جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای باکتری اسید لاکتیک
عباس زمانی، سعید خلجی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده
هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی استفاده از پروتئین تکیاخته باکتریایی (IPL۶۸) بهعنوان جایگزین پودر ماهی بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیمهای گوارشی (پروتئاز، لیپاز و α-آمیلاز)، جمعیت میکروبی و بافتشناسی روده بچهماهی قزلآلای رنگینکمان (وزن متوسط: ۵۵/۰± ۵۱/۲ گرم) برای مدت ۶ هفته بود. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر (D۱)، ۲۵ (D۲)، ۵۰ (D۳)، ۷۵ (D۴) و۱۰۰ درصد (D۵) پودر ماهی تهیه گردید. بررسی شاخص افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، شاخص وضعیت و شاخص کبدی نشان داد در جیره آزمایشی D۳ بطور معنیداری بالاتر از سایر جیرههای غذایی بودند (۰۵/۰P<). ضریب تبدیل غذایی در جیره آزمایشی D۳ و D۵ به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار را با یک اختلاف معنیدار نشان داد (۰۵/۰P<). میزان نرخ بقاء در جیرههای آزمایشی ۱۰۰ درصد بود. بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای پروتئاز، لیپاز و α-آمیلاز در روده ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی D۳ مشاهده شد که نسبت به جیرههای غذایی D۴ و D۵ اختلاف معنیداری را نشان داد (۰۵/۰>P). بیشترین تعداد کل باکتری و باکتریهای اسید لاکتیک در جیره غذایی D۳ مشاهده شد که با سایر جیرههای غذایی اختلاف معنیداری داشت (۰۵/۰>P ). بیشترین ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی D۳ مشاهده شد که با جیرههای D۱، D۲ و D۴ اختلاف معنیداری نداشت ولی با جیره غذایی D۵ اختلاف معنیداری را نشان داد (۰۵/۰>P ). براساس نتایج بدست آمده، جیره غذایی حاوی ۵۰ درصد پروتئین تکیاخته نسبت به سایر جیرهها میتواند برای رشد بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان مناسب باشد.
دوره ۱۵، شماره ۸۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده
باکتریوسینها به ترکیبات آلی یا پپتیدهای سنتز شده توسط ریبوزومهای باکتریها اطلاق میگردد که به عنوان سموم ضد رقیب در برابر گونههای باکتریایی یکسان و یا میکروارگانیسمها تولید میشوند. برخی از باکتریوسینها دچار تغییرات پس از ترجمه نظیر لیپیداسیون، گلیکوزیلاسیون و یا شکسته شدن پیوند پپتیدی (جهت تبدیل به پروتئین بالغ) میگردند. اگرچه باکتریوسینها توسط بسیاری از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی تولید میشوند ولی با توجه به اینکه باکتریهای اسید لاکتیک بیضرر می-باشند، تمایل بیشتری برای استفاده از باکتریوسینهای این گروه از باکتریها در بین عموم وجود دارد. با توجه به ظهور باکتری-های مقاوم در برابر آنتیبیوتیکها و همچنین لزوم امنیت غذایی بیشتر، شناسایی سویههای تولید کننده باکتریوسین با طیف میزبانی وسیع یک ضرورت محسوب میشود. روی این اصل، در این پژوهش با استفاده از تیمارهای آنزیمی کاتالاز، لیپاز، آلفا آمیلاز، تریپسین و آلفاکیموتریپسین ماهیت ماده آنتی باکتریایی تولید شده توسط پنج سویه لاکتوباسیلوس و پنج سویه انتروکوک بومی ایران تعیین شد. سپس طیف میزبانی باکتریوسین تولید شده توسط سویههای بومی با استفاده از آزمون انتشار از دیسک مشخص گردید. بازدارندگی سوپرناتانت خنثی شدهی باکتریهای اسید لاکتیک بعد از تیمار با آنزیمهای پروتئولیتیک ( تریپسین و آلفاکیموتریپسین) غیر فعال گردید و بازدارندگی سوپرناتانت خنثی شدهی این سویهها بعد از تیمار با آنزیمهای لیپاز، آلفاآمیلاز و کاتالاز از پایداری کامل و یا نسبی برخوردار بود و بیانگر این موضوع است که باکتریوسین تولید شده توسط این سویهها بیشتر ماهیت پپتیدی دارد. همچنین سوپرناتانت خنثی شدهی باکتریهای اسید لاکتیک از طیف بازدارندگی گستردهای علیه باکتریهای پاتوژن شاخص برخوردار بودند.
دوره ۱۹، شماره ۱۳۱ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
L-گلوتامات از فراوانترین اسیدهای آمینه بدن است که نقش مهّمی در فرآیندهای مختلف سلولی دارد و همچنین به عنوان پیشساز مولکولهای زیست فعّال عمل میکند، که با توجه به کاربردهای دارویی و غذایی امروزه خیلی مورد توجّه قرار گرفته است و به عنوان یک اسید آمینه مهّم صنعتی به صورت تجاری تولید میشود. در این پژوهش، تولید L-گلوتامات توسط سه باکتری اسید لاکتیک بومی (لاکتوباسیلوس برویسPML۱، لاکتوباسیلوس پلانتاروم ۱۰۵۸ و لاکتوباسیلوس فرمنتوم ۴-۱۷) در سه سطح درصد لجن لبنی (۰, ۱۰, ۲۰%)، سه سطح درصد کنجاله سویا (۰, ۲,۵, ۵%) و سه سطح مدت زمان تخمیر (۴۸, ۸۴, ۱۲۰ hr) با استفاده از روش آماری سطح پاسخ بهینه شد. از کروماتو گرافی لایه نازک برای ارزیابی کیفی و از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا برای تخمین کمی تولید L-گلوتامات استفاده و سپس خصوصیات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی عصاره تخمیر مورد ارزیابی قرارگرفت و با نمونه شاهد مقایسه شد.