریده ۰۹/۰±۳۵۴/۰ میکروگرم بر گرم وزن تر است که این میزان کم تر از حد استاندارد اعلام شده از سویWHO و USFDA، اما بیش تر از حد استاندارد اعلام شده از سوی MAFF و USEPA است. شاخص خطر (HQ) بیش تر از ۱ محاسبه گردید. همچنین، محاسبات نشان داد که جذب روزانه و هفتگی جیوه با توجه به میزان سرانه مصرف هر ایرانی، کم تر از مقادیر راهنمای ارائه شده (PTDI و PTWI) از سوی WHO و USFDA و بیش تر از مقادیر ارائه شده از سوی USEPA است. بنابراین از منظر میزان جیوه، مصرف ماهی شوریدۀ صید شده از منطقۀ مورد مطالعه ممکن است خطرهایی برای سلامتی مصرف کنندگان آسیب پذیرتر مانند زنان باردار، جنین و کودکان به همراه داشته باشد، ولی سایر افراد جامعه می توانند حدود ۲۰ گرم در روز و ۱۳۸ گرم در هفته مصرف کنند.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده
در این مقاله، حمل چند گروه از مواد خطرناک در شبکه ای از راه ها با مبدأ و مقصد متفاوت و تقاضای معین بررسی شده است. نخست، شاخص ریسک با مؤلفه های جمعیت، محیط زیست و ابنیه مسیر، طراحی و ریسک در هر مسیر محاسبه شد. در مسیریابی هم به ریسک در کل شبکه و هم به ریسک در مسیر توجه شده است تا عدالت در توزیع ریسک برقرار باشد. بنابراین مدل اصلی پیشنهادی این پژوهش یک مدل خطی دوسطحی با توجه تنها به مقوله ایمنی است. سپس با توجه به اهمیت اقتصادی بودن مسیر های به دست آمده، با تلفیق جواب مدل ایمنی در مدلی دیگر، مسیرهایی ایمن و اقتصادی برای حمل مواد خطرناک پیشنهاد شده است. در نهایت نتایج دو مدل مقایسه شده است. از نتایج این پژوهش می توان در جلوگیری از حوادث حمل مواد خطرناک و مدیریت ناوگان ترابری این مواد بهره گرفت.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۰ )
چکیده
تعیین میزان انحراف از هریک از اهداف پروژه برای پیمان کاران و کارفرمایان امری ضروری است. میزان افزایش زمان پروژه تابعی از ریسک های مربوط به پروژه است. دستیابی به ابزاری که دست به ارزیابی سطح ریسک پروژه زده و به تبع آن میزان انحراف واقعی از برنامه زمان بندی را براورد کند، به شدت برای پیمانکاران سودمند است.
هدف از این مقاله ارائه یک متدلوژی ارزیابی ریسک فازی برای تعیین میزان ریسک زمانی پروژه و تخمین انحراف از برنامه زمان بندی پروژه است. این متدلوژی از نمودار تأثیرگذاری برای ساخت مدل و رویکرد ارزیابی ریسک فازی برای تخمین میزان افزایش زمانی هریک از فعالیت ها و انحراف زمانی فازهای پروژه استفاده می کند. سپس مقادیر به دست آمده از مدل ارزیابی ریسک فازی وارد برنامه کنترل پروژه شده و انحراف زمانی کل پروژه از برنامه زمان بندی مصوب محاسبه می شود. مطالعه عملی این مدل بر روی بخشی از یک پروژه بهسازی خط مربوط به اداره کل خط و ابنیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران است. اعتبارسنجی مدل به وسیله مقایسه مقادیر براورد شده به وسیله مدل و مقادیر واقعی زمان فعالیت ها و محاسبه متوسط نسبت قدر مطلق خطاها انجام شد. متوسط نسبت قدر مطلق خطاها برای فعالیت ها برابر ۷۵/۱۰ درصد محاسبه شد. علاوه بر آن زمان کل پروژه برابر با ۲۴/۱۰۵ واحد براورد شد که در مقایسه با زمان واقعی کل پروژه ، یعنی ۱۱۳ واحد زمانی نشان دهنده دقت بالای مدل برای استفاده در پروژه های عمرانی است.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
در این تحقیق به منظور اندازهگیری مقدار فلزات سنگین کادمیوم، سرب و آرسنیک و ارزیابی ریسک در گندم، از آردهای استحصالی از گندمهای وارداتی و ارقام بومی با توجه به سطح زیر کشت گندم و تعداد کارخانههای فرآوری آرد در استان گلستان و نمونه گیری انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که بیشترین غلظت کادمیوم در نمونههای آرد گندم در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ مربوط به آرد کلاله گلستان بود. بیشترین غلظت سرب در نمونههای آرد گندم مربوط به آرد کلاله گلستان ( نمونه R ) بود. بیشترین غلظت آرسنیک در نمونههای آرد گندم مربوط به آرد سبوس گرفته گالیکش
( نمونه N ) بود. طبق نتایج بهدستآمده در نمونههای گندم، میانگین مقادیر کادمیوم درگندم وارداتی (نمونه B ) بیشترین را به خود اختصاص داده بود. میانگین مقادیر سرب در گندم گرگان ( نمونه W )بیشترین را به خود اختصاص داده بود. همچنین غلظت آرسنیک در گندم محلی مازندران( نمونه A )بیشترین را به خود اختصاص داده بود. نتایج نشان داد که در نمونههای آرد مطالعه شده نمونههای آرد ستاره گلستان( S )آرد ستاره علی آباد M)) ،آرد سبوس گرفته گالیکش N) ) ،آرد مهر رستم کلا (K)،آرد کلاله گلستان((R،آرد ستاره سورک (D ) وآرد سبوس گرفته نودهک( E )ازنظر میزان سرب و نمونه آرد کلاله گلستان (R ) از نظر کادمیوم برای بزرگسالان و نمونه های گندم مطالعه شده نمونه های آرد ستاره گلستان (S ) ، آرد سبوس گرفته گالیکش ( N ) و آرد ستاره رضایی نکاء ( H ) از نظر میزان سرب برای بزرگسالان در محدوده ناامن بودند . نمونههای آرد شمس گرگان
( F ) وآرد ستاره رضایی نکاء( H ) و آرد ستاره علی آباد ( M ) ازنظر فلزات سنگین در بزرگسالان در محدوده امن بودند.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
سرعت بالای تغییرات فناوری، کمبود تجهیزات، ابزارآلات و آزمایشگاههای تخصصی و ضعف دانش فنی و مهارتها از عمده ترین مشکلات پیش روی مدیران تحقیق و توسعه میباشد. برونسپاری تحقیق و توسعه یکی از روشهای نوین مدیریت میباشد که در مواجه بااین کاستیها و محدودیتها، جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. همزمان با منافع و مزایایی کهاین روش برای سازمانها به ارمغان آورده است، ریسکها و مخاطراتی را نیز با خود به همراه داشته است. ازاینرو اجرا و پیاده- سازی مدیریت ریسکهای برونسپاری تحقیق و توسعه، موضوع مهمی است که نبایستی مورد غفلت قرار گیرد. الگوهای مختلفی برای مدیریت ریسک ارائه شده است که استاندارد PMBOK از معرفترین آنها میباشد. دراین تحقیق که به منظور شناسایی و ارزیابی کمی ریسکهای برونسپاری تحقیق و توسعه صورت میگیرد، ازاین الگو استفاده شده و منبع اصلی جهت جمع آوری اطلاعات، افراد خبره و صاحب نظر بوده است. با جمع آوری اطلاعات و تحلیل آنها در قالب پرسشنامه اول، ریسکهای برونسپاری تحقیق و توسعه شناسایی شده و ساختار سلسله مراتبی ریسکها بر اساس دسته بندی مناسبی ارائه شده است. در مرحله بعدی با تحلیل دادههای جمع آوری شده از پرسشنامه دوم و با استفاده از سیستمهای فازی، دانش ضمنی افراد در ارزیابی کمی ریسکهای برونسپاری پروژههای تحقیق و توسعه مورد استفاده قرار گرفته است.
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
ارزیابی ریسک زنجیره تأمین یکی از ارکان مدیریت ریسک زنجیره تأمین بوده و هدف آن تجزیه و تحلیل ریسکهاست. شناسایی و طبقهبندی نخستین گام جهت ارزیابی ریسک زنجیره تأمین است؛ بدین منظور در این مقاله پس از بررسی ادبیات تحقیق و استخراج ریسکهای مربوط به زنجیره تأمین جهت شناسایی ریسکها در زنجیره تأمین خدمات از دو روش گروه کانونی و کیوسرت استفاده شده و خروجی آن شناسایی ۱۰ مؤلفه از مهمترین ریسکها به عنوان مشخصههای موقعیتی در مدلسازی راف است و متعاقباً با تلفیق روشهای مختلف گسستهسازی داده، تولید بیزائده و تولید قوانین و با استفاده از نرمافزار Rosetta، پنج مدل قوانین راف برای مؤلفههای ریسک تولید گشت. با توجه به مدلهای استخراج شده از بین مشخصههای موقعیتی، مؤلفه ریسک بازار و ریسک مالی اصلیترین مؤلفه در تحلیل ریسک زنجیره تأمین خدمات شناسایی شدند و پس از اعتبارسنجی قوانین به دست آمده مدل تکمیل دادهها به روش میانگین و مد شرطی و تکمیل دادههای ناقص بالاترین اعتبار را جهت پیشبینی مشاهدههای جدید نشان دادند.