جستجو در مقالات منتشر شده


۲۴ نتیجه برای خاکستر

حاجی محمد شیرمحمدلی، مجید محمد نژاد،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

چکیده
مقادیر ترکیب شیمیایی در بدن آبزیان به نوع تغذیه، محیط زندگی، سن و جنس موجود زنده بستگی دارد. از طرفی دانستن میزان ترکیبات شیمیایی به انتخاب گونه مناسب برای تغذیه انسان و صنایع غذایی کمک می نماید. در این بررسی میزان تغییرات کیفیت گوشت ماهی کپور پرورشی در وزنهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد ۲۵ عدد ماهی کپورپرروشی ۲ ساله در طی سال دوم پرورش از گرو‌ه‌های مختلف وزنی از ۵۰۰ گرم تا ۱۶۰۰ گرم مورد بررسی قرار گرفتند. اندازهگیری میزان پروتئین، چربی، خاکستر و ماده خشک گوشت ماهیان در آزمایشگاه مواد غذایی انجام پذیرفت. نتایج بررسی نشان داد که میانگین پروتئین گوشت ماهی کپور پرورشی ۱۰۶/۲±۲۰۹/۱۰ درصد، چربی ۹۳۷/۰±۴۲۹/۹ درصد، خاکستر ۱۹۸/۰±۴۰۷/۱ درصد و ماده خشک ۶۲/۱±۰۳/۲۱ درصد می‌باشد. ضمن اینکه نتایج تحقیق حاضر بیان می¬کند که بین فاکتورهای کیفی گوشت ماهی کپور پرورشی در وزن‌های مختلف تفاوت معنی داری وجود ندارد (P> ۰,۰۵). نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد هیچ ارتباطی بین ترکیبات مغذی (پروتئین، چربی، خاکستر، ماده خشک) گوشت و وزن ماهی کپور معمولی و جود ندارد و وزن ماهی تاثیری بر کیفیت گوشت آن ندارد، بنابراین هیچ تفاوتی در گوشت ماهی کپور در اوزان مختلف از لحاظ ارزش غذایی وجود ندارد.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- بعضی پروژه ها با خاک های ریزدانه نامناسب مواجه می شود که بهسازی خواص مهندسی آن ها الزامی است . یکی از روش های اصلاح خاک، استفاده از مواد افزودنی است که علاوه برتوجیه اقتصادی باید قابلیت تولید و دسترسی انبوه مناسب نیز داشته باشد. آهک یکی از افزودنی ها است که در اثر ایجاد واکنش پوزولانی سبب تقویت خاک می شود؛ ولی اگر خاک حاوی یون سولفات باشد یا این که خاک تثبیت شده در معرض آب سولفاته قرار گیرد، حضور آهک نه تنها باعث کاهش تورم لایه تثبیت شده نمی شود بلکه نتیجه عکس داده و سبب افزایش تورم و کاهش مقاومت می شود. افزودن خاکستر بادی موجب کم شدن تأثیرات مخرب سولفات ها (همچون افزایش حجم و ترک خوردگی) و نیز کاهش کربناسیون در خاک تثبیت شده با آهک یا سیمان شده و مخلوط و یون کلسیم را افزایش می دهد و باعث افزایش و تسریع واکنش پوزولانی می شود. در این مقاله تأثیر افزودن خاکستر pH است که با درصد های مختلف خاکستر ML بادی بر خواص ژئوتکنیکی مخلوط خاک و آهک بررسی می شود. خاک استفاده شده بادی و درصد معینی از آهک مخلوط شده و با آزمایش های مقاومت برشی وحدود اتربرگ اثر خاکستر بادی بر مخلوط آهک و خاک بررسی شد. این آزمایش ها برای نمونه های اشباع ۷ و ۲۸ روزه انجام شد تا تأثیر زمان نیز بر این پدیده آزمایش شود . نتایج حاصل شده بیانگر تأثیر بسیار زیاد خاکستر بادی در مقاومت برشی است به گونه ای که نسبت به نمونه شاهد، پارامتر چسبندگی تا ۷۰۰ درصد افزایش در نمونه های ۲۸ روزه و تا ۶۰۰ درصد افزایش در نمونه های ۷ روزه نشان داده است . در زاویه اصطکاک داخلی نیز ۶۹ درصد افزایش نسبت به نمونه شاهد مشاهده شده است.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- بتن خودمتراکم می تواند به عنوان یکی از بتن های نوینی مطرح شود که بدون جداشدگی سنگ دانه یا آب انداختگی و بدون نیاز به عمل تراکم، قابلیت پرکنندگی فضاهای خالی میان آرماتورها را دارد. این نوع بتن به دلیل قابلیت های صنعتى و اقتصادی می تواند به کمک مواد پوزولانی که خود نقش مهمی در افزایش مقاومت و دوام سازه های بتنی دارند، ساخته شود. این مقاله، نتایج مطالعات آزمایشگاهی روی ویژگی های بتن تازه، انتشار یون کلراید و نفوذ پذیری نمونه های بتن های پوزولانی خود متراکم را در مقایسه با بتن های بدون پوزولان و بتن معمولی ارائه می دهد دوده ی سیلیس ، پوزولان های پومیس و خاکستر پوسته برنج، مواد پوزولانی است که در این پژوهش جایگزین سیمان و موادپرکننده (فیلر) شدهاند. آزمایشهای گوناگونی، مانند نفوذ یون کلراید، جذب آب مویینه، نفوذ آب و مقاومت الکتریکی. روی نمونههای نام برده انجام شده است . نتایج آزمایش ها نشان می دهند که بتن های خودمتراکم حاوی پوزولان به طور محسوسی مقدار نفوذ یون کلراید و نفوذ آب را کاهش میدهد
فاطمه قانعی، مهران لقمانی، امید کوهکن،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

تجمع نانوذرات در محیط و آب به دلیل کاربرد وسیع آنها در صنایع، کشاورزی، پزشکی و داروسازی نگرانی روزافزونی را درباره محیط زیست و افزایش مواجهه با نانوذرات در اکوسیستم ها و انسان ایجاد کرده است. ﻧﺎﻧﻮذرات اکسیدآهن ﺑﻪ راﺣﺘﯽ وارد ﺟﺮیﺎن ﺧﻮن شده و در بافت های مختلف تجمع یافته و باعث بروز صدماتی در این بافت ها می شوند. لذا در این پژوهش به بررسی تغییرات بافت روده ماهی کفال خاکستری (M. cephalus) و تجمع بافتی در مواجهه خوراکی با نانوذرات اکسید آهن پرداخته شد. تعداد ۱۱۰ قطعه ماهی جوان کفال خاکستری پس از ۲هفته سازگاری در چهار گروه زمانی ۱، ۷، ۱۴ و ۲۸ روزه تیماربندی شدند و یک گروه نیز به عنوان شاهد درنظر گرفته شد. کفال ماهیان دوبار در روز نانوذرات اکسیدآهن را به میزان ۱۵ میلی گرم بر کیلوگرم بصورت متصل به غذا دریافت کردند. نتایج نشان داد اگرچه میزان آهن بافتی تنها در گروه ۲۸روزه افزایش معنادار داشت، اما مصرف نانوذرات اکسیدآهن تقریبا در تمام گروهها باعث افزایش تجمع بافتی آهن در روده می گردد. مطالعه بافتی روده نشان دهنده تغییراتی از قبیل افزایش تعداد و اندازه سلولهای جامی، تخریب ساختار ریز پرزها، خونریزی و درجاتی از نکروز بود که شدت و گستردگی تغییرات ایجاد شده در بافت روده با بیشتر شدن زمان مواجهه افزایش یافت. این مشاهدات نشان داد که مصرف نانوذرات اکسیدآهن بر عملکرد روده تأثیر منفی گذاشته و باعث تجمع آهن و بروز صدمات وابسته به زمان می گردد.

دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

در این تحقیق براده های تراشکاری چدن خاکستری به روش آسیای پاششی به صورت پودر بازیابی شده و در ترکیب با پودر آهن برای تولید قطعات متالورژی پودر پایه آهنی به کار رفت. طراحی آزمایش ها با استفاده از روش رویه پاسخ در دو بخش خشته های خام و قطعات تف جوشی شده انجام گرفت. در بخش اول پارامترهای درصد پودر چدن و فشار تراکم، و در بخش دوم دو پارامتر قبلی همراه با پارامتر های دما و زمان تف جوشی به عنوان متغیر های ورودی هر کدام در پنج سطح انتخاب شدند. استحکام شکست عرضی و مدول الاستیک به عنوان پاسخ های مورد نظر اندازه گیری شدند. تحلیل رگرسیون و واریانس برای بررسی تأثیر پارامتر های ورودی، ارائه مدل های ریاضی و ارزیابی صحت مدل ها به کار رفتند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی و نوری برای درک بهتر مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج به دست آمده علاوه بر تعیین تأثیر پارامتر های مختلف، خواص مکانیکی مناسب قطعات تولیدی در مقیاس صنعتی و دقت مدل های ارائه شده را نیز نشان می دهد. همچنین روش ارائه شده برای تخمین مدول الاستیک قطعات متالورژی پودر از روی منحنی نیرو-جابجایی کارایی خوبی را از خود نشان داد.

دوره ۱۴، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

در این تحقیق به بررسی قابلیت ماشینکاری قطعات متالورژی پودر خام و تف‌جوشی شده آهن-چدن خاکستری بازیابی شده پرداخته می‌شود. برای این منظور براده‌های چدن خاکستری با استفاده از روش آسیاب پاششی تبدیل به پودر شده و در ترکیب با پودر آهن تجاری برای تهیه قطعات متالورژی پودر مورد استفاده قرار گرفتند. خشته-های خام با متغیرهای درصد پودر چدن و فشار تراکم تهیه شدند. برای قطعات تف‌جوشی شده نیز طراحی آزمایش با روش رویه پاسخ و با متغیرهای درصد پودر چدن، فشار تراکم، دمای تف‌جوشی و زمان تف‌جوشی و هر کدام در پنج سطح انجام شد. تحلیل‌های رگرسیون و واریانس برای بررسی تأثیر پارامترهای ورودی، ارائه مدل‌های ریاضی و ارزیابی صحت مدل‌ها به کار رفتند. در بخش خام قابلیت ماشینکاری در عملیات سوراخکاری به صورت کیفی مورد بررسی قرار گرفت. در قطعات تف‌جوشی شده نیز قابلیت ماشینکاری از طریق اندازه‌گیری نیروهای محوری و گشتاوری و زبری سطح حاصل از عملیات سوراخکاری بررسی شد. نتایج به دست آمده صحت معادلات رگرسیون استخراجی برای پیش بینی خواص ماشینکاری این قطعات را تأیید کرد. همچنین نتایج نشان دادند که افزودن پودر چدن خاکستری به دست آمده از روش آسیاب پاششی باعث بهبود قابلیت ماشینکاری قطعات متالورژی پودر پایه آهنی می‌شود.

دوره ۱۴، شماره ۶۶ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده هدف از این پژوهش، سنجش توانایی تحلیل تصویر در  توصیف کینتیک قهوه ای شدن آنزیمی برش های تازه میوه سیب گلاب با استفاده از بعد فراکتال(FD) و ماتریسهمزمانیسطحخاکستری(GLCM) و مقایسه آن با شاخص های مبتنی بر پارامتر های رنگی می باشد. برای محاسبه FD از روش تبدیل فوریه تصویر و برای  بیان  کنیتک قهوه ای شدن آنزیمی از مدل پاورلا استفاده شد.  نتایج نشان داد که پارامتر L* در طی قهوه ای شدن آنزیمی کاهش پیدا می کند در حالی که مقدار FD افزایش می یابد که نشان دهنده پیچیدگی های گسترده ای در توزیع رنگ در طی فرآیند می باشد. با توجه به این که مشخصه های بافت در طی قهوه ای شدن آنزیمی  تغییر کرده و روند افزایش یا کاهش پیدا می کنند، لذا این امکان وجود دارد که از آنالیز بافت GLCM جهت توصیف کینتیک قهوه ای شدن استفاده کرد. آنالیز بافت تصویر این توانایی را دارد که برخی از اطلاعات مانند تغییرات ایجاد شده در توزیع شدت رنگ بر روی سطح در طول قهوه ای شدن که به وسیله L* مشخص نمی شود را ثبت نماید. تغییرات هیستوگرام نیز مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصل از آن نشان داد که در طی قهوه ای شدن، هیستوگرام تصویر سطح سیب به طور کلی به سمت سطوح خاکستری تیره تر حرکت می کند اما این حرکت به صورت یکنواخت نبوده  که نشان دهنده بالاتر بودن شدت قهوه ای شدن در برخی نقاط است.

دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده در این پژوهش، یک سیستم بینایی کامپیوتری به‌منظور بررسی ارتباط بین ویژگی‏های تصویری نمونه‏های مختلف آرد گندم با محتوی خاکستر آن‏ها مورداستفاده قرار گرفت. ویژگی‏های تصویری سطح نمونه‏های آرد شامل شاخص‏های رنگی (L*، a*و b*) و شاخص‏های ماتریس هم-رخداد سطح خاکستری (GLCM) (تباین، انرژی، همبستگی، همگنی و انتروپی) بود. نتایج نشان داد شاخص‏های تصویری به استثنای همبستگی، ارتباط خطی معنی‏داری با محتوی خاکستر نمونه‏ها داشتند. با این وجود، با توجه به ضرایب تعیین پایین مدل‏های خطی، به منظور برآورد محتوی خاکستر، مدل‏های چندجمله‏ای درجه دوم به داده‏ها برازش شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که مدل‏های درجه دوم برازش شده به استثنای همبستگی، معنی‏دار و ضریب تعیین مدل‏های معنی‏دار به استثنای مدل‏های مربوط به L*، a* و انرژی رضایت‌بخش (۷۵<R۲) بود. همچنین نتایج اعتبارسنجی مدل‏ها حاکی از عملکرد خوب مدل‏های درجه دوم پیشنهادشده در برآورد محتوی خاکستر نمونه‏های جدید آرد گندم ‏بود.

دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

گیرش بتن به عنوان مرز شناسایی بتن تازه و سخت شده قلمداد می گردد. زمان گیرش اولیه تعیین کننده محدوده زمانی جابجا کردن بتن و زمان گیرش نهایی تعیین کننده شروع توسعه مقاومت مکانیکی می باشد. با پیشرفت صنعت تکنولوژی بتن و لزوم بکارگیری انواع پوزولان ها ، تشخیص زمان گیرش بتن از اولویت خاصی برخوردار است. زیرا تغییرات زمان گیرش بتن به دلیل استفاده از پوزولان ها می تواند در ارزیابی اثر پوزولان ها نقش مهمی داشته باشد. در این مقاله با کمک روش استاندارد زمان های گیرش نمونه های بتن اندازه گیری و سپس روند کسب مقاومت نیز تا سن ۹۱ روز تعیین گردید. نمونه ها در سه نسبت آب به سیمان ۳۵/۰ ،۴۵/۰ و ۵۵/۰ آماده گردید. در نسبت آب به سیمان ۰,۴۵ میکروسیلیس به مقدار ۷%، خاکستر بادی ۱۵% و ۲۵% و سرباره با مقادیر ۲۵% و ۳۵% جایگزین وزنی سیمان شدند. نتایج نشان می¬دهد که پوزولان ها باعث تاخیر در زمان های گیرش (اولیه و نهایی) می گردند. دوده سیلیسی به علت فعالیت پوزولانی زیاد و ریزی فوق العاده، سریعتر از دیگر پوزولان ها مقاومت فشاری را در تمام سنین افزایش داده است. اما خاکستر بادی و سرباره به علت واکنش پذیری کند باعث کاهش مقاومت اولیه نمونه ها گردیده است لیکن به مرور و انجام واکنش های پوزولانی در سنین بلند مدت مقاومت را افزایش داده است. از دیگر نتایج ارائه روابط تجربی توانی است که مقاومت فشاری کوتاه مدت نمو نه ها ی بتنی را به زمان گیرش نهائی مرتبط ساخته است.

دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

با شتاب روز افزون علم و آگاهی در دنیای امروز، شرکت¬ها به منظور تطابق با شرایط متغیر محیطی مجبور به استفاده از تکنولوژی ارتباطات می¬باشند و سرمایه¬گذاری در این تکنولوژی به سرعت در حال افزایش است. ارزیابی عملکرد همواره یکی از دغدغه¬های اساسی برای پایش این تطابق بوده است. اخیراً کاربرد تئوری¬هایی از جمله تحلیل پوششی داده¬ها و تئوری خاکستری برای ارزیابی عملکرد مورد توجه بسیار بوده است. لذا با توجه به اهمیت شرکت مخابرات به عنوان سردمدار حوزه تکنولوژی ارتباطات کشور و لزوم ارزیابی عملکرد آن در این پژوهش از این دو تکنیک استفاده شده است. به این منظور ابتدا مجموعه معیار های مؤثر در ارزیابی عملکرد مالی مخابرات استخراج و میزان اهمیت (وزن) هر یک با استفاده از اعداد خاکستری تعیین شد. سپس با استفاده تکنیک تحلیل پوششی داده ها مدلی برای ارزیابی و رتبه بندی شرکت های مخابرات ارائه گردید. نتایج به دست آمده مبین این مهم است که شرکت های مخابراتی استان های مرکزی، تهران و خوزستان به ترتیب دارای بهترین عملکرد مالی هستند.

دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، طراحی معکوس با استفاده از یک روش بهینه سازی برای تعیین توزیع چشمه حرارتی نامعلوم در یک محفظه تابشی دوبعدی، به منظور تولید توان صدور و شار حرارتی مطلوب روی سطح طراحی پخشی-غیرخاکستری مورد مطالعه قرار می گیرد. محیط محفظه، جذب کننده-صادرکننده بوده و ضریب صدور سطح طراحی نسبت به طول موج متغیر فرض می شود. ضریب صدور در هر فاصله کوچک طول موج ثابت فرض می شود و مسئله مستقیم با استفاده از روش جهت های مجزا، روی هر فاصله طول موج حل می گردد. شار حرارتی کلی در هر المان سطح، از حاصل جمع شارهای حرارتی بر روی تمامی طول موج ها به دست می آید. از روش بهینه سازی گرادیان مزدوج، برای حل مسئله معکوس و کمینه کردن یک تابع هدف مناسب استفاده می شود. تابع هدف به صورت مجموع مربعات تفاضل شار حرارتی مطلوب و شار حرارتی محاسبه شده بر روی سطح طراحی تعریف می گردد و ماتریس حساسیت با مشتق گیری از معادله انتقال تابش نسبت به متغیرهای مجهول محاسبه می شود. نتایج حاصل از حل برای دو مسئله نمونه در دو حالت سطح طراحی خاکستری و غیرخاکستری با یکدیگر مقایسه می شوند. نتایج به دست آمده نشان می دهند که توزیع چشمه حرارتی با توجه به شار حرارتی مطلوب تعیین شده بر روی سطح طراحی به خوبی و در بازه مناسبی از دقت بازیابی می شود.

دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

این مقاله توانایی مدل مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف رابرای حل معادله انتقال تابش در محیط‌هایجذب‌کننده-صادرکننده، غیرپخشی و غیرخاکستری نشان می‌دهد. محیط دارای چشمه‌های حرارتی می‌باشد و در حالت تعادل تابشی قرار دارد که در سیستم‌های با دمای کارکرد بالا اتفاق می‌افتد. در مدل مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف، محیط گازی غیرخاکستری به مجموعه‌ایی از گازهای خاکستری تقسیم می‌شود و معادله انتقال تابش برای هر یک از این گازهای خاکستری توسط روش جهت‌های مجزا حل می‌گردد. شدت‌های تابش از جمع مقادیر متناظر بر روی همه گازهای خاکستری بدست می‌آید و میدان دما از یک روش تکراری به روز رسانی می‌شود. ضریب‌های به روز رسانی شده حاصل از پایگاه داده‌های طیفی دما بالا (نسخه۲۰۱۰ میلادی) در روش مجموع وزنی گازهای خاکستری بر پایه خط طیف به کار گرفته شده است. اعتبار روش عددی حاضر برای حالتی که توزیع دما مشخص باشد و همچنین حالتی که توزیع دما مشخص نباشد (در حالت تعادل تابشی توزیع دما مشخص نیست) مورد بررسی قرار گرفته است. چندین مثال برای نشان دادن توانایی حل پیشنهاد شده برای محاسبات تابشی در محیط‌های دارای چشمه‌های حرارتی و شرایط مرزی مختلف(دماثابت و عایق) ارائه شده‌اند.

دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

در فرآیند تصفیه فاضلاب شهری مقدار قابل توجهی لجن تولید می‌شود. یکی از روش‌های مدیریت این نوع پسماند، سوزاندن آن به منظور بازیابی انرژی است. مشکل اصلی این روش چگونگی دفع یا استفاده مجدد از خاکستر باقی مانده پس از احتراق می‌باشد. موضوع تحقیق حاضر، علاوه بر شناسایی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاکستر لجن، بررسی اثر جایگزنی خاکستر لجن به جای سیمان بر ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی و پایایی بتن می‌باشد. در این ارتباط به بررسی نقش سطوح مختلف جایگزینی(۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصد وزنی)، سن عمل‌آوری(۷, ۲۸, ۹۱ و ۱۸۰ روز) و نسبت آب به مواد سیمانی(۳۵/۰, ۴۵/۰ و ۵۵/۰) پرداخته شد. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که اثر جایگزینی خاکستر لجن به جای سیمان بر مقاومت فشاری، در سنین عمل‌آوری کوتاه مدت(۷ و ۲۸ روز) و بلند مدت(۹۱ و ۱۸۰ روز) کاملا متفاوت است. مقاومت فشاری ۲۸ روزه برای نسبت آب به مواد سیمانی ۳۵/۰، ۴۵/۰ و ۵۵/۰ به ترتیب در محدوده ۲۰-۴، ۱۵-۳ و ۱۰-۲ درصد کمتر از نمونه شاهد است. کران پایین دامنه‌های مذکور به جایگزینی ۵، و کران بالا به جایگزینی ۲۰ درصدی خاکستر لجن به جای سیمان مربوط است. با این حال در دراز مدت(سن ۱۸۰ روز)، بیشترین مقاومت فشاری در نسبت جایگزینی ۱۵ درصد مشاهده گردید. با افزایش نسبت جایگزینی خاکستر لجن به جای سیمان، میزان تخلخل افزایش و مقاومت ویژه الکتریکی بتن کاهش یافت. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که رفتار خاکستر لجن به عنوان جایگزین سیمان در محدوده بین مواد پوزولانی و پرکننده طبقه‌بندی می‌شود.

دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مطالعه هدف ما آنالیز انتقال حرارت در محفظه احتراق یک موتور احتراق داخلی است. در محفظه احتراق یک موتور احتراق داخلی هر سه نوع انتقال حرارت یعنی هدایت، جابه جایی و تشعشع دارای اهمیت و تاثیرگذار هستند. درخصوص مطالعه جابه جایی و هدایت مساله به پیچیدگی تشعشع نیست چراکه مساله تشعشع در محفظه احتراق یک موتور احتراق داخلی مطالعه یک محیط تاثیرگذار است. در این مطالعه ابتدا یک حلگر که بتواند بطور همزمان مسئله احتراق، انتقال حرارت، جریان مغشوش را حل کند در یک نرم افزار ساخته شد، برای صحه گذاری حلگر از اطلاعات تجربی یک کوره استفاده شده و صحه گذاری حلگر انجام گردید. در انتها جهت مطالعه تاثیر انتقال حرارت تشعشعی در یک موتور احتراق داخلی ساده ترین حالت یعنی پاشش یک جت سوخت درون یک استوانه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته این محاسبات می تواند نقاط بحرانی از منظر دما که محل تشکیل آلاینده های حساس به دما و شروع پدیده ضربه هستند را مشخص نماید.یکی دیگر از قابلیت های مطالعه انجام شده توانایی پیش بینی غلظت محلی محصولات احتراق است. همچنین نتایج نشان دهنده تاثیر انتقال حرارت تشعشعی در برخی موارد تا پنجاه درصد روی دما در محفظه احتراق خصوصا در غلظت‌های بالای بخار آب، دی اکسید کربن و دوده است.

دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

حمله سولفاتی مجموعه‌ای از واکنش‌های شیمیایی و فیزیکی است که بین خمیر سیمان سخت شده و یون‌های سولفات رخ می‌دهد. نفوذ یون‌های سولفات به داخل مواد سیمانی منجر به تشکیل فازهایی همچون گچ و اترینگایت می‌شود که انبساط و خرابی بتن را به دنبال دارند. در این تحقیق از شبیه‌سازی ترمودینامیکی بر اساس روش به حداقل رساندن انرژی آزاد گیبس، برای درک بهتر حمله سولفات خارجی و رفتار خمیر سیمان سخت‌شده در نمونه‌های ساخته‌شده از سیمان پرتلند معمولی و سیمان‌های آمیخته با خاکستر پوسته برنج، استفاده ‌شده است. با کمک این روش علاوه بر بررسی غلظت محلول منفذی و نوع و حجم فازهای تشکیل‌شده طی حمله سولفاتی، عوامل دیگری ازجمله تأثیر خاکستر پوسته برنج، درصد بهینه جایگزینی آن و غلظت‌های مختلف محلول سولفات سدیم موردمطالعه قرارگرفته‌اند. شبیه‌سازی خمیر سیمان سخت‌شده در محلول سولفات سدیم با غلظت‌های ۴ و ۴۴ گرم‌ بر لیتر انجام‌شده و جایگزینی ۱۰ و ۱۵ درصد خاکستر پوسته برنج در نظر گرفته ‌شده است. نتایج ارائه‌شده به وضوح نشان می‌دهد که غلظت محلول سولفاتی در نوع و حجم فازهای تشکیل شده، به‌ویژه گچ و اترینگایت، تأثیرگذار است؛ در غلظت‌های پایین، ۴ گرم بر لیتر، تشکیل گچ مشاهده نشده است. خاکستر پوسته برنج در ۱۵ درصد جایگزینی، آب‌آهک را به‌طور کامل مصرف و بیشترین حجم ژل سیلیکاتی را تولید می‌کند و از این درصد به بالا دیگر تأثیر قابل توجهی در ژل سیلیکاتی که عمده مقاومت خمیر سیمان را تأمین می-کند، ندارد. به‌طور‌کلی نتایج شبیه‌سازی با مطالعات و نتایج آزمایشگاهی که ریزساختار را بررسی نموده‌اند، تطابق خوبی دارد.

دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مقاله روشی جدید جهت تثبیت ماسه انزلی با استفاده از خاکستر پوسته برنج و سیمان ارائه و امکان جایگزینی سیمان با خاکستر پوسته برنج بررسی شده است. در این راستا، سیمان و خاکستر پوسته برنج به ترتیب با درصدهای ۳، ۵، ۷,۵ و ۱۰ (سیمان) و همچنین ۳، ۵، ۷.۵، ۱۰، ۱۲ و ۱۵ (خاکستر پوسته برنج) به ماسه افزوده شده و تست های مقاومت فشاری تک محوری بر روی نمونه ها انجام شده است. همچنین با افزودن الیاف پلی پرولین با درصدهای مختلف ۰,۲% و ۰,۴%، اثر الیاف بر مقاومت فشاری تک محوری نمونه های تثبیتی بررسی شده است. بر اساس نتایج بدست آمده، سیمان و خاکستر پوسته برنج مقاومت فشاری نمونه ها را افزایش داده و جایگزینی نیمی از سیمان توسط خاکستر پوسته برنج ، سبب افزایش مقاومت فشاری می شود. با استفاده از رگرسیون چند متغیره تکامل یافته، رابطه ای با دقت بالا برای پیش بینی مقاومت فشاری ماسه تثبیتی با سیمان-خاکستر پوسته برنج و مسلح شده با الیاف پلی پروپیلن ارائه شده است.

دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

درخت "بَنِه" یا " ون" درختی خودرو است که در بعضی از مناطق سردسیرمانند کردستان ایران می روید. نام دیگر آن پسته کوهی است، میوه آن کاربرد زیادی ندارد و جز مواد اضافی کشاورزی می باشد. این مقاله برای اولین بار، پوزولان خاکسترمیوه درخت بنه را برای جایگزینی درصدی از سیمان در بتن معرفی می‌کند. در این تحقیق، ترکیب مواد معدنی خاکسترمیوه درخت بنه توسط آزمایش تشعشع‌ انکسار ایکس و تصاویر ساختارمیکرسکوپی با دستگاه میکروسکوپ الکترونی جهت ارزیاب بعنوان پوزولان بررسی می شود. در این مطالعه ویژگی های بتن بر روی مخلوط های بتن ساخته شده با درصدهای متفاوتی خاکسترمیوه درخت بنه (۵, ۱۰، ۱۵و ۲۰ درصدسیمان) با جایگزینی در سیمان و مقایسه نتایج آنها با بتن کنترل (بدون خاکستر) بررسی می شود. اسلامپ بتن تازه، ضریب الاستیسیته، مقاومت فشاری، سرعت پالس اولتراسونیک و تصاویر ساختارمیکرسکوپی با دستگاه میکروسکوپ الکترونی با بتن کنترل (بدون پوزولان) مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد که بتن پوزولانی خاکسترمیوه درخت بنه مدول ارتجاعی بزرگتری نسبت به نمونه بتن کنترل دارد. همچنین، با استفاده از ۲۰ درصد خاکسترمیوه درخت بنه، افزایش ۱۸,۳ درصدی مقاومت فشاری در سن ۲۸ روزه نسبت به نمونه بتن کنترل مشاهده شده است. تصاویر ساختارمیکرسکوپی با دستگاه میکروسکوپ الکترونیکی نشان می دهد که پوزولان خاکسترمیوه درخت بنه، تخلخل و ترکهای کوچک را کاهش داده و موجب شکل گیری کلسیم سیلیکات هیدرات بیشتری شده است.

دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

محیط کسب و کار امروزی پیوسته در حال تغییر است و اداره این تغییر جهت انطباق با آینده توام با عدم اطمینان چالشی است که انعطاف پذیری را برای زنجیره تامین ضروری می سازد. این تحقیق به معرفی روش اندازه گیری انعطاف پذیری بر اساس تئوری سیستم های خاکستری می پردازد. برای این منظور انعطاف پذیری شرکت خودروسازی آلفا که در صنعت خودرو ایران فعالیت می کند، اندازه گیری شده است. نتایج تحقیق گویای آن است که مشکلات بخش توزیع و محدودیت های منبع یابی جدی ترین نقاط آسیب پذیری هستند که شرکت خودروسازی آلفا را تهدید می کنند. بنابراین شرکت باید با انتخاب مجموعه ای مناسب از توانمندی ها، جهت بهبود انعطاف پذیری خود برنامه ریزی نماید.همچنین اثربخشی، انعطاف پذیری در تامین و انعطاف پذیری دراجرای سفارش به عنوان سه توانمندی مهم شرکت خودروسازی آلفا شناسایی شدند. کلمات کلیدی: انعطاف پذیری ؛ تئوری سیستم های خاکستری ؛ نقاط ضعف؛توانمندی.

دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

در این مقاله روشی بهبودیافته بلادرنگ و با دقت بالا در مدل‌سازی کنترل‌محور موتورهای احتراق داخلی، به نام نورو ام‌وی‌ام ارایه می‌شود. این مدل، ترکیبی از مدل‌های مقدار میانگین و شبکه‌های عصبی بوده و قادر است بر نواقص هر دو روش فایق آید. به بیان دیگر، با بهره‌گیری از مزایای هر دو روش این توسعه جعبه خاکستری دارای قابلیت اعتمادی بالاتر از یک شبکه عصبی جعبه سیاهِ صرف و همچنین دقتی بالاتر از روابط ریاضی (تقریباً) جعبه سفید مدل‌های مقدار میانگین خواهد بود. با بهبود این روش در مقاله حاضر مدل حاصله برای طراحی کنترلر مناسب خواهد بود. به‌واسطه استفاده از روش‌های پیشرفته‌تر طراحی (مانند ساختارهای گروهی، تقسیم‌بندی بهبودیافته و به‌خصوص ساده‌سازی وظیفه شبکه‌ها) شبکه‌های عصبی بادقت بالا و رگرسیون‌های شبه‌خطی حاصل می‌شود. چنانچه ملاحظه خواهد شد، مدل نهایی به‌دقت براساس داده‌های آزمایشگاهی- نرم‌افزاری صحه‌گذاری شده و قادر است خروجی‌های حالت ماندگار و گذرای موتور (مانند آلاینده‌های خروجی، فشار منیفولد، وقوع ضربه و دور موتور) را با دقت بالا و به صورت بلادرنگ پیش‌بینی کند. در پایان تاثیر ورودی‌های کنترلی موتور بر آلاینده‌ها و مصرف سوخت مورد مطالعه قرار می‌گیرد. موتور مورد بررسی در این پروهش، یک موتور بنزینی با پاشش راهگاهی است


دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱۰- )
چکیده

هدف از این مقاله، توسعه مدل پیش بینی تقاضای انرژی بخش صنعت در ایران است. مدل زنجیره مارکوف خاکستری برای پیش بینی تقاضای انرژی این بخش پیشنهاد شده است. نتایج حاصل از پیش­بینی با مدل مذکور با نتایج حاصل از پیش بینی با مدل خاکستری و مدل رگرسیون مورد مقایسه قرار­گرفته­ است. این مقایسه نشان می دهد مدل پیش بینی زنجیره مارکوف خاکستری دارای دقت بالاتری نسبت به مدل­های پیش بینی خاکستری و رگرسیون است. سپس تقاضای انرژی بخش صنعت در ایران تا سال ۲۰۲۰ با استفاده از مدل زنجیره مارکوف خاکستری پیش­بینی شده است. نتایج حاصل، اساسی علمی برای توسعه برنامه­های مربوط به عرضه انرژی در بخش صنعت در ایران فراهم می آورد.

صفحه ۱ از ۲    
اولین
قبلی
۱