جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خیار دریایی

آسیه محمدیان، احسان کامرانی، عبدالرضا دباغ، حسین رامشی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

تأثیر دو غلظت شوری ۳۵ و ۴۰ واحد در هزار بر پارامترهای تغذیه­ای (شاخص روده­ای، مواد آلی و بازده جذب) و رفتار نقب زدن روزانه خیار دریایی، Holothuria parva، بررسی شد. برآیند کلی نتایج، اختلاف معنی­داری را بین شاخص روده­ای در بخش­های ابتدایی و انتهایی روده خیار دریایی در دو شوری نشان نداد، اما بیشترین میانگین­ میزان شاخص روده­ای ، مواد آلی و بازده جذب برای شوری ۴۰ در هزار محاسبه شد. بنابراین به‌نظر می‌رسد این خیار دریایی در وضعیت شوری ۴۰ در هزار  نسبت به وضعیت شوری ۳۵ در هزار دارای فعالیت تغذیه­ای بهتری باشد. 

دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده

هدف: استفاده غذایی و پزشکی خیار دریایی دارای قدمت بالایی است. آثار ضد باکتریایی، ضد قارچی، آنتی اکسیدانی و ضد توموری آن در مطالعات نشان داده شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی چهار عصاره به‌دست آمده از خیار دریایی Holoturia. SP جمع‌آوری شده از سواحل جزیره هنگام در خلیج فارس است. مواد و روش‌ها: عصاره‌های متانولی، هگزانی، آبی و کلروفرمی از بافت دیواره بدن خیار دریایی استخراج شد که آثار ضد باکتریایی این عصاره‌ها بر سه سویه TG۱، K۱۲ و TOP ۱۰ F′ از باکتری‌های اشرشیاکلی با استفاده از دو روش سنجش باکتریایی انتشار دیسک و ریزرقیق‌سازی محیط کشت آزمایش شد. نتایج: مهار رشد در تمامی سویه‌های بررسی شده در غلظت‌های ۷۸/۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم در میلی‌لیتر از عصاره‌های متانولی، هگزانی و کلروفرمی نشان داده شد. از میان این عصاره‌ها تنها عصاره متانولی و کلروفرمی در غلظت ۱۰۰ میلی‌گرم در میلی‌لیتر به‌ترتیب باعث مرگ سویه‌های باکتریایی K۱۲ و TG۱ شدند. عصاره آبی نیز در هر سه سویه دارای اثر القاکنندگی بر رشد باکتری بوده است. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که خیار دریایی را می‌توان به‌عنوان یک منبع از ترکیباتی با توان ضد باکتریایی معرفی نمود که این ترکیبات می‌توانند کاندیدای مناسبی برای ساخت ترکیبات دارویی-پزشکی و آنتی‌بیوتیک‌ها باشند.

دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: سالمونلوز یکی از بیماری‌های عفونی مشترک بین انسان و دام است که از مصرف گوشت طیور و فرآورده‌های آن ایجاد می‌شود. ژن invA نقش بسیار مهمی در بیماری‌زایی سالمونلا اینفتیس دارد. موجودات دریایی از جمله خیار دریایی به‌دلیل داشتن متابولیت‌های ثانویه موثر دارای ترکیباتی با خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدسرطانی، ضدباکتری و ضدالتهاب شناسایی و مطالعه شده‌اند. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر عصاره خیار دریایی بر باکتری سالمونلا اینفنتیس و بیان ژن حدت invA در این جدایه‌ها است.
مواد و روش‌ها: نمونه‌برداری از گوشت طیور انجام شد و سویه‌های سالمونلا اینفنتیس واجد ژن invA جداسازی شدند. عصاره هگزانی از بافت روده خیار دریایی استخراج و اثر آن بر سالمونلا اینفنتیس در چندین غلظت با روش MIC بررسی شد. سپس تغییرات بیان ژن invA در این سویه‌ها با تکنیک Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: از بین ۴۵۰ نمونه، ۱۲ ایزوله باکتری سالمونلا اینفنتیس جداسازی شد. با تکنیک PCR هر ۱۲ ایزوله مورد نظر واجد ژن حدت invA بودند. میزان MIC در این ایزوله‌ها ۲۵۶میکروگرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. میزان تغییر بیان ژن invA ۱/۲۱ بود.
نتیجه‌گیری: عصاره هگزانی استخراج‌شده از روده خیار دریایی با کاهش بیان ژن حدت invA، خاصیت آنتی‌ویرولانسی بر روی باکتری سالمونلا اینفنتیس دارد و می‌تواند به‌عنوان مکمل درمانی علیه این باکتری مورد استفاده قرار گیرد.


صفحه ۱ از ۱