جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای بیومارکر
سعید شهبازی ناصراباد، سید علی اکبر اکبر هدایتی، عطا مولودی صالح،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
سموم مالاتیون و دیازینون از سموم ارگانوفسفره بسیار پرکاربرد در مزارع زراعی و به خصوص در شمال کشور میباشد. در تحقیق حاضر ابتدا با تعیین دامنه غلظت کشنده سم دیازینون و مالاتیون و محاسبه میزان مرگ و میر ماهیان کپور سرگنده در زمانهای ۲۴، ۴۸، ۷۲ و ۹۶ ساعت، سمیت کشنده آن با روش پروبیت آنالیز محاسبه گردید و سپس با توجه به میزان LC۵۰ به دست آمده، به منظور بررسی اثرات این سموم بر پارامترهای خونی ماهی کپور سرگنده آزمایشی جداگانه طراحی شد که در آن ماهیان کپور سرگنده را در ده تیمار با ۳ تکرار (۴ غلظت متفاوت سم دیازینون، ۴ غلظت متفاوت سم مالاتیون و ۱ تیمار شاهد برای هر سم) به مدت ۷ روز در معرض غلظتهای مختلف تحت کشنده سموم مورد نظر (۵/۱۲، ۲۵، ۵/۳۷ و ۷۵ درصد از غلظت کشنده (LC۵۰ ۹۶h) قرارگرفتند، پس از ۷ روز خونگیری از ماهیان انجام شده، برخی پارامترهای هماتولوژی نظیر هماتوکریت، هموگلوبین، شاخصهای گلبول قرمز، تعداد کل گلبولهای سفید و قرمز و شمارش افتراقی گلبولهای سفید (درصد لنفوسیت، مونوسیت، نوتروفیل و ائوزینوفیل) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تعیین سمیت حاد نشان داد که سم دیازینون برای ماهی کپور سرگنده نسبت به سم مالاتیون اثر کشندگی بیشتری دارد، همچنین نتایج حاصل از بررسی شاخصهای هماتولوژی ماهیان کپور سرگنده در معرض سم دیازینون، کاهش معنیدار گلبولهای قرمز و سفید را با افزایش میزان غلظت سم نشان داد (۰۵/۰>P)، همچنین با افزایش میزان سم دیازینون، نوتروفیلها و لنفوسیتها به طور معنیداری به ترتیب افزایش و کاهش یافتند (۰۵/۰>P).
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: علیرغم پیشرفتهای اخیر در زمینه تشخیص و درمان، سرطان پستان همچنان دومین عامل مرگ مرتبط با سرطان در میان زنان جهان است. گزارشهای اخیر، گروه جدیدی از مولکولهای غیرکدکننده به نام RNAهای غیرکدکننده طویل را شناسایی کردهاند که نقش مهمی را در فرآیندهای بیولوژیکی متعدد درگیر در سرطان ایفا میکنند. هدف از این مطالعه، ارزیابی بیان RNA غیرکدکننده طویل HULC در سرطان پستان بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، پس از جمعآوری ۴۰ نمونه بافت توموری کارسینومای تهاجمی مجاری پستان و ۴۰ بافت سالم حاشیه تومور، استخراج RNA و سنتز cDNA صورت گرفت. با استفاده از PCR کمی، سطح بیان HULC در نمونهها به دست آمد. از نرمافزار REST ۲۰۰۹ بهمنظور برررسی ارتباط بیان آن در بافتهای توموری و بافتهای سالم، استفاده شد. توان بیومارکری HULC نیز با رسم منحنی ROC ارزیابی شد. ارتباط بیان HULC با ویژگیهای کلینیکوپاتولوژیکی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از نرمافزار REST افزایش معنیدار بیان HULC را در بافتهای توموری نسبت به حاشیه سالم آنها نشان داد (۰/۰۰۰۱=p؛ CI ۹۵%). آنالیز منحنی ROC نیز توان بیومارکری HULC را در سرطان پستان ثابت کرد (۰/۰۰۰۱>p؛ ۰/۷۹=ROCAUC). نتایج بررسی بیان HULC با ویژگیهای کلینیکوپاتولوژیکی نشان داد که بین بیان HULC با مراحل پیشرفته تومور رابطه مثبت معنیداری وجود دارد (۰/۰۱۹=p؛ CI ۹۵%).
نتیجهگیری: با توجه به افزایش بیان HULC در کارسینومای تهاجمی مجاری پستان، بیان این RNA غیرکدکننده طویل میتواند بهعنوان یک بیومارکر تشخیصی بالقوه جدید در سرطان پستان مطرح شود.