جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰۶ نتیجه برای تراکم


دوره ۰، شماره ۰ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

پل‌های دارای انحنا در پلان به دلیل هندسه نامنظم و توزیع جرم و سختی غیریکنواخت در طی زلزله‌های گذشته آسیب‌های شدیدی را متحمل شده‌اند بنابراین تعیین عملکرد لرزه‌ای این‌گونه سازه‌ها به دلیل رفتار دینامیکی پیچیده بسیار مهم است. تحلیل و رسم منحنی ظرفیت این سازه‌ها نیازمند صرف هزینه و وقت زیادی بوده، از این رو، تلاش‌های بسیاری در جهت ساده‌سازی مدل‌های سازه‌ای این پل‌ها و کاهش حجم محاسبات صورت پذیرفته است. در این مقاله، با ارائه روشی ساده، این سازه‌ها به سیستم یک درجه آزادی معادل تبدیل شده، به صورتی که منحنی ظرفیت سازه معادل، با کمترین خطا به منحنی ظرفیت سازه اصلی نزدیک باشد. در این تحقیق، در نرم‌افزار OpenSees ماتریس سختی وجرم سازه پل دارای انحنا محاسبه شده و با استفاده از معادلات تراکم دینامیکی به ماتریس با ابعاد یک در یک تبدیل شده و مشخصات این ماتریس‌ها به یک مدل میله‌ای اختصاص داده شده است. در این مدل، جرم به دست آمده در بالای میله قرار داده شده و میله نیز توسط فنر با سختی معادل بدست آمده به زمین متصل شده است. با استفاده از تحلیل استاتیکی غیرخطی، منحنی ظرفیت بدست آمده و سپس منحنی دو خطی معادل رسم شده و مقدار نیروی برشی تسلیم به دست آمده است. منحنی ظرفیت مدل میله‌ای یک درجه آزاد با درصد خطای ۷ درصد در مقایسه با منحنی ظرفیت پل دارای انحنا در پلان بدست آمد و انطباق قابل قبولی با منحنی ظرفیت سازه اصلی داشته و می‌توان از سیستم میله‌ای به عنوان مدل جایگزین سازه پل دارای انحنا در پلان استفاده نمود. در انتها، تحلیل حساسیت نسبت به افزایش شعاع انحنا و زاویه انحنا پل انجام گردید.

دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و تراکم بر عملکرد و برخی خصوصیات مرفولوژیکی ارقام آفتابگردان، آزمایشی در سال زراعی ۱۳۸۸در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک¬های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. سطوح نیتروژن شامل ۰، ۷۵ و ۱۵۰کیلوگرم در هکتار در کرت¬های اصلی و سطوح تراکم ۸، ۱۰ و ۱۲بوته در متر مربع و دو رقم یوروفلور و آرومایروسکی در کرت¬های فرعی بودند. در پایان آزمایش قطر ساقه و طبق، ارتفاع گیاه، تعداد دانه در طبق، تعداد برگ در برداشت نهایی و عملکرد دانه اندازه¬گیری گردید. ارقام آفتابگردان اثرمعنی¬داری بر قطرساقه، ارتفاع بوته و تعداد دانه در طبق ولی سطوح مختلف نیتروژن و تراکم هم اثر معنی¬داری را بر همه صفات اندازه¬گیری شده داشت. بیشترین عملکرد دانه ۲۶۲گرم در مترمربع در ترکیب تیماری ۱۵۰کیلوگرم نیتروژن در هکتار با رقم آرماویرسکی بدست آمد. افزایش تراکم بوته از طریق افزایش شمار طبق در واحد سطح، عملکرد را تحت تأثیر قرار داد. با توجه به برتری تراکم۸۰ هزار بوته و ۱۵۰کیلوگرم نیتروژن در هکتار نسبت به سایر تیمارها از نظر عملکرد دانه، این مقادیر نیتروژن و تراکم کاشت برای حصول عملکرد مناسب منطقه مورد آزمایش و مناطق مشابه قابل توصیه می¬باشد.
اردوان فرهادی امیری، علیرضا شامرادی، محمدعلی سالاری علی آبادی، عاطفه مرادیه،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

شناسایی وتأثیرعوامل محیطی برروی تراکم وپراکنش خارپوستان در منطقه جزرومدی جزیره خارک طی چهار فصل ودرپنج ایستگاه بررسی گردید. درهرایستگاه سه ناحیه فراساحلی، میان‌ ساحلی وفروساحلی درنظرگرفته شد. عوامل محیطی دما، شوری و مواد آلی سنجش شدند. بیشترین و کمترین دما به ‌ترتیب در فصول تابستان (۲۸/۰±۹۴/۳۵) و زمستان (۳۹/۰±۳۴/۱۸) و بیشترین و کمترین شوری به‌ ترتیب در فصول زمستان (۱۴/۰±۶/۴۴) و بهار (۱۸/۰±۳۷) ثبت شد. بیشترین درصد کل مواد آلی (TOM) در فصل تابستان (۷۱/۰±۶۳/۹) و کمترین درصد در فصل پاییز (۱۵/۰±۳۹/۳) مشاهده گردید. به ‌طور کلی چهار گونه خارپوست شناسایی گردید که عبارت بودند از: Holothuria atra، Echinometram athaei، Ophiothrix sarignyi و Asterina burtoni. بیشترین تراکم و تنوع در فصل بهار و کمترین آن در فصول تابستان و زمستان مشاهده شد. فراوان‌ترین خارپوست شناسایی شده در کل سال مربوط به گونه Echinometram athaei بود.

دوره ۴، شماره ۱ - ( ۶- )
چکیده

در این مقاله کاربرد اتوماتای یادگیر سلولی در جایابی مدارهای مجتمع متراکم ارایه می‌شود. اتوماتای یادگیر سلولی که در این مقاله برای اولین بار معرفی شده از دو جنبه با اتوماتای یادگیر سلولی استاندارد متفاوت است. اتوماتای یادگیر سلولی پیشنهادی، دارای ورودی و همچنین دارای شعاع همسایگی متغیر است. از اتوماتای یادگیر سلولی دارای ورودی برای حل مساله جایابی در مدارهای مجتمع استفاده شده است. تغییر شعاع همسایگی در ضمن اجرای فرآیند موجب بهبود در کیفیت پاسخ‌ها می‌شود. مدل پیشنهادی بر روی نمونه‌های آزمایشی مختلف آزمایش و با الگوریتم های موجود مقایسه شده است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که الگوریتم پیشنهادی از نظر کارایی با روشهای موجود قابل مقایسه است. همچنین ساختار پردازش موازی سلول‌ها، آن را برای پیاده‌سازی سخت افزاری بسیار مناسب می‌سازد که در این صورت زمان اجرای فرآیند جایابی نسبت به روشهای مهم موجود ـ که اغلب دارای ماهیت سریال می‌باشند ـ به نحو قابل توجهی بهبود می‌یابد.
حبیب سرسنگی علی آباد، محمد محمدی، نسرین مشایی، فرهاد رجبی پور، احمد بیطرف، مرتضی علیزاده، جلیل معاضدی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
برای بررسی اثر تراکم ذخیره‌سازی بر رشد و بازماندگی تیلاپیای نیل در استخر خاکی، بچه ماهی با وزن اولیه ۱۳ گرم در سه تیمار تراکمی ۳، ۶ و ۹ قطعه در متر مربع، هر یک با ۲ تکرار رها‌سازی شده و طی یک دوره ۱۰۵ روزه با استفاده از غذای تجاری قزل‌آلا پرورش یافتند. تغذیه ماهی‌ها براساس جدول و در ساعت‌های روشنایی انجام شد. نتایج نشان داد برخی شاخص‌های رشد مانند وزن نهایی، رشد روزانه، ضریب رشد ویژه، افزایش وزن و بازماندگی با افزایش تراکم به‌طور معناداری کاهش یافت، درحالی‌که با افزایش تراکم ضریب تبدیل غذایی افزایش معناداری را نشان داد (۰۵/۰p<). بالاترین میزان رشد و بازماندگی و نیز پایین‌ترین میزان ضریب تبدیل غذایی در تراکم ۳ قطعه در متر مربع حاصل شد و از این‌رو با توجه به نتایج حاصل از بررسی شاخص‌های رشد و نیز میزان بازماندگی برای دستیابی به بالاترین سود در استخر خاکی تراکم ۳ قطعه در متر مربع مناسب‌تر بود. 

دوره ۷، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده

مقاومت برشی خاکها یکی از مهمترین مباحث در بسیاری از مسائل ژئوتکنیکی است؛ مسائلی از قبیل: ظرفیت باربری پی های سطحی و شمعها، پایداری شیب خاکریزها و فشار همه‌جانبه زمین در دیوارهای حائل. علاوه بر این با توجه به گستردگی آبهای شور در سطح زمین، همواره این احتمال وجود دارد که خاکها تحت تأثیر آبهای شور قرار گیرند. بنابراین شناخت رفتار و عکس‌العمل خاکها تحت تأثیر محلولهای کلریدسدیم می تواند ما را در تصمیم‌گیری صحیح یاری کند. در این مقاله تلاش شده است تا رفتار مقاومتی خاکهای رسی متراکم در برابر آب شور در کوتاه‌مدت و پس از نفوذ به‌مدت ۴۰ روز با توجه به تأثیر تنش همه‌جانبه تشریح و مشخص شود که نفوذ محلولهای کلریدسدیم تا چه حد می تواند بر مقاومت برشی این خاکها اثرگذار باشد.

دوره ۷، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

در این پژوهش تأثیر سوسک دانه­خوار بزرگProstephanus truncatus (Horns) (Coleoptera: Bostrichidae)  روی ترکیبات غذایی ریشه و غده­های کاساوا، یام، سیب­زمینی شیرین و کوکویام در آزمایشگاه در دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه سلسیوس و رطوبت نسبی ۷۰ تا ۹۰ درصد بررسی شد. بدین­منظور ۳۵ گرم از قطعات ریشه و غده­های کاساوا، یام، سیب­زمینی شیرین و کوکویام به­طور جداگانه در ظروف شیشه­ای به حجم ۹۵۰ میلی­لیتر قرار داده شد. این مواد توسط یک، دو و سه جفت حشرات بالغ آلوده شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی در ۳ تکرار و در مدت ۹۰ روز انجام گرفت. در پایان آزمایش تعداد حشرات کامل شمارش شد و وزن پودر تولید شده و درصد کاهش وزن مواد انباری تعیین گردید. نتایج نشان داد که اختلاف معنی­داری میان تیمارها وجود دارد. درصد وزن ریشه در مدت ۹۰ روز به میزان قابل­توجهی کاهش یافت. در تیمار آلوده­سازی با ۲ جفت حشره مواد انباری بالاترین رطوبت را داشتند. در تیمار یک جفت حشره کم­ترین میزان پروتئین به ثبت رسید. درحالی­که تیمارهای آلوده با ۳ جفت حشره بالاترین درصد چربی را داشتند. تیمارهای شاهد غیرآلوده بیش­ترین میزان کربوهیدرات را داشتند. نتایج این پژوهش نشان داد که سوسک دانه­خوار بزرگ به­عنوان یک آفت مهم امنیت ریشه و غده­های ذخیره شده در انبار را تهدید می­نماید. به­طوری­که ارزش غذایی ریشه و غده­ها در انبارهای آلودهP. truncatus  به­شدت تحت تأثیر قرار می­گیرد.
 
عبدالجبار ایرانی، ناصر آق،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: در مطالعه حاضر، تاثیر تراکم ذخیره‌سازی بر شاخص‌های رشد و بقای تاس‌ماهی ایرانی و فیل‌ماهی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: تراکم ذخیره‌سازی در مرحله اول مطالعه تاس‌ماهی ایرانی در تیمار‌های ۱ تا ۵ به‌ترتیب ۶، ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۴ عدد در لیتر (وزن اولیه ۱۱۶‌میلی‌گرم) و در مرحله دوم به‌ترتیب ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ عدد در لیتر (وزن اولیه ۲۲۱۸/۶ میلی‌گرم) بود. فیل‌ماهی‌های جوان ۵ماهه (وزن اولیه ۱۰۹/۹۵گرم) با تراکم‌های ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۴۰ و ۱۶۰ عدد در مترمکعب در ‌مخازن ۲۵۰لیتری ذخیره‌سازی شد.
یافته‌ها: افزایش تراکم ذخیره‌سازی در ‌هر دو گونه بر شاخص‌های رشد و تغذیه تاثیر منفی داشت. در مرحله اول، تیمار‌های ۱ و ۲ از نظر وزن نهایی نسبت به تیمار ۵، از نظر رشد ویژه نسبت به تیمار‌های ۴ و ۵ و از نظر بازده غذایی نسبت به همه تیمار‌ها اختلاف ‌معنی‌داری داشت (۰/۰۵p<). در مرحله دوم، از نظر وزن نهایی و رشد ویژه، فقط بین تیمار‌های ۳ و ۴ اختلاف ‌معنی‌دار نبود. بازده غذایی تیمار ۱ به غیر از تیمار ۲ نسبت به سایر تیمار‌ها به‌طور ‌معنی‌داری بیش‌تر بود (۰/۰۵p<). در فیل‌ماهی از نظر وزن نهایی، رشد ویژه و بازده غذایی فقط بین تیمار‌های ۳ و ۴ اختلاف ‌معنی‌دار وجود نداشت و بیش‌ترین مقدار آنها مربوط به تیمار ۱ بود.
نتیجه‌گیری: در مرحله اول و دوم تاسماهی ایرانی تراکم ذخیره‌سازی ۱۰-۸ و ۲-۱ عدد در لیتر و در فیل‌ماهی‌های جوان تراکم ذخیره‌سازی ۱۰۰-۸۰ عدد در مترمکعب مناسب بوده است.

زهره قادری‌فهلیانی، بهرام فلاحتکار، حمید علاف‌نویریان، عبدالعلی راهداری،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات متقابل آسکوربیک‌اسید و تراکم بر عملکرد تولیدمثلی و میزان هورمون‌های جنسی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام شد. در این راستا، شش تیمار شامل سه جیره غذایی حاوی مقادیر صفر، ۱۰۰ و ۱۰۰۰میلی‌گرم آسکوربیک‌اسید از نوع ال- آسکوربیل- ۲- پلی‌فسفات در هر کیلوگرم غذا در تقابل با دو تراکم ۴/۳۳کیلوگرم بر متر مکعب و ۲/۱۶کیلوگرم بر متر مکعب در سه تکرار و به مدت ۱۶ هفته به‌منظور پرورش مولدین در نظر گرفته شدند. تعداد ۸۱ عدد مولد ماده با وزن متوسط ۱/۵±۸۱۲گرم به حوضچه‌های پرورش (حجم ۹۱۰لیتر) معرفی شدند. در پایان هفته ۱۶ و هنگام آمادگی ماهی‌ها برای تخم‌ریزی، از هر تکرار تراکم‌های بالا و پایین به ترتیب ۴ و ۲ مولد پس از خون‌گیری ماهی‌ها برای سنجش غلظت هورمون‌های جنسی پروژسترون، تستوسترون و استرادیول تخم‌کشی شدند. سپس پارامترهای مربوط به تولیدمثل شامل هماوری‌کاری، تعداد تخمک در هر گرم و قطر تخمک اندازه‌گیری و سپس لقاح انجام شد. طی دوره انکوباسیون، درصد لقاح و تلفات ثبت شد. نتایج حاصل حاکی از وجود اثر متقابل بین آسکوربیک‌اسید و تراکم و همچنین معنی‌داربودن این اثر در پارامترهای تولیدمثلی (تعداد در گرم تخمک، قطر تخمک، هماوری‌کاری و درصد لقاح) بود (۰/۰۵p<). در خصوص هورمون‌های جنسی، تاثیر تیمارها بر مقدار هر سه هورمون و اثر متقابل آنها بر مقدار هورمون‌های استرادیول و تستوسترون معنی‌دار (۰/۰۵p<)، ولی اثر متقابل تراکم و جیره بر مقدار پروژسترون معنی‌دار نبود (۰/۰۵p>). نتایج این مطالعه استفاده از مقادیر بالاتر آسکوربیک‌اسید در مولدین در مقایسه با دوران پرواری و همچنین نقش مثبت این ویتامین را در شاخص‌های تولیدمثلی تایید می‌کند.


دوره ۹، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۸۵ )
چکیده

هدف: هدف از این مطالعه، بررسی رقابت درون‌گونه‌ای در لارو آنوفل استفنسی (ناقل عمده مالاریا در جنوب ایران) است. مواد و روشها: در این مطالعه ابتدا ۴ کمیت غذایی مختلف (x۶x,۴x,۲x,۱) و۵ تراکم لاروی متفاوت (۱/۰، ۵/۰، ۱، ۲ و۳ لارو در سانتیمتر مربع از سطح آب) انتخاب شد و تأثیر جداگانه و توأمان این تیمار‌ها روی ۷ شاخص زیست‌شناختی آنوفل استفنسی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. شرایط ایجاد رقابت درون گونه‌ای بین لارو‌ها برای دو عامل غذا و فضا، با کاهش کمیت غذای لاروی از x۶ به x و افزایش تراکم لاروی از ۱/۰ به ۳ لارو در هر سانتیمتر مربع از سطح آب فراهم شد. نتایج و بحث: شاخصهای زیست‌شناختی با کاهش کمیت غذا و افزایش تراکم لاروی، تغییرات معنی‌داری را در موارد زیر نشان دادند؛ مرگ و میر لاروی، مرگ و میر شفیره، افزایش مرگ و میر کل، نسبت جنسی یا نسبت بالغین ایجاد شده نر به کل بالغین، افزایش و نرخ بقا کاهش داشته است و زمان رشد لاروی یا زمان دگردیسی طولانیتر شده است. در حالی که اندازه بدن بالغین تغییر معنی‌داری در شرایط مذکور، نشان نداده است. نتیجه‌گیری: با کاهش کمیت غذا و افزایش تراکم لاروی از وفور و پویایی پشه آنوفل کاسته می‌شود و این امر می‌تواند راهکار‌هایی برای کنترل این پشه، پیشنهاد نماید.

دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۲- )
چکیده

در قراردادهای مبادله انرژی الکتریکی در سیستمهای تجدید ساختار شده، نقض برخی از قیود شبکه، نظیر حد توان عبوری از خطوط انتقال یا ولتاژ شین‌ها محتمل است. چنین حالتهایی با نام تراکم شناخته می‌شوند. اعمال راهکارهای مناسب برای برطرف کردن تراکم- که مدیریت تراکم نامیده می‌شود- از وظایف اصلی اپراتور مستقل سیستم است. در این مقاله، با استفاده از ضریب توپولوژیکی توزیع تولید، سهم هر واحد تولیدی بر مقدار جریان خطوط انتقال محاسبه شده است. با استفاده از تجزیه قیمت محلی هر شین و با استفاده از ضریب توپولوژیکی توزیع تولید، تأثیر هر واحد تولیدی بر قیمت محلی هر شین محاسبه شده و هزینه تراکم بر اساس توزیع مجدد توان، در مقدار تقاضای ثابت، به‌دست آمده است. همچنین در این مقاله روش جدیدی برای تخصیص هزینه تراکم به ژنراتورها ارائه شده و بدین ترتیب، روشی منصفانه در تخصیص هزینه تراکم، به عوامل ایجاد تراکم، نسبت داده می‌شود. نتایج شبیه‌سازی بر روی شبکه ۲۴ شینه IEEE در ادامه مقاله آورده شده است.

دوره ۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۴ )
چکیده

سیاست عبارت است از تعیین اراده دولت که موضوع علوم سیاسی است و اداره امور عمومی عبارت است از اجرا کردن اراده دولت که موضوع علوم اداری است. سیاست و اداره امور عمومی، با هم تعامل دارند؛ به این‌صورت که اداره امور عمومی، بستری است برای اجرای اراده دولت و در مقابل، سیاست، تعیین‌کننده ساختار اداره امور عمومی است. بررسی هر کدام از دو مورد فوق، مستلزم توجه به دیگری است. یکی از موضوعات مورد بررسی هر دو علم مذکور، تفویض اختیار است. بر مبنای میزان تفویض اختیار، شیوه‌های اداره امور عمومی عبارتند از: متمرکز ، متراکم ، غیرمتمرکز ، فدرال و کنفدرال . شیوه فدرالی در اداره امور عمومی، موضوع این مقاله است. در این مقاله، ابتدا به بررسی تعاریف، مفاهیم، نقاط قوت و نقاط ضعف نظام فدرال اداری، پیش‌نیازهای لازم برای استقرار نظام فدرال اداری، و مطالعه‌ای تطبیقی پرداخته شده و پس از آن، تاریخچه تمرکز و عدم‌تمرکز در ایران در زمینه اداره امور عمومی و همچنین وضعیت موجود تمرکز و عدم‌تمرکز در ایران تحلیل شده‌است؛ در مرحله بعدی، امکانپذیری استقرار نظام فدرال اداری در ایران بررسی شده و در نهایت الگوی مناسب برای استقرار نظام فدرال اداری در ایران ارائه گردیده است. ۱۰/۳/۸۳ پذیرش: ۱۸/۶/۸۳

دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۵ )
چکیده

نحوه عمل در اکثر الگوریتم های طبقه بندی متداول در سنجش از دور بر اساس ویژگیها و اطلاعات طیفی پیکسلها می باشد. این مسئله ضمن نادیده گرفتن مقدار زیادی از اطلاعات فضایی موجود در تصویر با افزایش قدرت تفکیک فضایی در ماهواره ها، باعث افزایش اطلاعات غیر مفید (نویز) و افزایش تشابه طیفی بین طبقات و در نتیجه افزایش واریانس داخلی می شود که در نهایت منجر به اثرات منفی بر روی دقت طبقه بندی می گردد. به منظور رفع یا کاهش این مشکلات، استفاده توأم از اطلاعات طیفی و محیطی می تواند به تفکیک کاربریهایی که از لحاظ طیفی مشابه هستند کمک موثری نماید. در این تحقیق مزایای حاصل از ترکیب اطلاعات تراکم حاشیه استخراج شده از طبقه بندی مبتنی بر ویژگیهای طیفی عناصر تصویر با روشهای طبقه بندی حداکثر احتمال، حداقل فاصله از میانگین و ماهالانوبیز مورد بررسی قرار گرفته است. این روش برای داده هایی با توان تفکیک مکانی بالا که حاوی اطلاعات جزیی زیادتری می باشند و همچنین مناطقی با پدیده های متفاوت و دارای تراکم های حاشیه مختلف می تواند مناسب تر باشد. کارایی استفاده از اطلاات تراکم حاشیه در بهبود دقت طبقه بندی با داده های چند طیفی ماهواره اسپات (SPOT) و عکس هوایی مربوط به بخشی از منطقه حاشیه تالاب انزلی در استان گیلان که دارای پدیده های متنوع و کاربریهای مختلف می باشد، مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاصل نشان دهنده افزایش دقت کلاسهای اطلاعاتی بویژه با تفکیک پذیری طیفی ضعیف می باشد. روش طبقه بندی ماهالانوبیز در کلاسهای اطلاعاتی مراکز شهری- روستایی (۶۰/۷۴ درصد) و رودخانه و کانال (۸۷/۶۶ درصد) به ترتیب با ۰۶/۱۴ و ۵۷/۶ درصد افزایش در داده های ماهواره‌ای و کلاسهای مجتمع درختی و باغات (۳۷/۷۴ درصد)، رودخانه اصلی (۴۴/۵۹ درصد)، کشاورزی (۳۸/۴۶ درصد) و مناطق مسکونی (۰۹/۶۸ درصد) به ترتیب ۷۸/۱۱، ۶۱/۳۶، ۰۹/۲۸ و ۲۹/۵۳ درصد نسبت به طبقه بندی مبتنی بر اطلاعات طیفی پیکسلها در داده‌های عکس هوایی افزایش دقت نشان می دهند.

دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۵ )
چکیده

کوهستان های نیمه خشک،به لحاظ حاکمیت شرایط اقلیمی خاص وویژگی های هیدرولوژیگی وتوپوگرافی ،ازمستعدترین مناطق برای وقوع لغزش ها ،بویژه لغزش های دره ای محسوب می شوند .دراین مناطق ،تشکیل آبراهه های عمیق وتغییرآرایش جریان آب ها درطول آنها،از عوامل تحریک کننده اصلی مواد دیواره دره ها،به وقوع لغزش به شمارمی آیند .در طول آبراهه های عمیق منطقه موردمطالعه ،به عنوان یک منطقه کوهستانی نیمه خشک ،لغزش های های متعددی بوقوع پیوسته است .با توجه به نقش این لغزش ها درتغییرویژگی های هیدرولوژیکی دره ها وهمچنین تغییردرمیزان بار رسوبی رودخانه ها وتهدید مساکن روستائی ،نقش عوامل مختلف دروقوع آنها، ازجمله تراکم زهکشی ،اختلاف ارتفاع و ویژگی های سازندهای سطحی ،با استفاده از نقشه های زمین شناسی ،توپوگرافی ،عکس های هوایی ونمونه برداریها وبازدید های میدانی ،مورد بررسی وتحلیل گرفته اند .نتایج این تحلیل های نشان می دهد که میزان گسیختگی ها ولغزش های دره ای ،تابع میزان تراکم زهکشی ،بویژه تراکم آبراهه های عمیق ،تابع تغییرات نسبت های Ds/Dd وهمچنین تابع تغییرات R می باشد .تا ارتفاع معینی از شیب های منطقه وبرروی سازندهای سست ومنفصل، هرچه برمیزان اختلاف ارتفاع افزوده می شود ،احتمال وقوع لغزش های دره ای نیز افزایش می یابد.

دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۷- )
چکیده

حرکت سیستم های قدرت به سوی فضاهای جدید اقتصادی و مدیریتی، امروز فصل جدیدی را در بهره برداری از این سیستم ها گشوده است. یکی از مهمترین پیامدهای این حرکت، استفاده عادلانه تمامی متقاضیان از شبکه انتقال، یعنی دسترسی آزاد است. دسترسی آزاد به شبکه انتقال متضمن تحقق رقابتی سالم در تبادل است، اما به دلیل امکان ایجاد تراکم در شبکه انتقال،ممکن است خود به مشکل اصلی در سیستم های جدید تبدیل شود. امروز مطالعات گسترده ای در راستای پیشگیری، کاهش و کنترل فنی و اقتصادی این پدیده انجام می شود که مدیریت تراکم نام دارد و بسته به روشهای به کار رفته برای تجدید ساختار، روشهای اجرای آن بسیار متنوع است. در این مقاله، پس از بررسی موضوع تراکم انتقال، مدل کامل تری (نسبت به مقالات قبلی) برای مدیریت ایستای کوتاه مدت تراکم ارائه خواهد شد. مبنای روش پیشنهادی، برنامه ریزی (دیسپچ) مجدد میزان توان های حقیقی و راکتیو در شین های حساس شبکه بر اساس تعیین ضرایب توزیع(حساسیت) تراکم AC و دسته بندی شین های شبکه انتقال بر پایه این ضرایب حساسیت و سپس دیسپچ مجدد بارهای وقفه پذیر (قابل برنامه ریزی) توأم با ژنراتورها و منابع راکتیو است. در ادامه، روش پیشنهادی برای یکی از شبکه های استاندارد، آزمایش شده و در آن تحلیل هزینه برطرف سازی تراکم و بررسی نحوه تخصیص آن، همراه با در نظر گرفتن ضرایب تعدیل هزینه تغییر بارها متناسب با ضرایب توزیع تراکم در دو نوع بازار شامل «پرداخت مطابق پیشنهاد» ( PAB) و «قیمتگذاری یکنواخت» ( UPR) بررسی شده است که نتایج عددی، کارامدی روش پیشنهادی را نشان می دهد.

دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰- )
چکیده

در این مقاله روش جدیدی به نام مدل شش ضلعی منتظم لانه زنبوری برای محاسبه ظرفیت خازنی پراکنده بین رشته سیم های هادی یک حلقه از سیم پیچ و بین رشته و هادی استوانه ای توخالی و همچنین ظرفیت خازنی کل n حلقه از سیم پیچ مولد تراکم شار مغناطیسی حلزونی ارائه می شود. روش ارائه شده روشی تحلیلی مبتنی بر ساختار هندسی رشته سیم های چند لایه در درون یک حلقه از سیم پیچ مولد است. در این روش رشته سیم های سیم پیچ مولد به تعداد زیادی سلول المانی بسیار کوچک و مشابه تفکیک می شود. در این ساختار، بین دو رشته سیم هادی همجوار در درون هر حلقه از سیم پیچ مولد، یک سلول بنیادی لوزی شکل با دو ناحیه ذوزنقه ای در نظر گرفته شده است. روش ارائه شده برای محاسبه ظرفیت خازنی پراکنده n حلقه از سیم پیچ با چندین رشته سیم هادی با سطح مقطع دایره ای معتبر است. رشته سیم های درون حلقه های سیم پیچ مولد به صورت کاملاً یکنواخت در چند لایه با چیدمان دایره ای توخالی و با فاصله ای معین از سطح هادی استوانه ای توخالی که به صورت محوری در مرکز سیم پیچ واقع شده ، به دور آن پیچیده شده است. خواهیم دید که در مدت پیشروی انفجار و گسترش حجمی هادی استوانه ای توخالی و کاهش تعداد حلقه های سیم پیچ مولد تا حلقه انتهایی دوم ظرفیت خازنی پراکندگی مولد افزایش یافته اما در حلقه انتهایی شاهد کاهش شدید ظرفیت خازنی پراکندگی مولد خواهیم بود.

دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۶ )
چکیده

مدیریت و بهره برداری اکوسیستم های مرتعی نیاز به شناخت دقیق اجزای آنها و ارتباطات و اثرات متقابل این اجزا با یکدیگر دارد. این تحقیق به منظور تعیین ارتباط بین فاکتورهای خاک و پارامترهای پوشش گیاهی در بخشی از مراتع حوزه "واز" در مساحتی معادل ۲۲۹۶ هکتار، واقع در استان مازندران انجام پذیرفت. برای این منظور ۲۵ واحد کاری از هم پوشانی نقشه های شیب، جهت و ارتفاع با استفاده از GIS، به عنوان پایه و مبنای نمونه برداری پوشش گیاهی و خاک تعیین گردید. فاکتورهای خاک از قبیل ازت، ماده آلی، pH، EC، بافت و ساختمان تعیین و پارامترهای پوشش گیاهی (تاج پوشش و تراکم) برای تعدادی از گونه های مرتعی مشخص شد. سپس با استفاده از روشهای آماری همبستگی بین فاکتورهای خاک با درصد پوشش تاجی و تراکم گونه ها بررسی گردید. نتایج بیانگر آن است که تأثیر فاکتورهای خاک بر روی گونه های گیاهی یکسان نیست. از بین این فاکتورهای مورد مطالعه؛ EC، pH و رس به ترتیب بیشترین اثر را بر روی پوشش تاجی و EC، رس، نیتروژن و pH بیشترین تأثیر را روی تراکم اغلب گونه ها در منطقه داشته است. البته میزان این تأثیر بسته به نوع پوشش متفاوت است. همچنین با توجه به نتایج، مشخص گردید که هر گونه گیاهی در شرایط ادافیکی خاصی قادر به رشد و ادامه حیات می باشد که از شرایط رشد گونه های دیگر متفاوت است.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- بیشتر مطالعات آزمایشگاهی با موضوع بررسی و تبیین رفتار مکانیکی خاک ها ی س یمانی شده در گذشته بر ارز ی ابی ویژگی های مقاومت برشی این مصالح استوار بوده است. در این پژوهش سعی شده است که خصوصیات تراکم پذیری و تغییر حجم و تحکیم ایزوتروپ بررسی شود. بنابراین ماسه ریز و بد دانه بند ی (K خاک های ماسه ای سیمانی شده در شرایط تحکیم یک بعدی ( ۰ شده سواحل بابلسر به عنوان مصالح پایه و گچ و سیمان پرتلند به عنوان عامل سیمانی کننده استفاده شده است. نمونه ها با تراکم ها ی ۱ ساخته شدند. دستگاه تحک یم ادومتر ب رای ارزی ابی ویژگ ی ها ی / ۱ و ۵ /۰ ،۰/ ۵۰ و ۷۰ درصد و درصد سیمان های ۵ ، نسبی ۳۰ تراکم پذیری یک بعدی و سلول سه محوری برای بررسی خصوصیات تغییر حجم ایزوتروپ استفاده شد. با انجام آزما یش ها ، رفتار و K تغییر حجم و تراکم پذیری خاک ماسه ای سیمانی شده ارزیابی شد. از موارد بررسی شده تنش تسلیم باندهای سیمانی در شر ایط ۰ فشار ایزوتروپ در تراکم های نسبی و درصدهای سیمان مختلف است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که تراکم نسبی خاک، درصد و نوع عامل سیمانی کننده به شدت خصوصیات تغییر حجم خاک های سیمانی شده را تحت تأثیر قرار می دهند. با ازدیاد تراکم نسبی و درصد سیمان، سختی خاک سیمانی شده افزایش یافته و به عبارتی دیگر بر مدول حجمی و فشار لازم برای خردشدگی باندها افزوده می شود.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- در این مقاله استفاده از تراکم دینامیکی به عنوان یکی از روش های بهسازی زمین بررسی شده است . با وجود کاربرد گسترده این روش، اساس طراحی آن هنوز تجربی یا نیمه تجربی است و فرایندهای درگیر در مسئله به طور کامل مشخص نیست. در این پژوهش برای روشن کردن ابهامات پروسه تراکم دینامیکی، مدل سازی عددی عملیات تراکم دینامیکی در خاک های دانهای با نرم افزار و با روش تفاضل محدود انجام شده است. مدل رفتاری خاک، مدل پلاستیک موهر کولمب غیرهمراه در نظر گرفته شده است FLAC و برای مدلسازی اثر ضربه بر سطح خاک از روش اعمال سرعت اولیه به گره های کوبه استفاده شده است. با استفاده از نتایج مدلسازی میتوان میزان بهسازی در اعماق مختلف را تخمین زد و نیز تعداد ضربات مورد نیاز برای رسیدن به حد بهینه بهسازی را تعیین کرد. این مدل می تواند به عنوان ابزاری برای طراحی پروژ ه های بهسازی به روش تراکم دینامیکی به کار رود

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده

عمده مطالعات آزمایشگاهی گذشته در زمینه بررسی و تبیین رفتار مکانیکی خاکهای سیمانی شده بر ارزیابی ویژگیهای مقاومت برشی این مصالح استوار بوده است. در این تحقیق سعی شده است که خصوصیات تراکم پذیری و تغییر حجم خاکهای ماسه ای سیمانی شده در شرایط تحکیم یک بعدی (K۰) و تحکیم ایزوتروپ مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور ماسه ریز و بد دانه بندی شده سواحل بابلسر به عنوان مصالح پایه و گچ و سیمان پرتلند به عنوان عامل سیمانی کننده مورد استفاده قرار گرفته است. نمونه ها در تراکمهای نسبی ۳۰، ۵۰ و ۷۰ درصد و درصد سیمانهای ۵/۰، ۰/۱ و ۵/۱ ساخته شدند. دستگاه تحکیم ادومتر برای ارزیابی ویژگیهای تراکم پذیری یک بعدی و سلول سه محوری جهت بررسی خصوصیات تغییرحجم ایزوتروپ مورد استفاده قرار گرفتند. با انجام آزمایشها، رفتار تغییر حجم و تراکم پذیری خاک ماسه ای سیمانی شده ارزیابی گردید. از جمله موارد مورد بررسی، تنش تسلیم باندهای سیمانی در شرایط K۰ و فشار ایزوتروپ در تراکمهای نسبی و درصدهای سیمان مختلف می باشد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تراکم نسبی خاک، درصد و نوع عامل سیمانی کننده به شدت خصوصیات تغییر حجم خاکهای سیمانی شده را تحت تاثیر قرار می دهند. با ازدیاد تراکم نسبی و درصد سیمان، سختی خاک سیمانی شده افزایش یافته و به عبارتی دیگر به مدول حجمی و فشار لازم برای خردشدگی باندها افزوده می گردد.

صفحه ۱ از ۶    
اولین
قبلی
۱