جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای تازگی

مینا سیف زاده، قربان زارع گشتی، یزدان مرادی، نسرین مشایی، معصومه رهنما،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
هدف از این تحقیق اندازه‌گیری فاکتورهای حسی، شیمیایی، میکروبی، تازگی و زمان ماندگاری فیله تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بسته‌بندی شده به روش‌های تحت خلاء و اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با فیله بسته‌بندی شده به روش هوازی در دمای یخچال بود. شش تیمار شامل فیلههای تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بسته‌بندی شده به روش‌های تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شده در نظر گرفته شد. فیلههای بسته‌بندی شده به روش معمولی به عنوان نمونه کنترل بودند. فیلهها در دمای ۳ درجه سلسیوس نگهداری گردیدند. فاکتورهای pH، TVB-N، PV، TBARS، تعداد کلی باکتری‌ها، باکتری‌های استافیلوکوکوس و سودوموناس و شاخصهای حسی و تازگی طی زمان نگهداری در تیمارها تفاوت معنی‌دار نشان دادند (p<۰,۰۵). فاکتورهای مورد بررسی در تیمار‌های اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمارهای تحت خلاء تفاوت معنی‌دار نشان ندادند (p<۰,۰۵). ارزیابی حسی و تازگی در تیمار اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمار تحت خلاء از کیفیت بهتری برخوردار بودند. تیمارهای اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها کیفیت بهتری داشتند. تیمارهای آزمایشی و شاهد طی مدت زمان ۱۴ و ۶ روز در یخچال کیفیت مطلوبی داشتند. با توجه به عدم وجود تفاوت معنی‌دار در کیفیت میکروبی و شیمیایی تیمارهای آزمایشی و ارزیابی حسی و تازگی بالاتر تیمار بسته‌بندی شده به روش اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها این روش برای بسته‌بندی فیله تیلاپیا در یخچال پیشنهاد می شود.

دوره ۲۱، شماره ۱۵۶ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

امروزه استفاده از شناساگر‌های هوشمند در بسته بندی مواد غذایی به منظور نظارت و تشخیص کیفیت غذا با تجزیه و تحلیل داده‌های کیفی و تغییر رنگ فیلم‌های بسته بندی با توجه به وضعیت غذا، در حال افزایش است. در این تحقیق مقایسه ای، فیلم های هالوکرومیک بسته‌بندی هوشمند ژلاتین و کاپاکاراگینان با افزودن درصد‌های مختلف عصاره گل ‌لاله‌عباسی (۶، ۱۲و ۲۴ درصد) و عصاره زرشک (۶، ۱۲و ۲۴ درصد) طراحی و تهیه شد. با استفاده از تصاویر SEM و طیف‌سنجی  FTIR، مشخص شد که هر دو فیلم تهیه شده با عصاره زرشک و گل لاله‌عباسی به‌طور کامل در ماتریس پلیمری ژلاتین و کاپاکاراگینان، با برهمکنش‌های مولکولی قابل‌توجهی مانند اتصالات هیدروژن و الکترواستاتیک توزیع شده‌اند. با این حال، فیلم های تهیه شده با عصاره گل لاله‌عباسی سطوح غیرمنظم و خشن‌تری نسبت به فیلم‌های تهیه شده با عصاره زرشک نشان دادند. هر دو فیلم تهیه شده با عصاره زرشک و گل ‌لاله‌عباسی دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی و حساسیت به پی‌اچ و آمونیاک مناسبی هستند. فیلم های تهیه شده با عصاره زرشک فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالاتر و حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات پی‌اچ داشتند. فیلم‌های تهیه شده ژلاتین و کاپاکاراگینان همراه با عصاره زرشک و گل ‌لاله‌عباسی به طور موثری تازگی گوشت بره ذخیره شده در دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد را به موازات تجمع گازهای آمونیاک در فضای بالای بسته‌های نگهداری و تغییرات پی‌اچ نشان دادند. یافته‌های ما نشان می‌دهد که ویژگی‌های ساختاری، فیزیکی و عملکردی فیلم‌های ژلاتین و کاپاکاراگینان حاوی عصاره‌های حساس به پی‌اچ بسیار تحت‌تاثیر نوع و غلظت عصاره‌ها قرار دارند.
 

دوره ۲۲، شماره ۱۶۲ - ( ۵-۱۴۰۴ )
چکیده

پودر گیاه دارویی سیر از حیث تجاری اهمیت زیادی دارد و به عنوان افزودنی در صنایع غذایی و دارویی کاربرد فراوانی دارد. روش­ های طیف ­سنجی به­ عنوان یک روش غیر­مخرب در حوزه سنجش کیفیت محصولات غذایی، تولیدات و فرآورده­ های گیاهان دارویی مورد استفاده قرار می­ گیرد. در پژوهش حاضر کارایی و پتانسیل دو وضعیت پرکاربرد بازتابشی و تقابلی در طیف­ سنجی فروسرخ نزدیک در محدوده ۹۳۶ تا۱۶۶۰ نانومتر برای امکان­ سنجی تشخیص تازگی پودر سیر مقایسه شدند. در هریک از وضعیت­های طیف ­برداری، تعداد ۱۲۰ طیف در ۲ تکرار از نمونه‌های پودر سیر اخذ شد. ۲۵ درصد از طیف­ ها  قبل از مدل­سازی به­ طور تصادفی برای اعتبارسنجی در نظر گرفته شدند و تدوین مدل­ ها با طیف­ های باقیمانده به انجام رسید. برای حذف نوفه ­های احتمالی تأثیر پیش ­پردازش­ های رایج روی عملکرد طبقه­ بندهای شبکه ­های مصنوعی عصبی (ANN)، ماشین بردار پشتیبان (SVM) و الگوریتم k-نزدیک­ترین همسایه (KNN) بررسی شد. از روش آنالیز مؤلفه ­های اصلی (PCA) برای کاهش متغیرهای طیفی استفاده شد و چهار مؤلفه اصلی اول به عنوان ورودی طبقه­ بندها در نظر گرفته شدند. در وضعیت طیف­ برداری تقابلی، طبقه ­بندهای SVM و KNN با دقت تفکیک ۱۰۰ درصد، طیف­ های اخذشده از پودرها در سه بازه زمانی ۳ روز، ۳ ماه و ۱۲ ماه را جداسازی نمودند. طبقه­بند ANN در وضعیت بازتابی به­ جز طیف­ های خام (بدون پیش­پردازش) در همه پیش ­پردازش­ های مورد بررسی، دقت ۱۰۰ درصد در تفکیک طیف­ های ذکرشده حاصل شد. طیف­ سنجی فرو سرخ نزدیک در باند ۹۳۶-۱۶۶۰ نانومتر به کمک شیمی ­سنجی برای تشخیص سریع تازگی پودر سیر پتانسیل لازم را دارد. وضعیت طیف ­برداری تقابلی با در نظرگرفتن سهولت کاربرد در صنعت و آزمایشگاه نسبت به وضعیت بازتابشی برتری دارد.


صفحه ۱ از ۱