جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تراکم ذخیره‌سازی

عبدالجبار ایرانی، ناصر آق،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: در مطالعه حاضر، تاثیر تراکم ذخیره‌سازی بر شاخص‌های رشد و بقای تاس‌ماهی ایرانی و فیل‌ماهی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: تراکم ذخیره‌سازی در مرحله اول مطالعه تاس‌ماهی ایرانی در تیمار‌های ۱ تا ۵ به‌ترتیب ۶، ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۴ عدد در لیتر (وزن اولیه ۱۱۶‌میلی‌گرم) و در مرحله دوم به‌ترتیب ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ عدد در لیتر (وزن اولیه ۲۲۱۸/۶ میلی‌گرم) بود. فیل‌ماهی‌های جوان ۵ماهه (وزن اولیه ۱۰۹/۹۵گرم) با تراکم‌های ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۴۰ و ۱۶۰ عدد در مترمکعب در ‌مخازن ۲۵۰لیتری ذخیره‌سازی شد.
یافته‌ها: افزایش تراکم ذخیره‌سازی در ‌هر دو گونه بر شاخص‌های رشد و تغذیه تاثیر منفی داشت. در مرحله اول، تیمار‌های ۱ و ۲ از نظر وزن نهایی نسبت به تیمار ۵، از نظر رشد ویژه نسبت به تیمار‌های ۴ و ۵ و از نظر بازده غذایی نسبت به همه تیمار‌ها اختلاف ‌معنی‌داری داشت (۰/۰۵p<). در مرحله دوم، از نظر وزن نهایی و رشد ویژه، فقط بین تیمار‌های ۳ و ۴ اختلاف ‌معنی‌دار نبود. بازده غذایی تیمار ۱ به غیر از تیمار ۲ نسبت به سایر تیمار‌ها به‌طور ‌معنی‌داری بیش‌تر بود (۰/۰۵p<). در فیل‌ماهی از نظر وزن نهایی، رشد ویژه و بازده غذایی فقط بین تیمار‌های ۳ و ۴ اختلاف ‌معنی‌دار وجود نداشت و بیش‌ترین مقدار آنها مربوط به تیمار ۱ بود.
نتیجه‌گیری: در مرحله اول و دوم تاسماهی ایرانی تراکم ذخیره‌سازی ۱۰-۸ و ۲-۱ عدد در لیتر و در فیل‌ماهی‌های جوان تراکم ذخیره‌سازی ۱۰۰-۸۰ عدد در مترمکعب مناسب بوده است.

تکاور محمدیان، سکینه مشجور، سعیده لطفی، حسن بخشی، رضا قانعی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

امروزه بنابر اثبات وجود ترکیبات پلی فنولی با خواص ضداکسیدان در پوست انار، بررسی پتانسیل‌های کاربردی آن در سلامت مواد غذایی و فرآورده‌های شیلاتی در کانون توجه محققین قرار گرفته است. در مطالعه حاضر، تأثیر تجویز خوراکی عصاره الکی پوست انار(Punica granatum L.)  (غلظت:mg/kg  ۶۰۰) بر تغییرات عملکردی سیستم دفاع ضد‌اکسیدانی و فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم خون بچه‌ ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) طی یک مواجهه ۴۵ روزه با تنش تراکم ذخیره‌سازی پایش گردید. در این راستا، ماهیان در ۶ گروه (۳ گروه تیمار و ۳ گروه شاهد)‌ با سطوح مختلف تراکم ذخیره‌سازی (۳، ۵ و۱۰ کیلوگرم در مترمکعب) به صورت تصادفی و در سه تکرار دسته‌بندی شدند. در انتهای دوره تیمار، خون‌گیری از ماهیان و تهیه سرم انجام پذیرفت. نتایج این تحقیق افزایش معنی‌داری را در فراسنجه‌های بیوشیمیایی (فسفر، کلر، منیزیم، کلسیم و تری‌گلیسرید) و نیز سطوح فعالیت برخی آنزیم‌ها و ترکیبات ضد­اکسیدانی نظیر SOD و MDA سرم خون بچه ماهیان نسبت به گروه شاهد نشان نداد، ولی در مورد شاخص‌های استرسی چون گلوکز، کلسترول و نیز فعالیت ضد­اکسیدان‌ها نظیرCAT و GSH تغییرات معنی‌دار بود. بنابر یافته‌های ارائه شده تجویز خوراکی مکمل غذایی عصاره پوست انار، جهت مصرف در مراکز پرورش متراکم ماهیان کپور معمولی قابل توصیه می باشد.

صفحه ۱ از ۱