جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای بستهبندی ضدمیکروبی
محبوبه کشیری، یحیی مقصودلو،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از این تحقیق، استفاده از غلظت ۵ و ۱۰ درصد کارواکرول در تولید فیلم زئین و ارزیابی خواص ضدمیکروبی و رهایش کارواکرول از بستر پلیمر در مدل غذایی اسید استیک و اتانول در دماهای مختلف با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا بود. ضریب نفوذپذیری و انرژی فعالسازی فیلم زئین براساس قانون دوم فیک محاسبه شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما از ۴ به ۳۷ درجه سانتیگراد، رهایش کارواکرول پس از ۶۰ دقیقه در مدل غذایی اسیدی ( از ۸۲/۹ به ۷۸/۴۰ درصد) و اتانولی (۸۰/۱۱ به ۴۴/۴۷ درصد) افزایش یافت. ضریب نفوذپذیری کارواکرول در مدل غذایی اسیدی در دماهای ۴ ،۲۲ و ۳۷ درجه سانتیگرادبهترتیب ۲۳/۰، ۲۰/۱ و ۷۰/۶ متر بر ثانیه تعیین شد. انرژی فعالسازی برای انتشار کارواکرول در اسید استیک (۷۵/۷۲ کیلوژول بر مول) کمتر از مدل غذایی اتانول (۷۳/۷۹ کیلوژول بر مول) بود. فعالیت ضدباکتریایی فیلم زئین حاوی ۵ و ۱۰ درصد کارواکرول در برابرباکتریهایاشرشیاکلای و لیستریا مونوسایتوژنز در دمای ۴ و ۳۷ درجه سانتیگراد مطالعه شد. فیلم زئین حاوی ۵ درصد کارواکرول از قدرت مهارکنندگی باکتریایی خوبی برخوردار بود. افزودن ۱۰ درصد کارواکرول در بستر پلیمریمنجر به بازدارندگی کامل علیه اشرشیاکلای در دماهای مورد آزمون گردید. براساس نتایج این تحقیق، فیلم زئین حاوی کارواکرول بهعنوان فیلم فعال در بستهبندی مواد غذایی برای بهبود ایمنی و ماندگاری مواد غذایی توصیه میگردد.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۸ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده
هدف از این تحقیق استفاده از خصوصیات فیلم ضدمیکروبی پلیاتیلنی تهیهشده حاوی میکروکپسولهای نایسین و لیمونن در بستهبندی پنیرپروسس بود. در این تحقیق میکروکپسولهای دارای نایسین(IU/mg۵/۰، ۱، ۵/۱، ۲ و ۵/۲) و لیمونن (۵، ۷، ۱۰، ۱۴، ۲۱ و ۲۸ میکرولیتر بر میلیگرم) با روش ژلاسیون تهیه شدند. پس از بهینهسازی ، میکروکپسولهای نایسین و لیمونن در فرمولاسیون فیلم بر پایه پوشش پلیاتیلنی استفاده شدند. پس از بستهبندی پنیرپروسس در این فیلم که حاوی میکروکپسولهای اپتیمم شده حاوی غلظتهای (۱، ۵/۱ و ۲ میکرولیتر بر میلیگرم نایسین و ۵، ۷ و ۱۰ میکرولیتر بر میلیگرم لیمونن)، جمعیت میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، اشرشیاکلی در روز های اول تولید، بیستم، چهلم و شصتم نگهداری بررسی شدند.
نتایج آزمایش با روش آنالیز واریانس دوطرفه و آزمون دانکن در سطح معنیداری ۰۵/۰ درصد آنالیز شدند. در طی شصت روز نگهداری میزان شاخصهای میکروبی کل، کپک و مخمر، استافیلوکوکوسکواگولازمثبت و اشرشیاکلی با کاهش معنیداری مواجه بود(p≤۰,۰۵).
نتایج نشان داد که تیمار فیلم بستهبندی حاوی نایسین با غلظت IU/mg۲ و لیمونن با غلظت ۱۰ میکرولیتر بر میلیگرم در طی دوره نگهداری منجر به حفظ کیفیت بالاتری در تیمارهای پنیر پروسس گردید و به عنوان تیمار بهینه انتخاب شدند.