جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای استرپتوکوکوس
زهرا سلطانی نژاد، فرزانه نیکوخواه،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
اثر مهارکنندگی و کشندگی عصاره اتانولی کرفس کوهی و کاسنی بر باکتری استرپتوکوکوس اینیایی ولاکتوکوکوس گارویه جداسازی شده ازقزلآلای رنگین کمان بررسی شد.. برای تعیین قدرت ضد باکتریایی عصارهها از روش چاهک گذاری (Well Diffiusion) استفاده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimum Inhibitory Concentration; MIC) و حداقل غلظت کشندگی (Minimum Bactericidal Concentration; MBC) نیز به روش رقت لولهای تعیین گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره اتانولی کرفس کوهی برای باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه به ترتیب ۱۰۰و۵۰ mg/ml و MIC عصاره اتانولی کاسنی برای استرپتوکوکوس اینیایی ۱۰۰mg/ml اندازهگیری شد، بر اساس نتایج حاصل عصاره اتانولی کاسنی در هیچ یک از غلظت ها بر لاکتوکوکوس گارویه اثر بازدارندگی نداشت.
دوره ۱۲، شماره ۴۸ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده استرپتوکوکوس اینیایی یک پاتوژن زئونوز است که برای صنعت آبزی پروری خطری جدی محسوب می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات ضدباکتریایی نیسین و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum) به تنهایی و توام در کنترل استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) بر اساس تکنولوژی ترکیبی در فیله قزل آلای رنگین کمان در سال ۱۳۹۲-۱۳۹۱ صورت گرفت. اثر غلظت های مختلف نیسین (۰، ۲۵/۰ و ۷۵/۰ میکروگرم بر میلی لیتر) و اسانس زیره سبز (۰، ۰۰۵/۰، ۱۳۵/۰ و ۴۰۵/۰ درصد) بر رفتار رشد باکتری فوق در دمایc º ۴ طی ۱۵ روز با استفاده از تکنولوژی ترکیبی بررسی گردید. نتایج نشان داد که رشد باکتری در غلظت های مختلف اسانس زیره و نیسین به تنهایی تا روز نهم و در ترکیب با هم تا روز سوم به تاخیر افتاد. همچنین تاثیر اسانس زیره سبز در کنترل باکتری مورد نظر بیشتر از نیسین و از اختلاف معنی دار برخوردار بود (p<۰,۰۵). غلظت های مختلف اسانس زیره سبز و نیسین برای کنترل رشد باکتری در دمای فوق با نمونه های شاهد دارای اختلاف معنی دار آماری بودند (p<۰.۰۵) ولی غلظت های بالای اسانس زیره (۱۳۵/۰ و ۴۰۵/۰ درصد) در کنترل رشد باکتری از اختلاف معنی دار برخوردار نبودند (p>۰.۰۵) درحالیکه غلظت های نیسین بکار رفته در جلوگیری از رشد باکتری تفاوت معنی دار آماری نشان دادند (p<۰.۰۵). اثرات مناسب بازدارندگی برای رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی در فیله قزل آلا در غلظت های ۱۳۵/۰ و ۴۰۵/۰ درصد اسانس زیره سبز با ۷۵/۰ میکروگرم بر میلی لیتر نیسین مشاهده گردید.
دوره ۱۴، شماره ۶۳ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
تلاش گستردهای در سراسر دنیا به منظور مطالعه باکتریهای اسید لاکتیک فرآورده های تخمیری سنتی از جمله ماست در جریان است تا بتوان از آن در جهت بهبود یا جایگزینی سویههای آغازگر تجاری موجود استفاده کرد. در این پژوهش، پنج نمونه ماست محلی از عشایر مناطق مختلف استان خراسان رضوی جمع آوری شد. گروهبندی و شناسایی جدایهها بر اساس آزمونهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی (روش غیرمولکولی) و فناوری ARDRA و توالییابی (روش ژنتیکی) صورت پذیرفت. در مجموع هفتاد و یکجدایه شامل ۳۳استرپتوکوکوس ترموفیلوس و ۳۰ لاکتوباسیلوس دلبروکی (زیرگونه های بولگاریکوس و لاکتیس) به عنوان جدایه های غالب در تمام نمونه های ماست به دست آمد. علاوه بر این هشت جدایه دیگر شامل لاکتوباسیلوس هلوتیکوس، پدیوکوکوس پنتوزاسئوس و ویسلا سیباریا نیز مشاهده گردید. نتایج این پژوهش نشان میدهد نمونههای مختلف ماست از نظر ترکیب جمعیتباکتریهای اسید لاکتیک با یکدیگر متفاوت میباشند.
دوره ۱۹، شماره ۱۳۰ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
فولات واژه ای است که برای مجموع ترکیبات دارای فعالیت زیستی مشابه به کار میرود. فولات (پلی گلوتامات ها)، تمام اشکال ویتامین های این خانواده را به طور طبیعی شامل می شود. به عبارت دیگر اسید فولیک شکلی از فولات است که به فرم اکسیده میباشد، این ترکیب پایدار بوده و به راحتی توسط انسان قابل جذب میباشد (مونوگلوتامات).[۱]. در این مطالعه میزان تولید فولات خارج سلولی(کواتروفولات) بررسی شد بنابراین از روش سنجش میکروبی به عنوان روش اصلی استفاده شد.این روش متکی بر رشد باکتریایی و سنجش کدورت لاکتوباسیلوس رامنوسوس (ATCC ۷۴۶۹) است که به عنوان ارگانیسم سنجش استفاده شد.[۲,۳]. در این پژوهش ۴۷ سویه باکتری ایزوله شده از فرآورده های لبنی سنتی به ویژه ماست محلی مناطق عشایر خراسان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این ارزیابی نشان داد که دو سویه شماره(۲۵و۲۶) از سویههای لاکتوباسیوس دلبروکی زیر گونه بولگاریکوس تولید قابل توجهی از غلظت بالای فولات (μg/mL۱۳۳,۲۳و μg/mL۱۰۲,۳۴) را داشتند، همچنین سویه K۷۳ از سویههای استرپتوکوکوس ترموفیلوس، سویه شماره ۷۳ از سویههای لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه لاکتیس و سویه شماره ۸۷ از سویههای لاکتوباسیلوس هلوتیکوس به ترتیب (μg/mL ۹۰,۲۹، μg/mL۳۹,۷۱ ، μg/mL ۱۷,۹۴) نیز تولید مقادیر بالایی از غلظت کواتروفولات را داشتند. با توجه به این پژوهش مشخص شد جدایههای مورد بررسی توانایی بالقوهای در تولید فولات خارج سلولی دارند. همچنین روش سنجش میکروبی بعنوان روشی کارآمد از قابلیت لازم برای اندازه گیری فولات و مشتقات آن برخوردار است.، .
دوره ۲۱، شماره ۱۵۶ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر ریزپوشانی باکتریهای استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس با روش کمپلکس کواسرواسیون و پوششهای کازئینات سدیم و پکتین بود. کازئینات سدیم و پکتین در ۴= pHبا هم جاذبه الکترواستاتیکی داشته و کمپلکس تشکیل میدهند. با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، مورفولوژی کواسرواتها بررسی شد. ویژگیهای کمپلکسهای پکتین و کازئینات سدیم توسط آزمونهای طیـفسـنجی فـروسرخ و اندازهگیری اندازه و توزیع ذرات بررسی شد. ویژگیهای فیزیکوشیمیایی همچون آباندازی، pH و اسیدیته و ویژگی حسی نیز بررسی گردید. نتایج نشان داد، راندمان ریزپوشانی باکتریها با روش کواسرواسیون ۶/۶۶درصد بود. اندازه ذرات ۵۶۵/۱ میکرومتر و پتانسیل زتا ۱۶- میلی ولت گزارش شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی، کواسرواتهایی کروی شکل و بدون سوراخ و چروک در سطح را نشان داد. نتایج طیفسنجی مادون قرمز نیز ایجاد برهمکنشهـای الکتروسـتاتیک بـین پکتـین و کـازئیناتسدیم را نشـان داد. همچنین ریزپوشانی باکتریها موجب تغییر معنی داری (p>۰/۰۵) در ۰/۰۹۱)pH± ۶/۴)و اسیدیته ماست (۰۳/۰±۱/۱) در مقایسه با pH (۱/۰ ۶±/۴)و اسیدیته ماست (۰۱/۰±۸/۰ )تولید شده با باکتری های آزاد، نشد. آباندازی ماستهای تولید شده با باکتریهای ریزپوشانی (۱/۱±۴۰درصد) در مقایسه با ماست های تولید شده با باکتریهای آزاد (۹/۰ ± ۴۵درصد) کاهش یافت (p<۰/۰۵). ریزپوشانی باکتریها تاثیر منفی بر ویژگیهای حسی همچون رنگ، بو و مزه ماستهای تولید شده نداشت(p>۰/۰۵) ولی تفاوت معنیداری در بافت ماستهای تولید شده با باکتریهای ریزپوشانی شده در مقایسه با ماستهای تولید شده با باکتریهای آزاد مشاهده شد (p<۰/۰۵).